Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Capsicum

#10451 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Nema od tog nista, hapio je to neko... Naravoucenje, uvijek traziti tracking number. Jedino ako je bas nesto vrijednosti 1-2 KM, gdje nema logike placati jos toliko ili vise za njega, mada ja zadnje vrijeme i tada znam platiti, jer inace su sanse 50:50 da dodje.
Del_Boy1

#10452 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

Šta li je sa ovom mojom pošiljkom, jel se nekom desilo da ovoliko dugo stoji jedna ista poruka već skoro 20 dana, mogli su je pješice do sad donijet :D

Image
lajk

#10453 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by lajk »

Jutros stigose dvije posiljke :D Do sad sve stiglo :D
starii

#10454 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

podigao paketice sa zeljeznicke stanice, mrsko bilo postaru da nosa pa ostavio obavijest..inace zadnje moje porudžbe su stizale za 15-20 dana sto je odlicno :-D
kloniran

#10455 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Ja luda kineza, stavio rok dostave da je 13 dana od dana kupovine, stiglo za 12, nisam ni probao stvarcicu odmah mu metnuo pozitivan dojam samo zato sto je lud :D
Dady

#10456 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Dady »

kloniran wrote:Ja luda kineza, stavio rok dostave da je 13 dana od dana kupovine, stiglo za 12, nisam ni probao stvarcicu odmah mu metnuo pozitivan dojam samo zato sto je lud :D
Podijeli i s nama link, ako ima već takvih likova [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk
kloniran

#10457 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Dady wrote:
kloniran wrote:Ja luda kineza, stavio rok dostave da je 13 dana od dana kupovine, stiglo za 12, nisam ni probao stvarcicu odmah mu metnuo pozitivan dojam samo zato sto je lud :D
Podijeli i s nama link, ako ima već takvih likova [emoji4]

http://www.ebay.com/usr/bitb99?_trksid=p2047675.l2559
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10458 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

Koliki je normalan prag tolerancije za cekanje od momenta placanja do shippinga?

Obicno prodavci stave na shipping isti dan, eventualno sutra, a sad jednog cekam vec par dana. Pare mu otisle, a on se ne javlja niti salje :hm:
O'zone
Globalni moderator

#10459 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:Koliki je normalan prag tolerancije za cekanje od momenta placanja do shippinga?

Obicno prodavci stave na shipping isti dan, eventualno sutra, a sad jednog cekam vec par dana. Pare mu otisle, a on se ne javlja niti salje :hm:
Ja sam nedavno naručivao bateriju za laptop (u putu je trenutno) i čekao sam 4 dana da stigne potvrda o slanju. 20-og naručeno, 24-og shippovano
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10460 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

O'zone wrote:
Ja sam nedavno naručivao bateriju za laptop (u putu je trenutno) i čekao sam 4 dana da stigne potvrda o slanju. 20-og naručeno, 24-og shippovano
Dugo vala. Ja sam imao 5 narudzbi. Jedna odmah isporucena, 3 nekad navece u isto vrijeme (razliciti su sve prodavci), a jedna evo jos ni mukajet :roll:

P.S. koliko si platio bateriju?
O'zone
Globalni moderator

#10461 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:
O'zone wrote:
Dugo vala. Ja sam imao 5 narudzbi. Jedna odmah isporucena, 3 nekad navece u isto vrijeme (razliciti su sve prodavci), a jedna evo jos ni mukajet :roll:

P.S. koliko si platio bateriju?
26 dolara za Asus X72J
samo pozitiva

#10462 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by samo pozitiva »

@ozone, kako si upario konnwei OBD?probao s nokiom i huawei i nece...
O'zone
Globalni moderator

#10463 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

samo pozitiva wrote:@ozone, kako si upario konnwei OBD?probao s nokiom i huawei i nece...
Meni radi na Huawei y6, MotoG 1 gen, Huawei G630 i Alcatel POP 3 DS.

