Republika Turska

Post Reply
kolegione

#10451 Re: Republika Turska

Post by kolegione »

Dr. Kuca wrote:
Kome? Jarane turska je zemlja za primjer 90% drava evrope i svijeta. Meni je ovo fenomenalno kako su rijesili situaciju. Da su svabe sad bi ti prosipao ejlakulate i divio se sa recenicom svabo je to. Mojne ba, nekakvih dvostrukih arsina.
Meni je mrsko da raspravljam sa covjekom koji gleda previse usko, ti si izjavio da je Turska zemlja za primjer 90% zemalja Europe, što nije tačno ni izbliza, suština je što se mnogi u mom okruženju poistovjećuju sa Turcima, a oni su agresori, isto da se Hrvati furaju da su Austrijanci..

Ali ti vodiš dijalog sa "Kome? JArana" i "Švabo je to" Mojne ba" tako da mi je sve jasno kao dan
Point.

#10452 Re: Republika Turska

Post by Point. »

Dr. Kuca wrote:
kolegione wrote:
Buttscratcha wrote:Image
Dobra metoda, da Him probas otvoriti oci :)
Kome? Jarane turska je zemlja za primjer 90% drava evrope i svijeta. Meni je ovo fenomenalno kako su rijesili situaciju. Da su svabe sad bi ti prosipao ejlakulate i divio se sa recenicom svabo je to. Mojne ba, nekakvih dvostrukih arsina.
Da je Atlantis, pardon Turska, primjer Evropi nebi bilo potrebe za pucom i ovolikim brojem uhapsenih i smjenjenih, zar ne? Jebo drzavu u kojoj ides u zatvor zbog jebenog twita.
sunceKOtepsija

#10453 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

AleksoMKD wrote:
sunceKOtepsija wrote: -uhapsena dva pilota koja su ucestvovala u obaranju ruskog aviona

Ucestvo u pokusaju puca?
Ili zrtvovanje pijuna da izgladi jos vise stvar sa Purinom?
kazu da su ucestvovali u pokusaju udara, al svjeza je informacija, nema ni sat mislim, ministar pravde je samo rekao da su uhapseni, nije isao u detalje, mediji su rekli zbog udara, znace se vise uskoro
Dr. Kuca

#10454 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

kolegione wrote:
Dr. Kuca wrote:
Meni je mrsko da raspravljam sa covjekom koji gleda previse usko, ti si izjavio da je Turska zemlja za primjer 90% zemalja Europe, što nije tačno ni izbliza, suština je što se mnogi u mom okruženju poistovjećuju sa Turcima, a oni su agresori, isto da se Hrvati furaju da su Austrijanci..

Ali ti vodiš dijalog sa "Kome? JArana" i "Švabo je to" Mojne ba" tako da mi je sve jasno kao dan

Sto nam je neko iskompleksiran, misli da je pametan jer su mu mama i tata tako rekli. Turska je za primjer svima. Od ekonomije pa nadalje, to sto si ti zatvoren ko kinder jaje a mislis da si pametan je drugi par cipela. Dovidjenja i prijatno.
sunceKOtepsija

#10455 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

ovo u trabzonu 3 mrtvih, pet ranjenih, mislim da se treba sjetiti da su u aprilu mislim pkk i desetak ne znbam sad tacno ljevicarskih organizacija formirale zajednicki front za borbu na crnomorskoj obali, nakon cega je doslo napada u Giresunu 6. i 16. svibnja, tako da je to vjerovatno nova aktivnost tog zajednickog fronta pkk i ostalih ljevicarskih organizacija
http://www.cnnturk.com/turkiye/giresund ... -saldirisi
Dr. Kuca

#10456 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

Point. wrote:
Kome? Jarane turska je zemlja za primjer 90% drava evrope i svijeta. Meni je ovo fenomenalno kako su rijesili situaciju. Da su svabe sad bi ti prosipao ejlakulate i divio se sa recenicom svabo je to. Mojne ba, nekakvih dvostrukih arsina.[/quote]
Da je Atlantis, pardon Turska, primjer Evropi nebi bilo potrebe za pucom i ovolikim brojem uhapsenih i smjenjenih, zar ne? Jebo drzavu u kojoj ides u zatvor zbog jebenog twita.[/quote]

Mislis na demokratiju u siriji? Sto se neumjesaju amerikanci u to i neustave izrael? Ili dole demokratija poslije sadama i gadafija? Moje mi te demokratije.
Nadzornik

#10457 Re: Republika Turska

Post by Nadzornik »

General War wrote:
insomnia78 wrote:[
Evo, theguardian kaze oko 50 komada. I to upravo u incirlik, il kako se vec pise, bazi
https://www.theguardian.com/us-news/201 ... -stockpile

S moje sokoćalo
Ok, stvarno nemam pojma koliko je tacno ima li ih ili ne, samo se godinama i prije ovoga stalno pominjala taj neki dogovor izmedju amera i rusa o povlacenju oruzja sa kube a izmedju toga dase povuce oruzje i iz turske...e sad haj znaj.

