Gori suma gori borovina.
Sukobi huligana i policije
57 osoba, većinom policajaca, povređeno je u sukobima huligana i policije u centru Beograda, koji i dalje traju. Pričinjena veća materijalna šteta.
Tokom prepodneva, protivnici "Parade ponosa" izazvali su više incidenata u centru Beograda. Trenutno, policija pokušava da uspostavi red. I dalje traju sukobi kod palate Albanije, napadnuta su sedišta DS-a, SPS-a i LDP-a.
Sukobi su počeli na Slaviji, potom na Terazijama, gde su prvi put kamenjem napadnuti policajci. Huligani su se pregrupisali ispred Doma
skupštine Srbije i potom u Bulevaru kralja Aleksandra gde se desio prvi veći sukob.
Policija suzavcem pokušava da rastera demonstrante kod Palate Albanije, gde ih je prethodno potisnula sa Terazija. Izgrednici gađaju policiju kamenicama.
Takođe, kamenicama je napadnut i mobilni digitalni mamograf, kupljen od sredstava donatora i B92. Mamograf je oštećen u centru grada, u vreme dok su lekari pregledali pacijentkinje.
Protivnici Parade ponosa su kod Kalenićeve pijace ponovo napali policiju, koja ih je potisnula prema Vukovom spomeniku. Prilikom tom sukoba, bilo je povređenih policajaca.
Prema policijskim izvorima sa terena, ova grupa izgrednika prethodno je upala u prostorije Demokratske stranke u Krunskoj ulici, koje su demolirali i izazvali požar. Kako se navodi, tom prilikom su napali i vatrogasce, koji su došli da intervenišu. Požar je saniran, ali su prostorije u Krunskoj demolirane.
U Tiršovoj ulici demonstranti su kamenicama gađali oko 30 policajaca. Gađali su ih kamenicama, ali i "molotovljevim koktelima". Jedan policajac lakše je povređen, a policija se povlačila niz Tiršovu ulicu.
Tokom dana, napadnuta je i zgrada Radio-televizije Srbije, a kako je javio reporter B92 sa lica mesta, huligani su se popeli i na skele zgrade Skupštine Srbije, bezuspešno pokušavajući da uđu unutra.
"Kao da je tajfun prošao"
Policija i Žandarmerija, u vozilima "Hamer" i uz upotrebu suzavca, pokušavaju da uspostave red i mir na gradskim ulicama. Takođe, nad gradom sve vreme kruži policijski helikopter.
Reporteri B92 sa lica mesta su u više današnjih direktnih uključenja u progra Radija i Televizije govorili o brojnim napadima huligana na pripadnike policije.
Kako su naveli, na više lokacija u centru Beograda načinjena je velika materijalna šteta, a više policajaca i civila je povređeno.
Reporterka B92 je u jednom trenutku uspela da izbegne napad grupe huligana, nakon što su shvatili da izveštava o sukobima.
Kako je ocenila oko 14 časova, deo oko Palate Albanija izgleda kao da je "tajfun tuda prošao". Demolirani su, između ostalog, prodavnica "Beneton", pekara "Toma"... Ipak, kako je javljeno, izgleda da motiv nije bio pljačka.
Veliki broj automobila na više lokacija je zapaljen, saobraćajni znaci su iščupani, kako bi huliganima služili kao oružje protiv policije.
Takođe, dva trolejbusa i dva autobusa GSP-a totalno su demolirana. Trolejbusi su oštećeni u Makenzijevoj ulici, a autobusi na liniji 26 u Golsvortijevoj.Prema izvorima iz Gradskog saobraćajnog, šteta se za sada procenjuje na 25 hiljada evra.
Ovde možete pogledati snimke sukoba policije i huligana na Slaviji, koje je načinila ekipa televizije B92.
Ekipa naše Televizije zabeležila je i sukobe kod Hrama Svetog Save.
Tužilaštvo sprema prijave
Portparoi Republičkog tužilaštva Tomo Zorić rekao je za B92 da će Tužilaštvo i policija učiniti sve da, pored već uhapšenih osoba, identifikuje sve one koji su danas počinili krivična dela i napadali policiju.
