Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
holowey

#10476 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

holowey wrote:Ima li ko iskustva sa Specialized Crossroads 26x1.95? One su u CC 39KM komad.
A Schwalbe Land Cruiser ili Smart Sam?
shandrprcSA

#10477 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

holowey wrote:
holowey wrote:Ima li ko iskustva sa Specialized Crossroads 26x1.95? One su u CC 39KM komad.
http://bicikli.ba/index.php/dijelovi-i- ... ack-detail

trebao bi ih opet uzeti kad je vec snizenje
quarterback

#10478 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

na zalost otkazujemo turu, od 4 prijavljenih dvije otkazalo, a nije bas prelijepo vrijeme pa da vozimo samo dvojica i uzivamo u druzenju...
holowey

#10479 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:na zalost otkazujemo turu, od 4 prijavljenih dvije otkazalo, a nije bas prelijepo vrijeme pa da vozimo samo dvojica i uzivamo u druzenju...
meni odgovara :D nisam se snasao za gume :(
quarterback

#10480 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

holowey wrote:
quarterback wrote:na zalost otkazujemo turu, od 4 prijavljenih dvije otkazalo, a nije bas prelijepo vrijeme pa da vozimo samo dvojica i uzivamo u druzenju...
pretpostavio sam, ipak sam zelio javiti :)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10481 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mk ultra »

quarterback wrote:
Wind wrote:
dinao wrote:Zna li neko jel moguce s Jahorine biciklom se spustit blize vrhu Trebevica?
Vozio sam u subotu tako, ali nazalost cestom do Brusa. Volio bih vise kroz šumu.
Nemere! :D
more ako ima

http://twentynineinches.com/wp-content/ ... or-vid.jpg

:mrgreen:
skupa igračka ovaj fatboy...
holowey

#10482 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:
holowey wrote:
pretpostavio sam, ipak sam zelio javiti :)
bilo bi mi bas krivo da vi odete a ja to propustim
hakazvaka

#10483 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

shandrprcSA wrote:
holowey wrote:
http://bicikli.ba/index.php/dijelovi-i- ... ack-detail

trebao bi ih opet uzeti kad je vec snizenje
Mislim da ovo nisu bas neke vrh gume za ovu cijenu... posebno jer se radi o Performance seriji, koja je teski low-end Schwalbe-a... lako bi mogao bolje proci sa nekom KENDA gumom koja ima veci procenat gume (manje plastike) za ove iste novce.
holowey

#10484 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

r_faruk

#10485 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Ja kontam otpadaju tockovi, ovako ja na svim biciklima koje sam imao i koje imam...
holowey

#10486 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

koliko kod bicikla starost guma utice na voznju? nisam obratio odmah paznju pa mi u treku uvalise gume iz 2006 :(
holowey

#10487 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

holowey wrote:koliko kod bicikla starost guma utice na voznju? nisam obratio odmah paznju pa mi u treku uvalise gume iz 2006 :(
da se citiram jer dugujem ispriku, ocito kod guma za bicikla ne vrijedi oznacavanje proizvodnje kao kod auto guma jer sam na drugoj schwalbe gumi vidio oznaku 1117...nadam se da ce me schwalbe smart sam fino sluziti...
hakazvaka

#10488 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

holowey wrote:koliko kod bicikla starost guma utice na voznju? nisam obratio odmah paznju pa mi u treku uvalise gume iz 2006 :(
Isto kao i kod auta, sto je starija gume, bez obzira na to da li je vozena, je losija (kruca).
Wind

#10489 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Image
Rampage

#10490 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Rampage »

Ja sam nedavno u Nedžarićima htio sići s bicikla i izbušiti gume na golfu dvojki koji je bio tako parkiran :D

Šalim se, naravno, što se tiče bušenja guma:) Nažalost, ne šalim se da je bio parkiran na biciklističkoj stazi... Uostalom, to je svakodnevnica, od samog početka:(
kakaljin

#10491 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

Rampage wrote:Ja sam nedavno u Nedžarićima htio sići s bicikla i izbušiti gume na golfu dvojki koji je bio tako parkiran :D

Šalim se, naravno, što se tiče bušenja guma:) Nažalost, ne šalim se da je bio parkiran na biciklističkoj stazi... Uostalom, to je svakodnevnica, od samog početka:(
Pa ako vam nije mrsko da sacekate, nazovete policiju i trazite da odmah posalju patrolu i pauka jer je auto parkirano na biciklistickoj stazi.
To bi trebali svi da radimo da se svi opamete da se zna zasta sluzi biciklisticka staza i da mora da bude prohodna.
Rampage

#10492 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Rampage »

