SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#10451 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

kamen spoticanja wrote:dok se crveni trose ekstremnom brzinom a fahrina frustracija postaje tolika da vec kroz avaz gricka zlatkovu ekipu...
Dobro uočeno - neki dan sam u nekoj vijesti iz Ava3-a vidio da se u jednom te istom kontekstu spominje SDP i SDA. Nije li Fahro počeo po "svojima" udarati. Ponovo. :-D
kamen spoticanja

#10452 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
kamen spoticanja wrote:dok se crveni trose ekstremnom brzinom a fahrina frustracija postaje tolika da vec kroz avaz gricka zlatkovu ekipu...
Dobro uočeno - neki dan sam u nekoj vijesti iz Ava3-a vidio da se u jednom te istom kontekstu spominje SDP i SDA. Nije li Fahro počeo po "svojima" udarati. Ponovo. :-D
Fahri je jasno da ce biti najveci gubitnik na kraju balade...crveni imaju stalnu bazu solidnu infrastrukturu i dobre izvore finansiranja kroz imovinu CK...oni ce uvijek biti neki faktor...
Fahro nece biti u stanju dati po jednog poslanika na svakom nivou
novi.dan.nova.nafaka

#10453 Re: SDA-All about

kamen spoticanja wrote:Fahri je jasno da ce biti najveci gubitnik na kraju balade...crveni imaju stalnu bazu solidnu infrastrukturu i dobre izvore finansiranja kroz imovinu CK...oni ce uvijek biti neki faktor...
Fahro nece biti u stanju dati po jednog poslanika na svakom nivou
Da, slažem se - grohno je mnogo za samo dvije godine, ja mislim da će sletjeti na ispod 50 k glasača 2014, a to znači da će biti niko i ništa.
PS - šta se ovo trollova nakotilo ovoliko ? :-D
Hrulj

#10454 Re: SDA-All about

Post by Hrulj »

fdhdfh wrote:
lazni liberal wrote:
dudlov wrote:Za sve prituzbe, prava adresa je SDA, ulica Mehmeda Spahe br. 10 - cesto se vole hvaliti da su politicki nasljednici dedinog lika i djela, pa mozda budu mogli nesto tu objasniti.
Kakve veze ima Alija sa nazivom rs, majke ti? Dovedeni su ko telad u Dejton, zavrnute im ruke i potpisuj. Kakvo je zavrtanje bilo, dokaz je JMBG i slučaj Sejdić-Finci, koji su sitnica u odnosu na Dejtonsku prisilu.
:thumbup:
pa pravo ime ALIJE je SPASOJE JUGOVIĆ, rodio se ko srbin umro ko srbin :lol: :lol: :lol: :lol:

