Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#104601 Re: Sirija vol. 2
sije i (veliko)srbi isto pricaju ... a kad ikad su meni „braca" govorila da je to isto a ja se raspravljao s njima
isto ko kiki sto ogadi ljudima kurde, tako i ove forumske sije
isto ko kiki sto ogadi ljudima kurde, tako i ove forumske sije
- husein_kapetan
#104602 Re: Sirija vol. 2
Evala..Opetja033 wrote:Vec je pocelo kmecanje:
Ne znam cemu uzbudjenje, ali Boga mi ne kontam? Pa puno veci su konvoji ulazili u Afrin iz Menbidža i sa istoka pa nije ovolike ujdurme bilo.#BREAKING
#Turkey started bombardment of Afrin as Syrian regime militias enter the City. Targeting militias and ppl
#Kurdistan24 reporter from #Afrin
Dakle Turci bombarduju ovaj konvoj. To sada javlja vec dosta medija.
Ne kontam onda u cemu je fazon? 20-tak Toyota ce zaustaviti ofanzivu, sta?
ali si previdio veoma vazan fakat..zemlja u odbrani je deset puta jaca od agresora..jeli bolan smatras da ce turci nekoga pokoriti..kurdi kakvi su takvi su su ipak dio Sirije..blesavi i zaludjeni ali ipak sirijci..
Naravno da se gine i ginuce se..agresija..narocito ova platealna je ozbiljna stvar..sve ce to u red doci..i to bez rusa, amera i turaka..
Ima Sirija snagu i za to..
- Čitalac
#104603 Re: Sirija vol. 2
Da, evo ga ovde razgovor s njim sa početka februara.Krokodajl wrote:Jeste, jer je "politički faktor" on i njegov "Sirijski otpor".Čitalac wrote:Ural je, ako se ne varam, nedavno bio na konferenciji u Sočiju.
Čitao sam nekada prije par godina da je zbog svojih poslovno-rodbinskih veza u Turskoj i ogromne pare zaradio švercom preko Kasab graničnog prelaza, ali to su "rekla - kazala priče"; ali gdje ima dima i vatre.
http://www.aymennjawad.org/2018/02/the- ... ihrac-ural
- Opetja033
#104604 Re: Sirija vol. 2
Kakav show za siroke narodne mase i lahkovjerne budale.Confirmed: area N. of Nubul-Zahraa monitored by a Turkish drone & bombed by #TSK artillery, (apparently) forcing a part of convoy to pull back (vanguard reached #Afrin).
- Kikibombona
#104605 Re: Sirija vol. 2
Kurdski Ronahi TV... sija na 1.06 porucuje 'dolazimo po tebe psu Erdoganu'...
https://twitter.com/mutludc/status/965943466629959681
https://twitter.com/mutludc/status/965943466629959681
- Opetja033
#104606 Re: Sirija vol. 2
Dozvaste ga vi:Krokodajl wrote:Jeste, jer je "politički faktor" on i njegov "Sirijski otpor".Čitalac wrote:Ural je, ako se ne varam, nedavno bio na konferenciji u Sočiju.
Čitao sam nekada prije par godina da je zbog svojih poslovno-rodbinskih veza u Turskoj i ogromne pare zaradio švercom preko Kasab graničnog prelaza, ali to su "rekla - kazala priče"; ali gdje ima dima i vatre.
According to Mihrac Ural, components of the Syrian Resistance will try to enter Afrin as part of a 'second contingent' of pro-govt forces.
-
sarajevoxxxx
#104607 Re: Sirija vol. 2
Erdogan: Zaustavili smo pokušaj napredovanja režima prema Efrinu. Naredni cilj je stavljena Efrina u obruč.
- husein_kapetan
#104608 Re: Sirija vol. 2
Ma neka ste vi od SAA siitsku miliciju napravli..i one koji se gnusaju na ideoloske torove sijama etikatirali..valjda vlastiti nauk lakse varite..
neka, neka..dobro je to i treba tako..
neka, neka..dobro je to i treba tako..
-
sarajevoxxxx
#104609 Re: Sirija vol. 2
Turska artiljerija granatirala režimski vojni konvoj u naseljima Al Zijare i Merimin na sjeveru Haleba nakon što je pokušao ući u Efrin.
- Opetja033
#104610 Re: Sirija vol. 2
ProPKK izvor: 

Regime militants returned from Maryamin towards Nubl after Turkish army targeted the road.

