FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
lider
#10476 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Šta očekivati od potpuno neuigranog tima. Pripreme su bile suvišne i nisu služile apsolutno ničemu kad ovi na terenu ne znaju međusobno imena a ne šta drugo. Krivac za večeras je Dženan. Može za naše lige, ali za europe treba ipak veći nivo. Čak mislim da bi Kodro večeras postavio puno bolje igru.
-
TheMule
#10477 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Naravno da bi. Defanzivno, i kontru im udariti. Jesul nasi slali izvidjace da gledaju ovaj Leck?lider wrote:Šta očekivati od potpuno neuigranog tima. Pripreme su bile suvišne i nisu služile apsolutno ničemu kad ovi na terenu ne znaju međusobno imena a ne šta drugo. Krivac za večeras je Dženan. Može za naše lige, ali za europe treba ipak veći nivo. Čak mislim da bi Kodro večeras postavio puno bolje igru.
- GandalfSivi
#10478 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Realno su nam iz dvije sanse zabili dva gola (drugi gol ne racunam kao sansu), a mi mozemo puno bolje...
-
missko
#10479 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Onaj Stepanov je igravina samo takva frajer odskace od cijele ekipe. Barbaric solidan , Duljevic dobar a ostalo sve je tanko bilo Benko iznenadjujuce los.
Nama treba golman i jos jedan odbrambeni nazad i moci ce se igrat sa bilo kim. Ostrakovicu leti lopta s centra a frajer ni ne pomjera a prazan sesnesterac
Nama treba golman i jos jedan odbrambeni nazad i moci ce se igrat sa bilo kim. Ostrakovicu leti lopta s centra a frajer ni ne pomjera a prazan sesnesterac
- Zavatoni
#10480 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Previše loših igrača (prolaz imaju samo štoperi i duljević)...previše neuigrani...previše hodača...previše ispadanja bekova...nevidljiv i nepokretljiv vezi red...krajnje nesiguran golman...taktički standardno jednosmjerni (nema šanse da dženo promjeni tempo ili napravi neki plan B)...stojčev užasan...ali bukvalno užasan...poslije ove utakmice ne bi trebao biti u ekipi.
Zamisao nije bila loša...igra čekanja...taktički...pa duga lopta na trojicu napadača koji su pritiskali odbranu Lecha...da je krste dao onu loptu benki na 0:0...da je imao ko da dadne taj zadnji pas...cimirot nevidljiv...radovac ni pasa...stojčev je svaki upropastio...stojčev je višak u ovoj ekipi...hvala mu na svemu...ali samo smeta.
Blijedo...baš blijedo...depresivno blijedo.
Sve razumijem...i da je ovo realno i da su oni poljski prvak a mi bh...i gdp i broj stanovnika i ulaganje u fudbal, infrastrukturu...ali ne mogu se oteti utisku da je ovo bilo mnogo lošije od one igre koju smo imali u ova doba prošle godine u LE...
Zamisao nije bila loša...igra čekanja...taktički...pa duga lopta na trojicu napadača koji su pritiskali odbranu Lecha...da je krste dao onu loptu benki na 0:0...da je imao ko da dadne taj zadnji pas...cimirot nevidljiv...radovac ni pasa...stojčev je svaki upropastio...stojčev je višak u ovoj ekipi...hvala mu na svemu...ali samo smeta.
Blijedo...baš blijedo...depresivno blijedo.
Sve razumijem...i da je ovo realno i da su oni poljski prvak a mi bh...i gdp i broj stanovnika i ulaganje u fudbal, infrastrukturu...ali ne mogu se oteti utisku da je ovo bilo mnogo lošije od one igre koju smo imali u ova doba prošle godine u LE...
-
sole2mio
#10481 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
stepanov i barbaric
Ostrakovic isti bandovic, tako da smo mi bez golmana,
takticki isto lose odradjeno sa dzenine strane, hebibovic isto nista nije konkretno pokazao kao i alispahic,milos katastrofa, duljevic se najvise borio ali on treba ici jos vise naprijed, ostali tu i tamo.
takticki isto lose odradjeno sa dzenine strane, hebibovic isto nista nije konkretno pokazao kao i alispahic,milos katastrofa, duljevic se najvise borio ali on treba ici jos vise naprijed, ostali tu i tamo.
- SmokingMan
#10482 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ne mogu da zamjerim,to je trenutni limit ekipe,valja ovo uštimati do prvenstva...Žalim za one dvije propuštene prilike.Bila je dobra atmosfera (mada malo zamjeram na cijeni karata),na istoku kao i uvijek,sjever dobar.Ako ništa sreo sam mog nekadašnjeg kolegu iz ekipe.