Nikad mi nije stvarao problem. Uključim bluetooth, uštekam Konnwei u OBD, izlista mi ga na listi bluetooth uređaja, sparim ga sa telefonom i to je to. Kasnije ga imaš na lisiti "paired device" uvijek.

Aplikaciju koristim CarSys https://play.google.com/store/apps/deta ... rsys&hl=en pokazala mi se najbolje od svih ostalih.
IstinitaPoruka

#10464 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by IstinitaPoruka »

za koliko stiže pošta USPSom iz Amerike? Piše da je FEDex, ali izbacuje mi kod od USPSa.
adincebic

#10465 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

IstinitaPoruka wrote:za koliko stiže pošta USPSom iz Amerike? Piše da je FEDex, ali izbacuje mi kod od USPSa.
Zavisi koja tarifa, imaju one jeftinije i one naravno skuplje, pa kolko para toliko muzike.

newklear

#10466 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Odakle prije dolazi item, iz China ili Hong Kong? Kako sam skontao ima neke razlike...
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10467 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Leon16v »

Evo nakon što sam narucio sijalice za auto iz Rusije i već jednom su vraćene iz Sarajeva nazad, ni sam ne znam zašto. Jutros pogledam, stigle u Zagreb i vraćene opet za Rusiju po drugi put, i rece mi refund sutra kada uzme sijalice iz svoje pošte. Šteta :|
Mehemed
Vozim: automobil

#10468 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Kasne pošiljke iz Kine, al stižu, ne pamtim kada sam morao uzeti refund. Većinom kasne ove poslate sa Singapore postom, prošli mjesec jedna 48 dana, druga 54 dana od narudžbe. Danas stiže najranija od 24. Maja, skoro 50 dana. Najranija sad je od 18.06., za nju ima još tona vremena, preko mjeseca, tako da bi trebala stići i ona, kao i ostale na vrijeme. Ja zadovoljan, bitno je da stiže, a to što kasni mi toliko i ne smeta koliko bi mi smetalo da nikako ne stigne.
The BEN10

#10469 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Mehemed wrote:Kasne pošiljke iz Kine, al stižu, ne pamtim kada sam morao uzeti refund. Većinom kasne ove poslate sa Singapore postom, prošli mjesec jedna 48 dana, druga 54 dana od narudžbe. Danas stiže najranija od 24. Maja, skoro 50 dana. Najranija sad je od 18.06., za nju ima još tona vremena, preko mjeseca, tako da bi trebala stići i ona, kao i ostale na vrijeme. Ja zadovoljan, bitno je da stiže, a to što kasni mi toliko i ne smeta koliko bi mi smetalo da nikako ne stigne.
Ma 50 dana je definitivno previše.
Nemoj mi samo reći da bi jedna moja od 21.4 mogla doći - sa gearbesta su mi rekli da će poslati novu. Nije neka vrijednost, 3.2$, ali je bezveze osjećaj da si morebit pokraden. :-?
adincebic

#10470 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by adincebic »

The BEN10 wrote:
Mehemed wrote:Kasne pošiljke iz Kine, al stižu, ne pamtim kada sam morao uzeti refund. Većinom kasne ove poslate sa Singapore postom, prošli mjesec jedna 48 dana, druga 54 dana od narudžbe. Danas stiže najranija od 24. Maja, skoro 50 dana. Najranija sad je od 18.06., za nju ima još tona vremena, preko mjeseca, tako da bi trebala stići i ona, kao i ostale na vrijeme. Ja zadovoljan, bitno je da stiže, a to što kasni mi toliko i ne smeta koliko bi mi smetalo da nikako ne stigne.
Ma 50 dana je definitivno previše.
Nemoj mi samo reći da bi jedna moja od 21.4 mogla doći - sa gearbesta su mi rekli da će poslati novu. Nije neka vrijednost, 3.2$, ali je bezveze osjećaj da si morebit pokraden. :-?
Sa gearbesta generalno sporo stize, bar je moje iskustvo s njima takvo.

