Nabacio sam Radarbot + navigaciju od Waze pa se nadam da ce raditi to u duetu skupa jer Radarbot nudi da se navigacija koristi tipa google maps ili waze
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- PlusSA
#10476 Re: Mobilni radari / kamere
-
HD_2015
#10477 Re: Mobilni radari / kamere
Rade, jašta. Ja stavim da je Radarbot muški glas, a Waze ženski, tako da znam koja applikacija me upozorava. Waze ima manu da ne upozorava glasovno uvijek na filksne radare, već samo ako voziš iznad ograničenja (nisam siguran ni u tom slučaju da će upozoriti). Jedino ako na waze uključiš i glasovne upute (gdje da skreneš), e ona možda upozorava na fiksne radare uvijek.
Last edited by HD_2015 on 16/07/2025 14:30, edited 1 time in total.
-
1Dante1
#10479 Re: Mobilni radari / kamere
Radar bot se mora manuelno raditi update liste radara svaki dan, osim ako se nema premium.
-
ITNet
#10480 Re: Mobilni radari / kamere
Pa ne mora svaki dan jer i ne izlaze updejti svaki dan, radarbot manuelno updejtujes prije nego sto krenes na put i to je to.
Meni je RadarBot bolji od Waze-a jer ima bolja upozorenja i detaljnija, svirne prije kamere, pred kamerom, Waze samo svirne jednom nesto, nekad i ne svirne kako treba ako ides ispod ogranicenja a i ove neke fixne nece nekad da svirnu, tako haj mu ga znaj ali uglavnom obe opcije upaliti na putu nije lose, waze kao vise rasprostranjen u Zapadnoj EU, Bot vise u nasim i istocnoj EU
Meni je RadarBot bolji od Waze-a jer ima bolja upozorenja i detaljnija, svirne prije kamere, pred kamerom, Waze samo svirne jednom nesto, nekad i ne svirne kako treba ako ides ispod ogranicenja a i ove neke fixne nece nekad da svirnu, tako haj mu ga znaj ali uglavnom obe opcije upaliti na putu nije lose, waze kao vise rasprostranjen u Zapadnoj EU, Bot vise u nasim i istocnoj EU
- PlusSA
#10481 Re: Mobilni radari / kamere
To je ta kombinacija, nabacio sam i Sygic ali mogu je haman delete.
Dobra fora Radarbot muški a waze ženski glas
Dobra fora Radarbot muški a waze ženski glas
- drug_profi
- Hercegoviina
-
1Dante1
#10484 Re: Mobilni radari / kamere
Auu smecari su sada uveli da moras pogledati cijeli video ako hoces uraditi update. E bruke...
Ako nisi koristio vise dana, info za update se pojavi u meniju koji otvoris sa naslovnice.
Ako je dan-za-danom, onda je to bilo u general, a sada mislim da su ostavili u glavnom meniju, kada se tek otvori.
Ako nisi koristio vise dana, info za update se pojavi u meniju koji otvoris sa naslovnice.
Ako je dan-za-danom, onda je to bilo u general, a sada mislim da su ostavili u glavnom meniju, kada se tek otvori.
Ako sam ja dobro shvatio, tu se dodaju i tronosci, npr. Zato i moram svaki dan, jer ako nisam uradio update par dana, on ne ocitava realno stanje na taj dan?
-
ITNet
#10485 Re: Mobilni radari / kamere
1Dante1 wrote: ↑16/07/2025 15:01 Auu smecari su sada uveli da moras pogledati cijeli video ako hoces uraditi update. E bruke...
Ako sam ja dobro shvatio, tu se dodaju i tronosci, npr. Zato i moram svaki dan, jer ako nisam uradio update par dana, on ne ocitava realno stanje na taj dan?
Ne kontam te ja, Tronosci se dodaju i brisu, danas je tu, sutra ih nema. Nema mi smisla raditi update svaki dan ako ne idem na put ili slicno, nece se desiti ako ne radim update svaki dan, da sutra ako uradim update necu imati neku kameru od prije 5 dana, tronozac ako ga nema taj dan nema.
-
1Dante1
#10486 Re: Mobilni radari / kamere
Nisam testirao na taj nacin, jer se ne oslanjam na njega.
Mozda je do mene, no ja sam shvatio da ce ti prikazati tornosce od zadnjeg dana, tj da nece prikazati nove.
Mozda je do mene, no ja sam shvatio da ce ti prikazati tornosce od zadnjeg dana, tj da nece prikazati nove.
Radarbot's speed camera updates rely on a combination of user input and expert-maintained databases. Users can report speed cameras and other hazards, which are then verified and incorporated into the app's database. According to the app's description on Google Play, the database is updated daily by a team of experts to ensure accuracy and relevance.
- mirota
#10487 Re: Mobilni radari / kamere
ma meni tronosce prikazuje tj pisti svaki dan, a bio je mozda 7 dana ranije, ali nije lose, opet usporim iako je fake upozorenje1Dante1 wrote: ↑16/07/2025 15:34 Nisam testirao na taj nacin, jer se ne oslanjam na njega.
