PROTESTI!!! - aktuelnosti
- OldMayor
#10476 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ma ja eto mladi su krivi. Poserem se ja na ovog Bešića i na ostale koji imaju slicno misljenje.
Je li on porazgovarao sa mladim ljudima? Je li to on izvrsio istrazivanje pa prica o ovome ili je to zakljucio na osnovu komsijinog sina?
Pa ja znam hrpu mladih ljudi koji bi da rade, traze posao, ali ga nema. Ili imas posao npr da volontiras za topli obrok, ajd mnogi to prihvate, ali sta je to ljudi? Sta je 300 KM za covjeka u punoj snazi od 25-26 godina, pa to je sramota. U godinama kada treba da putuje po svijetu, da uziva u zivotu, da zasniva porodicu taj neki momcic ima platu od 300 KM.
I sta mu ostaje, nego da proseta i sjedne na kafu i to je to. To je sav uzitak mladog covjeka u BiH koji sebi priustiti. Stranci i dijaspora dodju i kontaju, joj vidi kako je lijepo ovdje, svi setaju, sjede po kafama, milina...milina zato sto ti ljudi nemaju gdje. Nemaju novca da odu u drugi kanton, a kamo li nesto drugo.
I onda dodju ovi neki lezihljebovici i pricaju, mladi nece da rade, vidi kako mi radimo, a klepaju zahvaljujci strankama 3-4k mjesecno.
Ja ne kazem da postoji odredjeni broj mladih ljudi koji su lijeni, ali ovako generalizovati stvari je stvarno neozbiljno.
Je li on porazgovarao sa mladim ljudima? Je li to on izvrsio istrazivanje pa prica o ovome ili je to zakljucio na osnovu komsijinog sina?
Pa ja znam hrpu mladih ljudi koji bi da rade, traze posao, ali ga nema. Ili imas posao npr da volontiras za topli obrok, ajd mnogi to prihvate, ali sta je to ljudi? Sta je 300 KM za covjeka u punoj snazi od 25-26 godina, pa to je sramota. U godinama kada treba da putuje po svijetu, da uziva u zivotu, da zasniva porodicu taj neki momcic ima platu od 300 KM.
I sta mu ostaje, nego da proseta i sjedne na kafu i to je to. To je sav uzitak mladog covjeka u BiH koji sebi priustiti. Stranci i dijaspora dodju i kontaju, joj vidi kako je lijepo ovdje, svi setaju, sjede po kafama, milina...milina zato sto ti ljudi nemaju gdje. Nemaju novca da odu u drugi kanton, a kamo li nesto drugo.
I onda dodju ovi neki lezihljebovici i pricaju, mladi nece da rade, vidi kako mi radimo, a klepaju zahvaljujci strankama 3-4k mjesecno.
Ja ne kazem da postoji odredjeni broj mladih ljudi koji su lijeni, ali ovako generalizovati stvari je stvarno neozbiljno.
- Janjicar
#10477 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
@chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojguber90 wrote:Ja imam provjerene informacije da @chmoljo ima dobre veze u Banovicima i da moze srediti posao svakomeJanjicar wrote:Nek se neko proba zaposliti u Banovicima a da nije iz Banovica pa ces vidjetalmir1977 wrote:U Banovićima su održani prijevremeni izbori za načelnika ove općine. Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, Midhat Husić iz SDA novi je načelnik općine Banovići.
Husić je osvojio 12.050 glasova, odnosno 94.12 posto, a njegov protukandidat Sead Ribić iz SDP-a 753, glasa, odnosno 5.88 posto.
![]()
![]()
![]()
Hajmo sad nek se skupi 60 pametnjakovića u Banovićima pa nek zapali Općinu i traži ostavku načelnikaZbog toga je i dobio toliku podrsku covjek ih gura maximalno.
![]()
Imam info iz prve ruke da plenum TK pokusava da uspostavi vezu sa plenumom SA pa da vide kako i sta dalje.
- guber90
#10478 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ajde necemo vise offtopic, naci ce nam dzaba posla u BanovicimaJanjicar wrote: @chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojUbacuje i izbacuje koga hoce
-
almir90
#10479 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
OldMayor wrote:Ma ja eto mladi su krivi. Poserem se ja na ovog Bešića i na ostale koji imaju slicno misljenje.
