Sirija vol. 2

Locked
basar

#104551 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

NDF ulazi u Afrin, uprkos neslaganju Rusije. Sirijski dobrovoljci preko Nubla i Zehre ulaze u područje koje Turska želi da okupira.
Omar500

#104552 Re: Sirija vol. 2

Post by Omar500 »

Vi kao da niste bili u ratu ovdje. Civile niti mozes sakriti negdje, niti ih mozes pustiti. I meni se okrece zeludac od ovih fotografija, bez obzira sto na sirem planu podrzavam SAA. Civili uvijek najebu, glupi arapi se sedam godina rokaju, na hiljade ljudi gine, a Izrael u cosku trlja ruke.
sumirprimus

#104553 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Omar500 wrote:Vi kao da niste bili u ratu ovdje. Civile niti mozes sakriti negdje, niti ih mozes pustiti. I meni se okrece zeludac od ovih fotografija, bez obzira sto na sirem planu podrzavam SAA. Civili uvijek najebu, glupi arapi se sedam godina rokaju, na hiljade ljudi gine, a Izrael u cosku trlja ruke.
opet izrael kriv??? :-)
Young Erotica

#104554 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Opetja033 wrote:
sumirprimus wrote:da ali kad vidis da ovi nece pazit i ne paze, kad vidis masakre, brate povuci bar djecu...je bes zajebanciju.
Gdje ces ih povuci? Ista kurac k'o i u Halepu.
SAA nije kao pobunjenici koji su poslali bombasa samoubicukoji se digao u vazduh deleci bombone deci evakuisanoj iz one sitske enklave.
Opetja033

#104555 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Young Erotica wrote:
Opetja033 wrote: Ovako ste vi Srbi govorili i za Sarajevo, Goražde, Bihać, Vukovar 90-tih.
Isti modus operandi, iste riječi, ista glupa relativiziranja i spinovi, najcesce i isti ljudi.

Pravila i zakoni rata su jasni: sigurnost civila je na strani koja napada. Nigdje ne piše da se civili moraju evakuirati već da oni koji napadaju moraju uzimati u obzir zaštitu civila. Ne možeš prebacivati odgovornost na branitelje.
Reci mi da li bi svoje dete ostavio ovde?

Pravila rata se postuju kada rata nema ili nakon istog,neko mora pobediti ne moze biti pat pozicija doveka.

Aki imas prijavljen post, ovo je vec trci put da mi dajes neke epitete i da glumis psihologa.
Boli me kurac, prijavljuj. Nisam glumio psihologa, naveo sam suhe cinjenice. Nijednu jedinu rijec nisam slagao. Znas to i sam, zato si se i upalio k'o kutnjak.

Evo da ponovim jos jednom: koristis istu, srpsku, zlocinacku propagandu i vokabular sada kao i kada ste bili na vrhuncu moci i postavili zeljezni obruc oko Sarajeva, BIhaca, Gorazda i Vukovara.

Ako ti sta nije jasno prijavi opet ili reci pa da ponovim i treci put.
Young Erotica

#104556 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Opetja033 wrote:
Young Erotica wrote:
Opetja033 wrote: Ovako ste vi Srbi govorili i za Sarajevo, Goražde, Bihać, Vukovar 90-tih.
Isti modus operandi, iste riječi, ista glupa relativiziranja i spinovi, najcesce i isti ljudi.

Pravila i zakoni rata su jasni: sigurnost civila je na strani koja napada. Nigdje ne piše da se civili moraju evakuirati već da oni koji napadaju moraju uzimati u obzir zaštitu civila. Ne možeš prebacivati odgovornost na branitelje.

Pravila rata se postuju kada rata nema ili nakon istog,neko mora pobediti ne moze biti pat pozicija doveka.

Aki imas prijavljen post, ovo je vec trci put da mi dajes neke epitete i da glumis psihologa.
Boli me kurac, prijavljuj. Nisam glumio psihologa, naveo sam suhe cinjenice. Nijednu jedinu rijec nisam slagao. Znas to i sam, zato si se i upalio k'o kutnjak.

Evo da ponovim jos jednom: koristis istu, srpsku, zlocinacku propagandu i vokabular sada kao i kada ste bili na vrhuncu moci i postavili zeljezni obruc oko Sarajeva, BIhaca, Gorazda i Vukovara.