Dobiše nas ljudi na iskustvo,i našim greškama,ali to je samo život...Idemo dalje,a stare navike ostaju,je*o poraz.Lech ništa spektakularno,ali jedna kompaktna ekipa.
Ovi Lehovi navijači su uprkos dobrom broju na tribini,porpilično loši što se tiče navijanja,par nekih furantskih dobacivanja i to je to.Ukupno,šaka isfrustriranih kompleksaša,željni kojekve tuče,dokazivanja,i nista više,neprevaziđene dječije bolesti...
A sada lagano u krevet,sutra valja u 5 ustati...
Dobiše nas ljudi na iskustvo,i našim greškama,ali to je samo život...Idemo dalje,a stare navike ostaju,je*o poraz.Lech ništa spektakularno,ali jedna kompaktna ekipa.
Ovi Lehovi navijači su uprkos dobrom broju na tribini,porpilično loši što se tiče navijanja,par nekih furantskih dobacivanja i to je to.Ukupno,šaka isfrustriranih kompleksaša,željni kojekve tuče,dokazivanja,i nista više,neprevaziđene dječije bolesti...
A sada lagano u krevet,sutra valja u 5 ustati...
-
mislis?
#10483 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
KOCI STOJCEV IMA OD PROSLE GODINE OD PRVE POLUSEZONE....ODRON ZALAGANJE....I OD SVEGA NAJGORE LJUDI POMETOSE NA TRIBINA CCC NA FACU GRME KO DA JE 5 HILJADA DOSLO!!
-
TOM SCHOLZ
#10484 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Maloprije stighoh i potpisujem sve što je kolega napisao.Opširniju analizu ću napisati kad pregledam NA MIRU snimak na FACE TV.sole2mio wrote:stepanov i barbaric![]()
P.S.Jebo vas HAAD i rezervni dresovi ORGANIZACIJSKI AMATERI!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
north
#10485 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Stiče se utisak da se moglo više, mislim na rezultat koji nije baš realan...ali šta da se radi....bilo nas je dosta skeptika koji su mislili da će nas demolirati nakon njihovih posljednjih rezultata i dobrih igara, pa nisu bili toliko bolji...bolji jesu, ali ovo večeras nije bila igra mačke i miša..šta da se radi, ispali smo već, jer je ovo prevelik rezultat za stizati u gostima, ali ako ništa, revanš shvatiti najozbiljnije, jer nije svejedno kako ćemo tamo završiti...najmanje što nam treba da ekipa bezveze psihički padne, i da nas tamo demoliraju...
Da ne spominjem svakog igrača pojedinačno, samo bi novajlije....Stepanov odličan, Barbarić isto može proći, sasvim ok i korektno, ako je suditi po večerašnjoj tekmi, a kud ćeš bolje provjere od ovakvog protivnika, trebalo bi da smo napokon uboli sa štoperima... U tom slučaju najpoštenije i bilo Tatomirovića tušnuti negdje, jer mi se čini da bi ovaj Barbarić mogao biti bolji od njega, o Stepanovu da ne pričamo...Odraditi korektno revanš, bilo bi odlično kad bi ostali neporaženi, pa i minimalan poraz nije tragičan, i okrenuti se ligi jer ona treba da prioritet, kako bi u što skorije vrijeme dočekali da u 2 pretkoli budemo nosilac čime bi onda bilo puno lakše..
Glupo je reći da si nakon 0-2 zadovoljan, ali jebemu mu mater meni se čini ko da ovo nije bilo toliko loše večeras, koliko god rezultat drugačije gvorio
Da ne spominjem svakog igrača pojedinačno, samo bi novajlije....Stepanov odličan, Barbarić isto može proći, sasvim ok i korektno, ako je suditi po večerašnjoj tekmi, a kud ćeš bolje provjere od ovakvog protivnika, trebalo bi da smo napokon uboli sa štoperima... U tom slučaju najpoštenije i bilo Tatomirovića tušnuti negdje, jer mi se čini da bi ovaj Barbarić mogao biti bolji od njega, o Stepanovu da ne pričamo...Odraditi korektno revanš, bilo bi odlično kad bi ostali neporaženi, pa i minimalan poraz nije tragičan, i okrenuti se ligi jer ona treba da prioritet, kako bi u što skorije vrijeme dočekali da u 2 pretkoli budemo nosilac čime bi onda bilo puno lakše..
Glupo je reći da si nakon 0-2 zadovoljan, ali jebemu mu mater meni se čini ko da ovo nije bilo toliko loše večeras, koliko god rezultat drugačije gvorio
Last edited by north on 15/07/2015 00:08, edited 1 time in total.
- Cossack
#10486 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Bekić večeras odličan! Napravio je više za 20 minuta nego Velkoski za 70! 

Kapa dole za transparent.

Kapa dole za transparent.