On je naveo da su svi ključni incidenti snimljeni, i da će video snimci nasilja služiti kao dokaz u krivičnim postupcima koji će uslediti.
Tužilaštvo će inicirati pokretanje tih postupaka, rekao je Zorić i ukazao da je za ovakva krivična dela zaprećena kazna do 8 godina zatvora.
Na pitanje kako će Tužilaštvo i sud uspeti da procesuiraju više stotina izgrednika, Zorić je rekao da Tužilaštvo ima obavezu da to uradi, te poručio da "niko nije jači od države".
Napadnuto sedište Demokratske stranke
Grupa izgrednika, danas je tokom održavanja "Parade ponosa", napala sedište Demokratske stranke u Krunskoj ulici i pričinila veliku materijalnu štetu na zgradi.
Portparolka DS Jelena Trivan izjavila je da je bakljama i Molotovljevim koktelima izazvan požar u garaži, a da je čitava zgrada bila zasuta kamenicama.
Napadnute centrale SPS i LDP
Grupa izgrednika napala je sedište Socijalističke partije Srbije na Studentskom trgu, javljaju izveštači. Izgrednici su provalili u zgradu, prozori su polomljeni, a kamenicama su gađali policiju.
Snage Žandarmerije čuvaju sedište Liberalno demokratske partije, koja protivnicima Parade ponosa ne daju da priđu zgradi, ali nema sukoba.
Policija je, prema njenim rečima, brzo reagovala i rasterala napadače.
"Ono što je strašno koliko i motivacija tih osoba koje ruše i pale Beograd jeste činjenica da su se u zgradi nalazili ljudi na svojim redovnim poslovima koji su to morali da prežive", rekla je Trivanova i naveal da DS najoštrije osuđuje nasilje na ulicama Beograda.
"To očigledno nema nikakve veze sa njihovim stavom prema paradi. To su huliganske bande koje se ponašaju po istom obrascu, bilo da je reč o fudbalskoj utakmici ili ideološkom protestu. To su huligani, a ne borci za bilo kakve moralne vrednosti ili načela, i kao takvi moraju da budu strogo kažnjeni", kazala je Trivanova.
Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac rekao je da je napad izgrednika na sedište Demokratske stranke kao nezapamćen izliv mržnje, koji nema nikakve veze sa Paradom ponosa.
Šutanovac je ocenio da to nije bio atak na zgradu, već na živote ljudi i zahvalio policiji i vatrogascima na pravovremenoj i požrtvovanoj intervenciji.
On je rekao da očekuje da će pravosudni organi pravovremeno otkriti i procesuirati aktere ovog incidenta i "smestiti ih tamo gde im je mesto".
Hronologija sukoba
Više sukoba protivnika Parade ponosa i policije desilo se danas u širem centru Beograda, a najžešći sukobi bili su na Terazijama, ispred sedišta Demokratske stranke u Krunskoj i u Bulevaru kralja Aleksandra. U neredima je zapaljen do zgrade u kome je sedište Demokratske stranke u Krunskoj.
U sukobima je zapaljeno nekoliko kontejnera, a reporteri su javili i da je oštećeno više automobila.
Neredi su počeli oko 10.00 na Slaviji, potom na Terazijama, gde su prvi put kamenjem napadnuti policajci. Huligani su se pregrupisali ispred Doma skupštine Srbije i potom u Bulevaru kralja Aleksandra, gde se desio prvi veći sukob.
Na kordon interventne brigade poletele su krupne kamenice, flaše, zapaljeno je više kontejnera, a demonstrante je uspela da potisne žadarmerija koja je intervenisala oko 11.30.
Oko podneva su se huligani razišli da bi se 20 minuta kasnije pojavili u Krunskoj, gde su kamenicama zasuli sedište Demokratske stranke i policiju koja je obezbeđivala zgradu.
Ubrzo je stiglo policijsko pojačanje koje je intervenisalo. Huligani su iz Krunske potisnuti u pravcu Kalenićeve pijace.
