Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10476 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

Serije im jesu bolje, nema šta... ali je atmosfera itekako posuđena od Nolanovih Batmana :mrgreen: Doduše, s druge strane Arrow je prva ozbiljna CW-ova serija, koja nije previše 'safunjasta' i ostvaren je veliki napredak. Mada i DD ima tih safunjara momenata. Karen/Elektra/Matt :gunjastajl:

Vidjet ćemo kako će se Gotham odvijati, mada ima nekako lošiju produkciju nego DD.
omar little

#10477 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

svezalo me za kucu par dana i unesrecim se odlukom gledanja svih epizoda vinyla. djizs faking krajst, koji mediokritet. suplje, izlizano, ofucani kliseji, dibidus nezanimljivi muzicki izbori (osim da se pokaze kolike su nam kite i kako si mozemo priustiti clearings svih tih nesnosno skupih numera, bokte, neko ne dobije za komplet snimanje sezone koliko su ovi potrosili na muzicka prava za 5-6 epizoda ), promasaj sve u svemu. jedino mi se, iz neobjasnjivih razloga, svidja ray romano, onaj njegov neuroticni undertone ide uz onog lika.

a, onda povucem najpametniji potez i krenem gledati iznova deadwood nakon par godina. <3 <3 <3 zaboravi se kakvo je ono pisanje, kakvi dijalozi... those who doubt me, suck cock by choice. :D
yoda82

#10478 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

Velkoski wrote:Serije im jesu bolje, nema šta... ali je atmosfera itekako posuđena od Nolanovih Batmana :mrgreen: Doduše, s druge strane Arrow je prva ozbiljna CW-ova serija, koja nije previše 'safunjasta' i ostvaren je veliki napredak. Mada i DD ima tih safunjara momenata. Karen/Elektra/Matt :gunjastajl:

Vidjet ćemo kako će se Gotham odvijati, mada ima nekako lošiju produkciju nego DD.
Ma realno arrow je loš, Flash još lošiji, Legends i Supergirl najlošiji. Gotham je meni ok, mada i tu ima dosta zamjerki. Nešto bolji su Agents of S.C.H.I.E.L.D i Agent Carter, ali realno ne bi ni jednu preporučio nekom ko nije veliki fan žanra.
DD i JJ su za bar 2 klase bolji.
Jack Be Nimble

#10479 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jack Be Nimble »

omar little wrote:svezalo me za kucu par dana i unesrecim se odlukom gledanja svih epizoda vinyla. djizs faking krajst, koji mediokritet. suplje, izlizano, ofucani kliseji, dibidus nezanimljivi muzicki izbori (osim da se pokaze kolike su nam kite i kako si mozemo priustiti clearings svih tih nesnosno skupih numera, bokte, neko ne dobije za komplet snimanje sezone koliko su ovi potrosili na muzicka prava za 5-6 epizoda ), promasaj sve u svemu. jedino mi se, iz neobjasnjivih razloga, svidja ray romano, onaj njegov neuroticni undertone ide uz onog lika.

a, onda povucem najpametniji potez i krenem gledati iznova deadwood nakon par godina. <3 <3 <3 zaboravi se kakvo je ono pisanje, kakvi dijalozi... those who doubt me, suck cock by choice. :D
Meni Vinyl sjeda. Dvije epizode su mi onako bile dosadne, ali u sustini jako zanimljivo. Ja to vidimo kao Mad Man Part II, oni zavrsili pocetkom 70tih pa Vinyl nastavio.

