A tko je to nudio i kada?Alfons Kauders wrote:Potpuno gradjanski, po EU standardima.Hafis wrote:Samo sam dovde sam čitaoAlfons Kauders wrote: Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.
DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja.![]()
HDZ odbio, tako da ce se sad ici malo opsirnije.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#10451 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Alfons Kauders
#10452 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Neka Hafis preprica kako je to bilo, on je cuo od gospode na veceri.volta dzontra wrote:@Alfonso
tko je to ponudio da bi hdz odbio????
- volta dzontra
#10453 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ovo moze biti prijedlog sarajevskog NVO sektora....ono financirao USAID ali se ogradjuje od stavova.Alfons Kauders wrote:Potpuno gradjanski, po EU standardima.Hafis wrote:Samo sam dovde sam čitaoAlfons Kauders wrote: Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.
DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja.![]()
- Alfons Kauders
#10454 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam o cemu pricas prijatelju. Ti rece da nisi ni procitao.Hafis wrote:A tko je to nudio i kada?Alfons Kauders wrote:Potpuno gradjanski, po EU standardima.Hafis wrote: Samo sam dovde sam čitao![]()
- Lincoln-Burrows
#10455 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zna li netko kada započinje Game of Thrones nova sezona?
Živo me zanima hoće li Dayneris uzeti krunu i uspostaviti građansku državu ili će se
sjevernjaci i južnjaci i dalje šibati a možda pristignu i ostali iza zida.
Živo me zanima hoće li Dayneris uzeti krunu i uspostaviti građansku državu ili će se
Last edited by Lincoln-Burrows on 12/07/2017 17:50, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#10456 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije, nemam veze s njima niti sam kad imao. Ovo je bilo u nekim drugim krugovima.volta dzontra wrote:ovo moze biti prijedlog sarajevskog NVO sektora....ono financirao USAID ali se ogradjuje od stavova.Alfons Kauders wrote:Potpuno gradjanski, po EU standardima.Hafis wrote: Samo sam dovde sam čitao![]()
Ali eto, mrski Saraj, mrske ambasade, mrski NVO sektor. I nije bilo dovoljno, kazu nisu se nigdje pominjali "Hrvati" pa je zato nacrt izgledao neprivlacno. GraDZanski bijo, pa nije bio vrijedan paznje
-
Mirza007
#10457 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imaju prije ove presude Ustavnog suda i presude Sejdic - Finci itd.
To prvo treba da se rijesi kroz promjene izbornog zakona.
Ovo HZHB-ovsko je sitna boranija.
-
Hafis
#10458 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo samo Lagumdžija može riješiti.
Sva ova ostala ekipa može samo zabrljati dugo godina građenu reputaciju patrijota i ekstremnih dušebrižnika ove države.
Jedan mislima u Turskoj, drugi gleda kako da ga prejebe, treći klasični apartičak, zasjeo u stranku i gleda kako još rodbine uhljebiti, četvri ionako minimalnih kapaciteta i već u poodmakloj fazi alkoholizma...ima li netko da sam ga izostavio?
Sva ova ostala ekipa može samo zabrljati dugo godina građenu reputaciju patrijota i ekstremnih dušebrižnika ove države.
Jedan mislima u Turskoj, drugi gleda kako da ga prejebe, treći klasični apartičak, zasjeo u stranku i gleda kako još rodbine uhljebiti, četvri ionako minimalnih kapaciteta i već u poodmakloj fazi alkoholizma...ima li netko da sam ga izostavio?
- volta dzontra
#10459 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja sam sve blize ideji da prizeljkujem uspostavu gradjanske drzave. recimo da je netko nametne. fino da koalicija SDA-SDP-DF preuzme svu vlast u drzavi i odgovornost za nasu buducnost. Recimo Komsic ko drzavni ministar MUP.a nestabilan ko glicerin pocne provoditi vlastitu pravdu po Banjaluci i Mostaru, pa Denis Becirovic kao ministar obrazovanja napravi nastavni plan u kojem se citav osmi razred izucava odnos KPJ i islamske zajednice itd...ovo mrtva dosada...Bakir samo povazdan mulja ko onaj dan na bosnjackom saboru u VijecniciLincoln-Burrows wrote:Zna li netko kada započinje Game of Thrones nova sezona?
