nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vnm

#10476 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

to jest. priznajem da i ja kolone prestizem ako vidim da propustaju ciste prilike da prestignu ove sporace. nije ok, al sta cu ne idemo svi na izlet ili na more pa da mozemo guzlati.

cekaj jebote, kakvih sad 300KS. :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10477 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

vnm wrote: cekaj jebote, kakvih sad 300KS. :D
pezejac 2.0 turbo :-D boje senfa
condy

#10478 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Koliko taj od 300 ks ljepi mušica na auto kad ide autoputem :D

Pola sata sam ih ribo neki dan u svaku poru su se zabile nema čega nije bilo raznih insekata većih manjih zgadilo mi se.... :lol:
bitanga_sa_otesa

#10479 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

kod mene su skinuti farovi s desne strane,da budem brzi,turbina usisa sve musice i izbaci na auspuh :D
vnm

#10480 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

izbaci na auspuh "mušice sa žara"
bitanga_sa_otesa

#10481 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

eto ga ,projekat je jos u toku,stej tjund

Image
Image
tempuser

#10482 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:Ja redovno sretnem po dvojucu - trojicu ovakvih drkadzija koje mogu s pjesmom navuci il u makazice il na bankinu, al eto pustim gas, smaknem se, jednom ce naletiti na kakvog mirzeta.

Joooooj nedostaje mi mirzet.

Ma najgore je sto ce te debil zgurati od straha da ne fikne direktom u karambolku fap-a. ili ce ti se utrpati i opaliti po kocinici.
I ja nekad opletem po gasu pa malo nasikiram debila.
Mada kad vozim negdje napolju onda mi je draze lagano ostaviti prostor ispred sebe i neki ritam nametnuti koji me ne zamara. i ne mjenjam ukoliko mi se ne pojavi neki debil koji meni diktira stil voznje(koci bezveze, ubrzava, usporava....)
To je razlika izmedju vozaca i vozaca, pametnih i glupih. Kad si preko 20 god na cesti, kad si dobar dio toga zivio od volana onda instiktivno pratis 360 stepeni oko sebe i predvidjac sta ce debili uraditi i ja obicno napravim prostora prije neko on krene da pravi glupost. Ja nemam problema sa ponosom i duzinom chune ako ne debil pretekne.
Ponekad, ali samo ponekad kad vidim da debil namjerno ide u makaze priblizim se bijeloj liniji i ostavim manje prostora za uvaljivanje, tek da govno malo zamre u njemu.
Sodom1

#10483 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

zdruzdjo wrote:
tempuser wrote:Ja redovno sretnem po dvojucu - trojicu ovakvih drkadzija koje mogu s pjesmom navuci il u makazice il na bankinu, al eto pustim gas, smaknem se, jednom ce naletiti na kakvog mirzeta.

Joooooj nedostaje mi mirzet.

Ma najgore je sto ce te debil zgurati od straha da ne fikne direktom u karambolku fap-a. ili ce ti se utrpati i opaliti po kocinici.
I ja nekad opletem po gasu pa malo nasikiram debila.
Mada kad vozim negdje napolju onda mi je draze lagano ostaviti prostor ispred sebe i neki ritam nametnuti koji me ne zamara. i ne mjenjam ukoliko mi se ne pojavi neki debil koji meni diktira stil voznje(koci bezveze, ubrzava, usporava....)
I meni nedostaje Mirzet
Throttle

#10484 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

On je negdje na potezu Sa-Tz, u lijevoj traci uvijek :lol:
condy

#10485 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Pravi se englez :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#10486 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

tu je on... cita sve pod jednim nickom i priprema se na invaziju s nekim novim nickom :lol:
basicm

#10487 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Stvarno nema ga, i emko nestao, pa i jos drugih otisli...
bitanga_sa_otesa