.Izetbegović nas dočekuje ljubazno i sa osmehom koji, vidi se, nije namešten. Sa njim je i njegova kćerka, koja mu je šef Kabineta. O njemu znam onoliko koliko i on o meni. On je, za Srbe, simbol islamskog fundamentalizma, a ja, za muslimane, barjaktar četništva i velikosrpske hegemonije. Obojica smo bili u zatvoru, on davno, a ja nedavno, ja kratko, a on dugo. Obojica smo odrasli u državici čiji je on predsednik. I on i ja, bar na rečima, volimo istog i jedinog Boga, koji je, po njemu, u Kuranu, a po meni u Bibliji. I obojica govorimo istim jezikom...
- Je li vam žao Jugoslavije? - skrenuh razgovor sa običnog ćaskanja koje je potrajalo.
- Duša me boli - odgovori.
- I mene.
- Nadam se, ipak, da ona može oživjeti. Sa puno napora, sa puno mudrosti i na novim osnovama.
- Kako to zamišljate?
- Razmišljam o novom udruživanju - otpi on, meraklijski, gutljaj kafe i produži da objašnjava...
- I ućutkajte, molim vas, onog ministra Čengića i njemu slične! - ne izdržah da to ne spomenem.
- Na šta mislite?
- Znam svoje korene
- Kaže, sinoć, na sarajevskoj televiziji da je njemu Turska majka... Mogu, verujte, da razumem da on tako oseća, i zašto oseća, ali i on mora da zna da Srbima, nikako, Turska ne može biti majka, a Čengić u Bosni živi sa Srbima.
- Da, u pravu ste - reče tiho.
Ćutim. Samo ćutim. On, vidim, čeka da nešto kažem, a ja ne mogu da se setim nijedne prikladne reči. Da mu kažem da sam iznenađen? Ili, da me je obradovao? Ili...
- Nisam - spase me on - htio da se pišem kao "neopredijeljen". Znam svoje korjene i po njima sam se pisao sve dok nije priznata muslimanska nacija. Sada se pišem kao Bošnjak, jer je "musliman" vjerska, a ne nacionalna, odrednica...
- Mogu li vas nešto posebno zamoliti? - rekoh pri samom kraju razgovora koji je potrajao duže od dva sata.
- Naravno.
- Otiđite u Moskvu, kod ruskog predsednika, i otuda, u ime slovenskih korena svih u Bosni i Hercegovini, zajedno pozovite i Srbe i Bošnjake i Hrvate na pamet i mirni dogovor. Za Srbe vam garantujem da će taj poziv primiti punim srcem.
- Razmisliću... ozbiljno ću razmisliti o tome - odgovori nakon kraćeg premišljanja. - A ja vas molim da sve ovo što ste pričali sa mnom prenesete, večeras, i Radovanu Karadžiću...
Odlazeći, ni slutio nisam da će nam to biti i prvo i poslednje viđenje. I da će, te iste godine, taj isti čovek nepromenjenih i nepromenljivih korena iz svog robijaškog kartona, vršiti smotre mudžahedina koji će, iz daleke tuđine, dolaziti u Herceg-Bosnu, da odsecaju glave nevernika i dušmana, uglavnom Srba, arlaučući na jeziku nerazumljivom onima koje su ti tuđinci branili. Majka Arabija, majka Iran, majka Turska, uredovaće po zemlji sa čijim ljudima te majke nisu bile u nikakvom srodstvu...»

Tako to piše Vuk Drašković, a posebno zanimljiv je dio u kojem mu je Alija Izetbegović, navodno, dokazivao svoje srpstvo:
- Mogu se neki u Bosni osećati i kao Eskimi, ali ne mogu tražiti i polarne uslove za ta svoja polarna osećanja - poslužih se dalekom aluzijom, da ga, slučajno, ne povredim. Izetbegovic se, međutim, trgnu u stolici i naglo ustade. Ode, bez reci, na drugi kraj prostranog kabineta i, čini mi se, iz fioke svog radnog stola, izvuče nekakav papir i vrati se.
- Nisam ja, Vuče, od onih koji kriju ko su i od koga su - pruža mi požuteli papir, ali ga ne ispušta iz ruke. - Ovo je moj robijaški poslijeratni karton iz zatvora u Foči, gdje sam robijao kao mladomusliman. Ispunio sam ga svojerucno, bez icijeg nagovora i po svojoj slobodnoj volji. Izvolite, pročitajte.
I ja čitam. Piše, zelenim mastilom. Ime: Alija. Prezime: Izetbegović.
Veroispovest: musliman. Nacionalnost: Srbin.
[/quote]

Sranje iako je od Vuka Draskovica previse je. Jos ovaj detalj o arlaukanju i ostala sranja.
novi.dan.nova.nafaka

#10455 Re: SDA-All about

http://www.klix.ba/vijesti/bih/tihic-sd ... /130612074

Tihić: SDA je protiv vanrednih izbora

"SDA jeste za izmjenu izbornog zakonodavstva, ali nismo za vanredne izbore, jer se već nalazimo pred redovnim izborima“, istakao je Tihić komentirajući stav Socijaldemokratske partije BiH koja je nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva pozvala na održavanje vanrednih izbora u BiH.

"Politika SDP-a je došla u ćorsokak. Nakon što su proizveli krizu u BiH na svim nivoima, oni sada postavljaju pitanje vanrednih izbora i pitanje odgovornosti drugih, odgovornosti partnera koje su oni sami izabrali", izjavio je lider SDA.

Tihić je kazao da SDP, "umjesto da rješavaju pitanje provođenja presude u predmetu Sejdić-Finci, jedinstvenog matičnog broja, pitanje vojne imovine, proziva druge da odgovaraju na ono za što oni treba da odgovaraju". Tihić je dodao kako se "SDP sa svojim partnerima u vlasti ne može dogovoriti ni o onome što su ranije potpisali, a kamoli da će dogovoriti izmjene Ustava bez izmjene Izbornog zakona".