Živo me zanima hoće li Dayneris uzeti krunu i uspostaviti građansku državu ili će
-
The 51st State
#10460 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta nudite za izborni zakon, osim nekmecanja?
Mislim hafifi ne konta da nas zaboli za gangam stajl covica.
Mislim hafifi ne konta da nas zaboli za gangam stajl covica.
- Alfons Kauders
#10461 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sve je vec bilo pokriveno prijedlozima S-F.Mirza007 wrote:Imaju prije ove presude Ustavnog suda i presude Sejdic - Finci itd.
Jedan sam postavio, a bilo je slicnih prijedloga i prije, vecinom izvedenih od aprilskog paketa.
Ali HDZ insistirao na direktnim izborima, pa ti modeli nisu dalje razmatrani, jer su se smatrali suvise radikalnim i gradZanskim za HDZ (i ne samo njih)
- volta dzontra
#10462 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ako cemo posteno Lagumdzija je Bismarck za ove folovere sto su ga naslijedili na ljevici. da nije ohol kakav jest on je bio najblize rjesenju pitanja koje je naknadno rijesio Ustavni sud ali se isprijecio sarajevo klasik "izdaja bosne", treci entitet, sarafi, pucola, djindjuve itdHafis wrote:Ovo samo Lagumdžija može riješiti.
-
Hafis
#10463 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imaju nekakve papirine u Domu naroda koje su prošle nekakav nacionalni veto pa sad idu dalje u predstavnički dom.The 51st State wrote:Sta nudite za izborni zakon, osim nekmecanja?
I ne nudimo ništa drugo, osim neodržavanja izbora.
- Alfons Kauders
#10464 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ako bi bila gradjanska drzava, kako bi Komsic bio ministar MUP-a RS? Uostalom, RS je vec gradjanska.volta dzontra wrote:ja sam sve blize ideji da prizeljkujem uspostavu gradjanske drzave. recimo da je netko nametne. fino da koalicija SDA-SDP-DF preuzme svu vlast u drzavi i odgovornost za nasu buducnost. Recimo Komsic ko drzavni ministar MUP.a nestabilan ko glicerin pocne provoditi vlastitu pravdu po Banjaluci i Mostaru, pa Denis Becirovic kao ministar obrazovanja napravi nastavni plan u kojem se citav osmi razred izucava odnos KPJ i islamske zajednice itd...ovo mrtva dosada...Bakir samo povazdan mulja ko onaj dan na bosnjackom saboru u VijecniciLincoln-Burrows wrote:Zna li netko kada započinje Game of Thrones nova sezona?
Živo me zanima hoće li Dayneris uzeti krunu i uspostaviti građansku državu ili će
Ne znam ni kako bi prosao za ministra MUP-a HNK u kojem Hrvati cine vecinu, pa da mlati po Mostaru.
- volta dzontra
#10465 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
care nemoj muljat. rs je insistirao na direktnim a SDA da mora biti isti nacin biranja u oba entitetaAlfons Kauders wrote:Sve je vec bilo pokriveno prijedlozima S-F.Mirza007 wrote:Imaju prije ove presude Ustavnog suda i presude Sejdic - Finci itd.
Jedan sam postavio, a bilo je slicnih prijedloga i prije, vecinom izvedenih od aprilskog paketa.
Ali HDZ insistirao na direktnim izborima, pa ti modeli nisu dalje razmatrani, jer su se smatrali suvise radikalnim i gradZanskim za HDZ (i ne samo njih)
-
The 51st State
#10466 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne tangira nas, podebljaj ponudu. Ima tehnicki mandat,nije problem. Bilo je papira koliko hoces pa se dopisivalo, prepisivalo, brisalo, tako da ni taj prijedlog nije natpis u kamenu.Hafis wrote:Imaju nekakve papirine u Domu naroda koje su prošle nekakav nacionalni veto pa sad idu dalje u predstavnički dom.The 51st State wrote:Sta nudite za izborni zakon, osim nekmecanja?
-
Hafis
#10467 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Svakako da je Zlatko Bismarc za ove kokošare. I mogu ti reći da bi bilo čupavo da je on kojim slučajem u vrhu bošnjačke politike. Jako jeben igrač i nitko od ovih mu nije ni do pasa.volta dzontra wrote:pa ako cemo posteno Lagumdzija je Bismarck za ove folovere sto su ga naslijedili na ljevici. da nije ohol kakav jest on je bio najblize rjesenju pitanja koje je naknadno rijesio Ustavni sud ali se isprijecio sarajevo klasik "izdaja bosne", treci entitet, sarafi, pucola, djindjuve itdHafis wrote:Ovo samo Lagumdžija može riješiti.