A deadwood poceo gledati proslog Jula i dogurao do desete epizode. Ne mogu. Dosadno. Dojadili sa cocksucker ovo, cocksucker ono. Ipak odlicna serija i svako bi trebao pokusati, ali meni je dosadno. Deadwood, Amidza Idriz, Blade Runner ne vjerujem da cu te stvari ikada dogledati do kraja. Mozda kada ostarim i budem "pametniji" :-)
karanana

#10480 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

11.20.63 nije losa nakon 4 odgledane epizode. nista spektakularno, moglo je i bolje, uzbudljivije, dramaticnije, bombasticnije, ali nije ni vako lose.

svidja mi se plavka.
vicious

#10481 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by vicious »

omar little wrote:svezalo me za kucu par dana i unesrecim se odlukom gledanja svih epizoda vinyla. djizs faking krajst, koji mediokritet. suplje, izlizano, ofucani kliseji, dibidus nezanimljivi muzicki izbori (osim da se pokaze kolike su nam kite i kako si mozemo priustiti clearings svih tih nesnosno skupih numera, bokte, neko ne dobije za komplet snimanje sezone koliko su ovi potrosili na muzicka prava za 5-6 epizoda ), promasaj sve u svemu. jedino mi se, iz neobjasnjivih razloga, svidja ray romano, onaj njegov neuroticni undertone ide uz onog lika.

Eeee, Deadwood. Koji masterpiece, nazalost nedovrsen.
Nego, dobro me podsjeti. Trenutno među ovim aktuelnim što se prate heftično opet vrtim Sopranose, ali cim to zavrsim ide ova na reprizu. :D
omar little

#10482 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

Jack Be Nimble wrote:

Meni Vinyl sjeda. Dvije epizode su mi onako bile dosadne, ali u sustini jako zanimljivo. Ja to vidimo kao Mad Man Part II, oni zavrsili pocetkom 70tih pa Vinyl nastavio.

A deadwood poceo gledati proslog Jula i dogurao do desete epizode. Ne mogu. Dosadno. Dojadili sa cocksucker ovo, cocksucker ono. Ipak odlicna serija i svako bi trebao pokusati, ali meni je dosadno. Deadwood, Amidza Idriz, Blade Runner ne vjerujem da cu te stvari ikada dogledati do kraja. Mozda kada ostarim i budem "pametniji" :-)
za umijesana producentska imena i, posebice, sam hbo, meni je neprihvatljivo da im serija izgleda kao kopija bilo cega. hbo se tim rijetko kada bavio; oni krce i etabliraju, drugi slijede i kopiraju. no, sada su zbog niza odluka spali na to da im dramsku ponudu predvodi serija (cak su je i obnovili za drugu sezonu) koja je nista vise od kolekcije tropes i skupine elemenata koji, kao po nekom ne bas uspjesnom algoritmu, trebaju predstavljati i ciniti "prestiznu" dramu. don draper je za ovu kartonsku kreaturu sto cannavale igra lik iz romana dostojevskog i jon hamm je masu pametnije i uspjesnije prisao prezentaciji i donosenju svog lika.

a, sto se deadwooda tice, ne mora ti se svidjeti, to je skroz okej, ne tjeraj se. serija je metaforicna, nije bas najpitkija za konzumaciju, razumijem da ti moze biti dosadno. za idriza ti je steta, ima mana film, ali ono sto valja, valja na vrhunskom nivou. ocito da se nisi automatski vezao za arhetipe (ja jesam), no mustafa i semka vrijede gledanja u onim ulogama. razorili k'o seljak komsijinu medju.
SanskiBiser

#10483 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SanskiBiser »

relativno84 wrote:
Jimmy McNulty wrote:5 sezona The Shielda završeno.

Je li moguće da je toliko serija sve luđa iz sezone u sezonu? :shock:
66,5GB :-) al dobar je kvalitet tako da nema veze sto je potrajalo :D prva sezona gotova :izet: :D

Skinuo taj torent isto, na pola prve sezone, ne kontam kako sam prije propustio ovu seriju. Dosta originalno, dijalozi cesto blesavi kao u GTA misijama a i karakteri su cesto "colorful" kao u GTA :lol: Ne znam koliko ludje moze biti od ove prve sezone.
zomri

#10484 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

SanskiBiser wrote:
relativno84 wrote:
Jimmy McNulty wrote:5 sezona The Shielda završeno.