#10488 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

pa to je on sve :lol:
Throttle

#10489 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Throttle »

kupio panameru, ispravnu
bitanga_sa_otesa

#10490 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Throttle wrote:kupio panameru, ispravnu
dok se ne pohvali na forumu ,ne vjerujem... :lol:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10491 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Maloprije na onoj brzoj cesti Ilidza-Blazuj, prema Blazuju patrola, dole kod onog skretanja za Obi valjda, a u kontra smjeru prema Ilidzi presretač se vrti
triconja

#10493 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

vnm wrote:

kolona je ne vidis joj kraj, ovi nesto nasli da preskacu. na ulazu u vogoscu ja opet direktno iza njih u guzvi...u BMW-u balo neki, evo glave ako ima 20 godina, ne vidi se P naljepnica jer je iznutra a zadnje staklo zatamnjeno. :)

Tako su mene kad sam vozio keca preticali neki dan :lol:
Better Man

#10494 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Nema većih nehljeba i neradnika od policije. Krenem kući danas tačno u 16:00 h i izađem iz grada u sekundi, spustim se do Gazproma, popnem uz Kobilju glavu bez ikakvog zastoja i krenem se spušati kad kolona i zastoj. 45 minuta sam se vozio do Vogošćanske petlje. Još sam skrenuo prema Nissanovom salonu i tim putem uštedio vremena i izbjegao peglanje glavnom cestom kroz Vogošću. Razlog zastoja je to što policije nije bilo na petlji da reguliše saobraćaj. Sve to treba na biro poslati. Onda ludilo na autoputu. svjetlo sivi Ford američkih ili Arapskih tablica. Za volanom pokrivena žena sa porodicom. Vozi ona brzom trakom, a iza se stvorila kolona. Žena se uopće ne sklanja, a vozači sigurno šize. Ja iz svoje trake se prebacim u brzu ispred nje i namjerno je usporim ne bili se dozvala i sklonila tim autima, pa bi se ja vratio u desnu traku i pustio ih da prođu. Ali žena tjera po svom i ne sklanja se. Ubrzam ja dobro, kad žena ubrzava i prestrojava se u desnu i pretiće me. Vratim se u svoju traku, auta koja je ona usporila prolaze i vidim ispred nje neko auto da mu se približava, ali ona ništa ne reaguje i ja žmigavac da prestignem nju i to auto ispred nje, kad krenu ona krenu pretiće i zamalo me udari. Huja me ufati i po gasu prestignem je i ostavim je iza sebe. Ubrzavala je ona, ali joj nisam dozvolio da me stigne i pokuša prestići. Luda žena. Kad sam krenuo po auto, čekam da pređem u Alipašinoj na drugu stranu. Neka cura za volanom se krenu prestrojavati u drugu traku i uredno priča na mobitel, umalo nije izazvala sudar. Svijet je zaista pobudalio.
triconja

#10495 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Better Man wrote:Nema većih nehljeba i neradnika od policije. Krenem kući danas tačno u 16:00 h i izađem iz grada u sekundi, spustim se do Gazproma, popnem uz Kobilju glavu bez ikakvog zastoja i krenem se spušati kad kolona i zastoj. 45 minuta sam se vozio do Vogošćanske petlje. Još sam skrenuo prema Nissanovom salonu i tim putem uštedio vremena i izbjegao peglanje glavnom cestom kroz Vogošću. Razlog zastoja je to što policije nije bilo na petlji da reguliše saobraćaj. Sve to treba na biro poslati. Onda ludilo na autoputu. svjetlo sivi Ford američkih ili Arapskih tablica. Za volanom pokrivena žena sa porodicom. Vozi ona brzom trakom, a iza se stvorila kolona. Žena se uopće ne sklanja, a vozači sigurno šize. Ja iz svoje trake se prebacim u brzu ispred nje i namjerno je usporim ne bili se dozvala i sklonila tim autima, pa bi se ja vratio u desnu traku i pustio ih da prođu. Ali žena tjera po svom i ne sklanja se. Ubrzam ja dobro, kad žena ubrzava i prestrojava se u desnu i pretiće me. Vratim se u svoju traku, auta koja je ona usporila prolaze i vidim ispred nje neko auto da mu se približava, ali ona ništa ne reaguje i ja žmigavac da prestignem nju i to auto ispred nje, kad krenu ona krenu pretiće i zamalo me udari. Huja me ufati i po gasu prestignem je i ostavim je iza sebe. Ubrzavala je ona, ali joj nisam dozvolio da me stigne i pokuša prestići. Luda žena. Kad sam krenuo po auto, čekam da pređem u Alipašinoj na drugu stranu. Neka cura za volanom se krenu prestrojavati u drugu traku i uredno priča na mobitel, umalo nije izazvala sudar. Svijet je zaista pobudalio.
Zene su opasne na cesti. Cim vidim da zena vozi ima od mene svaku vrstu popustanja, samo neka ide sto brze i sto dalje :D .
amar1994