Zato mislim da će ovi delegati u Sarajevu zabrljati. Toliko su međusobno suprotstavljeni, isprepadani od svoje indoktrinirane javnosti i toliko nesposobni da će jednostavno nepotrebno dovesti situaciju do usijanja.
Sva sreća da i MZ vidi da se tu radi o gomili klasičnih idiota, i da će ih nekako utjerati u suru.
- volta dzontra
#10468 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa kako ne. Prava gradjanska ne neki regionalizirani fejk. Ona Alijina. Nema eniteta, nema kantona, nema kolektivnih prava, jedna vlada jedan predsjednik, jednodomni parlament.="Alfons Kauders"
Pa ako bi bila gradjanska drzava, kako bi Komsic bio ministar MUP-a RS? Uostalom, RS je vec gradjanska.![]()
Ne znam ni kako bi prosao za ministra MUP-a HNK u kojem Hrvati cine vecinu, pa da mlati po Mostaru.[/
Koga bi, kako joj vec tepamo izabrala gradjanska vecina u periodu 2006 do 2014 ako ne ma hajte molim vas
- Alfons Kauders
#10469 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
RS? Mislis Dodik? Ovaj sto je u koaliciji s HDZ?volta dzontra wrote:care nemoj muljat. rs je insistirao na direktnim a SDA da mora biti isti nacin biranja u oba entitetaAlfons Kauders wrote:Sve je vec bilo pokriveno prijedlozima S-F.Mirza007 wrote:Imaju prije ove presude Ustavnog suda i presude Sejdic - Finci itd.
Pa eto, jebiga, sta smo onda mi krivi?
Kako mozes imati direktne izbore za poziciju ispred 2 miliona ljudi, a da 400000 ne bude preglasano?
Ali jok, eto nije odgovaralo Miletu, ko fol.
-
Hafis
#10470 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Onda ništa. Tehnički mandat do daljnjeg.The 51st State wrote:Ne tangira nas, podebljaj ponudu. Ima tehnicki mandat,nije problem. Bilo je papira koliko hoces pa se dopisivalo, prepisivalo, brisalo, tako da ni taj prijedlog nije natpis u kamenu.Hafis wrote:Imaju nekakve papirine u Domu naroda koje su prošle nekakav nacionalni veto pa sad idu dalje u predstavnički dom.The 51st State wrote:Sta nudite za izborni zakon, osim nekmecanja?
Čavara, preuzmi brigadu i pripazi mi na ranjenike
-
The 51st State
#10471 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zurba je velika kod cove, a to je sejtanski poso, to bi barem trebo znati.
Danas konzum, sutra hdz,bice to sve ok.
Danas konzum, sutra hdz,bice to sve ok.
Last edited by The 51st State on 12/07/2017 18:10, edited 2 times in total.
- Alfons Kauders
#10472 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa imamo postojecu drzavnu strukturu. Samo je prilagodimo gradjanskom modelu da niko ne bude zakinut i rijesen problem. Nema vise presuda, kuraca palaca, nema etnickih ogranicenja, vec regionalna, po postojecim granicama kantona i opstina.volta dzontra wrote:Pa kako ne. Prava gradjanska ne neki regionalizirani fejk. Ona Alijina. Nema eniteta, nema kantona, nema kolektivnih prava, jedna vlada jedan predsjednik, jednodomni parlament.="Alfons Kauders"
Pa ako bi bila gradjanska drzava, kako bi Komsic bio ministar MUP-a RS? Uostalom, RS je vec gradjanska.![]()
Ne znam ni kako bi prosao za ministra MUP-a HNK u kojem Hrvati cine vecinu, pa da mlati po Mostaru.[/
Koga bi, kako joj vec tepamo izabrala gradjanska vecina u periodu 2006 do 2014 ako ne ma hajte molim vas
Ah da, ne moze, ne da Dodik. I kriva Kalesija, a Dodik je good guy.