Je li moguće da je toliko serija sve luđa iz sezone u sezonu? :shock:
66,5GB :-) al dobar je kvalitet tako da nema veze sto je potrajalo :D prva sezona gotova :izet: :D

Skinuo taj torent isto, na pola prve sezone, ne kontam kako sam prije propustio ovu seriju. Dosta originalno, dijalozi cesto blesavi kao u GTA misijama a i karakteri su cesto "colorful" kao u GTA :lol: Ne znam koliko ludje moze biti od ove prve sezone.
oooo može itekako da može :izet:
posebno tamo od 4.sezone, sa naglaskom na petu i sedmu
odavno već trubim o shieldu na forumu i drago mi je da se konačno primilo
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10485 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

zomri wrote:
SanskiBiser wrote:

oooo može itekako da može :izet:
posebno tamo od 4.sezone, sa naglaskom na petu i sedmu
odavno već trubim o shieldu na forumu i drago mi je da se konačno primilo
E moj sanski biseru prva sezona ti dođe kao zagrijavanje :lol:

Meni ostale još 2 epizode i završavam seriju, ne znam šta da kažem, od večeras pa idući mjesec dana osjećat ću se praznim i depresivnim. Kako doba serija, top 3 što sam ikada gledao poslije Žice i Breaking Bada.

Shane Vendrell je mrtvi Tito 8-) , ako on završi neslavno upast ću u kliničku depresiju onda :-)

Dutch mi je isto pregotivan lik :thumbup: pravi američki inspektor!
karanana

#10486 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

eh kad ste je vako nahvalili stavljam je na prioritetnu listu cekanja.
omar little

#10487 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

sad kad spomenuh vinyl, moj pokusaj razigravanja razgovora iliti da pitam ja nesto, vjerojatno u prazno, ali nema veze. :D

jesam li jedina koja se bori sa gledanjem serija ovih zadnjih par godina? ne volim baratati tim glomaznim i prenapuhanim terminima tipa zlatnog doba, revolucije i smrti , ali je cinjenica da je televizija, sto zbog samih proizvoda sto zbog posljedica tehnoloske revolucije u delivery modelu imala vrlo uspjesan i progresivan period, od oza pa naovamo. dok je filmska industrija startala ovu stripovsko-sikvel-minimalnirizikmaksimalniprofit proizvodnu kampanju, televizija se krenula baviti ozbiljnijim, ne-proceduralnim, ne-stereotipnim, narativima i produkcijama. nizanje primjera mi nije poenta, znamo svi sta se sve napravilo i snimilo u zadnjih petnaestak godina i kakav efekt je imalo. ja sam, recimo, kao ljubitelj filma strasno prorijedila svoje filmske izlete, svedeno na minimum, a paznju i vrijeme posvetila tv serijama jer mi je to bilo bolje i kvalitetnije, po mojim mjerilima, vrijednije paznje.

elem, zadnjih par godina mi je sve teze naci dostatnog materijala za pratiti. dok mi se prije cinilo da se kanali/kuce/web hibridi natjecu u pravljenju originalnih, ozbiljnih (moram opet tu rijec upotrijebiti, ne samo tematski nego i u pristupu, u produkciji, u atmosferi) dramskih serija, sada mi se cine kao isprani network sabloni. network televizija je, pored obaveznog svodjenja na najmanji zajednicki sadrzilac, uvijek bila poznata po cijedjenju i duse i tijela bilo kakvoj iole zanimljivoj ideji i replikaciji iste dok se ne zgadi i bogu i narodu i ovozemaljskom i onozemaljskom svijetu. natuknice principa danas vidim u svijetu “prestiznih” serija u, ironicno, eri post-network produkcije .