Što Suljaga kontrira...
SeherSarajka

#10456 Re: SDA-All about

Post by SeherSarajka »

:lol: aha kontrira nam ga :shock: suljaga vec 20 godina da oci ispadaju :shock: :lol:

:lol: natrag natrag odbij fukaro od pdv-a :lol:
Image
:lol: natrag natrag fukaro :lol: vas novac od pdv-a je nas :lol:

Image

:lol: vas novac od pdv-a samo za nasu rodbinu i ljubavnice :lol:

:lol: narod zna :lol:
MuaDib

#10457 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/tihic-sd ... /130612074

"SDA jeste za izmjenu izbornog zakonodavstva, ali nismo za vanredne izbore, jer se već nalazimo pred redovnim izborima“, istakao je Tihić komentirajući stav Socijaldemokratske partije BiH koja je nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva pozvala na održavanje vanrednih izbora u BiH.

"Politika SDP-a je došla u ćorsokak. Nakon što su proizveli krizu u BiH na svim nivoima, oni sada postavljaju pitanje vanrednih izbora i pitanje odgovornosti drugih, odgovornosti partnera koje su oni sami izabrali", izjavio je lider SDA.

Tihić je kazao da SDP, "umjesto da rješavaju pitanje provođenja presude u predmetu Sejdić-Finci, jedinstvenog matičnog broja, pitanje vojne imovine, proziva druge da odgovaraju na ono za što oni treba da odgovaraju". Tihić je dodao kako se "SDP sa svojim partnerima u vlasti ne može dogovoriti ni o onome što su ranije potpisali, a kamoli da će dogovoriti izmjene Ustava bez izmjene Izbornog zakona".

Što Suljaga kontrira...
Krizu vlasti je uzrokovala SDA, koja onemogućava demokratski proces zloupotrebom vitalnog nacionalnog interesa.
A ako misle zeleni da je narod glup i da narod ne vidi da od početka platforme samo štite interese svoje grupacije, grdno su se prevarili.
ReXX

#10458 Re: SDA-All about

Post by ReXX »

MuaDib wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/tihic-sd ... /130612074

Što Suljaga kontrira...
Krizu vlasti je uzrokovala SDA, koja onemogućava demokratski proces zloupotrebom vitalnog nacionalnog interesa.
A ako misle zeleni da je narod glup i da narod ne vidi da od početka platforme samo štite interese svoje grupacije, grdno su se prevarili.
Ne. Kriv je SDP jer su htjeli sve a dobili su nista. Cijelu ovu pometnju su napravili Zlaja i njegov ahbab Fahro.
guruman

#10459 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Zanimljivo je čuti na koji naćin ta stranka je ušla u zgradu u centru grada (Mehmeda Spahe),koliko su para dali i odakle im pare.Ovo zato jer stranke nemaju prava na donacije i ako ima da se objelodani od koga i po kom zakonu.Ako nema obašnjenja onda je jasno.
Banksy

#10460 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Apsolutno tačno.
Desnik

#10461 Re: SDA-All about

Post by Desnik »

Ako se crvenim nešto radi nek aktiviraju federalnu vladu.
Mada ionako nema veze, 2014. crveni će doživjeti biblijski potop.
Platiće i za činjenje i za nečinjenje.
guruman

#10462 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Jasno i nepobitno je da SDA doživljava pad,bez obzira na pokliče i harangu na druge stranke,jasno se vidi ko sabotira i zbog čega život na svim nivoima.SDP im je samo izgovor i dobrodošao dežurni krivac.SDP upravo gubi iz razloga što su pokušali SDA-ovskom procedurom,koristeći mimikriju da prevare i svoje vlastite članove, pa su se rasuli,i sami ne znaju ko su i šta su.Postoji samo vođa a to se svima već ogadilo.Vrieme političkih gazda i šefova još samo egzistira u glavama primitivaca a to ne donosi nikome ništa dobro.
Recept je vrlo jednostavan.Treba pustiti SDa da visoko leti,jer samo tada će nisko da padne.To pokazuje sadašnje vrijeme
kada su ljudi shvatili da njima manipulišu samozvane elite,izlaze na ulice sve masovnije,još uvijek traže svoja osnovna
oduzeta prava a dobiće ih samo onda kad ista uzmu u svoje ruke.
Šta će tada pozamašno članstvo SDA doro uhljebljeno u sistemu koji su gradili za sebe,i njihovi isprdci tek okočeni kojima se
trasiraju mjesta i pogodnosti na račun iscrpljenog naroda koji fala bogu polako dolazi svijesti.
Ova predstava će se kad tad okončati.
lacrima

