Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
bankok

#10451 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Damire @@@.....
Dobro razmislite od cega ces i ti i tvoji upolsenici zivjeti ako nastavite sa ovakvom politikom, uzimanje tudjih para tesko zaradjenih prodavajuci maglu nije mala stvar, i nije za zajebanciju. Vi trenutno svojim korisnicima prodajete samo maglu, pogotovo korisnicima koji su vam godinama vijerni, ne samo sad u slucaju SK nego opcenito, nista vec dugo vremena ne cinite da poboljsate svoje usluge, niti jednog jedinog malog pomaka vec dugo vremena nema sa vase strane a svaki mijesec uredno uzimate novac od korisnika i od toga svi uredno i mirno zivite u Logosoftu, samo budite uvjereni da to nece moci trajati do beskonacnosti, zao mi je samo uposlenika koji nemaju nikakvog utjecaja na vasu poslovnu politiku a morat ce zavriti na ulici to jeste na birou za zaposljavanje, jer sa ovakovom politikom vam sigurno nije svijetla buducnost, volio bi da tako nebude ali.... :?:
Sad malo i o ugovoru i u SK, kazes da ste znali prije da cete imali problema sa produzetkom ugovora oko SK, zapravo da ste imali problema ali niste htjeli to svojim korisnicima objelodaniti, i sta sada...ja sam prije mijesec recimo potpisao taj famozni ugovor i uzeo novi paket, a zasto sam ga potpisao, zato jer sam bio koliko toliko zadovoljan vasom uslugom i upravo sto ste imali u ponudi SK, volim sport, pratim ga, volim Premier ligu posebno, pogotovo jer sam veliki fan jednog kluba iz te lige i pratim sve utakmice vezano za taj klub, sto je ustvari i nebitno u ovoj prici ali eto, ukratrko, potpisao sam ugovor za ono sto ste u tome trenutku nudili a nitko mi nije rekao da za par dana to vise necu mozda imati, a tko mi moze garanovati da cu za nekih mijesec ili mozda i manje imati i upola onoga sto sam imao dok sam potpisivao ugovor i sto imam sada, ovakvim pristupom kako sada radite mogu samo zakljuciti da nas sve vucete za nos i pravite nas budalama a to sigurno nismo, ja za svoje tesko stecene novce zelim ono sto sam potpisao i pristao i nista manje od toga u suprotnom cu sigurno raskinuti ugovor a tko mi dodje na vrata da me pegla u vezi toga mile mi majke to ce mu biti zadnje u zivotu, jer pu mi je k...c vise nasega balkanskog, bosanskoga javasluka i bezobrazluka.
radiša