period drame, kostimografija, anti-heroji kako ih amerikanci vole zvati, jebacina, vizualno napucana produkcija, imena da zvone, kobajagi obiteljske drame. sklepavanjem i nabacivanjem tih elemenata na random ne cine seriju automatski kvalitetnom/dobrom. niti vidim kako se to moze prevesti u gledanost i popularnost, to jest pare. ili moze? ili vise ni to ne postoji zbog diversifikacije mehanizama produkcije i gledanja? ako je trziste razvodnjeno do te mjere da postoje 2-3 krupne ribe a ostalo su ti niche market dileri, kako ce se opstati? cisto financijski gledano. iako me vise brine kvaliteta umjetnickih djela i gledam na serije kao umjetnicki izraz ne proizvod, nisam glupa, svjesna sam da bez financijski odrzivih modela nema produkcije. ova hiperprodukcija mi pari neodrziva. eno, netflix izbacuje serije k'o dobar dan, a ja od druge sezone hoc ne znam da sam im ista pratila. imali su onu kvazi-obiteljsku na floridi, mrtvi prosjek. mozda je bilo jos nesto sto sam zaboravila, ali tesko.

meni je danas, recimo, rectify najbolja i najkvalitetnija serija na tv-u a sigurno ima smijesne i pateticne brojke gledanosti. sundance ih je drzao tri i, evo, dao im je zadnju cetvrtu sezonu, sto je za onakvu seriju puna saka brade, ali jel’ se to njima isplatilo toliko da necemu drugom daju takvu sansu? ili ce se vise fokusirati na britanski tip serija od manje epizoda?

moze se cumurati o ovome fino, ko voli i zeli.

i, cisto, osobno da primjetim :D, pobjegla sam od filma zbog te stripovske invazije i silovanja, a evo sad su mi se i u serijama poceli tovarit na grbacu. pa jebemti zivot, sta da radim vise? da sad krenem slusati radio drame ili sta :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10488 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

prezahtjevna si :cry:
omar little

#10489 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

ajm okej vid it.
zomri

#10490 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:sad kad spomenuh vinyl, moj pokusaj razigravanja razgovora iliti da pitam ja nesto, vjerojatno u prazno, ali nema veze. :D

jesam li jedina koja se bori sa gledanjem serija ovih zadnjih par godina? ne volim baratati tim glomaznim i prenapuhanim terminima tipa zlatnog doba, revolucije i smrti , ali je cinjenica da je televizija, sto zbog samih proizvoda sto zbog posljedica tehnoloske revolucije u delivery modelu imala vrlo uspjesan i progresivan period, od oza pa naovamo. dok je filmska industrija startala ovu stripovsko-sikvel-minimalnirizikmaksimalniprofit proizvodnu kampanju, televizija se krenula baviti ozbiljnijim, ne-proceduralnim, ne-stereotipnim, narativima i produkcijama. nizanje primjera mi nije poenta, znamo svi sta se sve napravilo i snimilo u zadnjih petnaestak godina i kakav efekt je imalo. ja sam, recimo, kao ljubitelj filma strasno prorijedila svoje filmske izlete, svedeno na minimum, a paznju i vrijeme posvetila tv serijama jer mi je to bilo bolje i kvalitetnije, po mojim mjerilima, vrijednije paznje.

elem, zadnjih par godina mi je sve teze naci dostatnog materijala za pratiti. dok mi se prije cinilo da se kanali/kuce/web hibridi natjecu u pravljenju originalnih, ozbiljnih (moram opet tu rijec upotrijebiti, ne samo tematski nego i u pristupu, u produkciji, u atmosferi) dramskih serija, sada mi se cine kao isprani network sabloni. network televizija je, pored obaveznog svodjenja na najmanji zajednicki sadrzilac, uvijek bila poznata po cijedjenju i duse i tijela bilo kakvoj iole zanimljivoj ideji i replikaciji iste dok se ne zgadi i bogu i narodu i ovozemaljskom i onozemaljskom svijetu. natuknice principa danas vidim u svijetu “prestiznih” serija u, ironicno, eri post-network produkcije .