Ako ti sta nije jasno prijavi opet ili reci pa da ponovim i treci put.
Bilo je upućeno Akibh, ne tebi.
Akibh

#104557 Re: Sirija vol. 2

Post by Akibh »

Young Erotica wrote:

Jos od Kosova '99 imas neke traume i prenose, ne ide da ih istresas po forumu
Opetja033

#104558 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Young Erotica wrote:
Opetja033 wrote:
sumirprimus wrote:da ali kad vidis da ovi nece pazit i ne paze, kad vidis masakre, brate povuci bar djecu...je bes zajebanciju.
Gdje ces ih povuci? Ista kurac k'o i u Halepu.
SAA nije kao pobunjenici koji su poslali bombasa samoubicukoji se digao u vazduh deleci bombone deci evakuisanoj iz one sitske enklave.
Ne lazi, to je uradio Daesh. Pobunjenici (ukljucujuci cak i HTS/Nusru) zajedno sa Bijelim Šljemovima su rame uz rame sa rezimskim Crvenim Polumjesecom tada spasavali i pomagali koliko su mogli.
Uzasan, kukavicki, zvjerski napad ali to lijepo fakturisi na racun Daesha.
Young Erotica

#104559 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

:lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#104560 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

joj sad kad kiki navrne... :skoljka: biži kiki :run:
fosna2014

#104561 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Konvoj NDF-a krenuo za Afrin. Navodno ih je vec jce stiglo prilican broj.

Image

Image
DaysleepeR

#104562 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

asadove šebihe, kikijeve omiljene šije
Large military convoy of Iran-backed Syrian NDF (Shabiha) units heading from Nuble and Zahra to Afrin to support YPG
Krokodajl

#104563 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Po pitanju napada na konvoj izbjeglica iz Fue i Kefraje u pravu je Opetja da nisu pobunjenici to uradili, ne znam da li je ISIL (mislim da je službena verzija bila da je to djelo pojedinca ? ili se čak spominjao Al Zinki ako se ne varam, nisam siguran).

Pobunjenici nisu 100%, jer sa njima je to i dogovoreno, a poslije smo vidjeli da su taj dogovor i poštovali (iživljavanje nad enklavom je stalo).

I da, to je bila jedna od rijetkih situacija gdje su bijeli šljemovi zajedno sa crvenim polumjesecom i radnicima bolnice u Alepu zajedno izvlačili ranjene.

edit: ili je čak Džund al Aksa, koja je nedugo potogom pristupila ISIL-u.
Last edited by Krokodajl on 20/02/2018 14:49, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#104564 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zastava revolucije na glavnom trgu u Idlibu:

https://www.facebook.com/groups/2096595 ... 244878226/
basar

#104565 Re: Sirija vol. 2

Post by basar »

Kakvu uslugu svojoj zemlji uradiše pobunjenici, svaka im čast. Svoju zemlju (Siriju) su doveli do stanja u kojem se raznorazne vojske vucaju po Siriji, i raznorazne bjelosvjetske sile trguju njenom teritorijom, dok im se zemlja razara a narod ubija. Aplauz za muslimansko bratstvo i ostale teroriste.
sumirprimus

#104566 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

basar wrote:Kakvu uslugu svojoj zemlji uradiše pobunjenici, svaka im čast. Svoju zemlju (Siriju) su doveli do stanja u kojem se raznorazne vojske vucaju po Siriji, i raznorazne bjelosvjetske sile trguju njenom teritorijom, dok im se zemlja razara a narod ubija. Aplauz za muslimansko bratstvo i ostale teroriste.
aplauz i za sve te dole diktatore sto umjesto nepotistickih diktatura nisu napravili za decenije vladavine stablinije sisteme pa da do ratova i ne dodje.
Benjo34

#104567 Re: Sirija vol. 2

Post by Benjo34 »

Ne znam ko Kikija više shvata ozbiljno. Zadnjih dana plače, čeka Assada da spašava Kurde a prije toga, hvalospijevi kurdskim braniocima i kao turska vojska go kurac a oni bez nekih velikih zrtava sa svoje strane, polako idu tamo gdje su krenuli
fosna2014

#104568 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

fosna2014 wrote:Konvoj NDF-a krenuo za Afrin. Navodno ih je vec jce stiglo prilican broj.