Radarbot's speed camera updates rely on a combination of user input and expert-maintained databases. Users can report speed cameras and other hazards, which are then verified and incorporated into the app's database. According to the app's description on Google Play, the database is updated daily by a team of experts to ensure accuracy and relevance.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10488 Re: Mobilni radari / kamere
radi na principu crowdfundinga, bar za tronošce i patrole
nas 10 javi da je policija kod stadiona i doda se ikonica, u međuvremenu možda i odu
nas 10 javi da je policija kod stadiona i doda se ikonica, u međuvremenu možda i odu
- Optimist
#10489 Re: Mobilni radari / kamere
Radarbot mene nervira jer, kad nor pricam na tel, gps mu nije u funkciji. I onda se desi da prekinem poziv, a on krene da pisti i najavljuje radar koji sam vec prosao.
-
neki
#10490 Re: Mobilni radari / kamere
Kako se saobraćaj na našim magistralama sezonski povećava, tako i radarbot postane neupotrebljiv..
Neki dan od Čapljine do Sarajeva prijavljuje bar 20x mobilni radar, naravno ni jedan nije bio stvaran, većinom na mjestima gdje ga je nemoguće postaviti, jednom čak i u Neretvi. Neko uzme aplikaciju pa se zajebava
Neki dan od Čapljine do Sarajeva prijavljuje bar 20x mobilni radar, naravno ni jedan nije bio stvaran, većinom na mjestima gdje ga je nemoguće postaviti, jednom čak i u Neretvi. Neko uzme aplikaciju pa se zajebava
- Ateista
#10491 Re: Mobilni radari / kamere
To sam i ja primijetio, sve vise tih laznih prijava tamo gdje uopste nema gdje da stane auto, neko bas voli da zajebava ljude i hoce jos vise da uspori saobracaj. Vec neko vrijeme mi vise sluzi za fiksne radare jer ne mogu vise da ih popamtim van grada, cim vidim puno prijavljenih mobilnih samo po gasu, ni ne usporavam vise.neki wrote: ↑17/07/2025 08:22 Kako se saobraćaj na našim magistralama sezonski povećava, tako i radarbot postane neupotrebljiv..
- Ateista
- nitro_90
- Grijem se na: Dizel
- Vozim: Na benzin
#10493 Re: Mobilni radari / kamere
Dovoljan ti je sam Radarbot za radare. Waze možeš koristiti za navigaciju, jer ne javlja detaljne informacije za radare, javi tipa speed trap ahead i ne pokazuje udaljenost do radara, dok Radarbot svira i pokazuje udaljenost.
-
azdralovic
#10494 Re: Mobilni radari / kamere
- nitro_90
#10495 Re: Mobilni radari / kamere
Nisam primjetio, dodao bih još da je Camsam isto jako dobra aplikacija za radare.azdralovic wrote: ↑17/07/2025 13:29Waze isto pokazuje udaljenost
- video
#10496 Re: Mobilni radari / kamere
Radarbot radi samo do Pocitelja, ono ispod tretira kao drugu drzavu(bar je tako bilo prosle godine)
Here WeGo navigacija koja radi sa i bez neta ima sve to i jos je besplatna
Here WeGo navigacija koja radi sa i bez neta ima sve to i jos je besplatna
-
azdralovic
#10497 Re: Mobilni radari / kamere
kao i svaka aplikacija najvise zavisis od korisnika
u Zagrebu svi taksisti koriste waze pa imas instant dojave za svaku mogucu patrolu... gdje se ne koristi nema ni dojava
- Dozer
#10498 Re: Mobilni radari / kamere
Ta potvrda sustibski ne znaci tebi nista, a njima ce je sud prihvatiti, i ti opet donji.azdralovic wrote: ↑16/07/2025 09:29pa mozes traziti potvrdu o bazdarenju za svaki radar kod nas... ja jos nisam naisao da nisu imali za nekiDozer wrote: ↑15/07/2025 22:59 Ma to je ok za te stvari, ali ovdje pricamo o tebi/meni kao gradjanima protiv drzave, i obratno. Ne znam jesi li ikad imao priliku biti na sudu zbog ovoga, ali to izgleda bukvalno kao unaprijed presudjeno - kriv. Samo je pitanje koja je kazna. Sta god od dokaza doneses, na kakvu god njihovu gresku da ukazes, jednostavno ne pije vode.
Tvoja opcija je onda da se zalis, trazis vjestacenja, natezes se, placas, itd., s vrlo upitnim rezultatom, jer se onda cijeli sistem aktivira da se zastiti od tebe, posto znaju da bi u slucaju tvoje pobjede bila otvorena vrata svima da to rade.
I, za ovo sto sam gore napisao o tim uredjajima, vjeruj mi da niko od policajaca s kojima sam pricao nema pojma o tome.
ne treba ti nista vise da ih oboris na sudu
Ti kao da ne znas kako ovdje idu sve te stvari, kako se dobijaju potvrde, itd....
-
tokio25
#10499 Re: Mobilni radari / kamere
waze je super aplikacija al ne ovdje zato sto nema dovoljno korisnikanitro_90 wrote: ↑17/07/2025 13:32Nisam primjetio, dodao bih još da je Camsam isto jako dobra aplikacija za radare.
sto vise korisnika to bolje informacije
- nitro_90
#10500 Re: Mobilni radari / kamere
Nema, jer dosta ljudi očekuje da će im se patrole same od sebe prijavljivati, a u biti trebaju sami prijaviti kad nalete na istu, da drugima olakšaju.