period drame, kostimografija, anti-heroji kako ih amerikanci vole zvati, jebacina, vizualno napucana produkcija, imena da zvone, kobajagi obiteljske drame. sklepavanjem i nabacivanjem tih elemenata na random ne cine seriju automatski kvalitetnom/dobrom. niti vidim kako se to moze prevesti u gledanost i popularnost, to jest pare. ili moze? ili vise ni to ne postoji zbog diversifikacije mehanizama produkcije i gledanja? ako je trziste razvodnjeno do te mjere da postoje 2-3 krupne ribe a ostalo su ti niche market dileri, kako ce se opstati? cisto financijski gledano. iako me vise brine kvaliteta umjetnickih djela i gledam na serije kao umjetnicki izraz ne proizvod, nisam glupa, svjesna sam da bez financijski odrzivih modela nema produkcije. ova hiperprodukcija mi pari neodrziva. eno, netflix izbacuje serije k'o dobar dan, a ja od druge sezone hoc ne znam da sam im ista pratila. imali su onu kvazi-obiteljsku na floridi, mrtvi prosjek. mozda je bilo jos nesto sto sam zaboravila, ali tesko.

meni je danas, recimo, rectify najbolja i najkvalitetnija serija na tv-u a sigurno ima smijesne i pateticne brojke gledanosti. sundance ih je drzao tri i, evo, dao im je zadnju cetvrtu sezonu, sto je za onakvu seriju puna saka brade, ali jel’ se to njima isplatilo toliko da necemu drugom daju takvu sansu? ili ce se vise fokusirati na britanski tip serija od manje epizoda?

moze se cumurati o ovome fino, ko voli i zeli.

i, cisto, osobno da primjetim :D, pobjegla sam od filma zbog te stripovske invazije i silovanja, a evo sad su mi se i u serijama poceli tovarit na grbacu. pa jebemti zivot, sta da radim vise? da sad krenem slusati radio drame ili sta :D
auuuu pa gdje ćeš nam to radit :mrgreen:

istina je da je kreativnost pobjegla iz filmova na tv ekrane. drame zadnjih godina i nisu tako uspješne, ali je malo i problem što smo u međuvremenu postali razmaženi. kao neki narcosi (pun intended ) tražimo neki novi fix koji će da udara više nego stari. kad malo razmisliš, to je nemoguće postići; moguće je samo održavati postojeće stanje.

zato su novi izvori uzbuđenja i kreativnosti uvijek tamo gdje ih ne tražiš. evo recimo spomenuti rectify samo prvom sezonom dotiče ceiling koji su postavili wire, sopranosi, deadwood, six feet under itd. dok je to u ostalim sezonama za klasu dvije niže. tri po meni najbolje i najrevolucionarnije drame zadnjih su godina hannibal (smrc!), americansi i leftoversi. primjetićeš da je samo jedna od njih emitovana tamo gdje se obično nalaze ti "zahtjevniji" sadržaji, a da su druge dvije na razblaženoj verziji HBO-a (FX) i klasičnoj mreži (NBC). opet se tu koplja lome oko nekih manjih i većih anti-heroja ali je ta forma daleko od one teške "ruske" drame kakvu smo gutali deceniju prije, nema traga sredovječnim muškim antijunacima rastrganim između posla i porodice, očekivanja i mogućnosti...možda jedino leftovers podsjeća na takav tip drame, ali i ona ima neki svoj twist pa ne osjetiš deja vu.

netflix ima taj model da produciraju sve što im stvara buzz te da će na osnovu tog buzza marketinški profitirati, a istovremeno se odvojiti od konkurencije. kad skontaš njihova prijašnja djelatnost streaminga AV sadržaja nije nikakvo mudro slovo, iza njega ne stoji nikakav pravi know how, pa su ih uskoro počeli stizati drugi servisi (hulu, amazon,...). i šta će jadni, okrenu se proizvodnji vlastitih sadržaja. poduzeli su već i sljedeći korak, a to je da se širom svijeta na glavnim tržištima producira po jedna dvije lokalne serije. sve za pare :)

taj post-network/streaming/binge/on-demand fenomen ima potencijala da kreira i neke nove revolucionarne formate. zapravo, već su ove njihove serije koje se objave za isti dan na neki način nov format, smješten negdje između klasične tv serije i filma. nova revolucija po meni bi mogla doći iz ukrštanja ove new found slobode na on-demand servisima sa strukturom video-igara. vjerovatno nismo daleko od momenta kada će se ista serija moći pratiti iz birane perspektive, odnosno nekoliko serija smještenih u isti univerzum.

i dok drame stagniraju, komedije nastavljaju sa svojom evolucijom. no, o svim tim sadcomima i traumedijama ćemo nekom drugom prilikom :wink:
Diwan

#10491 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

Mene je Shield smorio čekajući da se počne nešto dešavati - odustao nakon 7 epizoda.

