SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
-
Maybach
#10451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ista stvar.Godinama koristim kreme za to podrucju,uglavnom blaze,hidratantne,ali sad mi treba nesto ozbiljnije.Mima Shiseido je dobar,ja sam koristila bijelu i zlatnu kolekciju,bijela mi je sad preblaga za bore,a zlatna mozda prejaka.Proizvod koji mi je bio fantastican je od Darphin,Dark circle relief and de-puffing eye serum,istina nije posebno za bore namijenjen,ali je nesto zaista predobro,bar meni,samo nema kod nas da se kupi 
-
deseta
#10452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
dame,
u dm se pojavila garnier tonirana krema, medium ... ni tamna, ni svijetla....
ja sam poprilično blijeda i baš mi fino paše.... ne volim ujutro, prije posla da se šminkam tako da mi je ovo došlo kao kec na 11
)
cijena je cool 11,50 KM
moja preporuka.
u dm se pojavila garnier tonirana krema, medium ... ni tamna, ni svijetla....
ja sam poprilično blijeda i baš mi fino paše.... ne volim ujutro, prije posla da se šminkam tako da mi je ovo došlo kao kec na 11
cijena je cool 11,50 KM
moja preporuka.
-
*mima*
#10453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja koristi zlatnu liniju.......i jedino shiseido oko ociju mi odgovara......pokusaj sa nekom drugom kremom ali da prvo trazis tester
- Loulou
#10454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zbunjuje me upravo to što postoji i krema i serum. I oboje su oil control. Pa ne znam u čemu je fora. Serum je kao oil control samo T-zone, a krema cijelog lica?saga wrote:Koliko znam serum se koristi prije kreme. Ako je samo za suzbijanje sjaja, vjerovatno onda ide na dijelove koji se sjaje![]()
Javiću, ako nastavim koristiti dovoljno dugo da bih podijelila dojmove.saga wrote:Inace, prvi put vidim ovo od Afrodite... javi kakvo je na duze staze
A, zašto koristiš oil control kremu ako imaš suhu kožu? Zar ovo nisu proizvodi za masnu kožu?6.april wrote:Ja koristim tu afroditinu kremu.
Meni je jako dobra.
Imam jako suhe obraze i jos užasniju T zonu.
Krema se lijepo nanosi, i nekako isuši sto treba bez da isuši obraze - da se perutaju.
Meni je serum zapravo prilično zgodan kao podloga za tekući puder jer, svakako, bilo koju dnevnu kremu (moisturizer) da koristim, uvijek sačekam da se upije (nekih 5 min.), pa onda nanosim tekući puder, također tapkanjem spužvicom, ne razmazivanjem.6.april wrote:Jedini problem koji meni predstavlja je taj što je ja koristim kao podlogu prije šminkanja. Time mi je malo teže nanošenje tečnog pudera, jer lice bude nekako ne-klizavo.
Ovo s puderom se da izboriti - malo požurim sa nanošenjem prije nego lice potpuno upije kremu i puder nanosim više tapkanjem nego razmazivanjem prstima kao do sada.
- 6.april
#10455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nije meni suha koza, samo obrazi. T zona je izrazito izrazito masna.
-
zamzija
#10456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pokušaj sa puzzle gelom za čišćenje lica u apoteci je oko nekih 5 KM, ja sam doduše uzela Avene za osjetljivu i suhu kožu, pošto ja nemam bubuljicaciki4 wrote:Imam mješovitu kožu, hiper-osjetljivu, sklonu bubuljicama svih vrsta, pucanju kapilara..., a nedavno sam fasovala i konjuktivitiseh sad, koju preparativnu i dekorativnu kozmetiku da koristim, a da nije ekstra sukupa
?ima li smisla da probam s onom Alverde iz dm-a ili ipak pravac u apoteku, bar za preparativnu?
ali mi je apotekarka preporučila Puzzle kaže da je baš za osjetljivu kožu sklonu bubuljicama i da stvarno ima dobre rezultate
- MersY
- VenomousV
#10458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni vala nikakve velike promjene nije bilo a iskoristila sam dvije bocicezamzija wrote:
pokušaj sa puzzle gelom za čišćenje lica u apoteci je oko nekih 5 KM, ja sam doduše uzela Avene za osjetljivu i suhu kožu, pošto ja nemam bubuljica
ali mi je apotekarka preporučila Puzzle kaže da je baš za osjetljivu kožu sklonu bubuljicama i da stvarno ima dobre rezultate
- Čudna sorta
#10459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ciki4 wrote:Imam mješovitu kožu, hiper-osjetljivu, sklonu bubuljicama svih vrsta, pucanju kapilara..., a nedavno sam fasovala i konjuktivitiseh sad, koju preparativnu i dekorativnu kozmetiku da koristim, a da nije ekstra sukupa
?ima li smisla da probam s onom Alverde iz dm-a ili ipak pravac u apoteku, bar za preparativnu?
Probaj Avene kozmetiku... imaju kreme baš za preosjetljivu kožu... ja koristim njihovu kremu za netolerentnu kožu, iz te linije, i ne bi vjerovala kako smiri lice preko noći... i moja je koža sklona bubuljicama kad ne koristim adekvatnu kozmetiku, i dugo vremena sam koristila Klindamicin, naveče čistila lice, jer je uvijek bila poneka bubuljica... od kad koristim ovu kremu očistim lice s njim možda jednom sedmično, jer nemam potrebne... odlična je krema...
To je ova krema

- MersY
#10460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Po meni je Avene odlična kozmetika, imaju veliki izbor i samo treba pronaći odgovarajuće preparate...meni je lično odlična ova njihova emulzija...ja je koristim ljeti jer mi od vrućine podivlja lice i pojave mi se sitne bubuljice po čelu, skroz je lagana pa možda nije baš nabolji izbor za zimu...

