Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
trustm3

#10476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by trustm3 »

Zdravo, htio bih prikljuciti telemach ovaj trio paket (digitalna, internet i telefon) sto je 49.90KM. Sad me interesuje ovaj njihov telefon kakve su cijene kada zoves prema mobitelima, i desi li se ikom da mu bas dodje velik racun sto se toga tice?! :)
drug_profi

#10477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Evo ti iznad tvog posta moje iskustvo sa telefonskim racunom.
strumpfova zena

#10478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strumpfova zena »

trustm3 wrote:Zdravo, htio bih prikljuciti telemach ovaj trio paket (digitalna, internet i telefon) sto je 49.90KM. Sad me interesuje ovaj njihov telefon kakve su cijene kada zoves prema mobitelima, i desi li se ikom da mu bas dodje velik racun sto se toga tice?! :)
ja isto to hocu pa se raspitujem:)
strumpfova zena

#10479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strumpfova zena »

trustm3 wrote:Zdravo, htio bih prikljuciti telemach ovaj trio paket (digitalna, internet i telefon) sto je 49.90KM. Sad me interesuje ovaj njihov telefon kakve su cijene kada zoves prema mobitelima, i desi li se ikom da mu bas dodje velik racun sto se toga tice?! :)
ja isto to hocu pa se raspitujem:)
drug_profi

#10480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

A ne znam sta vam jos treba. Ima jasan cjenovnik. Ostalo je do vas. Koliko zovete, i sl. to je skroz individualno.
Inace na mobitel kad zovem budem vrlo koncizan i kratak jer pretpostavljam da i druga osoba nije besposlena. A kad zoves na fiksni, drobi do mile volje.
Sa cijenom od 22 feninga po minuti razgovora prema svim mobilnim mrezama i obracunom po sekundi razgovora, meni je isplatnije zvati sa fiksnog sve mobilne nego sa svoje Ultre gdje mi je minuta 24 feninga + PDV = 28 feninga sa tarifiranjem na 10 sekundi.
Uostalom svako sebi nek racunicu napravi jer ti niko ne moze reci koliko ces ti potrositi. Pogledaj svoje sadasnje racune pa se prekontaj.
avaks

#10481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Samo da prenesem svoja iskustva od danas sa gospodom iz Telemaha i neka javnost vidi šta se radi. Naime ova nova akcija koja je navodno i za nas stare korisnike i što kažu da se ugovor samo produži ne pije vode. Znači da bi iskoristili bilo koju akciju ako ste već pod ugovorom plaćate penale tj. beneficije koje ste imali već ranije pa tek onda možete produžiti ugovor.
Hvala još jednom na ažurnosti i dezinformacijama dragom nam našem ISPu i vala od danas još više hejtam :run:
Bruka i sramota da ne naglase da su pogodnosti SAMO ZA NOVE KORISNIKE a stare ko.... Bitno je potpisati ugovor a nikome ne bih preporučio ni na pola godine da potpisuju a ne na 24 mjeseca baš zbog ovakvih stvari :twisted:
Domy31

#10482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Ovi sto imaju prosireni paket i HD kanale dobice vece brzine neta :D :thumbup:
motorola01

#10483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

avaks wrote:Samo da prenesem svoja iskustva od danas sa gospodom iz Telemaha i neka javnost vidi šta se radi. Naime ova nova akcija koja je navodno i za nas stare korisnike i što kažu da se ugovor samo produži ne pije vode. Znači da bi iskoristili bilo koju akciju ako ste već pod ugovorom plaćate penale tj. beneficije koje ste imali već ranije pa tek onda možete produžiti ugovor.
Hvala još jednom na ažurnosti i dezinformacijama dragom nam našem ISPu i vala od danas još više hejtam :run:
Bruka i sramota da ne naglase da su pogodnosti SAMO ZA NOVE KORISNIKE a stare ko.... Bitno je potpisati ugovor a nikome ne bih preporučio ni na pola godine da potpisuju a ne na 24 mjeseca baš zbog ovakvih stvari :twisted:
Mozes li biti malo precizniji? Sta si imao, sta si htio, sta ti oni hoce naplatit jer sam mislio preci sa duo paketa na trio?
avaks

#10484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Imam trio mix i još mi nije ugovor istekao mada su beneficije (u mom slučaju popust od 25% na osnovni račun) istekle. Htio sam produžiti ugovor a samim time bih iskoristio ovu zadnju akciju (prošireni paket i brži internet pola godine) ali kažu u poslovnici da treba platiti penale tj. da im vratim novce od ove zadnje akcije (koja je istekla već to moram još jednom da spomenem). E vala ako im je malo da se vežeš na dodatna 24 mjeseca i plaćaš minimalno 49.90KM neka idu zna se već gdje.
I onda kažu imaju pogodnosti i za nove korisnike, ma hajde kome više lažu. Sramota.
Trebaju napomenuti da imaju pogodnosti ali kada im platiš penale ili čekaš da istekne ugovor pa onda potpišeš novi.