Ovo i jest najgore, što pametuju oni koji kupe par milja mjesečno i ne svaćaju zašto smo mi ne zadovoljni. Evo ja radim, plata kurac (blago rečeno), i ja sam išao na to, daj da se radi šta bilo, biti će bolje kanije. Prošle 3 godine, evo i dalje na istom. Iskren da budem, bio sam sretniji dok nisam radio, ovako radiš, a na istom si, ne ideš naprijed, ubija te depresija iz dana u dan. I dođe neki levat kao ovaj gore i kaže, trebamo još biti sretni, jebem mu sve.
- Janjicar
#10480 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
De mi reci kakvo je vrijeme u Tzguber90 wrote:Ajde necemo vise offtopic, naci ce nam dzaba posla u BanovicimaJanjicar wrote: @chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojUbacuje i izbacuje koga hoce
.
- Alfons Kauders
#10481 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
jazuk bi bioguber90 wrote:Ajde necemo vise offtopic, naci ce nam dzaba posla u BanovicimaJanjicar wrote: @chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojUbacuje i izbacuje koga hoce
.
ko se danas sastaje s onim babunom fueleom? ja bi mu poslo jasmilu zbanic, nek i njeg stjera u kurac jebali ga i sejdic i finci i eu perspektiva
- kamen spoticanja
#10482 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:jazuk bi bioguber90 wrote:Ajde necemo vise offtopic, naci ce nam dzaba posla u BanovicimaJanjicar wrote: @chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojUbacuje i izbacuje koga hoce
.
![]()
ko se danas sastaje s onim babunom fueleom? ja bi mu poslo jasmilu zbanic, nek i njeg stjera u kurac jebali ga i sejdic i finci i eu perspektiva
-
hellue
- guber90
#10484 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U Tuzli nenormalno vrijeme, 17 stepeni na sabahu, eto kako jeJanjicar wrote:De mi reci kakvo je vrijeme u Tzguber90 wrote:Ajde necemo vise offtopic, naci ce nam dzaba posla u BanovicimaJanjicar wrote: @chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojUbacuje i izbacuje koga hoce
.
Kad je sljedeci plenum ?

Ne bi ti to mogao prezaliti, znamo miAlfons Kauders wrote:jazuk bi bioguber90 wrote:Ajde necemo vise offtopic, naci ce nam dzaba posla u BanovicimaJanjicar wrote: @chomljavi je tamo predsjednik skupstine jaro mojUbacuje i izbacuje koga hoce
.
![]()
A ne moras slati Jasmilu, ona ce to i tako da uradi, preko medija
-
goran16v
#10485 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa ti izgleda tradicionalno ne mozes da razumijes ko i sta pise.Aspekt wrote: a ko pamti drugi svjetski rat trebao bi znati da bi SS divizija ovakve demonstrante u gasnu komoru stavila i sapun od njih napravila![]()
![]()
ps ili nemas pojma sta pises ili ja tebe ne razumijem
Prvih dana je pod policijskom brutalnoscu podmetnuto kukavicje jaje kad je objavljen snimak klinca koji poslije batina skida majicu da pokaze tragove, a na sebi nema nijednu flekicu, a kamoli tragove policijske torture. Sad se postavlja pitanje da li je cijeli komentar o brutalnosti, pretucenim na isti fol.
Vezano za komentar o SS-u, na YT imas mali milion snimaka kako europske i demokratske policije rjesavaju problem demonstracija, da vidis kad krenu sa pendrekanjem, vodenim topovima itd.
Evo ti za pocetak madridska policija (obrati paznju na odnos snaga demontranti policija). Zamisli sta bi bilo da se neko nasalio da baci kamen ili koktel na njih:
Svaki ovaj sto je fasov'o pendrekom je dobio prugu preko ledja za narednih mjesec dana.
-
The BEN10
#10486 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ista stvar u USA - kako je milicija mlatila one iz Wall Streeta Occupy il kako se vec zvaše. A zamisli da su bacali kamenice na policiju, kako bi im tek onda bubrege odvaljivali. Uletjeti u Bijelu Kucu i zapaliti je može samo u filmovima...
- raskopusa
#10487 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
toliko o promjenama. nikad nama na zelenu granu.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... /140217001
http://www.klix.ba/vijesti/bih/midhat-h ... /140217001
- guber90
#10489 PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pendrek preko ledja je uredu. Pendrek u glavu petnaestotogodisnjaka iz Tuzle NIJE UREDU. Prskanje studenata suzavcem NIJE UREDU. Nemogucnost kontrolisanja kera kojeg dovedes na demonstracije da obuzda masu NIJE UREDU. Koristenje suzavca na nenasilnu masu NIJE UREDU. Bacanje ljudi preko zida u miljacku NIJE UREDU. Udaranje vec uhapsene osobe koju vode dva specijalca vrhom pendreka u stomak NIJE UREDU.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- guber90
#10490 PROTESTI!!! - aktuelnosti
Forum duplira postove. Raspada se 
Last edited by guber90 on 17/02/2014 10:26, edited 1 time in total.