To su takticke nuklearne bombe male snage od 1-og do nekoliko kilotona.
Koriste se za razbijanje dubokih bunkera kao i vecih vojnih objekata.
Koriste se na samom ratistu kao artiljerijska zrna ili raketama.

Rusi su prijetili Turskoj da ako udje u Siriju da ce ih gadjati taktickim nuklearnim bombama obzirom da u Siriji Rusi nemaju dovoljno
vojnika i sredstava da se suprostave Turskoj vojsci.
sunceKOtepsija

#10458 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

sunceKOtepsija wrote:ovo u trabzonu 3 mrtvih, pet ranjenih, mislim da se treba sjetiti da su u aprilu mislim pkk i desetak ne znbam sad tacno ljevicarskih organizacija formirale zajednicki front za borbu na crnomorskoj obali, nakon cega je doslo napada u Giresunu 6. i 16. svibnja, tako da je to vjerovatno nova aktivnost tog zajednickog fronta pkk i ostalih ljevicarskih organizacija
pogrisio sam, nije april vec ozujak to je ova grupa, nakon ovog 6 napada u Giresunu samo... mislim da je ovo u Trabzonu njihovo djelo
https://en.wikipedia.org/wiki/Peoples%2 ... y_Movement
SkyLimit

#10459 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Dr. Kuca wrote: Kome? Jarane turska je zemlja za primjer 90% drava evrope i svijeta. Meni je ovo fenomenalno kako su rijesili situaciju. Da su svabe sad bi ti prosipao ejlakulate i divio se sa recenicom svabo je to. Mojne ba, nekakvih dvostrukih arsina.
Po čemu je primjer? Turska je država gdje u 21. vijeku mrak jede novinare, gdje su na hiljade novinara utamničeni, mučeni, osuđeni na dugogodišnje kazne...samo jer se vlastima nije svidjelo ono što su objavljivali.

Bošnjaci su zadnji koji bi trebali voljeti Tursku, Bošnjaci u Turskoj su prošli kroz neviđenu torturu i mačem asimilirani u Turke, prezimena im promjenjena u turska, zabranjivano im javno govoriti bosanskim jezikom i još Erdogan cinično poslije toga kaže "Turci i Bošnjaci su jedno" kao trijumf asimilacije Bošnjaka.

Što Bakir ne traži od havera mu da se Bošnjaci priznaju kao zasebna nacija u Turskoj, pa barem i kao nacionalna manjina, da im se dopusti da djeca u školama uče i bosanski jezik, eto nisu više na vlasti mrski Kemalisti, ,sad su "naši"? Hoće malo morgen.

Više prava Bošnjaci imaju u Srbiji, Austriji, SAD...nego u Turskoj, u svakoj od tih država djeci je omogućeno da uče bosanski jezik, a hajde zapni pa zatraži to u Turskoj!

I što se tiče 90% država Europe i Svijeta. Pa u njih 90% nikad ne bi ni moglo doći do situacije da se predsjednik javlja preko skypa skriven u nekom memljivom podrumu ispred masnih paravana :lol:
Dr. Kuca

#10460 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

SkyLimit wrote:
Dr. Kuca wrote: Kome? Jarane turska je zemlja za primjer 90% drava evrope i svijeta. Meni je ovo fenomenalno kako su rijesili situaciju. Da su svabe sad bi ti prosipao ejlakulate i divio se sa recenicom svabo je to. Mojne ba, nekakvih dvostrukih arsina.
Po čemu je primjer? Turska je država gdje u 21. vijeku mrak jede novinare, gdje su na hiljade novinara utamničeni, mučeni, osuđeni na dugogodišnje kazne...samo jer se vlastima nije svidjelo ono što su objavljivali.

Bošnjaci su zadnji koji bi trebali voljeti Tursku, Bošnjaci u Turskoj su prošli kroz neviđenu torturu i mačem asimilirani u Turke, prezimena im promjenjena u turska, zabranjivano im javno govoriti bosanskim jezikom i još Erdogan cinično poslije toga kaže "Turci i Bošnjaci su jedno" kao trijumf asimilacije Bošnjaka.

Što Bakir ne traži od havera mu da se Bošnjaci priznaju kao zasebna nacija u Turskoj, pa barem i kao nacionalna manjina, da im se dopusti da djeca u školoma uče i bosanski jezik? Hoće malo morgen.

Više prava Bošnjaci imaju u Srbiji, Austriji, SAD...nego u Turskoj, u svakoj od tih država djeci je omogućeno da uče bosanski jezik, a hajde zapni pa zatraži to u Turskoj!

I što se tiče 90% država Europe i Svijeta. Pa u njih 90% nikad ne bi ni moglo doći do situacije da se predsjednik javlja preko skypa skriven u nekom memljivom podrumu ispred masnih paravana :lol:

Znam momka koji radi tamo ima djecu i savrseno govore nas jezik :lol: :lol: jebo li vas tito i partija i fahro i bakir.