#10452 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

bankok wrote:Damire @@@.....
Dobro razmislite od cega ces i ti i tvoji upolsenici zivjeti ako nastavite sa ovakvom politikom, uzimanje tudjih para tesko zaradjenih prodavajuci maglu nije mala stvar, i nije za zajebanciju. Vi trenutno svojim korisnicima prodajete samo maglu, pogotovo korisnicima koji su vam godinama vijerni, ne samo sad u slucaju SK nego opcenito, nista vec dugo vremena ne cinite da poboljsate svoje usluge, niti jednog jedinog malog pomaka vec dugo vremena nema sa vase strane a svaki mijesec uredno uzimate novac od korisnika i od toga svi uredno i mirno zivite u Logosoftu, samo budite uvjereni da to nece moci trajati do beskonacnosti, zao mi je samo uposlenika koji nemaju nikakvog utjecaja na vasu poslovnu politiku a morat ce zavriti na ulici to jeste na birou za zaposljavanje, jer sa ovakovom politikom vam sigurno nije svijetla buducnost, volio bi da tako nebude ali.... :?:
Sad malo i o ugovoru i u SK, kazes da ste znali prije da cete imali problema sa produzetkom ugovora oko SK, zapravo da ste imali problema ali niste htjeli to svojim korisnicima objelodaniti, i sta sada...ja sam prije mijesec recimo potpisao taj famozni ugovor i uzeo novi paket, a zasto sam ga potpisao, zato jer sam bio koliko toliko zadovoljan vasom uslugom i upravo sto ste imali u ponudi SK, volim sport, pratim ga, volim Premier ligu posebno, pogotovo jer sam veliki fan jednog kluba iz te lige i pratim sve utakmice vezano za taj klub, sto je ustvari i nebitno u ovoj prici ali eto, ukratrko, potpisao sam ugovor za ono sto ste u tome trenutku nudili a nitko mi nije rekao da za par dana to vise necu mozda imati, a tko mi moze garanovati da cu za nekih mijesec ili mozda i manje imati i upola onoga sto sam imao dok sam potpisivao ugovor i sto imam sada, ovakvim pristupom kako sada radite mogu samo zakljuciti da nas sve vucete za nos i pravite nas budalama a to sigurno nismo, ja za svoje tesko stecene novce zelim ono sto sam potpisao i pristao i nista manje od toga u suprotnom cu sigurno raskinuti ugovor a tko mi dodje na vrata da me pegla u vezi toga mile mi majke to ce mu biti zadnje u zivotu, jer pu mi je k...c vise nasega balkanskog, bosanskoga javasluka i bezobrazluka.
Jeste li ti i ostali gledali sta potpisujete ili ste samo dali potpis bez da ugovor procitate?Ako ste procitali jel tu pise da se svi kanali moraju emitovat do prestanka vazenja ugovora ili da moze doci do promjene programske seme?Pitam zato sto nisam potpisivao ugovor te nemam pojma sta je tu navedeno.U slucaju da pise da moze doci do izmjene programske seme onda ne vidim razlog da se iko buni.
karanana

#10453 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

ko ih jebe ba. ako oni mogu srozavati uslugu, ja mislim da i korisnici mogu odjebati taj 12-mjesecni ili 24-mjesecni ugovor. pa da vidimo sta ce sud reci. fala bogu pa se ne prepadoh 15.12. i ne odoh da potpisem neki novi paket.

a to da ce oni propasti jer ce od ionako mizernih 3-4 hiljade klijenata fizickih lica sa 3-4 sarajevska naselja, uslugu otkazati 200-300 korisnika, nema od tog nista. ja licno mislim da je mtel taj koji probava i pushi ga na terenu fizickih lica korisnika.
logosoft prodaje maglu - da, ali je, uglavnom, i za pravi kajmak prodaje firmama. e tu se uzima. tu su milionski ugovori.
semirsar

#10454 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

damir.d wrote:Žao mi je što sa ovom temom moramo početi Novu godinu, ali osjećam potrebu da vam se javim, iako ovo definitivno nije support forum naše kompanije...

Hvala na razumijevanju i sretna Vam Nova Godina,

Damir Dizdarevic
Izvršni Direktor za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o. Sarajevo
@ Postovani Damire,

Kao sto vidite iz postova vasih korisnika na ovom forumu, koji nije vas support ali je definitivno mjeto na kojem se mnogo vise sazna o vama i usluzi koju nam prodajete, niste bas ispali sasvim korektni, ali to je donekle i razumljivo, barem meni.
Ako ne uspjete u naumu da, a sve su prilike da necete, kupite prava za prikazivanje SK kanala red je da svojim dugogodisnjim i novim korisnicima ponudite nesto drugo, nesto sto ce ih zadrzati da ne odu konkurenciji. Bilo je vec nekih prijedloga na ovom forumu o kojim bi se dalo razmisljati, ali vi najbolje znate koliko se mozete pruziti. Najgore od svega bi bilo da se oglusite, ili jos gore, pokazete indolentnost prema korisnicima. Sam vas post mi daje nadu i osjecaj da niste bas ravnodusni u ovoj situaciji, pa se nadam da je trenutno nezadovoljstvo vasih korisnika samo prolazna kriza.

U nadi da cete pokazati da ste veci nego sto neki misle i Vama sretna Nova Godina
MTV

#10455 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mislim da cemo sve saznati u ponedjeljak 04.01.2015.