-
Aspekt
#10491 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Demonstracije u zapadnim zemljama i njihovi zahtjevi nemaju nikakve veze sa nama pa se ne moze porediti uptreba sile u jednoj Holandiji , Njmeackoj , Italiji , Spaniji ...sa BiH . Takodje spominjati SFRJ i miliciju je jako infantilno . Kod nas nije bilo demnstracija i protesta protiv Tita i KPJ i protiv bijede i protiv pljacke i protiv unistavanja tvornica i privrede . U SFRJ se gradilo , a ovdje se fabrike i radna mjesta gase a nasilje koje je provodila milicija se odnosi na kriminalce a ne na demonstrante i obican svijet i djecu .Da je nama sada jednu SFRJ ili Spaniju mi nikad ne bi izasli na ulice . Da je srece danas bi u BiH policija skinula pancire i uniforme i stala na stranu naroda .
-
Aspekt
#10492 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Sada ce doci goranv16 i reci ti da to nije nista kako je mlatila Titova milicija i kako mlati policija u Spanijiguber90 wrote:Pendrek preko ledja je uredu. Pendrek u glavu petnaestotogodisnjaka iz Tuzle NIJE UREDU. Prskanje studenata suzavcem NIJE UREDU. Nemogucnost kontrolisanja kera kojeg dovedes na demonstracije da obuzda masu NIJE UREDU. Koristenje suzavca na nenasilnu masu NIJE UREDU. Bacanje ljudi preko zida u miljacku NIJE UREDU. Udaranje vec uhapsene osobe koju vode dva specijalca vrhom pendreka u stomak NIJE UREDU.
- Tercius
#10493 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prskanje policije suzavcem nije u redu, gadjanje istih kamenjem nije u redu, bacanje topovskih udara na policiju nije u redu, udaranje metalnom sipkom policajca s ledja u glavu nije u redu, gadjanje policije sahtovima i ostalim metalnim plocama nije u redu...u protivnom bacanje u miljacku i pustanje sluzbenih medvjeda a ne pasa je mila majka i prica za pred spavanje...
- Janjicar
#10494 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
PRAVDA ZA DROTOVE...Tercius wrote:Prskanje policije suzavcem nije u redu, gadjanje istih kamenjem nije u redu, bacanje topovskih udara na policiju nije u redu, udaranje metalnom sipkom policajca s ledja u glavu nije u redu, gadjanje policije sahtovima i ostalim metalnim plocama nije u redu...u protivnom bacanje u miljacku i pustanje sluzbenih medvjeda a ne pasa je mila majka i prica za pred spavanje...
Ja ne znam kako mozete u isti koš staviti sve ljude... Ako imas masu od 10 000 ljudi trazis osobe koje prave probleme, koje gadjaju kamenjem, udaraju te palicama, ne diras osobe koje stoje pred fakultetom i to posmatraju, ne udaras na koga prvog naidjes u ostalom zasto ti sluze policajci u civilu ?
-
costacurta
#10495 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jedini kompetentan da ti da odgovor je ljekar iz hitne pomći, iz CUMa ili sa ortopedije.goran16v wrote:
Prvih dana je pod policijskom brutalnoscu podmetnuto kukavicje jaje kad je objavljen snimak klinca koji poslije batina skida majicu da pokaze tragove, a na sebi nema nijednu flekicu, a kamoli tragove policijske torture. Sad se postavlja pitanje da li je cijeli komentar o brutalnosti, pretucenim na isti fol.
Svaki ovaj sto je fasov'o pendrekom je dobio prugu preko ledja za narednih mjesec dana.
Vjerovatno bi onda trebao znati da li je i zašto kukavičije jaje saopštenje policijskih komesara o pljački i uništavanju RK Omega i drugih objekata u Tuzli u jeku najžešćih marisana?
Saopštenje komesara da je pripadnik specijalne policije životno ugrožen, priključen na aparate?
Je li fol i javno saopštenje o ubačenim elementima iz Lopara i Ugljevika?
Šta sa saopštenjima iz policije, Premijera vlade FBiH i člana predsjedništva o nadrogiranim penzionerima speedašima i anarhiji?
Je li fol i kukavičije jaje priča o državnom udaru?
