Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#10476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Nije moguće porediti kvalitet igrača Sušića i kvalitet igrača Begovića, ali je moguće porediti kvalitet igrača Begovića i kvalitet trenera Sušića.

Haj' banuj se sam i poštedi nas budalaština svega ti. Čuj on poredi igrača i trenera :skoljka: :run:
buzzer

#10477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

hz__semir wrote:Nije moguće porediti kvalitet igrača Sušića i kvalitet igrača Begovića, ali je moguće porediti kvalitet igrača Begovića i kvalitet trenera Sušića.

Haj' banuj se sam i poštedi nas budalaština svega ti. Čuj on poredi igrača i trenera :skoljka: :run:
kao sto je moguce porediti kvalitet obucara i pilota, pa zakljuciti da je obucar dobar, a pilot los, ili obrnuto... svak u svom poslu i na svom radnom mjestu.

a to sto sad kad nemas argumenata, nazivas moje Argumente budalastinama, govori o tebi i tvom idolu.:-) bjeda brate, bjeda...
luckylaka

#10478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

bingov buraz wrote:
luckylaka wrote:
bingov buraz wrote:
Opet vrijedjas reprezentativce svoje zemlje :oops:
Tako je i ratata srao po Dzeki pa su usutio nesto u zadnje vrijeme,samo lakapo!
O cemu ti bolan.Kad on uvrijedi milione navijaca svojim nedolaskom onda cutis.Ne kaki beze. njegove kvalitete niko ne sumnja ali od 25-30 pozvanih igraca nadje se jedan ili dva da seru.Sad hocu sad necu.Valjda nekome treba utuviti u glavusu da je reprezentacija SVETINJA i nema dalje.Nema opravdanja.Hoces-neces.MrshP.S.Kad pises,,reprezentativce,,onda navedi KOJE jer ih nema vise u mom postu.
Ne budi ogranicen kad znamo da nisi!Sta ako je momak shvatio da je pogrijesio?

A zaboravio si da se Medunjanina nazivalo Van der Medunjanin zbog izjava,sad ga se u zlato okiva...i neka i treba jer je nas kao i Hasagic,kao i onaj Mravac kao i Begovica al jok popalite se na bljuzgotine iz Havaza pa se zalomi i pokoja psovka momku onako po bosanski.
Zao mi je sto ti ovo moram reci ali LAZES ko pas.Medo je moj idol od prvog dana i nikakada losu rijec za Medu nisam rekao.Dakle jos jednom -NE LAZI,NE IZMISLJAJ
Bosanski_kralj

#10479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Jes se zakuhalo. :D
Edin H.

#10480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
bingov buraz wrote:

A zaboravio si da se Medunjanina nazivalo Van der Medunjanin zbog izjava,sad ga se u zlato okiva...i neka i treba jer je nas kao i Hasagic,kao i onaj Mravac kao i Begovica al jok popalite se na bljuzgotine iz Havaza pa se zalomi i pokoja psovka momku onako po bosanski.
Zao mi je sto ti ovo moram reci ali LAZES ko pas.Medo je moj idol od prvog dana i nikakada losu rijec za Medu nisam rekao.Dakle jos jednom -NE LAZI,NE IZMISLJAJ
Je'l to onaj igrac sto nesto mlatara rukama protiv Zelje, hoce da isfolira penal :x
Corola

#10481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

kotace wrote:
Corola wrote:
Edin H. wrote:Trebao bi Pape da pozove ovoga Samira iz Man. City-ja, dobro saradjuje sa :dance: :mrgreen: Dzekom :dance: :D
Pozvat ce ga :dance:
Barbarez kad dodje na kormilo repke :dance: :mrgreen:
Lave,nacekat ces se :dance: Ne sam ,Safete.Ne sam majstore.Vizije ko sa televizije ...
Ja i ne cekam,ima ko ceka.A ko ceka,sam u nju upada
luckylaka

#10482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
bingov buraz wrote:

Je'l to onaj igrac sto nesto mlatara rukama protiv Zelje, hoce da isfolira penal :x
Ma nebitno je sta on hoce protiv Zelje bitno je da on hoce i igra za reprezentaciju nase drzave u odnosu na neke kojima treba otici na kucnu adresu i opet fino zamoliti.Za mene drugo bitno je da tip izmislja neke moje izjave iako sam se ovdje sa ,,avdom,,krvio zbog Mede.Al hajd njemu na obraz.Da smirimo tenzije i podrzimo :bih: :bih:
kotace

#10483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

Safet Susic - Pape Ovo ime odzvanja ,tri decenije ovim prostorima,pa i sire.Covjek bez mrlje u ,svojoj blistavoj karijeri.Jedina mu je mana ,sto ne voli zaigrati kolce :shock: ,prije i poslije tekme uz harmoniku ;-) . Realno, porediti njega i nekog golmana ,smijesno ... Trenutno na ostrvu ,blista samo jedan Bosanac, a to je: E d i i i i n DZ e e e e k o :bih: :bih: :bih:
Edin H.