Biti ce:
Super TV: Nastavak emitiranja kanala iz Sport Klub porodice
Ili:
Super TV: Prestanak emitiranja Sport Klub kanala
Vas Logosoft.
radiša

#10456 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Na civilizovan nacin se treba naci rijesenje,najlakse je bit drzak i pricat stvari bez osnova.Treba pustit da vidimo sta ce bit od svega ovoga pa onda donosit zakljucke i rijesenja.Par dana nam nista ne znaci.
LiP again

#10457 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by LiP again »

Od SportKluba nece biti nista, tako da se nemojte previse nadati. :D

Razmisljao sam u jednom trenutku da uzmem TV i potpisem na 24 mjeseca, ali sva sreca pa nisam. :) Odnosno, nisu nas stare korisnike jos uvijek na to prisilili, a pretpostavio sam da ce do ovog ukidanja doci.
Vjerovatno prelazim na Telemach, naravno dok konacno pocnu svoju ponudu nuditi kroz HS infrastrukturu, a rekose da ce to biti relativno brzo. Vidjecemo.

Zao mi je zbog SK i Logosofta, ali promjenom vlasnicke strukture to je bilo i za ocekivati. :roll:
karanana

#10458 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

isto razmisljam kao lip.
a sta je datum cini mi se 17.1. sto neko spomenu na prethodnoj stranici?
jel to datum kada cemo moci preci na telemach ponudu i tamo gdje je samo hs infrastruktura?
Dzontra_Volta

#10459 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Zato je još prije godinu dana neko i izmislio onaj famozni datum 15.12. 2015. kao krajnji datum za prelazak na nove Logo pakete, ne bi li se stari korisnici navukli na ugovor o obaveznom trajanju. Već tad su pretpostavljali (da ne kažem: znali) da neće biti produžen ugovor sa SK).
ElRe

#10460 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ElRe »

I u CG su od ponoci ukinuli distribuciju SK kanala svim operatorima koji nisu u vlasnistvu UG, a iz svoje dvije kompanije izbacili AS.
radiša

#10461 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by radiša »

Ima ovde svakakvih razloga, sigurno, ali treba malo sacekat da vidimo sta ce iz svega izaci.
B Ling

#10462 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by B Ling »

Maharadza wrote:
MTV wrote:I tako prvi dan bez SK!
Image

Ali zato vam sutra i prekosutra ne bih volio biti u koži! :mrgreen:
E jesi im ga sukno, jedino ova prva tekma sto valja, ostalo negledljivo...
MTV

#10463 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Dirnu li mi AXN Adriu, Ultri i Mini Ultru koji su telemachovi kanali a sigurno ce ih jednom skinuti bice cupavo. Onda nek pojeftine uslugu za 5 KM + pdv. Ova ista cijena ce biti cisto deranje korisnika.

Super TV onda nek preimenuju u Prosjecan TV. Nece biti nista normalno na TV za pogledati.
Praetorious

#10464 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

SuperTV već odavno ne opravdava naziv, što zbog izbora kanala, što zbog crappy opreme koju sam imao. Ja sam ga već odjavio. Na internetu imam sve što želim pogledati i to kad želim, minus reklame.
karanana

#10465 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

recite mi jednu stvar: sad sam otvorio kutiju ispred vrata i unutra je ovaj switch:
Image

u ova dva gornja ulaza sa iste strane mi ulaze neki kablovi koji idu odnekle iz zgrade. moguce da jedan dolazi odozdo iz glavne kutije a da drugi ide na visocije spratove.
ovaj usamljeni ulaz ima kabal koji ide za komsijin stan. u kutiji ima jos jedan nespojeni kabal koji je vjerovatno moj ali nemam ga gdje uturit.
sta je rjesenje da bi se nakacio?
je li rjesenje da kupim ovo i da moj turim u viska rupu?
Image
Last edited by karanana on 02/01/2016 14:16, edited 1 time in total.
semirsar

#10466 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Praetorious wrote:SuperTV već odavno ne opravdava naziv, što zbog izbora kanala, što zbog crappy opreme koju sam imao. Ja sam ga već odjavio. Na internetu imam sve što želim pogledati i to kad želim, minus reklame.
Na kojem si netu, koliko znam uvijek si bio u krizi sa uploadom, jes sad zadovoljan? :mrgreen:
semirsar