@čudna sorta ova krema što ti koristiš Skin Recovery, šta misliš, da li je i za suhu kožu?

@čudna sorta ova krema što ti koristiš Skin Recovery, šta misliš, da li je i za suhu kožu?
- Čudna sorta
#10461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da na kutiji i piše da je za suhu i normalnu kožu, a eto moja je kao masna a stvarno mi odgovara... skroz je blaga... Ako si iz Sa, ja ovu kremu kupujem u apoteci u BBI-u, pa možeš otići i posavjetovati se s njima.MersY wrote:@čudna sorta ova krema što ti koristiš Skin Recovery, šta misliš, da li je i za suhu kožu?
Ja nisam probala, a kažu da je i ona njihova termalna voda u spreju odlična...
- bez_ideje
#10462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Potpisujem za Avene recovery........taman hocu da je ponovo kupim 
-
zamzija
#10463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kad već svi spominjemo Avene - koristim već mjesec i po, onaj gel za osjetljivu i suhu kožu odličan je! 
- bez_ideje
#10464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Neka i meni neko preporuci kremu za okoloocno podrucje....osjetljivo,guli se ,suha koza ,boli na dodir

- Ductus Holedocus
#10465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
zna li neko cijenu catrice lakova
- rinna0304
#10467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
5,55 M :r danas kupila njihov sivi lak i predobar

jel probao ko ovu maskaru i kakva je

jel probao ko ovu maskaru i kakva je
- Ductus Holedocus
#10468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
boje su im prelijepe..i nekako neobicne,mat.Ne znam za koju bih se odlucila
je li 5.55 u cm-u,posto sam ih vidjela u katalogu(na netu),ali nisam cijenu?
- rinna0304
#10469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam u kozmu uzela al mislimda su cjene svugdje iste od 5 do 5.55
imaju preedobre nijanse bas
imala sam davno njihov crveni lak isto je predobar
sledeci planiram uzet i zuti il neki ljubicasti
- Aurora Borealis
#10470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zene, ja moram samo da pohvalim EVELINE bazu za makeup. Ranije je kod mene uvijek bio slucaj da mi se puder povuce s lica, kao da okopni, sjena se razmaze, elem sada ova baza u kombinaciji sa Color Stayom - pun pogodak! Sinoc izlazila, i cak sam nabacila smokey eyes look (
) i sve je ostalo na svom mjestu do ranih jutarnjih sati.
Ko god da je ovdje spomenuo ovu podlogu svaka cast
- Baby
#10471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ima u cm-u iz prošle kolekcije catrica sniženih lakova na 3 i nešto km 
-
Anne Boleyn
#10472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja isto koristim Color Stay, pa si mi sad dala ideju da i ja probam tu Eveline bazu. Možeš li mi samo reći koliko košta i gdje je ima kupiti?Aurora Borealis wrote:Zene, ja moram samo da pohvalim EVELINE bazu za makeup. Ranije je kod mene uvijek bio slucaj da mi se puder povuce s lica, kao da okopni, sjena se razmaze, elem sada ova baza u kombinaciji sa Color Stayom - pun pogodak! Sinoc izlazila, i cak sam nabacila smokey eyes look () i sve je ostalo na svom mjestu do ranih jutarnjih sati.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Catrice nema u svom asortimanu mat lakove.Ductus Holedocus wrote:boje su im prelijepe..i nekako neobicne,mat.Ne znam za koju bih se odlucila![]()
A ti snizeni lakovi na 3 i nesto su stvari koje sada izlaze iz kolekcije.
- rinna0304
#10474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovaj moj sivi mi izgleda nekako matladyblue18 wrote:Catrice nema u svom asortimanu mat lakove.Ductus Holedocus wrote:boje su im prelijepe..i nekako neobicne,mat.Ne znam za koju bih se odlucila![]()
A ti snizeni lakovi na 3 i nesto su stvari koje sada izlaze iz kolekcije.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ma znam ja sta ti hoces reci, imam i ja takve njihove, ali cisto mat mat nemaju, bila je samo jedna u LE kolekciji ljetos i jako je lijepa
Inace trazim vec neko vrijeme mat lak znaci obicni prozirni, ali jos nista, haman ce biti ebay na kraju.
Inace trazim vec neko vrijeme mat lak znaci obicni prozirni, ali jos nista, haman ce biti ebay na kraju.