- basar
#104611 Re: Sirija vol. 2
Definitivno će Guta biti sravnata sa zemljom. Lično ne mislim da će se Iran aktivnije umiješati u ovu priču oko sjevera Sirije, to će interesovati samo arapske dobrovoljce, domoljube Sirije.
Sa druge strane, mislim da će Turci aktivnije raditi na okupaciji ne samo Afrina nego i ostalih dijelova sjevera Sirije.
Ovo je tek početak aktivnijeg i žešćeg rata kako u Siriji, tako i u cijelom regionu.
Sa druge strane, mislim da će Turci aktivnije raditi na okupaciji ne samo Afrina nego i ostalih dijelova sjevera Sirije.
Ovo je tek početak aktivnijeg i žešćeg rata kako u Siriji, tako i u cijelom regionu.
- Kikibombona
#104612 Re: Sirija vol. 2
Komadant YPG:
'U Afrin su dosli dobrovoljci iz Nubla i Zare da se zajedno borimo protiv Turaka, u toku su pregovori sa Damaskom'.
Iz ove izjave se moze stosta iscitati...
Iran, Asad i siitske milicije ne zele niposto da turko-vehabije okupiraju Afrin. To se kosi sa rusko-turskim dogovorom. Iran i siitske milicije ovim potezom vrse pritisak na Rusiju.
O tome smo vec pisali, mogao se predvidjeti ovakav razvoj situacije...
Jos jedno razilazenje Rusa i Iranaca. Iran je jedva sazvakao prodaju Idliba i al-Baba, ovo sada ne moze prihvatiti. Rusi su izdali siitske enklave Fuu i Kefraju, koju su trajno ostavili u vehabijskom okruzenju. Isto su htjeli napraviti sijama Nubla i Zare. Sije to nisu prihvatile i zato je iz ova dva grada stigao vojni konvoj u Afrin.
Putin: 'nisam vam prijatelj, ja sam predsjednik Rusije'.
Ko konta skonat ce.
YPG i siitske milicije u Afrinu

'U Afrin su dosli dobrovoljci iz Nubla i Zare da se zajedno borimo protiv Turaka, u toku su pregovori sa Damaskom'.
Iran, Asad i siitske milicije ne zele niposto da turko-vehabije okupiraju Afrin. To se kosi sa rusko-turskim dogovorom. Iran i siitske milicije ovim potezom vrse pritisak na Rusiju.
Jos jedno razilazenje Rusa i Iranaca. Iran je jedva sazvakao prodaju Idliba i al-Baba, ovo sada ne moze prihvatiti. Rusi su izdali siitske enklave Fuu i Kefraju, koju su trajno ostavili u vehabijskom okruzenju. Isto su htjeli napraviti sijama Nubla i Zare. Sije to nisu prihvatile i zato je iz ova dva grada stigao vojni konvoj u Afrin.
Ko konta skonat ce.

-
sarajevoxxxx
#104613 Re: Sirija vol. 2
Dva Asadova vojnika poginula i tri ranjena u naselju Al Zijare nakon što ih je poklopila turska bespilotna letjelica i to u trenutku dok je ekipa Al Mayadina izvještavala sa lica mjesta o ulasku režima u Efrin.
https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 374874613/
https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 374874613/
- Opetja033
#104614 Re: Sirija vol. 2
I je li to to? To je ta dugo najavljivana pomoc?
Pa vise se raje kod nas skupi kad nekoga auto udari
Bio sam prisutan u ozbiljnijim kafanskim tucama i navijackim izgredima. Barem se duze crta drzala.
Više raje ode na prosječno gostovanje u PL BiH nego što je ovih jadnika.
Pa vise se raje kod nas skupi kad nekoga auto udari
Bio sam prisutan u ozbiljnijim kafanskim tucama i navijackim izgredima. Barem se duze crta drzala.
Više raje ode na prosječno gostovanje u PL BiH nego što je ovih jadnika.
Last edited by Opetja033 on 20/02/2018 16:22, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#104615 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Komadant YPG:
Ko konta skonat ce.
Došlo vrijeme i da režim neko konačno bombarduje. Samo lagano. Dupli pas i to
- Krokodajl
#104616 Re: Sirija vol. 2