#10496 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Better Man wrote:Nema većih nehljeba i neradnika od policije. Krenem kući danas tačno u 16:00 h i izađem iz grada u sekundi, spustim se do Gazproma, popnem uz Kobilju glavu bez ikakvog zastoja i krenem se spušati kad kolona i zastoj. 45 minuta sam se vozio do Vogošćanske petlje. Još sam skrenuo prema Nissanovom salonu i tim putem uštedio vremena i izbjegao peglanje glavnom cestom kroz Vogošću. Razlog zastoja je to što policije nije bilo na petlji da reguliše saobraćaj. Sve to treba na biro poslati. Onda ludilo na autoputu. svjetlo sivi Ford američkih ili Arapskih tablica. Za volanom pokrivena žena sa porodicom. Vozi ona brzom trakom, a iza se stvorila kolona. Žena se uopće ne sklanja, a vozači sigurno šize. Ja iz svoje trake se prebacim u brzu ispred nje i namjerno je usporim ne bili se dozvala i sklonila tim autima, pa bi se ja vratio u desnu traku i pustio ih da prođu. Ali žena tjera po svom i ne sklanja se. Ubrzam ja dobro, kad žena ubrzava i prestrojava se u desnu i pretiće me. Vratim se u svoju traku, auta koja je ona usporila prolaze i vidim ispred nje neko auto da mu se približava, ali ona ništa ne reaguje i ja žmigavac da prestignem nju i to auto ispred nje, kad krenu ona krenu pretiće i zamalo me udari. Huja me ufati i po gasu prestignem je i ostavim je iza sebe. Ubrzavala je ona, ali joj nisam dozvolio da me stigne i pokuša prestići. Luda žena. Kad sam krenuo po auto, čekam da pređem u Alipašinoj na drugu stranu. Neka cura za volanom se krenu prestrojavati u drugu traku i uredno priča na mobitel, umalo nije izazvala sudar. Svijet je zaista pobudalio.
u sustini petlja je sranje zesce jer ovi sto idu i lijevo i desno moraju da cekaju i pravi se cep :thumbup: :run:

umjesto da cesta od petrolove pumpe vodi direktno na kruzni tok :)
Dope_Man

#10497 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

tempuser wrote: To je razlika izmedju vozaca i vozaca, pametnih i glupih. Kad si preko 20 god na cesti, kad si dobar dio toga zivio od volana onda instiktivno pratis 360 stepeni oko sebe i predvidjac sta ce debili uraditi i ja obicno napravim prostora prije neko on krene da pravi glupost. Ja nemam problema sa ponosom i duzinom chune ako ne debil pretekne.
Ponekad, ali samo ponekad kad vidim da debil namjerno ide u makaze priblizim se bijeloj liniji i ostavim manje prostora za uvaljivanje, tek da govno malo zamre u njemu.
Nije stvar chune ili necega. Ja prvi ako vidim da je iza mene jace auto i da ja necu tu voziti onoliko koliko ce on uradim maksimalno da mu ostavim prostora pa nek prestize koliko hoce. Isto tako kada ja sustignem nekoga ko je za mene sporac gledam da ga sto prije predjem, sa sto manje frke, i dovidjenja.