Jedna grupa huligana upala je u aubotuse na linijama 25 i 26, i iz njih uz upotrebu sile isterala putnike. U Mekenzijevoj, u blizini Slavije, demonstranti gurnuli trolejbus niz ulicu i da je vozilo udarilo u banderu.
Sukoba je bilo i na Trgu Nikole Pašića, gde je policija intervenisala uz upotrebu suzavca i rasterala izgrednike.
Sukobe na svim lokacijama su, pored novinara, iz neposredne blizine pratile i grupe radoznalih građana.
Na Terazijama su oko 12.15 demonstranti skandirali i dovikivali uvrede, počeli da bacaju na policiju kamenje, petarde, "topovske udare"...
Izveštači su javiili da je više policajaca pogođeno kamenom u glavu.
Huligani su potisnuti do početka Knez Mihajlove, a kordon policije stoji na Terazijama. Prema policajcima su letele kamenice, saobraćajni znaci, kante za đubre...
Policija je reagovala na napada i potiskivala ih. Angažovane su i Protivterorističke jedinice MUP-a Srbije.
Sukoba je bilo kod crkve Svetog Marka u Bulevaru kralja Aleksandra.
Dešavanja u Srbiji
-
luckypot
#10476 Re: Desavanja u Srbiji
- felipe kajetano
#10478 Re: Desavanja u Srbiji
Sorosova posla 
- snaga_znanja
#10479 Re: Desavanja u Srbiji
Cak je i Vladika maloprije trazio od "mladih ljudi" da idu kuci. Za cudo Bozje ne od mladih ljudi koji setaju vec od huligana koji razbijaju!
Usput je otkazao moleban u Hramu Svetog Save zbog toga sto su huligani napadali policiju i ispred tog svetog objekta za pravoslavce u Srbiji.
Haman neki novi vjetrovi i u SPC.
Usput je otkazao moleban u Hramu Svetog Save zbog toga sto su huligani napadali policiju i ispred tog svetog objekta za pravoslavce u Srbiji.
- Cyber-harambashica
#10480 Re: Desavanja u Srbiji
huligani jedva cekaju neku paradu da mogu da se izivljavaju, fuj
-
luckypot
#10481 Re: Desavanja u Srbiji
Drze se tenzije na razlicitim stranama, kod kuce i u inostranstvu i pred stranim gostima 
Last edited by luckypot on 10/10/2010 15:38, edited 1 time in total.
- JThomas
#10482 Re: Desavanja u Srbiji
slušao sam, šokiran sam majke mi...snaga_znanja wrote:Cak je i Vladika maloprije trazio od "mladih ljudi" da idu kuci. Za cudo Bozje ne od mladih ljudi koji setaju vec od huligana koji razbijaju!
kapa dole za vladiku i patrijarha...
- Cyber-harambashica
#10483 Re: Desavanja u Srbiji
a moze li vise bez tih pogrdnih reci a la srbadija itd...?
- Simply_Red
#10484 Re: Desavanja u Srbiji
I onda su vehabije problem na ovim prostorima!!! MALO SUTRA. Imali smo i mi pokusaj parade pa se ni slicne stvari nisu desavale, kao ove sto se njima tamo desavaju. Nije problem u vjeri, problem je u glavi...
- kiky
#10485 Re: Desavanja u Srbiji
majko draga ...
šta je ovo u begišu ...

šta je ovo u begišu ...
-
udrch
#10486 Re: Desavanja u Srbiji
Jel se zaratilo da šaljemo unproforce..
- JThomas
#10487 Re: Desavanja u Srbiji
brate, bez uvrede i generalizacije...ali u srbiji je mnogo, mnogo velika, prevelika, ta masa ljudi spremnih na najgore nasilje.
-
luckypot
#10488 Re: Desavanja u Srbiji
kiky wrote:majko draga ...
šta je ovo u begišu ...
Gori, gori gori sve, kad se srca zapale
Nema se vise protiv koga ko prije, pa se sad organizuje lupanje glava po beogradu i blokade kamiondzije po bih, jasno je u kojem se pravcu krece situacija. Samo su srbii ofalili mnogo, prije su bili tenkovi, topovi i ovo, a sad udaranje homoseksualaca, istjerivanje roma i par hiljada kamiondzija - pa ne mozemo ratovati protiv takve nejaci
-
IsmetHoro
#10489 Re: Desavanja u Srbiji
pravo neocekivano, trebo sam i ja otici cuo sam da ce veceras djeliti patike.