p.s.
Razumijem da plaćaš penale ako hoćeš da odjaviš uslugu ali da je produžiš na 2 godine (malo im je) i plaćaš penale da bi dobio neke dodatne pogodnosti :run:

p.s.s.
Pošto ti prelaziš na veći paket vjerovatno će ti izaći u susret ali dva puta razmisli pošto će ti biti kao i meni ako u budućnosti bude neka bolja ponuda/akcija.
motorola01

#10485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

avaks wrote:Imam trio mix i još mi nije ugovor istekao mada su beneficije (u mom slučaju popust od 25% na osnovni račun) istekle. Htio sam produžiti ugovor a samim time bih iskoristio ovu zadnju akciju (prošireni paket i brži internet pola godine) ali kažu u poslovnici da treba platiti penale tj. da im vratim novce od ove zadnje akcije (koja je istekla već to moram još jednom da spomenem). E vala ako im je malo da se vežeš na dodatna 24 mjeseca i plaćaš minimalno 49.90KM neka idu zna se već gdje.
I onda kažu imaju pogodnosti i za nove korisnike, ma hajde kome više lažu. Sramota.
Trebaju napomenuti da imaju pogodnosti ali kada im platiš penale ili čekaš da istekne ugovor pa onda potpišeš novi.

p.s.
Razumijem da plaćaš penale ako hoćeš da odjaviš uslugu ali da je produžiš na 2 godine (malo im je) i plaćaš penale da bi dobio neke dodatne pogodnosti :run:

p.s.s.
Pošto ti prelaziš na veći paket vjerovatno će ti izaći u susret ali dva puta razmisli pošto će ti biti kao i meni ako u budućnosti bude neka bolja ponuda/akcija.
Nisu normalni. AKo je vec bila neka akcija, oni su je ponudili i nisi je ti trazio od njih. Druga stvar, ako imas ugovor do odredjenog datuma, a zelis potpisati novi ugovor sa novim beneficijama, onda treba samo da produze tvoj ugovor za 24 mjeseca od dana kad istice prvobitni. Sranje pa hajd.
A sto se mene tice, nisam jos sto posto odlucio jer mi se ne potpisuje nikakav ugovor na 24 mjeseca pogotovo kad znam da kad ne bude neta, nema ni telefona. Mislim meni svejedno, ali ukucanima ne bi bilo drago.
Maharadza

#10486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Domy31 wrote:Ovi sto imaju prosireni paket i HD kanale dobice vece brzine neta :D :thumbup:
Imam prošireni ali nemam HD, šta ću ja dobiti? :mrgreen:
Domy31

#10487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Maharadza wrote:
Domy31 wrote:Ovi sto imaju prosireni paket i HD kanale dobice vece brzine neta :D :thumbup:
Jesu te zvali? :D
Mene jesu i rekli mi da cu narednih 6 mjeseci imati brzinu 30/2 mislim :D
Domy31

#10488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Maharadza wrote:
Maharadza

#10489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Domy31 wrote:
Maharadza wrote:
Koji paket? Kada si uveo? U mene Supermix M+, uveo ima 18 mjeseci!

EDIT: To u tebe vjerovatno trio uveden pa dobijaš ovo: http://telemach.ba/cms/view.php?id=2096

Svim novim korisnicima TRIO TV + NET + TEL paketa poklanjamo PROŠIRENI PAKET + BRŽI NET prvih 6 mjeseci
Uživajte u preko 140 TV kanala i bržem internetu 30/2 Mbps prvih 6 mjeseci!
avaks

#10490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

motorola01 wrote:
avaks wrote:Imam trio mix i još mi nije ugovor istekao mada su beneficije (u mom slučaju popust od 25% na osnovni račun) istekle. Htio sam produžiti ugovor a samim time bih iskoristio ovu zadnju akciju (prošireni paket i brži internet pola godine) ali kažu u poslovnici da treba platiti penale tj. da im vratim novce od ove zadnje akcije (koja je istekla već to moram još jednom da spomenem). E vala ako im je malo da se vežeš na dodatna 24 mjeseca i plaćaš minimalno 49.90KM neka idu zna se već gdje.

p.s.