#10463 Re: SDA-All about

Post by lacrima »

guruman wrote:Jasno i nepobitno je da SDA doživljava pad,bez obzira na pokliče i harangu na druge stranke,jasno se vidi ko sabotira i zbog čega život na svim nivoima.SDP im je samo izgovor i dobrodošao dežurni krivac.SDP upravo gubi iz razloga što su pokušali SDA-ovskom procedurom,koristeći mimikriju da prevare i svoje vlastite članove, pa su se rasuli,i sami ne znaju ko su i šta su.Postoji samo vođa a to se svima već ogadilo.Vrieme političkih gazda i šefova još samo egzistira u glavama primitivaca a to ne donosi nikome ništa dobro.
Recept je vrlo jednostavan.Treba pustiti SDa da visoko leti,jer samo tada će nisko da padne.To pokazuje sadašnje vrijeme
kada su ljudi shvatili da njima manipulišu samozvane elite,izlaze na ulice sve masovnije,još uvijek traže svoja osnovna
oduzeta prava a dobiće ih samo onda kad ista uzmu u svoje ruke.
Šta će tada pozamašno članstvo SDA doro uhljebljeno u sistemu koji su gradili za sebe,i njihovi isprdci tek okočeni kojima se
trasiraju mjesta i pogodnosti na račun iscrpljenog naroda koji fala bogu polako dolazi svijesti.
Ova predstava će se kad tad okončati.
Mislim da narod izlazi na ulice radi nerada državnih institucija, gdje SDA nije u vlasti.
Što se tiče prijevremenih izbora, SDA je apsolutno upravu i tu.
Da ne bude da ih samo branim, i Bakir i Tihi gube unutarstranačke izbore 2015. zbog svega što se dešavalo.
cadburry

#10464 Re: SDA-All about

Post by cadburry »

SDA ne može na općim izborima još uvijek pasti ispod 200 hiljada glasova, ali ni dobiti preko 240tak hiljada (druga stvar su lokalni) Tako će biti i 2014. (ne)uspjeh ovih drugih će utjecati samo na (ne)izlaznost na izbore, a nikako na broj glasova SDA.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#10465 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Ne bi trebalo biti više izbora i trošenja novca od PDV-a, koji svaki dan uplaćuju BiH građani, sve dok postoje emisije koje vodi Batko i ''Ispuni mi želju''. Bezdušnici bez imalo milosti, suosjećanja i empatije u svojim bolesnim i tamnim dušama prema vlastitom narodu tokom svakih izbora, potroše preko 6 miliona KM. Dobili su povjerenje na izborima da vode firmu zvanu BiH ali su je pokrali i upropastili. Sada bi firma BiH trebala da ide pod prinudni stečaj i saniranje kolateralne štete koju su ovi kriminalizirani nesposobnjakovići napravili, prije svih kvazi-kadrovi iz SDA koja vlada BiH već više od 20 godina. Trenutni vanjski dug države BiH je 10,1 milijardi KM, a već 2015 godine kada dolazi vrijeme za naplatu vanjskog duga, vrlo lako se može desiti da MMF aktivira međunarodne pravne mehanizme naplate vanjskog duga, sa čime će ostvariti legalno pravo na oduzimanja svih resursa i našeg porodičnog srebra koje su svi BiH narodi zajednički gradili i stvarali stotinama godina.
Last edited by antimobbing on 17/06/2013 08:44, edited 2 times in total.
Desnik

#10466 Re: SDA-All about

Post by Desnik »

I Bakir i Tihi su samo odgodili svoj pad održavanjem nazovi Konvencije.
Nema ih nigdje za dvije godine.
Najbolje bi bilo kada bi skupa sa njima bili pometeni i Zlaja i Fahro.
novi.dan.nova.nafaka

#10467 Re: SDA-All about

Desnik wrote:I Bakir i Tihi su samo odgodili svoj pad održavanjem nazovi Konvencije.
Nema ih nigdje za dvije godine.
Najbolje bi bilo kada bi skupa sa njima bili pometeni i Zlaja i Fahro.
Zlaja i Fahro svakako idu, a nažalost Bakir će po svemu sudeći ostati na vrhu...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#10468 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

… dok god bude indoktriniranih kokuza sitno-šićarlija ispranog mozga i razvučene pamti koji će ga podržavati, ostat će na vrhu … :D
VjecitiStudent

#10469 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Jel' na kraju iko objasni Bakirovu od neki dan da nam je nakon rata"SDA ujedinila vojsku"?
ultima_palabra

#10470 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:

Apsolutno tačno.
U pravu je... a još bi više bio u pravu da je prepustio SDP-u punu vlast do 2014. pa neka se ukopaju do kraja.