Pored odgledanih serija iz zadnjih par godina i produkcije ovog vremena, taj ambijent kojom serija odiše, kao da se radi o 80 i 90-tim godinama mi takođe nije legao.
kakavdanakneiskustvu

#10492 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

karanana wrote:11.20.63 nije losa nakon 4 odgledane epizode. nista spektakularno, moglo je i bolje, uzbudljivije, dramaticnije, bombasticnije, ali nije ni vako lose.

svidja mi se plavka.

11.22.63
zomri

#10493 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Diwan wrote:Mene je Shield smorio čekajući da se počne nešto dešavati - odustao nakon 7 epizoda.

Pored odgledanih serija iz zadnjih par godina i produkcije ovog vremena, taj ambijent kojom serija odiše, kao da se radi o 80 i 90-tim godinama mi takođe nije legao.
Jesi ti siguran da si pravi The Shield gledao?

http://www.imdb.com/title/tt0286486/

Raja često miješa sa http://www.imdb.com/title/tt2364582/ pa rekoh da upitam :-?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#10494 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Evo ja upravo završio seriju!

Šta reći, prilično tužan kraj. Barem za mene :(

Definitivno jedna od najboljih serija ikad.
zigson

#10495 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zigson »

Shield je zvjerka, fkt jedna od najboljih serija ikad.

Preporuka: Band of Brothers, mini serija od 10 epizoda, HBO produkcija. http://www.imdb.com/title/tt0185906/
i The pacific, skoro isto kao Band of Brothers. http://www.imdb.com/title/tt0374463/
http://prntscr.com/aj5xg0
Diwan

#10496 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Diwan »

zomri wrote:
Diwan wrote:Mene je Shield smorio čekajući da se počne nešto dešavati - odustao nakon 7 epizoda.

Jesi ti siguran da si pravi The Shield gledao?

http://www.imdb.com/title/tt0286486/

Raja često miješa sa http://www.imdb.com/title/tt2364582/ pa rekoh da upitam :-?
Da, ta je, o istoj seriji govorimo - meni nije legla, ne kažem da je loša, vjerovatno pogrešan tajming, raspoloženja, a ima i jednostavno serija koje se ne dopadaju čovjeku bez obzira na eventualni kvalitet, jer mu se ne sviđa faca glavnog lika :mrgreen:
nema me tamo

#10497 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nema me tamo »

Pokušao sam i ja.-.Ima 2, 3 mjeseca pogledao 4, 5 epizoda i nisam mogao više..
A inace sam jedan od onih kad krene da gleda moram pogledat sve u roku 4 dana bez obzira koliko ima sezona. :D
Kaligrafija

#10498 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kaligrafija »

MR. ROBOT toplo preporucujem, jedna od boljih serija u zadnje vrijeme... Cudi me da jos nije startala druga sezona, jer serija ima ocjene na IMDB 8,8...

http://www.imdb.com/title/tt4158110/?ref_=fn_al_tt_1
sizifinho

#10499 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

imala je jedno vrijeme 9.5
imdb je nikakvo mjerilo kvalitete
plus... druga sezona ima svoj termin najavljen
Kaligrafija

#10500 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Kaligrafija »

sizifinho wrote:imala je jedno vrijeme 9.5
imdb je nikakvo mjerilo kvalitete
plus... druga sezona ima svoj termin najavljen
Ma hajde nije ni bitno, meni je serija odlicna...
Post Reply