#10467 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

karanana wrote:
reci mi jednu stvar: sad sam otvorio kutiju ispred vrata i unutra je ovaj switch:

u ova dva gornja ulaza sa iste strane mi ulaze neki kablovi koji idu odnekle iz zgrade. moguce da jedan dolazi odozdo iz glavne kutije a da drugi ide na visocije spratove.
ovaj usamljeni ulaz ima kabal koji ide za komsijin stan. u kutiji ima jos jedan nespojeni kabal koji je vjerovatno moj ali nemam ga gdje uturit.
sta je rjesenje da bi se nakacio?
je li rjesenje da kupim ovo i da moj turim u viska rupu?
Nisi fer sto to pitas ovako javno, jesi li cuo za pp iliti privatne poruke?!
S druge strane, koliko sam ga razumio nije se on samoinicijativno nakacio nego debili iz nogiranog provajdera se nisu sjetili da ga otkace.
karanana

#10468 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

sta oni znaju ko sam ja i gdje sam ja i ko je on i gdje je on.

i treba da bude javno da im se raja kachi ilegalno kad se ratovi ratnoprofiterske mafije vode preko ledja korisnika.

ali evo, ispravio sam malo pitanje i postavio ga vise kao generalno a ne usmjereno ka jednoj osobi, pa nek mene ganjaju ako hoce pichka im materina.
Last edited by karanana on 02/01/2016 14:16, edited 1 time in total.
karanana

#10469 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

razmisljo sam o ovoj bosnjackoj opciji ali ok mi je komsija a i skuzili bi kad bi ih zvao da dodju.
kakaljin

#10470 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by kakaljin »

karanana wrote:razmisljo sam o ovoj bosnjackoj opciji ali ok mi je komsija a i skuzili bi kad bi ih zvao da dodju.
Pa dogovoris se sa komsijom i spojis se na njega i podjelis troskove pola pola :D :D :D
MTV

#10471 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Vidio sam i svoj ormaric tamo gdje je otkopcani i slobodan prikljucak to je moj bivshi prikljucak. Karanana mozda se netko na tvoj bivshi prikljucak nakacio. Tako sam te shvatio po tom pitanju gore.

Al jbg nemam hrabrosti za nakaciti se na HS/Telemach.

Bivsi HS nebi nista uradio a ovi hajvani bi odrali neku cifru. A ionako cu pricekati kad bude 100% signal Telemacha. Bilo 10, 20, 30 dana bez kanala koje zelim, kad sam na HS bio 4 godine bez MTV-a (analogna od 2008 do 2012) i sad godinu dana bez B92 na lolu mogu jos pricekati.

To da je hinjsko iskljucivanje SportKluba stoji, pa lol nema ni 10000 a kamoli 50 000, 100 000 korisnika pa da im je konkurencija.

A Home TV od Eroneta koji nije dostupan u Sarajevu ima arene i Sport Klubove jos uvijek. Lafo nasljedjuju neko pravo od njihovog veceg vlasnika TComa Hrvatskog telecoma.

Zakljucak: Banana drzava
The BEN10

#10472 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by The BEN10 »

Logosoft, ogroman minus za vas. Sramota zbog ukidanja SK! Sačekat ću još malo da vidim kako će se razviti situacija, inače idem.
afannedim

#10473 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

[Ali zato vam sutra i prekosutra ne bih volio biti u koži! :mrgreen:[/quote]

E jesi im ga sukno, jedino ova prva tekma sto valja, ostalo negledljivo...[/quote]

Bolest[/quote]

Post prijavljen, tako se obraćaj onima koji su te takvog odgojili ali nećeš ovdje![/quote]

Provociraj negdje drugo, pa neće biti ovakvih odgovora.
Maharadza

#10474 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

To što ćeš (sudeći po postovima) vjerovatno jedini ostati na lol-u ti ne daje za pravo da vrijeđaš. :skoljka:
afannedim

#10475 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Maharadza wrote:To što ćeš (sudeći po postovima) vjerovatno jedini ostati na lol-u ti ne daje za pravo da vrijeđaš. :skoljka:
NARAVNO da ostajem.
Post Reply