quarterback

#10471 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

ebay odnosno paypal je napravio refund 6.7. medjutim jos se nista nije pojavilo na izvodu, posto sam u medjuvremenu mijenjao pp karticu ne znam da li je problem u tome ili treba vise dana da se sredstva vrate

ima li ko vise iskustva o tome koliko treba vremena da se refund vrati nazad ?

hvala

edit
nasao uzrok zasto se novac nije pojavio, kako sam i sumnjao ... staru kaerticu, sa koje je uradjeno placanje, sam deaktivirao jer je isticala i dodao novu, medjutim paypal je refund uradio na statru nepostojecu karticu umjesto na novu primarnu karticu
nadžak

#10472 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

quarterback wrote:ebay odnosno paypal je napravio refund 6.7. medjutim jos se nista nije pojavilo na izvodu, posto sam u medjuvremenu mijenjao pp karticu ne znam da li je problem u tome ili treba vise dana da se sredstva vrate

hvala

edit
nasao uzrok zasto se novac nije pojavio, kako sam i sumnjao ... staru kaerticu, sa koje je uradjeno placanje, sam deaktivirao jer je isticala i dodao novu, medjutim paypal je refund uradio na statru nepostojecu karticu umjesto na novu primarnu karticu
Kako ćeš to riješit? Vjerovatno morao njih kontaktirat?
quarterback

#10473 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

nadžak wrote:
quarterback wrote:ebay odnosno paypal je napravio refund 6.7. medjutim jos se nista nije pojavilo na izvodu, posto sam u medjuvremenu mijenjao pp karticu ne znam da li je problem u tome ili treba vise dana da se sredstva vrate

hvala

edit
Kako ćeš to riješit? Vjerovatno morao njih kontaktirat?
ne znam drug, pisao sam PPu, kontaktirao UC pa cemo vidjeti, ne bi me zacudilo da se pozdravim sa tom lovom na kraju...
nadžak

#10474 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Sretno sa tim u svakom slučaju.

Pitanje jedno. Znaš li može li se provjeriti na carini stanje neke pošiljke? Kontam ima li smisla zvat da oni traže jednu pošiljku između njih tovar.

Od 08.07. pošiljka od nekih 40 USD mi stoji na carini. Tracking kaže evidentiranje podataka na carini-uvoz. Može bit da će samo biti 3,5 km pregleda a može bit, ne daj Bože, sva procedura naplate carine i poreza. Ima i treća a to je da vrate pošiljku nazad.

Jesi li i na koji broj, kad zvao i provjeravao nešto na carini?

Hvala.
quarterback

#10475 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

nadžak wrote:Sretno sa tim u svakom slučaju.

Pitanje jedno. Znaš li može li se provjeriti na carini stanje neke pošiljke? Kontam ima li smisla zvat da oni traže jednu pošiljku između njih tovar.

Od 08.07. pošiljka od nekih 40 USD mi stoji na carini. Tracking kaže evidentiranje podataka na carini-uvoz. Može bit da će samo biti 3,5 km pregleda a može bit, ne daj Bože, sva procedura naplate carine i poreza. Ima i treća a to je da vrate pošiljku nazad.

Jesi li i na koji broj, kad zvao i provjeravao nešto na carini?

Hvala.
bio sam sada u UCu oni kazu da su zajedno sa karticom zatvorili i pripadajuci racun tako da ce biti da su se pare vratile paypalu...

sto se tice carine isao sam samo jednom da se zalim na kontinuirano otvaranje paketa radi naplacivanja 3,5 marke cak i kada je bilo prilicno jedno da paket ne sadrzi nista vrijedno carinjenja...

stekao sam dojam da su prilicno samozatajni, ti nesto pozvonis pa neko proviri da te pita sta si trebao i slicno...
subjektivno mi se ne cini da su pretjerano otvoreni i drugarski raspolozeni ali ja bih nazvao i probao
Post Reply