Ali ima situacije koje su cisti bezobrazluk, to kada imas ogromnu kolonu, gdje nemas jednostavno opcije nego vuci se, i onda ono uzme skakati i ubacivati se bilo kome kad mu izleti neko u suprotnoj. E u toj situaciji nikad ne dam. Neka me udari, neka me izgura, ali ne pustam gasa i ne otvaram prostor. Nije se jednom desilo da mora pokusati preskociti i onog ispred mene i nadati se da ce se tu ubaciti prije nego mu naleti ovaj iz suprotne, ili se vrati iza pa huja u retrovizoru.
zdruzdjo

#10498 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Dope_Man wrote: Nije stvar chune ili necega. Ja prvi ako vidim da je iza mene jace auto i da ja necu tu voziti onoliko koliko ce on uradim maksimalno da mu ostavim prostora pa nek prestize koliko hoce. Isto tako kada ja sustignem nekoga ko je za mene sporac gledam da ga sto prije predjem, sa sto manje frke, i dovidjenja.
Ali ima situacije koje su cisti bezobrazluk, to kada imas ogromnu kolonu, gdje nemas jednostavno opcije nego vuci se, i onda ono uzme skakati i ubacivati se bilo kome kad mu izleti neko u suprotnoj. E u toj situaciji nikad ne dam. Neka me udari, neka me izgura, ali ne pustam gasa i ne otvaram prostor. Nije se jednom desilo da mora pokusati preskociti i onog ispred mene i nadati se da ce se tu ubaciti prije nego mu naleti ovaj iz suprotne, ili se vrati iza pa huja u retrovizoru.

Ma buraz meni je voznja nacin da stignem od tacke a do tacke b najudobnije i na najsigurniji nacin. Naravno nisam budista pa da sam miran. iznerviram se dnevno 10 puta u autu. Naravno sto goran kaze onako "just for fun" malkice pipnem nogom gas cisto da malkice nemoc ga udari u butine. A ti koji preskacu kockicu po kockicu u koloni, ma sretan put pasa. ostavim malo prostora cisto ako ga "daj Boze" fikne kakav kamion, ne baci ga na mene. znaci svaka situacija koja meni ne izaziva ugrozavanje ili skakanje po kocinici pa eto trudim se da iskuliram.
Otkako sam otkrio cari audio knjiga i radio drama, ma milina. zapustim sebi i uzivam. "procitao" sam tako ihhhh.

Danas npr kolona nevidjena u skretanju za nedzarice i svi cekamo uredno na semafor. ispred mene 5-6 auta. iza sigurno 10-ak. meni se napravi malo prostora ispred mene kad lola "organ" sa crnim vw kombijem da mi se utrpa. ma hoces quratz mastan. samo po gasu malkice i nema ulaska. svira lego na sirenu nesto mlatara rukicama. u to se pali zeleno za pravo i naravno svi iza sjedaju na sirenu iza njega jer stoji. i hoooop ode lola ispred sviju i skroz naprijed. ko ono "ha jesam vas zajebo' ". upali se zeleno i dobro prolazni i prodjemo svi i stignem ispred njega kod sketanja za aleja bosne srebrene, jer je mislio da ce prije prooci ako osine u desnu traku. a tu "vidi vraga" uvijek onih sto su na obuci. znaci sizifov posao, a njega nigdje da to odradi.
drug_profi

#10499 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

:cry: Sto neko rece. Pun mi kjurac ovih trkaca sto od Jablanice do Capljine voze 50-60. Danas se za jednim crvenim kedijem izhebo od Aerodroma pa skroz do pred Pocitelj. I kad ga konacno predjoh pogledam lolu kad on lego na volan ko da gura auto i prica na telefon. Pa jebo ti sebe... kolona od kilometar se naredala.

Usput jel iko provalio sta su oni kablovi na M17 oko Dreznice? Ako je radar da odmah platu preusmjerim...
supercali

#10500 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Neko rece kablovi od struje nekakve a neko brojilo prometa pa od to dvoje je izgleda nesto
Post Reply