I na kraju, znaš li šta se zaista desilo sa onom ženom sa snimka što je ponoseše policajci pa ostaviše na ulici? Onu vijest što mediji plasiraše pa demantovaše nedugo zatim? Kaži mi (kad saznaš) kome je to bilo u interesu i zašto?
- Styling
#10496 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nece se desiti ni jedno ni drugo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Vandredni i prijevremeni nisu jedno te isto. Kategorije vandrednih nemamo po ustavu ali imamo prijevremene.Styling wrote: Od vanrednih izbora nema nista. Ako niko ne bude sankcionisan za paljenje i unistavanje onda se mozemo nadati slicnom scenariju i u buducnosti. Da li su im vazniji glasovi sireg pucanstva ii familije izgrednika koji su palili i unistavali.
- guber90
#10497 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prvo, doticni su placeni da odrzavaju javni red i mir, a ne da naprave jos veci picvajz od postojeceg. Sta ti mislis sto je drugog dana protesta, u Tuzli, bilo oko 5000 ljudi, a ne 1000 kao prvi dan? Upravo zato sto su ta gospoda mlatila koga su stigla prvog dana iz cista mira. Sta mislis sto su pocele letiti kamenice? Da su fino i kulturno, uz minimalnu upotrebu sile, privodili ljude, ne bi ni pola jednog kamena poletilo.Tercius wrote:Prskanje policije suzavcem nije u redu, gadjanje istih kamenjem nije u redu, bacanje topovskih udara na policiju nije u redu, udaranje metalnom sipkom policajca s ledja u glavu nije u redu, gadjanje policije sahtovima i ostalim metalnim plocama nije u redu...u protivnom bacanje u miljacku i pustanje sluzbenih medvjeda a ne pasa je mila majka i prica za pred spavanje...
Kada god policajac primjeni prekomjenu silu i neproporcionalnu silu, mora biti svjestan posljedica, nakon drugog dana protesta, kada su FUP-ovci u MUP SK i ZE-DO pravili sranja u gradu, zapecatili su sudbinu i napravili tijek dogadjaja koji je uslijedio treceg dana, kada je gorila zgrada vlade TK. Prvi dan da su polozili stitove niti jednom dlaka sa glave ne bi nedostajala, a vlada bi ili pregovarala ili dala ostavke, ali odlucili su ici drugim putem i zavrsilo se kako se zavrsilo.
Dzaba vi meni pricate o Spancima i Amerikancima, ovdje je narod iz rata prije 20 godina izasao, dao sve od sebe da odbrani zemlju, da bi ih ovi krali, narod je 20 godina trpio, a ondje su bili ljudi koji nisu vise imali sta izgubiti, da ga ubijes bilo bi mu lakse, tako da su policajci i dobro prosli. Bio sam licno prisutan kada su ljudi prijetili policiji da ce mrtve glave padati, eto dokle su ih dogurali.
- Mister Yes
#10498 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svi. Zato fino saznati gdje se sastaju i okrenuti proteste na tu stranu. Zarobiti bagru dok se ne dogovore.Alfons Kauders wrote: ko se danas sastaje s onim babunom fueleom?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10499 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Režim zarad svojih fotelja je utjerao strah u kosti. Načini
-Pendreci i policijsko batinanje
-Prijave za terorizam, ni manje ni više
-Prijetnje prijavama za stajanje na ulici
-Medijski linč
-Hajka na prostestante da će ih tražiti murija preko medijskih snimaka
-Plakanje da nema lijekova, jer se ne mogu raditi toliko poznato pošteni tenderi
-Informacija da ima slučajeva svinjske gripe
-Prijetnje ratom i međiuetničkim sukobima
-Pendreci i policijsko batinanje
-Prijave za terorizam, ni manje ni više
-Prijetnje prijavama za stajanje na ulici
-Medijski linč
-Hajka na prostestante da će ih tražiti murija preko medijskih snimaka
-Plakanje da nema lijekova, jer se ne mogu raditi toliko poznato pošteni tenderi
-Informacija da ima slučajeva svinjske gripe
-Prijetnje ratom i međiuetničkim sukobima
- O'zone
- Globalni moderator
#10500 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I šta na kraju zaključišmo?
Da smo preslabi da se "bijemo" sa vladinim medijima?
Da smo neorganizovani?
Da niko neće odgovarati od vladinih i sigurnosnih dužnosnika za izjave koje su davali?
Da nam još nije dovoljno loše?
Da smo preslabi da se "bijemo" sa vladinim medijima?
Da smo neorganizovani?
Da niko neće odgovarati od vladinih i sigurnosnih dužnosnika za izjave koje su davali?
Da nam još nije dovoljno loše?