p.s.s.
Nisu normalni. AKo je vec bila neka akcija, oni su je ponudili i nisi je ti trazio od njih. Druga stvar, ako imas ugovor do odredjenog datuma, a zelis potpisati novi ugovor sa novim beneficijama, onda treba samo da produze tvoj ugovor za 24 mjeseca od dana kad istice prvobitni. Sranje pa hajd.
A sto se mene tice, nisam jos sto posto odlucio jer mi se ne potpisuje nikakav ugovor na 24 mjeseca pogotovo kad znam da kad ne bude neta, nema ni telefona. Mislim meni svejedno, ali ukucanima ne bi bilo drago.
Tako sam i ja mislio prika i nekako mi najlogičnije dođe da te ne peglaju ako već produžuješ na toliki period (fakat sam bio spreman jer znam da bi takva ponuda opuhala konkurenciju) mada sam se pravo negativno iznenadio. Još mi ništa ne reče kolega Telemach za te penale kao da nisam par puta pitao pa ko budala danas ispadoh u poslovnici kad mi reče da treba da platim da bi produžio ugovor!
I onda kad mi kaže, citiram: "Dovoljno je da potpišete novi Ugovor." a evo šta dobijete kada hoćete produžiti:
Image
Domy31

#10491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Maharadza wrote:

EDIT: To u tebe vjerovatno trio uveden pa dobijaš ovo: http://telemach.ba/cms/view.php?id=2096

Svim novim korisnicima TRIO TV + NET + TEL paketa poklanjamo PROŠIRENI PAKET + BRŽI NET prvih 6 mjeseci
Supermix L+ vec skoro godinu dana :D
Maharadza

#10492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Domy31 wrote:
Maharadza wrote:

Supermix L+ vec skoro godinu dana :D
:shock: e onda HOĆU I JA! @TELEMACH: ZOVITE ME, IMATE PODATKE U PP! :mrgreen:
munevera44

#10493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

nešto kontam i skontam da promjenim operatera, i odem u telemah da raskinem ugovor za internet..... ponesem revers i nisam imala nikakav problem čovjek odjavi internet, ali uvijek postoji ali, skontam šta će mi kablovska ako imam digitalnu, pa i to htjela da odjavim, znači samo digitalnu tv........... čovjek kaže e nemože ako želite imati digitalnu morate imati i kablovsku....... ali pobogu čovječe šta će mi kablovska imam samo jedan tv i na njemu digitalnu...... dobro kažem pošto sad ide nova godina neda mi se peglati, to ću odraditi poslije nove godine, rekao mi ponesi daljinski, kabl i onaj D3 cisco, evo još malo uživam i koristim telemach, 6.1.2014.g. vozdra :run:
semir1988

#10494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

munevera44 wrote:nešto kontam i skontam da promjenim operatera, i odem u telemah da raskinem ugovor za internet..... ponesem revers i nisam imala nikakav problem čovjek odjavi internet, ali uvijek postoji ali, skontam šta će mi kablovska ako imam digitalnu, pa i to htjela da odjavim, znači samo digitalnu tv........... čovjek kaže e nemože ako želite imati digitalnu morate imati i kablovsku....... ali pobogu čovječe šta će mi kablovska imam samo jedan tv i na njemu digitalnu...... dobro kažem pošto sad ide nova godina neda mi se peglati, to ću odraditi poslije nove godine, rekao mi ponesi daljinski, kabl i onaj D3 cisco, evo još malo uživam i koristim telemach, 6.1.2014.g. vozdra :run:
kablovka digitalna ne moze raditi bez analogne
u BiH nije digitalni signal samo da mozes imati samo digitalu kablovsku
mozes li prikljuciti vodu u kucu da imas, a da pri tome nije izgradjen vodovod do tvoje kuce
ne mozes
e pa ne mozes ni koristiti digitalnu kablovsku, a da pri tome ne placas naknadu za analognu od 15 KM
munevera44

#10495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

kablovka digitalna ne moze raditi bez analogne
mozes li prikljuciti vodu u kucu da imas, a da pri tome nije izgradjen vodovod do tvoje kuce
ne mozes
e pa ne mozes ni koristiti digitalnu kablovsku, a da pri tome ne placas naknadu za analognu od 15 KM[/quote]

dobila na poklon satelitsku................. :izet:
semir1988

#10496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

munevera44 wrote:kablovka digitalna ne moze raditi bez analogne
ne mozes
e pa ne mozes ni koristiti digitalnu kablovsku, a da pri tome ne placas naknadu za analognu od 15 KM
dobila na poklon satelitsku................. :izet:[/quote]

odes i odjavis sve telemach usluge
ako imas digitalnu satelitsku...
ne treba ti uopste kablovska..ocito se niste razumjeli sa likom koji ej radio....
van helsing

#10497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

E hoce se usreciti sa satelitskom , barem sto se tice domacih kanala.
Mustang1

#10498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Zna li neko na koliko se ugovori za trio potpisuju i ako biras sam 12 ili 24 kako cu saznati na koliko sam ja :D
Maharadza

#10499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Zna li neko na koliko se ugovori za trio potpisuju i ako biras sam 12 ili 24 kako cu saznati na koliko sam ja :D
Pogledaš ugovor! :mrgreen:
Mustang1

#10500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Trazim evo 2 sata :D
Locked