- Cyber-harambashica
#10490 Re: Desavanja u Srbiji
Znaci, u Bosni bezbedno moze da se sprovede Parada ponosa...e, onda ste korak isped "nas".
Mene je blam za sve to sta se desava u BG
Ne mogu da shvatim da su toliko ljudi krenuli da setaju PROTIV parade, toliko MAJKE....da mi je znati sta ce ako njihovi sinovi budu gej
Mene je blam za sve to sta se desava u BG
Ne mogu da shvatim da su toliko ljudi krenuli da setaju PROTIV parade, toliko MAJKE....da mi je znati sta ce ako njihovi sinovi budu gej
-
kecher II
#10491 Re: Desavanja u Srbiji
ova je slika isfrustrirane srbije, ovi dogadjaji nemaju veze sa gay paradom vec im je to samo kap koja je prelila casu u spoznaji da oni i nisu ''nebeski narod'' kako im se servira zadnjih 150godina i da nisu iznad ostalih, da i kod njih ima i homoseksualaca i lezbejki i transvestita i biseksualaca, metroseksualaca i svih drugih i drugacijih od ''SPC srba'' sto im kako vidimo tesko pada, istina ponekad boli a srbija i srbi se moraju suociti sa istinom na svim poljima i zaboraviti mitove i legende o ''nebeskom narodu''.
-
luckypot
#10492 Re: Desavanja u Srbiji
Nesto mi je palo na pamet: zar kod Hitlera nije islo prvo Romi, pa homoseksualci, pa Jevreji pa onda rat? Ovdje sve obratno, prvo rat, pa sad kad se nema sta udri po Romima i homoseksualcima? 
- JThomas
#10493 Re: Desavanja u Srbiji
ma bilo bi i u nas kuhanja, naravno da bi...ali ovolika masa ljudi spremnih na ovakve stvari sigurno ne postoji, ni blizu, i sa hiljadu-dvije policajaca mogli bi samo da gledaju iz daljine.
a ovdje pet hiljada ne može ništa da učini, zapaljene zgrade, trolejbusi se guraju niz ulice...
a ovdje pet hiljada ne može ništa da učini, zapaljene zgrade, trolejbusi se guraju niz ulice...
-
IsmetHoro
#10494 Re: Desavanja u Srbiji
Lider LDP- a Čedomir Jovanović, rekao je da je ovo jedan od najnesrećnijih dana u njegovom životu ističući da nikada nije prošao kroz Beograd koji je tako prazan i pod kordonima policije. 
-
luckypot
#10495 Re: Desavanja u Srbiji
I ja sam isto rastuzen da valja, sve mi suze niz ledja idu, takav demokratski grad prepun ljubavi prema bliznjima, sta li se desi pa se sve promjeni preko noci?IsmetHoro wrote:Lider LDP- a Čedomir Jovanović, rekao je da je ovo jedan od najnesrećnijih dana u njegovom životu ističući da nikada nije prošao kroz Beograd koji je tako prazan i pod kordonima policije.
-
kecher II
#10496 Re: Desavanja u Srbiji
sigurno da bi bilo onih koji bi htjeli nesto kao da protestuju i koji bi se protivili ali bi bili beznacajni i parada bi se odrzala bez vecih incidenata, a ne mogu da se sjetim kako je prosla i da li je ustvari uopste i odrzana parada u SA prosle godine mislim, znam da se digla frka jer je bila najavljena u toku ramazana a nisam tad bio u BIH pa se nesto sad bas najbolje i ne sjecam.JThomas wrote:ma bilo bi i u nas kuhanja, naravno da bi...ali ovolika masa ljudi spremnih na ovakve stvari sigurno ne postoji, ni blizu, i sa hiljadu-dvije policajaca mogli bi samo da gledaju iz daljine.
ispravka:
nasao sam sad na internetu da je i u SA bilo 9 povrijedjenih tokom gay parade.