Last edited by Cossack on 15/07/2015 00:10, edited 1 time in total.
-
mislis?
#10487 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
HAHAHAHAHAHAH JEL MOGUCE DA JE DRES OD STEPANOVA OSTAO U SVLACIONICI TJ SVI REZEVNI I DA LJUDI ZABIJU GOL JER JE IGRAC MANJE U TERENU.... ne bi me cudilo da su prali onaj dres od krvi pa mu vratili hahahahaha
- ZonFon
#10488 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Meni se cini ko da je falilo zelje veceras u ekipi, pogotovo ako se poredi sa ekipom od prosle godine koja je pokazivala dosta vise zelje. Mislim da nismo zasluzili bolji rezultat.
- Logovan
#10489 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Vala tužan poraz. Prvi gol primimo zbog igrača manje, a sve zato što je neki levat zakasnio sa donošenjem dresa. Otjerati ga što brže. Ne smije se dozvoliti da u klubu bude takav amaterizam. Drugi gol...
Pa u šta je gledala odbrana i onaj Oštraković.
Joj jebo te, ovakav poraz. Imali smo par dobrih prilika, ali džaba kad neće neće, treba i sreće imati.
Vidjelo se da su ljudi iskusniji i fizički spremniji. Nemaju nešto puno kvalitetnije igrače, ali ljudi su spremni, grizu teren.
Navijanje je bilo dobro po meni.
Vidjelo se da su ljudi iskusniji i fizički spremniji. Nemaju nešto puno kvalitetnije igrače, ali ljudi su spremni, grizu teren.
- Stroj-2
#10490 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ljudi melju na terenu, sjajno pokrivaju strane, fizički prespremni (valjda treniraju skupa s onim mašinama ćelavim), igraju brz i moderan fudbal.
Mi, blijedo izdanje, ne liči na ekipu od prošle sezone, iako smo imali samo 3 zamjene u odbranu tako da nije neka razlika što se tiče igre prema naprijed. Podbacili su igrači od kojih se puno očekivalo, Puzi, Stojčev i Velkoski... Nema fizičke snage, ljudi nas nosili na terenu, pali smo fizički (podsjeća me na ono Sarajvo iz 2004 ili 2005 kad smo u evropi padali u 70' minuti, fuj), taktički katastrofa, komunikacija užasna među igračima u navali... S golmanom kuburimo zadnje 4,5 sezona, nikako da prevaziđemo tu bolest... Bekić mi se svidio, iako sam kritikovo dolazak, iskreno će biti dobro pojačanje, ima super centaršut i brzinu, Benko se borio sam, al nije imo podrške, odusto kasnije, Duljević je previše sebičan, dobro odigro, i Stepanov, znači lik je fajter nema dalje, Stoječevu što prije nogu dat i Velkoskom, lik nespreman totalno, imo 1000% šansu, opuco blago ko treba neka... naivno smo primili golove ko neki polu-amateri...Loše ih je Đeno spremio iskreno, taktički i fizički, molim Boga da nam se u uzvratu ne ponovi borusija....
Mi, blijedo izdanje, ne liči na ekipu od prošle sezone, iako smo imali samo 3 zamjene u odbranu tako da nije neka razlika što se tiče igre prema naprijed. Podbacili su igrači od kojih se puno očekivalo, Puzi, Stojčev i Velkoski... Nema fizičke snage, ljudi nas nosili na terenu, pali smo fizički (podsjeća me na ono Sarajvo iz 2004 ili 2005 kad smo u evropi padali u 70' minuti, fuj), taktički katastrofa, komunikacija užasna među igračima u navali... S golmanom kuburimo zadnje 4,5 sezona, nikako da prevaziđemo tu bolest... Bekić mi se svidio, iako sam kritikovo dolazak, iskreno će biti dobro pojačanje, ima super centaršut i brzinu, Benko se borio sam, al nije imo podrške, odusto kasnije, Duljević je previše sebičan, dobro odigro, i Stepanov, znači lik je fajter nema dalje, Stoječevu što prije nogu dat i Velkoskom, lik nespreman totalno, imo 1000% šansu, opuco blago ko treba neka... naivno smo primili golove ko neki polu-amateri...Loše ih je Đeno spremio iskreno, taktički i fizički, molim Boga da nam se u uzvratu ne ponovi borusija....
Last edited by Stroj-2 on 15/07/2015 00:12, edited 1 time in total.
-
north
#10491 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Za ovo bi trebalo da neko odgovara, tj.onaj čija je to nadležnost, nedopustivo i tragikomičnomislis? wrote:HAHAHAHAHAHAH JEL MOGUCE DA JE DRES OD STEPANOVA OSTAO U SVLACIONICI TJ SVI REZEVNI I DA LJUDI ZABIJU GOL JER JE IGRAC MANJE U TERENU.... ne bi me cudilo da su prali onaj dres od krvi pa mu vratili hahahahaha
-
mislis?