Image

Image
Kolona od preko 100 vozila. Nije to malo. Dosta ih pise da ovo NDF radi iz zahvale jer su im Kurdi pomogli kada su bili opkoljeni u Nubl-Zahra enklavi.
fosna2014

#104569 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

YPG contact: "The forces entering Afrin are local government militias, many from Nubl and Zahraa. We will fight together for the people of Afrin and the unity of Syria against the Turkish invasion."
Opetja033

#104570 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Krokodajl wrote:Po pitanju napada na konvoj izbjeglica iz Fue i Kefraje u pravu je Opetja da nisu pobunjenici to uradili, ne znam da li je ISIL (mislim da je službena verzija bila da je to djelo pojedinca ? ili se čak spominjao Al Zinki ako se ne varam, nisam siguran).

Pobunjenici nisu 100%, jer sa njima je to i dogovoreno, a poslije smo vidjeli da su taj dogovor i poštovali (iživljavanje nad enklavom je stalo).

I da, to je bila jedna od rijetkih situacija gdje su bijeli šljemovi zajedno sa crvenim polumjesecom i radnicima bolnice u Alepu zajedno izvlačili ranjene.
Ma realno nijednoj strani to nije bilo u interesu. Ne znam za Zinki, znam da je SANA optuzila Ahrar, ovi su to kategoricno demantovali. Sa druge strane neki pobunjenici su optuzili rezim, kao uradili su to da skrenu paznju sa hemijskog napada u Khan Shaykhunu. Naravno siguran sam da ni to nije istina, a inace sam alergican na sve te "sami su sebe granatirali/pobili" konspirativne teorije (sto je razumljivo), pa tako mi se gade i u ovom slucaju.

Pocionici nikada nisu pronadjeni. Sam nacin na koji je izveden napad, da su parkirali auto i onda mamili djecu slatkisima kako bi ih se sto vise okupilo ukazuje na Daesh.
Sve u svemu jedan od gnusnijih zlocina u ovom ratu. Naravno da covjek ne moze ostati ravnodusan kada gleda ove fotografije iz Ghoute ali zlocinac u tom slucaju ispali granatu/baci bombu i moze se tjesiti da nista ne zna. Ali ovo svjesno mamljenje djece u smrt, slatkisima, je ipak van svake kategorije.

Nesto mi sada pade na pamet. Ako ostavimo po strani granatiranja/bombardovanja, osim ovog slucaja (ako podjemo od toga da ne znamo 100% ko je pocinilac) i masakra u Baydi i Baniyasu na pocetku rata - nesto se ne sjecam da je bilo masakra nad zenama i djecama. Ono uđeš u grad/selo i pobiješ sve što se kreće. Fakat se ne mogu sjetiti.
Naravno ako ostavimo Daesh po strani.
Young Erotica

#104571 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

Krokodajl wrote:Po pitanju napada na konvoj izbjeglica iz Fue i Kefraje u pravu je Opetja da nisu pobunjenici to uradili, ne znam da li je ISIL (mislim da je službena verzija bila da je to djelo pojedinca ? ili se čak spominjao Al Zinki ako se ne varam, nisam siguran).

edit: ili je čak Džund al Aksa, koja je nedugo potogom pristupila ISIL-u.
Ma to nije ni bitno, ista ideologija samo druga zastava.
Opetja033

#104572 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

@QalaatalMudiq (ozbiljan propobunjenicki twitteras, cesto ga citiraju @hassanridha i @sidorenko)

#Pt. Close to Hezbollah, most of those Popular Forces belong to #IRGC-linked Al-Baqir Brigade made up of fighters from #Aleppo region. This militia (among others) will be sent in #Afrin instead of #Syria|n Army.
Note: Al-Baqir Brigade lost many fighters in US airstrikes earlier this month when they launched along with #Russia|n forces (PMC) an attack on #SDF-held Coneco Facility in E. #DeirEzzor.
Image

Znaci iransko maslo. Ovo ama bas nista ne mijenja na terenu. Ako je to to sto je Assad mislio poslati i o cemu se pricalo, ovo je smijesno.
fosna2014

#104573 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:@QalaatalMudiq (ozbiljan propobunjenicki twitteras, cesto ga citiraju @hassanridha i @sidorenko)

#Pt. Close to Hezbollah, most of those Popular Forces belong to #IRGC-linked Al-Baqir Brigade made up of fighters from #Aleppo region. This militia (among others) will be sent in #Afrin instead of #Syria|n Army.
Note: Al-Baqir Brigade lost many fighters in US airstrikes earlier this month when they launched along with #Russia|n forces (PMC) an attack on #SDF-held Coneco Facility in E. #DeirEzzor.
Image

Znaci iransko maslo. Ovo ama bas nista ne mijenja na terenu. Ako je to to sto je Assad mislio poslati i o cemu se pricalo, ovo je smijesno.
Da je pa dogovor izmedju Turske i Sirije poslale bi se jedinice na granicne prelaze u Afrinu i u sami grad Afrin. Neki cak spomnju da ce ovih 500 boraca biti postavljeni na granicu sa Turskom, a neki opet da ce se boriti protiv turskih placenika.