Last edited by kecher II on 10/10/2010 16:06, edited 1 time in total.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#10497 Re: Desavanja u Srbiji
boze sacuvaj, nisam za netoleranciju ali moze li meni iko da objasni zasto je potrebna parada? da mi dokazu da su pederi, lezbe? sta oni nama imaju dokazivati da su pederi? ako su pa nek su! ko im brani, ali cemu parada?
- felipe kajetano
#10498 Re: Desavanja u Srbiji
pa rek'o sam ja, Soroshova posla.ReaderDreams wrote:...u Srbiji je svega vise..Prosto, rjec je uglavnom o gabaritima...nista drugo..JThomas wrote:brate, bez uvrede i generalizacije...ali u srbiji je mnogo, mnogo velika, prevelika, ta masa ljudi spremnih na najgore nasilje.
...http://www.nspm.rs/politicki-zivot/gej- ... -srbe.html
(...nisu je ignorisali...)

-
Normalan.ba
#10499 Re: Desavanja u Srbiji
Što je derpe uvrijeđen i ozlojeđenIsmetHoro wrote:Lider LDP- a Čedomir Jovanović, rekao je da je ovo jedan od najnesrećnijih dana u njegovom životu ističući da nikada nije prošao kroz Beograd koji je tako prazan i pod kordonima policije.
- kamen spoticanja
#10500 Re: Desavanja u Srbiji
cekaj da stavimo tekst u punom formatu...cisto da ostane za sva vremena ii da znamo s kim imamo posla
Геј парада – мишоловка за Србе
Саша Рендић
четвртак, 30. септембар 2010.
Озбиљно урушавање српске државе, као једне од најстаријих у Европи, као да није посебно забринуло ниједног политичара у земљи, било да припада режиму или опозицији.
У моменту када се Тачи припрема за обрачун са оно мало Срба што је остало на Космету, када се муфтија Зукорлић острастио да што пре отцепи Рашку област од Србије, када на многим аутомобилима у Војводини можемо видети нелегалну ознаку “В” ( занимљиво је да ригорозна полиција ово толерише ), медији у Србији подижу максималну температуру форсирајући “догађај деценије” – геј параду.
У огромној мери додатну тензију подигао је председник Тадић, који није нашао за сходно да Хашиму Тачију стави до знања да Србија има војску, да муфтији предочи нешто слично, било у виду армије или полиције, али је зато жестоко запретио сопственом народу, јер ако нисте знали, интегритет државе Србије брани се свом расположивом силом на геј паради у Београду!
Овакво понашање вође нације неодољиво подсећа на очеве који нису способни да се снађу у својој средини, да се супротставе шефовима на послу, да обезбеде породици колико толико пристојан живот, да би затим сву акумулирану негативну енергију и остале фрустрације, искалили на сопственој жени и деци. Мислим да је ово поређење адекватно, јер држава представља једну велику породицу.
Коме одговара атмосфера негативног електрицитета, и ко највише прижељкује да се 10. октобар 2010. претвори у дан невиђеног хаоса са најкрвавијим последицама?
Свакако највише страним обавештајним службама, које би тиме још више указале на чињеницу “да смо варварски народ који једва чека да се обрачуна са неистомишљеницима”. Такође, такав развој ситуације омогућио би властима у Београду да организују нову “сабљу” (прва сабља посекла је све сем оних које је требала), којом би завршили обрачун са свим патриотским снагама у земљи, јер како једном у “Отписанима” рече мајор Кригер:”Треба утерати страх у кости колебљивцима, потенцијалном непријатељу!”
Нисам нешто приметио да хомосексуалци немају своја права у Србији. Радио сам у три велика предузећа, тачно се знало ко је геј, али њих нико никад није вређао, а камоли физички нападао или на било који начин злостављао. Напротив, они итекако умеју да буду добри пријатељи, такође смо им и ми остали узвраћали на сличан начин. Од Стамболићевог времена, до дана данашњег, увек су се знала места где се хомосексуалци окупљају. На таква места други људи једноставно не залазе, тако да и то не представља никакав проблем.
