cuj nije skupoSodom1 wrote:800 km za ovako auto nije skupo
covjek istresao brdo love da se ne handri sa ovakvim kvarovima a ono, prvo pa musko.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
cuj nije skupoSodom1 wrote:800 km za ovako auto nije skupo
cassius wrote:Iz kojeg razloga se auto treska,kada se vozi sporijom brzinom ? a kada vozim brze ne osjeti se, na prednjim tockovima se osjeti kao skripa. Sad ne znam, jesu li otisli kakvi diskovi ili osovina ? Nisam neki strucnjak. U pitanju je skoda fabia.
Kad upalis klimu ukljucuje se kompresor klime kojeg preko remena pokrece motor. Sam rad kompresora mijenja zvuk motora i u zavisnosti od stanja nosaca zna se desiti da se prenese dodatna vibracija na auto, medjutim ako ugasis klimu eventualne vibracije bi trebale prestati.rudy81 wrote:nakon sto su mi klix-automehanicari detektovali problem na autu, koji je uspjesno otklonjen, evo novog pitanja
nakon zadnjeg punjenja klime pri svakom ukljucivanju (ne ukljucujem je uvijek osim ako je bas vruce) u pozadini se cuje kao jos jedan motor, neko vibriranje, ne znam kako da opisem, i par minuta nakon gasenja i to utihneinace, klima super hladi...
i da jos ovo, nedavno mi poceo zatezati volan, kao da nije servo. jedan mehanicar je pogledao ulje, kaze ima ga dovoljno i odmah zakljucio da je otisla pumpa. medjutim nakon par sedmica (u nakanjivanju da odvezem auto i zamijenim sta se treba zamijeniti), taj problem je nestao i servo najnormalnije radi. u medjuvremenu mi rece vlasnik istog modela auta da je imao slican problem koji je rijesio ciscenjem neceg (sad se ne mogu sjetiti cega). da ne diram nista sad dok radi kako treba?
i da, auto je Mercedes stara A klasa
Najbolje ukinuti čim se koja lampica ugasi.amar1994 wrote:Tacno , nije ali ato spominje ukidanje ondaNed071 wrote:Gdje je covjek napisao da je skupa?
Software radi bez greske ne kvari sebitanga_sa_otesa wrote:naravno da je imao s laziranim softveromkonektovan wrote:Hebote, nisam znao da je vw imao euro 6 motor 2010 godine?!![]()
tempuser wrote:Kad upalis klimu ukljucuje se kompresor klime kojeg preko remena pokrece motor. Sam rad kompresora mijenja zvuk motora i u zavisnosti od stanja nosaca zna se desiti da se prenese dodatna vibracija na auto, medjutim ako ugasis klimu eventualne vibracije bi trebale prestati.rudy81 wrote:nakon sto su mi klix-automehanicari detektovali problem na autu, koji je uspjesno otklonjen, evo novog pitanja
nakon zadnjeg punjenja klime pri svakom ukljucivanju (ne ukljucujem je uvijek osim ako je bas vruce) u pozadini se cuje kao jos jedan motor, neko vibriranje, ne znam kako da opisem, i par minuta nakon gasenja i to utihneinace, klima super hladi...
i da jos ovo, nedavno mi poceo zatezati volan, kao da nije servo. jedan mehanicar je pogledao ulje, kaze ima ga dovoljno i odmah zakljucio da je otisla pumpa. medjutim nakon par sedmica (u nakanjivanju da odvezem auto i zamijenim sta se treba zamijeniti), taj problem je nestao i servo najnormalnije radi. u medjuvremenu mi rece vlasnik istog modela auta da je imao slican problem koji je rijesio ciscenjem neceg (sad se ne mogu sjetiti cega). da ne diram nista sad dok radi kako treba?
i da, auto je Mercedes stara A klasa
Druga stvar koja se desava je da, kad upalis klimu, poveca se opterecenje motora sto za posljedicu ima povecano grijanje motora. Da bi se sprijecilo pregrijavanje paljenjem klime se aktivira dodatni ventulator na hladnjaku ili ako postoji samo jedan ventirator pali ga na vecu brzinu i je vrlo vjerovatno taj "jos jedan motor" koji cujes. U toplim danima moguce je da nakon gasenja klime taj ventilator radi jos izvjesno vrijeme kako bi odrzao optimalnu temp. motora.