Vodjecemo ishod uskoro.
Krokodajl

#104574 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Opetja033 wrote: Nesto mi sada pade na pamet. Ako ostavimo po strani granatiranja/bombardovanja, osim ovog slucaja (ako podjemo od toga da ne znamo 100% ko je pocinilac) i masakra u Baydi i Baniyasu na pocetku rata - nesto se ne sjecam da je bilo masakra nad zenama i djecama. Ono uđeš u grad/selo i pobiješ sve što se kreće. Fakat se ne mogu sjetiti.
Naravno ako ostavimo Daesh po strani.
Al Kubejr kod Hame sa početka rata, kada su militanti uletili (to je bio onaj period rata kada nisi znao ko za koga ratuje) i pobili 50-60 ljudi, strašan zločin, jedni druge su optuživali, na kraju to se zataškalo jer je rat eskalirao...

Bilo je jedno selo poslije kod Homsa, tamo je NDF pobio ljude kada su ušli.

Onda već pomenute Bajda i Banijas koje su po meni najveća mrlja i sramota Sirijske vojske, kada se Sirijska vojska po naredbi zločinca Mihrača Urala (o kojem sam već mnogo puta ovdje pisao) povukla sa položaja i pustila Mihračov "Sirijski otpor" koji je sitematski ubijao sunite, žene djeca, nisu gledali.

Što se militanata tiče, 2 slučaja sam zapamtio, Hatla kod Hame mislim, koja se desila par dana nakon Kubejra, tada su militanti napali Alavitsko selo i pobili su par desetina civila i Adra 2013. godine kada je Al Nusra u Adri kod Istočne Gute sjekla glave i strijeljala civile po vjerskoj osnovi.

Ali generalno gledano takvih slučaja nije bilo puno, ako se poredi sa našim ratom u kojem je u svakom selu skoro takav zločin bio, u Siriji je većina civila stradala zbog bombardovanja, raketiranja...

Naravno ne računajući ISIL, koji je ovakvih slučajeva imao mali milion.

(u svim nabrojanim slučajevima su ubijane i žena i djeca, pa zato, oni slučajevi gdje imaš par momaka pa ih pobije, pa ne znaš jel zarobljen vojnik ili civil, ili propaganda, o tome neka "nadležne službe" brinu).
Last edited by Krokodajl on 20/02/2018 15:18, edited 1 time in total.
Kikibombona

#104575 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Za manje od 24 sata preko 100 civila (od toga na desetine djece) poginulo u ruskim i Assadovim bombardovanjima Ist. Ghoute. To treba usporediti sa izvjestajima samih YPG terorista u Afrinu koji tvrde da je broj poginulih civila tamo za mjesec dana 170.

Slike su uzasne, među najgorim koje sam vidio u Siriji. Neka otvaraju samo oni sa izuzetno dobrim stomakom. 18+:

https://pbs.twimg.com/media/DWei85OWsAYmiCZ.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWei_D-XUAAMUnm.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWejAXbX4AAQnMF.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWejCiXWkAEz7nz.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWemIY6W4AE32L_.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWemhfVX4AE4Wo0.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWeoUnTW0AAsiMx.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWeoVYYW4AAlZus.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWbu_swXcAE21Tn.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWbvAj3X4AADkXd.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DWbvBLOXUAY1sFm.jpg

Bože... :(
18+!!!
https://pbs.twimg.com/media/DWbvCXsXkAAceM3.jpg
Ne bih da pravdam Asadovce i Ruse, bezbroj puta sam rekao da su zlocinci, ali isto tako treba osuditi dzihadiste koji civile koriste kao ziv stit sve vrijeme rata. Za razliku od njih, Kurdi evakuisu svoje civile sa linije fronta i zato su gubici minimalni.

Za mjesec dana turske genocidne kampanje poginulo je 166 civila, prema posljednjim informacijama... da su civili nazocni na liniji fronta, u selima gdje se vode borbe, brojka bi bila 10 puta veca...

edit

slike ne smijem ni pogledati
Locked