Главни проблем у Србији су МИ6, ЦИА и БНД, који су одавно решили да нам потпуно укину државност.
Многа убиства у Србији која су се догодила у последњих десетак година, остала су и даље неразрешена. Ако је налогодавац био Слободан Милошевић, како је могуће да ЦИА, МИ6 и БНД то још нису открили, посебно данас, кад њихових агената у Србији има више него накупаца на пијаци?!
Ако су проблем српско – црногорски нарко кланови, зашто и сад има толико дроге на сваком ћошку, или можда то питање треба поставити агентима ДЕА – е, који су се такође размилели по земљи Србији?!
Или је можда крив “дежурни експерт за пироманију” – Воја Коштуница?
Да ли је можда Коштуници одговарало да онако величанствен митинг за Космет претвори у ноћ хаоса? Наравно да није, његова грешка је што није послао своје поверљиве људе да сами обезбеде америчку амбасаду, јер би тим потезом спречио мрачан сценарио изазивања нереда и пожара!
Из свега наведеног, добро се види где вребају опасности на геј паради, јер страним агентурама и домаћим обожаваоцима истих, заиста неће бити тешко да међу незадовољан народ убаце своје оперативце који ће изазвати инциденте, омогућити полицијску интервенцију, нову “сабљу” и почетак завршног погрома над српским народом.
Било је много ситуација када су реке Београђана требале да се излију на улице – први случај је пад Книна, други сребреничка резолуција, трећи прекрајање сопствене резолуције о Космету
. Београд је тада ћутао. А сада, као под диригентском палицом, неко
нас навлачи на улицу!
Опозициони политичари поводом овога ћуте, њих занима једино да се дочепају власти и наставе битку за касицу – прасицу, једину светињу српских владајућих странака у последњих 20 година.
Мене највише занима зашто ћути САНУ? Зашто интелектуална елита не покушава да објасни народу какав су му мамац ставили на мишоловку, овог пута увијен у облогу геј параде?! Ако су медији блокирани, постоје ваљда и други начини легалне борбе – леци, плакати, одлазак активиста од стана до стана.
Сматрам такође да би неко из СУБНОР – а или друштва српско – јеврејског пријатељства, могао да приупита надлежне зашто парк “Мањеж” (место са ког парада треба да крене) из ваздуха изгледа као стилизовани кукасти крст? Немојте само да неко каже “то је случајност”, “свастика је и стари индијски симбол” итд.
Срби су имали немерљиво јачи антифашистички покрет од било које земље у Европи; у односу на наш, Де Голов покрет отпора био је дечија игра! Преко милион Срба побиле су Павелићеве усташе под тим истим симболом, уз подршку Ватикана. Чији је то хир, ко то покушава да Београд, једини град који се у поробљеној Европи супротставио Хитлеру, прикаже као нацистички? Ко је то толико “романтичан” да нам подмеће геј параду која уједно треба да “евоцира успомене” на Ремове СА трупе?
Шта нам је чинити?
Познајем добро неколико хомосексуалаца, како мушке, тако и женске популације. Ником од њих не пада на памет да иде на геј параду, не зато што се боје, већ зато што сматрају да је то њихова приватна ствар. Такође су мишљења да све ово нема везе са њима, већ да је иностраним структурама стало да дође до нереда и потпуног урушавања државе. Имајући у виду и проценат хомосексуалаца у Београду, схватићете да ће их доста бити и “с друге стране ринга”, тј међу онима који су “предвиђени” да нападну парадере.
Свакако би најбоље решење било игнорисати параду. Празне улице, спуштене ролетне, па нека “свеци” марширају до миле воље! Нека на улици остану само увезени и плаћени гејеви, оперативци задужени да изазову инциденте и њихови организатори и господари. Да не кажем колико ће бити бесни када виде да нисмо загризли мамац, да нећемо уприличити задовољство ТВ гледаоцима широм Империје да се наслађују обрачуном српског народа са сопственом полицијом, или чак армијом, што је животни сан сваког србомрза.