#10492 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Logovan wrote:Vala tužan poraz. Prvi gol primimo zbog igrača manje, a sve zato što je neki levat zakasnio sa donošenjem dresa. Otjerati ga što brže. Ne smije se dozvoliti da u klubu bude takav amaterizam. Drugi gol...Pa u šta je gledala odbrana i onaj Oštraković.
Joj jebo te, ovakav poraz. Imali smo par dobrih prilika, ali džaba kad neće neće, treba i sreće imati.
Drug halali ali vjeruj da je navijanje odron...ako je bilo ko gledo na FACE Tv.u ovi lehovi grme. Mozda je do rezultata ili ne znam cega.
- Maharadza
#10493 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
To me je jedino obradovalo što smo konačno doveli prave štopere i da se lagano i tatku i džemi možemo zahvaliti a kao zamjene ostaviti Kovačevića i Mihojevića!north wrote:Stiče se utisak da se moglo više, mislim na rezultat koji nije baš realan...ali šta da se radi....bilo nas je dosta skeptika koji su mislili da će nas demolirati nakon njihovih posljednjih rezultata i dobrih igara, pa nisu bili toliko bolji...bolji jesu, ali ovo večeras nije bila igra mačke i miša..šta da se radi, ispali smo već, jer je ovo prevelik rezultat za stizati u gostima, ali ako ništa, revanš shvatiti najozbiljnije, jer nije svejedno kako ćemo tamo završiti...najmanje što nam treba da ekipa bezveze psihički padne, i da nas tamo demoliraju...
Također se nadam da će se poslije Evrope prodati i paradni i puzigaća a ako Dženo ne misli igrati sa 2 napadača u ligi onda može i Velkoski ići, pogotovu ako je ponuda pristojna! Lik jednostavno zavaljen na mjestu krila i nije njegova pozicija, to je valjda postalo kristalno jasno večeras?!
Najžalosnije je što su oni došli da odigraju neriješeno tj. samo da ga ne prime ali nisu ni oni dovoljno ludi da ne iskoriste one greške (najgori onaj amaterizam oko rezervnog dresa, poserem se na odgovornog i nadam se da će još večeras otkaz dobiti) a i Senedin je čini se imao dovoljno vremena da istrči kod drugog gola!
-
didgeridoo
#10494 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
ako vam je mjerilo face a ne utisak sa tribina onda nemam sta vise pisati...
par puta, al bukvalno par puta, su ko nesto navijali i to je to...
par puta, al bukvalno par puta, su ko nesto navijali i to je to...
-
north
#10495 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Prijatelju, za drugi gol, meni se više čini da je više kriv naš igrač koji pušta njihovog igrača da sam zakuca loptu glavom, ono se izbija od strane naše odbrane....tako mi se barem iz daljine učinilo, iako bi snimak najbolje pokazao...a da se moglo više, moglo se, nisu nas puno nadigralileškarenje wrote:Mi zbog dresa kojeg nemamo na klupi primamo gol,amaterski pravo...drugi gol,lopta ide na peterac i putuje minutu jebenu,a Ostrakovic stoji na liniji i ceka...![]()
krivo mi je drama,samo zato sto smo ih mogli dobiti hladno...
- SpecialOffer
#10496 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Meni nikako ne ide u glavu da igraci ne znaju centrirati. Hebibovic i Puzigaca ni jednu nisu ubacili. Bekic kad je usao nesto ne kao ubacivao ali bile su traljave te lopte.
-
Samprotivsviju
#10497 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Jel puzigaci covjek pobjegao kod drugog gola ?
-
mislis?
#10498 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ok ti tako mislis..pitaj ljude sto su gledali..samo u bih ima da navijaci uz svaku pjesmu skacu i guraju se ko djeca u obdanistu..ovi vamo stoje lagano pustili glasove nikako skakanje guranje visenje po ogradama...i navijaju li navijaju.... ali eto vazno je fantomku navuci i gurati se i spicaaaaaaaaaa
- Cossack
#10499 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Lehovci ukupno 15 minuta navijali!mislis? wrote: Drug halali ali vjeruj da je navijanje odron...ako je bilo ko gledo na FACE Tv.u ovi lehovi grme. Mozda je do rezultata ili ne znam cega.
- Logovan
#10500 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa ne kažem da je čitavih 90. minuta bilo dobro navijanje. Bilo je padova, normalno, ali po meni više je bilo dobro, nego loše.mislis? wrote: Drug halali ali vjeruj da je navijanje odron...ako je bilo ko gledo na FACE Tv.u ovi lehovi grme. Mozda je do rezultata ili ne znam cega.