Ali pošto SDA počiva na klijentelističkim (nikakvim nacionalnim, vjerskim, državotvornim) temeljima, to nisu smjeli dopustiti... time daju SDP-u nešto malo alibija za njihovu katastrofalnu vladavinu.
kamen spoticanja

#10471 Re: SDA-All about

ultima_palabra wrote: U pravu je... a još bi više bio u pravu da je prepustio SDP-u punu vlast do 2014. pa neka se ukopaju do kraja.

Ali pošto SDA počiva na klijentelističkim (nikakvim nacionalnim, vjerskim, državotvornim) temeljima, to nisu smjeli dopustiti... time daju SDP-u nešto malo alibija za njihovu katastrofalnu vladavinu.
eee al valja izaci iz telekoma...ovako imaju i pare a i blamazu konkurencije...al najspektakularnije od svega da su nachuturili i fahru koji niti ima vlast niti ima pare...osim na pojedinim lokalnim nivoima i u ministarstvu sigurnosti koje mu je na dan JMBG protesta izaslo na nos
ultima_palabra

#10472 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote: U pravu je... a još bi više bio u pravu da je prepustio SDP-u punu vlast do 2014. pa neka se ukopaju do kraja.

eee al valja izaci iz telekoma...ovako imaju i pare a i blamazu konkurencije...al najspektakularnije od svega da su nachuturili i fahru koji niti ima vlast niti ima pare...osim na pojedinim lokalnim nivoima i u ministarstvu sigurnosti koje mu je na dan JMBG protesta izaslo na nos
Imaju pare i blamažu konkurencije, ali se i oni sami blamiraju... vidi Vladu KS.

Slažem se da je Fahro najveći gubitnik... nema vlast, ali percepcija u narodu je kao da je ima.
kamen spoticanja

#10473 Re: SDA-All about

ultima_palabra wrote:
kamen spoticanja wrote:

Imaju pare i blamažu konkurencije, ali se i oni sami blamiraju... vidi Vladu KS.

Slažem se da je Fahro najveći gubitnik... nema vlast, ali percepcija u narodu je kao da je ima.
Sta je jedna kantonalna blamaza za zelene...nista u usporedbi s telekomovom cirkulacijom...
Ja kako god saberem tihi je opet pobijedio :roll:
Jutros naslovnica u avazu o pokrenutoj istrazi protiv sdp-ovog ministra pravde fbih...tornjak je sabrao da od hapsenja zelenih perjanica nema nista jer su se u slucaju budimir izblamirali tako da javnost ne bi popushila vise nikakve price u tom smjeru...pa bi sad najradije klekno na koljena pred bakira i tihog i p.....
No međutim kad uzmes da je barno u bakirovu mater i da mu je tihi zeljan krvi...jasno je meni se cini
guruman

#10474 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Koliko smiješnih rečenica napisano.SDP nije uopšte pao (nisam njihov pristalica),gdje piše zvanično bilo što osim na postovima brzopropadajučih SDA-izvršilaca delegiranih zadataka.Jedno je stvarnost a drugo fantaziranje.I to stalno spominjanje njihovih perjanica i tepanja te Tihi te Bakir izaziva još veču averziju kod ljudi koji su se davno osvjestili.Mislim da ima mnogo simpatičnijih imena koja treba pamtiti np- Violeta (t.p.),gras,konjuh,jmbg,.... teško je sve upamtiti.
Neokapitalizam umotan u boljševički realizam.A para se vrti đe je niko nevidi.Mašala!
Banksy

#10475 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:

Apsolutno tačno.
U pravu je... a još bi više bio u pravu da je prepustio SDP-u punu vlast do 2014. pa neka se ukopaju do kraja.

Tačno, bi.
I nije samo u pitanju premreženost javnih preduzeća SDA kadrovima koji bi ostali bez hljeba da su se sasvim povukli iz vlasti, već ta nejasna, iracionalna Tihićeva fascinacija Lagumdžijom ...
Post Reply