#10484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

kotace wrote:Safet Susic - Pape Ovo ime odzvanja ,tri decenije ovim prostorima,pa i sire.Covjek bez mrlje u ,svojoj blistavoj karijeri.Jedina mu je mana ,sto ne voli zaigrati kolce :shock: ,prije i poslije tekme uz harmoniku ;-) . Realno, porediti njega i nekog golmana ,smijesno ... Trenutno na ostrvu ,blista samo jedan Bosanac, a to je: E d i i i i n DZ e e e e k o :bih: :bih: :bih:
Eki :shock: ti izgleda pratis Premiership poput ovih nasih novinarcica koji samo znaju za Dzeku.

http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/footbal ... 606062.stm

Shane Long had the Baggies best chance of the game but saw his diving header expertly kept out by the impressive Asmir Begovic in the Stoke goal
hali gali halid

#10485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hali gali halid »

I ovaj ce staviti Hasagica na gol :x
Edin H.

#10486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:
luckylaka wrote:Zao mi je sto ti ovo moram reci ali LAZES ko pas.Medo je moj idol od prvog dana i nikakada losu rijec za Medu nisam rekao.Dakle jos jednom -NE LAZI,NE IZMISLJAJ
Ma nebitno je sta on hoce protiv Zelje bitno je da on hoce i igra za reprezentaciju nase drzave u odnosu na neke kojima treba otici na kucnu adresu i opet fino zamoliti.Za mene drugo bitno je da tip izmislja neke moje izjave iako sam se ovdje sa ,,avdom,,krvio zbog Mede.Al hajd njemu na obraz.Da smirimo tenzije i podrzimo :bih: :bih:
Klosar pravi, nadam se da ce utakmicu presjediti na klupi.

Hajde sada procitaj bingov post jos jednom, pa mi reci gdje je on rekao da si TI nesto rekao za Harisa.
Edin H.

#10487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

trcicu trceci wrote:
hali gali halid wrote:I ovaj ce staviti Hasagica na gol :x
sta fali hasagicu...de dobro vas je neka stavi koga hoce, obojica su dobri golmani
Pa i Dzeko i Muslimovic su dobri napadaci, neka stavi Muslimovica umjesto Dzeke u prvih jedanaest :oops:
cyprus

#10488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Edin H. wrote:Pa i Dzeko i Muslimovic su dobri napadaci, neka stavi Muslimovica umjesto Dzeke u prvih jedanaest :oops:
Postoji bitna razlika tu... Hasagić ne obavlja svoj zadatak lošije nego što bi ga Begović obavljo, dok Džeko ima mnogo bolji učinak nego Muslimović...
bingov buraz

#10489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

luckylaka wrote:
bingov buraz wrote:
luckylaka wrote:

Cuj lazem...AV AV :mrgreen:

Haj sad procitaj ponovo pa nadji gdje sam napisao da si ti izjavio nesto protiv Medunjanina!?

I idol ti je izjavljivao da zeli igrati samo za lale,nekako u isto vrijeme kad i onaj propali wanabe svabo Kucukovic!Nemam nista protiv momka ali licemjerno je vrijedjati momka koji je odbio Kanadu zarad BiH a halaliti drugom kojem smo bili rezervna opcija.Bilo kako i jednom i drugom zelim srecu i igracki i privatno jer su moji zemljaci i da nas odvedu na veliko takmicenje.
buzzer

#10490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

cyprus wrote:
Edin H. wrote:Pa i Dzeko i Muslimovic su dobri napadaci, neka stavi Muslimovica umjesto Dzeke u prvih jedanaest :oops:
Postoji bitna razlika tu... Hasagić ne obavlja svoj zadatak lošije nego što bi ga Begović obavljo, dok Džeko ima mnogo bolji učinak nego Muslimović...
izvini, kad je to begovic bez da je pokusao intervenirati ispratio pogledom durinu loptu u gol i time zijanio dva boda koja bi nam mogla zafaliti...?
i kad je to begovic napucavajuci loptu 90 minuta prebacivao nase igrace i direktno sve i jednu loptu poklonio protivniku?
cyprus

#10491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Ono na šta ti već mjesecima nebulozno aludiraš, jednostavno ne stoji...