Као што видимо из дневних листова, за сваки случај спремљен је и Чича Дража и “истина о њему” (можемо ли замислити какву истину о Чичи шаље управо она земља која га је навукла на танак лед), не би ли нас поново поделили на партизане и четнике, бацили у “братски загрљај”, јер каква би то тек била забава за “сладокусце” из Лондона, Берлина и Вашингтона, а и шире!ovo ce se svidjet dalltonu
Београд, као прави град домаћин, дужан је једино да устане од трпезаријског стола, покаже својим дугогодишњим гостима из МИ6, ЦИА и БНД пут ка излазним вратима, јер су превазишли сваку меру у својој бахатости и уцењивању. Такође, ко год од послуге није схватио да треба да служи првенствено свом домаћину, не заслужује гостопримство главног града, а камоли владавину над једном поносном, историјски напаћеном и крвљу натопљеном земљом.
Геј парада – мишоловка за Србе
Саша Рендић
четвртак, 30. септембар 2010.
Озбиљно урушавање српске државе, као једне од најстаријих у Европи, као да није посебно забринуло ниједног политичара у земљи, било да припада режиму или опозицији.
У моменту када се Тачи припрема за обрачун са оно мало Срба што је остало на Космету, када се муфтија Зукорлић острастио да што пре отцепи Рашку област од Србије, када на многим аутомобилима у Војводини можемо видети нелегалну ознаку “В” ( занимљиво је да ригорозна полиција ово толерише ), медији у Србији подижу максималну температуру форсирајући “догађај деценије” – геј параду.
У огромној мери додатну тензију подигао је председник Тадић, који није нашао за сходно да Хашиму Тачију стави до знања да Србија има војску, да муфтији предочи нешто слично, било у виду армије или полиције, али је зато жестоко запретио сопственом народу, јер ако нисте знали, интегритет државе Србије брани се свом расположивом силом на геј паради у Београду!
Овакво понашање вође нације неодољиво подсећа на очеве који нису способни да се снађу у својој средини, да се супротставе шефовима на послу, да обезбеде породици колико толико пристојан живот, да би затим сву акумулирану негативну енергију и остале фрустрације, искалили на сопственој жени и деци. Мислим да је ово поређење адекватно, јер држава представља једну велику породицу.
Коме одговара атмосфера негативног електрицитета, и ко највише прижељкује да се 10. октобар 2010. претвори у дан невиђеног хаоса са најкрвавијим последицама?
Свакако највише страним обавештајним службама, које би тиме још више указале на чињеницу “да смо варварски народ који једва чека да се обрачуна са неистомишљеницима”. Такође, такав развој ситуације омогућио би властима у Београду да организују нову “сабљу” (прва сабља посекла је све сем оних које је требала), којом би завршили обрачун са свим патриотским снагама у земљи, јер како једном у “Отписанима” рече мајор Кригер:”Треба утерати страх у кости колебљивцима, потенцијалном непријатељу!”
Нисам нешто приметио да хомосексуалци немају своја права у Србији. Радио сам у три велика предузећа, тачно се знало ко је геј, али њих нико никад није вређао, а камоли физички нападао или на било који начин злостављао. Напротив, они итекако умеју да буду добри пријатељи, такође смо им и ми остали узвраћали на сличан начин. Од Стамболићевог времена, до дана данашњег, увек су се знала места где се хомосексуалци окупљају. На таква места други људи једноставно не залазе, тако да и то не представља никакав проблем.
Главни проблем у Србији су МИ6, ЦИА и БНД, који су одавно решили да нам потпуно укину државност.
Многа убиства у Србији која су се догодила у последњих десетак година, остала су и даље неразрешена. Ако је налогодавац био Слободан Милошевић, како је могуће да ЦИА, МИ6 и БНД то још нису открили, посебно данас, кад њихових агената у Србији има више него накупаца на пијаци?!
Ако су проблем српско – црногорски нарко кланови, зашто и сад има толико дроге на сваком ћошку, или можда то питање треба поставити агентима ДЕА – е, који су се такође размилели по земљи Србији?!
Или је можда крив “дежурни експерт за пироманију” – Воја Коштуница?