Ma znaš nas i naš mentalitet - kako ću i zašto bih se ja zezao s tim, imam pametnijeg posla:(

Sve stoji što si napisao.
kakaljin

#10493 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

Rampage wrote:Ma znaš nas i naš mentalitet - kako ću i zašto bih se ja zezao s tim, imam pametnijeg posla:(

Zato nam je sve u drzavi tako jer je uzrecica "zasto bi se ja zezao sa tim" i "neka komsiji crkne krava iako i ja imam djabe to mljeko, jer komsija ima kravu a ja nemam".
holowey

#10494 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

sinoc je bila milina voziti biciklistickom stazom, nigdje smetnji, parkiranih auta, pjesaka, biciklista koji voze suprotnim smjerom...doduse bilo bi bolje da nije padala kisa ali treba pozitivno gledati na svijet oko sebe :D
Rampage

#10495 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Rampage »

kakaljin wrote:
Rampage wrote:Ma znaš nas i naš mentalitet - kako ću i zašto bih se ja zezao s tim, imam pametnijeg posla:(

Zato nam je sve u drzavi tako jer je uzrecica "zasto bi se ja zezao sa tim" i "neka komsiji crkne krava iako i ja imam djabe to mljeko, jer komsija ima kravu a ja nemam".
Dobro, ne bih se opisao baš kao takvog, da bih poželio da bilo kome "crkne krava" :lol:

Uglavnom, teško da sam ja jedini koji je prošao pored parkiranog automobila na biciklističkoj stazi a koji nije ama baš ništa uradio:)

Razlika je vjerovatno u tome što sam ja dio krivice prebacio na sebe baš zato što nisam uradio, za razliku od ostalih:)
kakaljin

#10496 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

Rampage wrote:
kakaljin wrote:

Dobro, ne bih se opisao baš kao takvog, da bih poželio da bilo kome "crkne krava" :lol:

Uglavnom, teško da sam ja jedini koji je prošao pored parkiranog automobila na biciklističkoj stazi a koji nije ama baš ništa uradio:)

Razlika je vjerovatno u tome što sam ja dio krivice prebacio na sebe baš zato što nisam uradio, za razliku od ostalih:)
Ma razumijemo se, nije nista tebi upuceno, nego u globalu receno, vise su uzrecice, jer smo skoro svi takvi i svi govorimo mene se to ne tice neka drugi razmislja o tome.
Wind

#10497 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

kakaljin wrote: Pa ako vam nije mrsko da sacekate, nazovete policiju i trazite da odmah posalju patrolu i pauka jer je auto parkirano na biciklistickoj stazi.
To bi trebali svi da radimo da se svi opamete da se zna zasta sluzi biciklisticka staza i da mora da bude prohodna.
Ma u pravu si. Nekako me ovaj bas iznervirao tako da se nisam ni sjetio toga... :-?

Image
SundanceKid

#10498 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by SundanceKid »

Ekipa, moze mala pomoc - razmisljam o kupovini bajka, pa me interesuje sta mislite o ova dva:

http://www.olx.ba/artikal/19137758/bici ... 21-brzina/

http://www.olx.ba/artikal/8268879/novo- ... ache-disc/

Za sta biste se odlucili od ta dva, ili nesto trece u tom cjenovnom rangu?? Uslov je da je biciklo novo, polovno me ne interesuje jer ne zelim da razmisljam ko mu je uzimo dusu i koliko, novo je novo. Osim toga, vozio bih se vecinom po gradu, s tim sto bih volio da mogu otici i po neravnim brdskim terenima, nista ekstremno, ali cisto da mogu na neku turu ponekad...

Ako neko ima sugestiju sta kupit u Sarajevu, molim vas za info! :)
quarterback

#10499 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

SundanceKid wrote:Ekipa, moze mala pomoc - razmisljam o kupovini bajka, pa me interesuje sta mislite o ova dva:
to je jednostavno drug, prebrojis koliko imas para, odes u radnju i vidis sta mozes dobiti za te pare
ako ti ostne viska para kupis opremu, ako imas manjak para dodjes drugi put :)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#10500 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Romeo 80 »

holowey wrote:sinoc je bila milina voziti biciklistickom stazom, nigdje smetnji, parkiranih auta, pjesaka, biciklista koji voze suprotnim smjerom...doduse bilo bi bolje da nije padala kisa ali treba pozitivno gledati na svijet oko sebe :D
Kad spominješ suprotan smijer, meni je iskreno smiješno što su tako odredili te smijerove. Staza je i više nego dovoljno široka i fakat mi bez veze da me se ograničava da uvijek moram jednom te istom stranom voziti, kad mi je često funkcionalnije ići s druge strane...
Post Reply