Sto se volana tice, mislim da A klasa ima el. servo. Za razliku od obicnog serva gdje pumpa vrti non stop kod el. serva pumpa se pali tek kad se volan pomjeri (kod progresivno serva na veoj brzini nece ni tada). Za tz svrhu kod mene na autu postoji senzor momenta okretaja volana koji aktivira pumpu. Mozda se o tome radi. Mozda je i slab kontakt na el. servo pumpi?
zavisi ko je vozio i kako je auto vožen.Kataklinger wrote:Od svih iznad pobrojanih Liqui Moly aditiva, ja uzimam Diesel Spulung. Ne znam ni sto uzimam kad ne osjetim nikakav efekt na autu :/
Pitanje za mehaničare. Kakav je 1.3 CDTi motor u Opel Corsa 2010-2011. godište? Ako sam dobro upratio, ima lanac umjesto remena. Je li to auto pouzdano? Pitam iskljucivo zbog tog lanca.
bez ispitnog stola nista , da kondenzatori izgledaju okl33t wrote:Ko se razumije u elektriku ?![]()
https://imgur.com/a/lyBw2
da li je ok ovaj relej 192? laicki ne izgleda da je ista otislo, al brisaci ne staju nikako...
edit: ne izgleda da su kondezatori napukli ili napuhani. jedino da nije chip otis'o
A uzeo sam na otpadu 377 relej, a imam senzor. Okej mi je i ovaj bitno je da rade brisaci..amar1994 wrote:bez ispitnog stola nista , da kondenzatori izgledaju okl33t wrote:Ko se razumije u elektriku ?![]()
da li je ok ovaj relej 192? laicki ne izgleda da je ista otislo, al brisaci ne staju nikako...
edit: ne izgleda da su kondezatori napukli ili napuhani. jedino da nije chip otis'o
Vozio sam Punta sa tim motorom i 70ks i ide solidno. Povremeno vozim Corsu 1,3 CDTI sa 66kw i mjenjacem od 6 brzina. To auto ide odlicno obzirom na snagu i svoju masu. Jedina mana je osjetna turbo rupa ispod 2k obrtaja. U motor ide 3 litre ulja. Potrosnja na otvorenom ispod 5, u gradu oko 6 do 6,5 litara.Kataklinger wrote:Od svih iznad pobrojanih Liqui Moly aditiva, ja uzimam Diesel Spulung. Ne znam ni sto uzimam kad ne osjetim nikakav efekt na autu :/
Pitanje za mehaničare. Kakav je 1.3 CDTi motor u Opel Corsa 2010-2011. godište? Ako sam dobro upratio, ima lanac umjesto remena. Je li to auto pouzdano? Pitam iskljucivo zbog tog lanca.
l33t wrote:Ko se razumije u elektriku ?![]()
a vala zamijenicu ga, iako mi ne izgleda, ne mogu ga opipathladan.preminger wrote:l33t wrote:Ko se razumije u elektriku ?![]()
Mislim da ti je crni kondenzator rika.
poyyyy fotijakbitanga_sa_otesa wrote:prekidac ili se zica izlomila na prelazu u vrata poyyy
koje autocommendatore wrote:ako nema nikakvog signala na motoricu podizaca stakla nikakvog zvuka nista - sta sve moze biti? ako je uslovno receno motoric ok?
jel autopilot ili kopilot...bitanga_sa_otesa wrote:ja ,ja ne zelim da budem anominan,ja zelim da budem piloooot
alfa 156shlauf wrote:koje autocommendatore wrote:ako nema nikakvog signala na motoricu podizaca stakla nikakvog zvuka nista - sta sve moze biti? ako je uslovno receno motoric ok?
direktor vodovodacommendatore wrote:
jel autopilot ili kopilot...