Да ли је можда Коштуници одговарало да онако величанствен митинг за Космет претвори у ноћ хаоса? Наравно да није, његова грешка је што није послао своје поверљиве људе да сами обезбеде америчку амбасаду, јер би тим потезом спречио мрачан сценарио изазивања нереда и пожара!
Из свега наведеног, добро се види где вребају опасности на геј паради, јер страним агентурама и домаћим обожаваоцима истих, заиста неће бити тешко да међу незадовољан народ убаце своје оперативце који ће изазвати инциденте, омогућити полицијску интервенцију, нову “сабљу” и почетак завршног погрома над српским народом.
Било је много ситуација када су реке Београђана требале да се излију на улице – први случај је пад Книна, други сребреничка резолуција, трећи прекрајање сопствене резолуције о Космету
Опозициони политичари поводом овога ћуте, њих занима једино да се дочепају власти и наставе битку за касицу – прасицу, једину светињу српских владајућих странака у последњих 20 година.
Мене највише занима зашто ћути САНУ? Зашто интелектуална елита не покушава да објасни народу какав су му мамац ставили на мишоловку, овог пута увијен у облогу геј параде?! Ако су медији блокирани, постоје ваљда и други начини легалне борбе – леци, плакати, одлазак активиста од стана до стана.
Сматрам такође да би неко из СУБНОР – а или друштва српско – јеврејског пријатељства, могао да приупита надлежне зашто парк “Мањеж” (место са ког парада треба да крене) из ваздуха изгледа као стилизовани кукасти крст? Немојте само да неко каже “то је случајност”, “свастика је и стари индијски симбол” итд.
Срби су имали немерљиво јачи антифашистички покрет од било које земље у Европи; у односу на наш, Де Голов покрет отпора био је дечија игра! Преко милион Срба побиле су Павелићеве усташе под тим истим симболом, уз подршку Ватикана. Чији је то хир, ко то покушава да Београд, једини град који се у поробљеној Европи супротставио Хитлеру, прикаже као нацистички? Ко је то толико “романтичан” да нам подмеће геј параду која уједно треба да “евоцира успомене” на Ремове СА трупе?
Шта нам је чинити?
Познајем добро неколико хомосексуалаца, како мушке, тако и женске популације. Ником од њих не пада на памет да иде на геј параду, не зато што се боје, већ зато што сматрају да је то њихова приватна ствар. Такође су мишљења да све ово нема везе са њима, већ да је иностраним структурама стало да дође до нереда и потпуног урушавања државе. Имајући у виду и проценат хомосексуалаца у Београду, схватићете да ће их доста бити и “с друге стране ринга”, тј међу онима који су “предвиђени” да нападну парадере.
Свакако би најбоље решење било игнорисати параду. Празне улице, спуштене ролетне, па нека “свеци” марширају до миле воље! Нека на улици остану само увезени и плаћени гејеви, оперативци задужени да изазову инциденте и њихови организатори и господари. Да не кажем колико ће бити бесни када виде да нисмо загризли мамац, да нећемо уприличити задовољство ТВ гледаоцима широм Империје да се наслађују обрачуном српског народа са сопственом полицијом, или чак армијом, што је животни сан сваког србомрза.
Као што видимо из дневних листова, за сваки случај спремљен је и Чича Дража и “истина о њему” (можемо ли замислити какву истину о Чичи шаље управо она земља која га је навукла на танак лед), не би ли нас поново поделили на партизане и четнике, бацили у “братски загрљај”, јер каква би то тек била забава за “сладокусце” из Лондона, Берлина и Вашингтона, а и шире!ovo ce se svidjet dalltonu
Београд, као прави град домаћин, дужан је једино да устане од трпезаријског стола, покаже својим дугогодишњим гостима из МИ6, ЦИА и БНД пут ка излазним вратима, јер су превазишли сваку меру у својој бахатости и уцењивању. Такође, ко год од послуге није схватио да треба да служи првенствено свом домаћину, не заслужује гостопримство главног града, а камоли владавину над једном поносном, историјски напаћеном и крвљу натопљеном земљом.