Tako da moraju biti direktni izbori, i mora se napraviti izborna jedinica ili bilo kakva crta da ne bi bilo preglasavanja. Bas slatko.
- volta dzontra
#10473 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa nisu delegati losi. recimo Zvizdic ima kapaciteta. ali sta moze uciniti. mislim da je bosnjacki polticki lider najtezi posao na svijetu. konkurencija zeljna vlasti i brojna. biracko tijelo zeli nacionalnu drzavu od Une do Drine, Save do Jadrana i ne pristaje na nista drugo....a pola drzave fasisticko-ustasko-cetnicko-agresorka falanga. jos se rasporedilo po granicamaHafis wrote:Svakako da je Zlatko Bismarc za ove kokošare. I mogu ti reći da bi bilo čupavo da je on kojim slučajem u vrhu bošnjačke politike. Jako jeben igrač i nitko od ovih mu nije ni do pasa.volta dzontra wrote:pa ako cemo posteno Lagumdzija je Bismarck za ove folovere sto su ga naslijedili na ljevici. da nije ohol kakav jest on je bio najblize rjesenju pitanja koje je naknadno rijesio Ustavni sud ali se isprijecio sarajevo klasik "izdaja bosne", treci entitet, sarafi, pucola, djindjuve itdHafis wrote:Ovo samo Lagumdžija može riješiti.
Zato mislim da će ovi delegati u Sarajevu zabrljati. Toliko su međusobno suprotstavljeni, isprepadani od svoje indoktrinirane javnosti i toliko nesposobni da će jednostavno nepotrebno dovesti situaciju do usijanja.
Sva sreća da i MZ vidi da se tu radi o gomili klasičnih idiota, i da će ih nekako utjerati u suru.
u Hrvata pjesma. Cova samo treba piti smutije i ici redovito na sistematski, u Srba Dodik ko macka a tek 5 zivot trosi
-
155_mm
#10474 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:EROTEL?? Slabo su ti to raja prepričala.155_mm wrote:pa zbog toga je i propala ona hrvatska TV sto je bila u mostaru.Hafis wrote:Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
Uostalom, ja im ga ne plaćao sve da će Papa svaki dan držati govor.
SFOR je nasilno poskidao releje na zahtjev visokog predstavnika
vidis li ti koja je to godina bila. vas je SFOR toliko isprepadao da ce vam gasiti TV-ove i banke i u 2067.Inicijativa za vraćanje lokalnih medija u Hercegovini čini se sve više uzima maha, prenosi Mostarlife. Nakon inicijative otpuštenih radnika RTM-a za povratak Radio televizije Mostar, na najpopularnijoj društvenoj mreži Facebook pojavila se inicijativa za povratak nekad iznimno popularne Hercegovačke televizije, čiji je signal, kao i RTM-ov ugašen u ovoj godini. Facebook grupa pod nazivom Vratimo Hercegovačku tv Hercegovini nastala je prije 10-ak dana i do sada okuplja preko 70 članova.
Autor: Damir Dinarević | 17. 09. 2012 - 18:05 | 0 komentara
-
Hafis
#10475 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To je to. Ovo su još povijesna vremena i zahtijevaju jake nacionalne lidere. Na žalost, nismo mi Finska ili Island.volta dzontra wrote:
pa nisu delegati losi. recimo Zvizdic ima kapaciteta. ali sta moze uciniti. mislim da je bosnjacki polticki lider najtezi posao na svijetu. konkurencija zeljna vlasti i brojna. biracko tijelo zeli nacionalnu drzavu od Une do Drine, Save do Jadrana i ne pristaje na nista drugo....a pola drzave fasisticko-ustasko-cetnicko-agresorka falanga. jos se rasporedilo po granicama
u Hrvata pjesma. Cova samo treba piti smutije i ici redovito na sistematski, u Srba Dodik ko macka a tek 5 zivot trosi
Po meni bošnjačka politička ekipa je jako tanka, klupa još tanja. sada bi im dobro došao i onaj prgavi Haris, o zlatku da i ne govorimo.
Poiuzdavati se da će Bakir nešto pametno smisliti do izbora, ili Nikšić je iluzorno. bojim se da će samo dovesti situaciju do usijanja svojom nesposobnošću.
Ali nema veze, ako ne bude izbora eto nas da prosvjedujemo ispred CIK-a, skupštine, SDA centrale, OHR-a...