Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
drogon2

#10476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma kakav Edmure.Taj je tolika pi*ka da ne bi otisao gore ni da nema problema sa Freyevima i Lannisterima :D
Idemedosumom

#10477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Ja nikako ne volim kada počnu glumce mijenjati. Haj kad malu djecu mijenjaju starijim glumcima, al ovo ostalo je katastrofa... isto da producenti nisu nikako knjige čitali, pa nemaju pojma koji su likovi ustvari bitni za priču...

Lik Mountain-a već treći glumac tumači :facepalm:
Berric Dondarion-a su mijenjali.
Daario Naharis-a su mijenjali (prvi glumac mi je bolje pasao)
Rickard Karstark ostario bar 15 godina boreći se na strani Robb-a :lol:
Bloodraven u 6. sezoni ni nalik onom iz 4.
itd.

drogon2 wrote:Pa Freyevi ga i nisu culi.Dovoljno je bilo to sto se covjek pokupio i otisao da shvate tu poruku.Ne znam zasto imate potrebu gledat seriju i konstantno trazit neke greske u njoj.Uzivajte,nije jos puno ostalo.
Nije da mi te greške tražimo, već su one tako očigledne da nas "ošamare", pa haj ti ne primjeti...
drogon2

#10478 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Pa jest,ali vecina tih stvari je toliko beznacajna da ne vidim zasto se ljudi zamaraju time.Cuj mahnuli jedno drugom u mraku i to nekom smeta :D
pink floydd

#10479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

čitao sam danas, ne mogu sad da nađem...kao igrali se glumci iz GoT na fazon "tell 3 things, 2 of them true and 1 lie" o seriji i Sophie Turner (Sansa) rekla:

1. Ramsay umire
2. Lady Stoneheart se pojavljuje (tako nešto o njoj, nisam siguran)
3. Arya skida 3 imena sa liste

Lady Stoneheart 98% se neće pojavljivati znači to je vjerovatno 1 laž. Remzi umire u idućoj epizodi, a što se tiče Arye na njenoj listi su Cersei, Frey i Mountain....tako da vjerovatno njih troje nas napuštaju.
sigh

#10480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

drogon2 wrote:Ma kakav Edmure.Taj je tolika pi*ka da ne bi otisao gore ni da nema problema sa Freyevima i Lannisterima :D
Ali opet sta ce sad ? Vratiti se kod Freya i biti njegov zatocenik ili otici do Casterlya ? Sta ce biti s njegovim vojnicima ? Moguce da on i Jamie spremaju nesto za Freya :?

Iako epizoda nije bila nesto posebno, drago mi je sto je na neki nacin oznacila kraj ovim ludim teorijama. Mislim ok je kad fan baza raspravlja o seriji ali nekako je otislo predaleko. Yahoo neki dan objavio clanak kako se vraca Syrio zbog one slike :lol: Najjaca koju sam do sad procitao D+D=T, Tyrion sin Daenerys i Drogoa, vracen unazad u vrijeme u utrobu Tywinove zene od strane one vjestice sto je "lijecila" Drogoa :lol: :-)
mixone1995

#10481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by mixone1995 »

pink floydd wrote:čitao sam danas, ne mogu sad da nađem...kao igrali se glumci iz GoT na fazon "tell 3 things, 2 of them true and 1 lie" o seriji i Sophie Turner (Sansa) rekla:

1. Ramsay umire
2. Lady Stoneheart se pojavljuje (tako nešto o njoj, nisam siguran)
3. Arya skida 3 imena sa liste

Lady Stoneheart 98% se neće pojavljivati znači to je vjerovatno 1 laž. Remzi umire u idućoj epizodi, a što se tiče Arye na njenoj listi su Cersei, Frey i Mountain....tako da vjerovatno njih troje nas napuštaju.
Pa prije ce se Lady Stoneheart pojaviti, nego sto Arya pobije sve troje do kraja sezone .. :lol:
drogon2

#10482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

sigh wrote:
drogon2 wrote:Ma kakav Edmure.Taj je tolika pi*ka da ne bi otisao gore ni da nema problema sa Freyevima i Lannisterima :D
Ali opet sta ce sad ? Vratiti se kod Freya i biti njegov zatocenik ili otici do Casterlya ? Sta ce biti s njegovim vojnicima ? Moguce da on i Jamie spremaju nesto za Freya :?

Iako epizoda nije bila nesto posebno, drago mi je sto je na neki nacin oznacila kraj ovim ludim teorijama. Mislim ok je kad fan baza raspravlja o seriji ali nekako je otislo predaleko. Yahoo neki dan objavio clanak kako se vraca Syrio zbog one slike :lol: Najjaca koju sam do sad procitao D+D=T, Tyrion sin Daenerys i Drogoa, vracen unazad u vrijeme u utrobu Tywinove zene od strane one vjestice sto je "lijecila" Drogoa :lol: :-)
Bilo bi dobro da ucine sta u vezi Freya.Ta festa je u desetoj epizodi pa cemo da vidimo.
Pandakonda

#10483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ma nema šanse da ova borba završi dobro za Stakove, zajmit će Ramiz barem jednog.