1. U onom golu Dure nema Hasagićeve krivice više od 20%, tj. mogao je bolje intervenisat, ali gol NIJE njegova krivica. Niko ne garantuje ni da bi ono Begović odbranio. Meni je čak vjerovatnije da ne bi (pošto je i on znao primiti gol u svoju stranu).
2. U porazu od Rumunije Hasagić nema niti 1% krivice, a ova glupost se može čut samo od tebe.
Baudelaire

#10492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Žao mi je to reći, ali fakat si buzzeru slab sa poznavanjem fudbala. Tebi ispucavanje bitna golmanska karakteristika, a meni to smiješno. A sve i da je toliko bitno, Asmir Begović igra u Stokeu koji ima fudbalsku filozofiju tipa Travnika u našoj ligi. Golman nabija na mesara Kenwyne Jonesa, koji onda spušta ostatku ekipe lopte ako uspije, ako ne uspije presing dok ne otmu loptu ili je protivnik nabije u aut. Ako se desi da je protivnik nabije u aut, to je premija za Stoke, jer imaju Rory Delapa koji izbacuje loptu iz auta ko haubica. Elem, nepotrebno dužim, činjenica je da Begović čitav život igra u ekipama u kojima je osnova igre da golman nabija loptu na napadača, tako da ne vidim po kom osnovu bi Begović uradio išta drugačije od Hasagića. Mani se preciznih ispucavanja i gluposti, golman ima najmanju odgovornost za kreiranje igre.
luckylaka

#10493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

buzzer wrote:
cyprus wrote:
izvini, kad je to begovic bez da je pokusao intervenirati ispratio pogledom durinu loptu u gol i time zijanio dva boda koja bi nam mogla zafaliti...?
i kad je to begovic napucavajuci loptu 90 minuta prebacivao nase igrace i direktno sve i jednu loptu poklonio protivniku?
Asmir nema sanse ispratiti loptu u gol jer covjek jednostavno ne dolazi u reprezentaciju.Daj bose da je ne ispraca ni protiv Bjelorusa.I jos jednom.Reprezentacija je vrh i za neopravdan nedolazak nema opravdanja(naravno pravi profi fudbaleri to sebi nece ni dozvoliti Dzeko,Pjana,Spaha....)
Edin H.

#10494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:Ono na šta ti već mjesecima nebulozno aludiraš, jednostavno ne stoji...

1. U onom golu Dure nema Hasagićeve krivice više od 20%, tj. mogao je bolje intervenisat, ali gol NIJE njegova krivica. Niko ne garantuje ni da bi ono Begović odbranio. Meni je čak vjerovatnije da ne bi (pošto je i on znao primiti gol u svoju stranu).
2. U porazu od Rumunije Hasagić nema niti 1% krivice, a ova glupost se može čut samo od tebe.
U golu Dure nema Hasagaceve krivice samo iz razloga jer je rekao selektoru prije utakmice da ga bole ledja i selektor ga je stavio na gol. Znaci krivica je selektorova, a ne Hasagiceva. Od tada je i pocelo Asmirovo nezadovoljstvo.
Treba li jos dodati da je izmjenom na poluvremenu koja je uslijedila izgubio pravo da poslije ubaci odmornog igraca.

Bez obzira daleko od toga da je Hasagic los golman, ali samo poredjenje sa golmanom koji brani (i to sjajno) u Premiershipu je po meni degutantno. Meni se cini da vi doista niste svjesni da je Premiership vrh i kolika je konkurencija da bi se doslo do startne pozicije u bilo kojem klubu.

Zato ponavljam - da li je biste se bunili ukoliko selektor odluci da treba naprijed staviti Muslimovica (koji je takodjer dobar igraca) ili igraca iz Premiershipa Dzeku?