Simbolična fotografija.
- husein_kapetan
#104617 Re: Sirija vol. 2
Da se zna..a i za one koji citaju a ne pisu ovdje..
Turska u ovom svom cinu agresije se oslonila i oslanja na najgoru placenicku sortu nusrica u Siriji..opremila ,obucila i u Siriju ruseci one svoje zidove ubacila..rame uz rame sa svojim vojnicima..fakat..Setaju po nusrinom leglu, Idlibu kao domaci..a ovamo se protiv "terorista" bore..
Nusra je sirijska verzija (ekspozitura) alkaide..
Turska u ovom svom cinu agresije se oslonila i oslanja na najgoru placenicku sortu nusrica u Siriji..opremila ,obucila i u Siriju ruseci one svoje zidove ubacila..rame uz rame sa svojim vojnicima..fakat..Setaju po nusrinom leglu, Idlibu kao domaci..a ovamo se protiv "terorista" bore..
Nusra je sirijska verzija (ekspozitura) alkaide..
- basar
#104618 Re: Sirija vol. 2
Ova priča šiitske milicije, Hezbollah bla bla. Ovo nema nikakve veze sa tim, ovo su domoljubi Sirije. Ni Rusija ni Iran nemaju interesa u direktnom sukobu sa Turskom.
Ono što je prijetnja je to da se Turci previše ne zanesu, pa da im guzica zine, a mislim da hoće, pa krenu dalje... Tad već govorimo o nečemu apokaliptičnom, do tada oni će poklopit taj dio, a Sirijska armija Gutu. Poslije toga, neka nam je svima Bog na pomoći... Ovo je previše zapetljano.
Ono što je prijetnja je to da se Turci previše ne zanesu, pa da im guzica zine, a mislim da hoće, pa krenu dalje... Tad već govorimo o nečemu apokaliptičnom, do tada oni će poklopit taj dio, a Sirijska armija Gutu. Poslije toga, neka nam je svima Bog na pomoći... Ovo je previše zapetljano.
- Opetja033
#104620 Re: Sirija vol. 2
Evo nam i "novinara" koji je cesto na licu mjesta, koji sve zna i ima izvora iz svakog dijela Sirije - i koji nikada nista nije pogodio i ispravno predvidio. Glavna predmet podjebavanja na twitteru među ovima što prate Siriju, bilo koja strana da je u pitanju. 
Svaki put kada vidim da se spominje u kontekstu podjebavanja, osjetim blagi prijenos blama zbog nicka kojeg tamo ima.
Svaki put kada vidim da se spominje u kontekstu podjebavanja, osjetim blagi prijenos blama zbog nicka kojeg tamo ima.
- Kikibombona
#104621 Re: Sirija vol. 2
Sprema se ceremonija u Afrinu. Siitske milicije iz Nubla i Zare i dalje pristizu!

- Opetja033
#104622 Re: Sirija vol. 2
Ma ne mogu da vjerujem, ovo nisu istine.Kikibombona wrote:Sprema se ceremonija u Afrinu. Siitske milicije iz Nubla i Zare i dalje pristizu!
P.S. Pristizu al' u kurcu.
- fosna2014
#104623 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Sprema se ceremonija u Afrinu. Siitske milicije iz Nubla i Zare i dalje pristizu!
Kaze opetja da su se vratili i samo na caj dosli.
- husein_kapetan
#104624 Re: Sirija vol. 2
Iznudjen..ali neminovni rasplet..Sirija ce se prije ili kasnije morati u kostac sa ovim uhvatiti..basar wrote:Definitivno će Guta biti sravnata sa zemljom. Lično ne mislim da će se Iran aktivnije umiješati u ovu priču oko sjevera Sirije, to će interesovati samo arapske dobrovoljce, domoljube Sirije.
Ova prica da ce neko necim ugroziti Aleppo je samo puko blebetanje..niti su u poziciji niti ce biti..
Danas je SAA jedna od najrespektabilnih vojski na BI.. ko ovo ne shvata nista shvatio nije..
- Opetja033
#104625 Re: Sirija vol. 2
Znaci od 4.000 Assadovaca, izlaska na granicu, formiranja zajednickog staba za Azaz-al Bab-Jarablus - spalo se na ovu saku domobrana i tri Toyote.Kikibombona wrote:Sprema se ceremonija u Afrinu. Siitske milicije iz Nubla i Zare i dalje pristizu!
Turska i FSA na aparatima.