Image
Juliuscezar

#10484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
bhnapoleon1 wrote:

Bilo bi zanimljivo pogledati opet seriju ali sa druge strane ne trebaju mi te dodatne traume u zivotu

ovdje posve drugi glumac glumi gregora
Ako pogledamo vidimo da je Mountain gotov za glavu veci od Hounda, a sad je jos upgrejdovan sto znaci u tome Cleagabowlu koji se nece desiti ne bi Hound imao nekih šansi
Capajebo

#10485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Oberyn je bio za glavu manji od Pseta, pa ipak da ne bi kurcenja pobijedio bi :mrgreen:
omar little

#10486 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ako ramsey zaplati, zaplatiti ce na neki totalno antiklimaktican nacin. nikakve grandioznosti i kulminacije nece biti.
alibegoa

#10487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by alibegoa »

Capajebo wrote:Oberyn je bio za glavu manji od Pseta, pa ipak da ne bi kurcenja pobijedio bi :mrgreen:
Kakvog Pseta čovječe likovi se ni na putu nisu sreli.
Pandakonda

#10488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

alibegoa wrote:
Capajebo wrote:Oberyn je bio za glavu manji od Pseta, pa ipak da ne bi kurcenja pobijedio bi :mrgreen:
Vjerovatno je mislio na Mountaina
Juliuscezar

#10489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Ali oberyen je imao drugaciji stil borbe koristio je brzinu da mu se suprostavi dok Hound i Mountain imaju isti stil, njihov dvoboj bi bio na mrtvu snagu
asker

#10490 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Nazalost Ramseyja nece pojest svinje ili psi (kako smo mnogi prizeljkivali), nego ce dzukac casno zaginut na bojnom polju.
annoy

#10491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Dany sa frizure ulijeće u pravi čas

Koja žalost od epizode
Capajebo

#10492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

alibegoa wrote:
Pseto - Planina - Oberyn :mrgreen:
bhnapoleon1 wrote:
Ali oberyen je imao drugaciji stil borbe koristio je brzinu da mu se suprostavi dok Hound i Mountain imaju isti stil, njihov dvoboj bi bio na mrtvu snagu
Ima smisla, moram priznati :D
annoy

#10493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Moram priznat da mi je zlo od forsiranja Bronnovog i Tyrionovog humora...ok, duhoviti su likovi, idemo dalje
Pandakonda

#10494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ko da gledam Ramiz će ostat živ dok će se debeli negdje smijat dok bude gledao naše reakcije :-)
Gorštak

#10495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gorštak »

Obrni - okreni, objektiviziraj, strpi se, čekaj... Kako god, opet, ruku na srce, u posljednjoj sezoni ova je serija blijeda sjena sebe i nezaustavljivo klizi u mainstream sranja kakvih ima kolko hoćeš kome nije žao života da ga troši gledajući ih.

Nema više onih twistova iz prvih sezona kad u tišini po nekoliko minuta držiš vilicu otvorenom ispred monitora na kojem se epizoda završila, ne vjerujući sam sebi šta i kako bi.

Jest Hound posjekao onih nekoliko, jesu objesili one druge, jest Mountain otkinuo glavu onome, ali nit više ima te nekonvencionalne brutalne prepoznatljivosti, a Boga mi ni seksa i golotinje.

Jebiga, valja ovo dogledati do kraja. Rutinski.
asker

#10496 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Jadni Jon, bas ga zivot nije nimalo mazio.
Odrastao u tudjoj kuci, pojma nema ko su mu roditelji. Maceha ga prezirala cijeli zivot, eno i Sansa priznaje da je bila kucka prema njemu. Bijeg vidi u odlasku na zid, ko pas, znajuci da nema zene djece kuce, prava na nasljedstvo itd. Al ipak u tome vidi jedini spas. Tamo ga na noz docekaju, pa sranje sa divljacima, pa zombiji i setaci, non stop neke bitke za goli zivot. Kad je mislio da mu se sreca makar malo nasmjesila njegovi ljudi, braca (al u kurcu) ga izbodu ko goblen.
Sad opet duel sa monstrumom psihopatom sa minimalnim sansama da ce pobijedit. Jebem ti zivot :(

Da sam na njegovom mjestu nosao bi kesu leksaurina sa sobom, il bocu onog milk of the puppy.
annoy

#10497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Image
Juliuscezar

#10498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

asker wrote:Jadni Jon, bas ga zivot nije nimalo mazio.
Odrastao u tudjoj kuci, pojma nema ko su mu roditelji. Maceha ga prezirala cijeli zivot, eno i Sansa priznaje da je bila kucka prema njemu. Bijeg vidi u odlasku na zid, ko pas, znajuci da nema zene djece kuce, prava na nasljedstvo itd. Al ipak u tome vidi jedini spas. Tamo ga na noz docekaju, pa sranje sa divljacima, pa zombiji i setaci, non stop neke bitke za goli zivot. Kad je mislio da mu se sreca makar malo nasmjesila njegovi ljudi, braca (al u kurcu) ga izbodu ko goblen.
Sad opet duel sa monstrumom psihopatom sa minimalnim sansama da ce pobijedit. Jebem ti zivot :(

Da sam na njegovom mjestu nosao bi kesu leksaurina sa sobom, il bocu onog milk of the puppy.
i kad mu daju vojsku dobije 2000 divljaka i mora se oslanjat na 62 covjeka dok Danyers glupaca pod svakim kamenom nadje barem 100 eltinih ratnika. Da je Danyers na sjeveru dosad bi vjerovatno imala na svojoj strani barem 40.000 full opremljenih vitezova jer bi ih privukla svojom pateticnom pricom.
Capajebo

#10499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

A kad Daenerys dozivi brodolom i izgubi 20-30 000 ljudi, ovde ce biti vatromet na temi :lol:
annoy

#10500 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Jedino što želim više od toga je da je Jon Stark
Post Reply