Usput mogao je Hasagic puno bolje reagovati i u utakmici sa Francuskom
kotace

#10495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

Lave,nacekat ces se :dance: Ne sam ,Safete.Ne sam majstore.Vizije ko sa televizije ...[/quote]
Ja i ne cekam,ima ko ceka.A ko ceka,sam u nju upada[/quote]
Pardoniram :thumbup:
buzzer

#10496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

cyprus wrote:Ono na šta ti već mjesecima nebulozno aludiraš, jednostavno ne stoji...

pitam se sto onda golmani postavljaju zivi zid da pokriva jednu stranu, a on, golman, pokriva drugu. i zasto izvodjaci uglavnom pokusavaju prebaciti zivi zid? i zasto je hasagic postavio zz izmedju sebe i izvodjaca? i zasto nije ni mrdnuo guzicom dok je lopta pokraj njega letila u mrezu?...
znam, najjednostavnije je iz mase kenjati po etiketiranom, ali mozes ti to i bolje...
kad je, uostalom, begovic imao priliku (prije isprovociranog bojkota) da dokaze da nije bolji od hasagica? ili to zakljucujes poredeci njegove igre u engleskoj sa kenanovim u turskoj?

u porazu protiv rumunije hasagic je iskljucio iz igre pet nasih veznih igraca i nije niti jednom od njih, niti jednom dodao loptu iz ruke pa da oni pokusaju organizovati neki napad. znaci on iskljucio 5, rumuni pokrili dzeku i po tebi i papetu, keno igrac utakmice?!? za koga vi navijate?
buzzer

#10497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

trcicu trceci wrote:

samo glupan moze isistirati da je to tolika greska...zao mi je ali zasluzuje lik taj epitet...
koristenje uvreda je karakteristika losih diskutanata. probaj sa argumentima, junache...:-)
buzzer

#10498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

Baudelaire wrote:Žao mi je to reći, ali fakat si buzzeru slab sa poznavanjem fudbala. Tebi ispucavanje bitna golmanska karakteristika, a meni to smiješno. A sve i da je toliko bitno, Asmir Begović igra u Stokeu koji ima fudbalsku filozofiju tipa Travnika u našoj ligi. Golman nabija na mesara Kenwyne Jonesa, koji onda spušta ostatku ekipe lopte ako uspije, ako ne uspije presing dok ne otmu loptu ili je protivnik nabije u aut. Ako se desi da je protivnik nabije u aut, to je premija za Stoke, jer imaju Rory Delapa koji izbacuje loptu iz auta ko haubica. Elem, nepotrebno dužim, činjenica je da Begović čitav život igra u ekipama u kojima je osnova igre da golman nabija loptu na napadača, tako da ne vidim po kom osnovu bi Begović uradio išta drugačije od Hasagića. Mani se preciznih ispucavanja i gluposti, golman ima najmanju odgovornost za kreiranje igre.
ja i ne tvrdim da sam veliki znalac, ali se i laik poput mene zapita zasto neki golmani osim ispucavanja prema protivnickom sesnaestercu, znaju i dodati loptu iz ruke bekovima ili veznjacima. pogotovo u postavci sa pet veznih i jednim spic igracem. meni je beznadno napucavanje na opkoljenog dzeku u toj utakmici glavni uzrok naseg potopa. dzaba ovima tehnika, kad nemaju krila da dovoljno visoko skoce i zaustave loptu. svi su u toj utakmici podbacili, ali susicevo proglasenje hasagica najboljim igracem je, u najmanju ruku, degutantno.
Baudelaire

#10499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baudelaire »

Za to nije kriv Hasagić nego oni sami. Da su se više otkrivali, više bi lopti i dobili. Možda je kriv i Sušić, što nije drugačiju postavku igre napravio, ali Hasagić za nabijanje lopte nije kriv sigurno. Nije fudbal igra bez komunikacije, da je Hasagić toliko ignorisao bilo koga reklo bi mu se.
buzzer

#10500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

Baudelaire wrote:Za to nije kriv Hasagić nego oni sami. Da su se više otkrivali, više bi lopti i dobili. Možda je kriv i Sušić, što nije drugačiju postavku igre napravio, ali Hasagić za nabijanje lopte nije kriv sigurno. Nije fudbal igra bez komunikacije, da je Hasagić toliko ignorisao bilo koga reklo bi mu se.
na stranu susiceva postavka, ali eto na terenu si sa suigracima i milion puta ispucas i lopta ne dodje do dzeke, kako ne skontas da probas nesto drugo, majka mu stara...
ne znamo kakva je bila komunikacija, ali vrijedi ponovo pogledati utakmicu.
Locked