Turska se razvila ekonomski, turisticki, ma na bilo koji nacin koji zamislis, to sto je zabranjeno da svaki pakas ima svoje misljenje je za zlatne povelje ili nagrade za zivotno djelo. Eto nek ti u njemackoj, austriji sad novinari smiju pricati protiv vlade itd.pa evo u americi ugasise proteste crnaca ko 1934 godine, u tisini. Bosnjo naso pricat o demokratiji :lol: :lol: svaka im cast kako su rijeesili ovu krizu za 2 sata. Pravi drzavnik i prava drzava. Pobij stoku nezahvalnu.
madner

#10461 Re: Republika Turska

Post by madner »

Bosanac sa dna kace wrote:
madner wrote:Ucitelji i profesori, stari organizatori puceva. :D
ne izvrći džabe :)
Bosanac sa dna kace wrote:Među tih 2 miliona sljedbenika najviše je svakako učitelja, nastavnika i srednjoškolskih profesora....
Pa koje je to tacno kazneno djelo?

I ne edituj svoje komentare, nije fino lagati, nisi Erdogan. :D
Ci-Nick

#10462 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

Čuj koje,.. "Ako nisi s nama onda si protiv nas "!
Kikibombona

#10463 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Vikiliks se nameracio na Redzepa Tajipa

TurkeyCoup: AKP supporters should pay attention. Our pending megaleak of docs both helps & harms AKP. Are you ready to find it all?

Our infrastructure is under sustained attack. #TurkeyPurge #Turkey

We are unsure of the true origin of the attack. The timing suggests a Turkish state power faction or its allies. We will prevail & publish.

Coming Tuesday: The #ErdoganEmails: 300 thousand internal emails from Erdoğan's AKP - through to July 7, 2016.

Image

https://twitter.com/wikileaks
SkyLimit

#10464 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Dr. Kuca wrote:
Znam momka koji radi tamo ima djecu i savrseno govore nas jezik :lol: :lol: jebo li vas tito i partija i fahro i bakir.

Turska se razvila ekonomski, turisticki, ma na bilo koji nacin koji zamislis, to sto je zabranjeno da svaki pakas ima svoje misljenje je za zlatne povelje ili nagrade za zivotno djelo. Eto nek ti u njemackoj, austriji sad novinari smiju pricati protiv vlade itd.pa evo u americi ugasise proteste crnaca ko 1934 godine, u tisini. Bosnjo naso pricat o demokratiji :lol: :lol: svaka im cast kako su rijeesili ovu krizu za 2 sata. Pravi drzavnik i prava drzava. Pobij stoku nezahvalnu.

Ispade Turska oaza slobode govora za ostale, pa koji su to šuplji mozgovi :lol:

Još Ameriku spominje :D U toj Americi svakodnevno u medijima kritikuju, ismijavaju i karikiraju vodeće političare, ne štete ni predsjednika države, pa gledaš li ti South Park

Da ovo neko napravi u Turskoj za Erdogana letjele bi glave. Puno njih. Pa oni su napravili međunarodni diplomatski skandal zbog one pjesmice o Erdoganu u stranoj državi, Njemačkoj.
ExNihilo

#10465 Re: Republika Turska

Post by ExNihilo »

Turska je odličan primjer zašto smrtnoj kazni nema (ili ne bi trebalo da ima) mjesta u civiliziranim društvima, te zbog čega treba zauzeti kategoričan, čak filozofsko-ideološki stav, spram iste. Čak i ako je opravdana kazna u određenim slučajevima. Jer, prije ili kasnije, pojavit će se neki mrmonja poput Erdogana koji će smrtnu kaznu koristiti za eliminiranje političkih protivnika.

Sve po zakonu.
tataćusak

#10466 Re: Republika Turska

Post by tataćusak »

sunceKOtepsija wrote:
sunceKOtepsija wrote:ovo u trabzonu 3 mrtvih, pet ranjenih, mislim da se treba sjetiti da su u aprilu mislim pkk i desetak ne znbam sad tacno ljevicarskih organizacija formirale zajednicki front za borbu na crnomorskoj obali, nakon cega je doslo napada u Giresunu 6. i 16. svibnja, tako da je to vjerovatno nova aktivnost tog zajednickog fronta pkk i ostalih ljevicarskih organizacija
pogrisio sam, nije april vec ozujak to je ova grupa, nakon ovog 6 napada u Giresunu samo... mislim da je ovo u Trabzonu njihovo djelo

Izvini nisam u toku, sta se to desilo u Trabzonu?
SkyLimit

#10467 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Uvijek isticati:

U Srbiji su Bošnjaci priznati kao zasebna nacionalna manjina i imaju pravo da im djeca u školama uče bosanski jezik.

U Turskoj Bošnjaci nisu priznati kao zaseban narod, čak nemaju pravo ni da zadrže bošnjačka prezimena već im država dodijeli nova turska a djeca nemaju pravo učiti u školama bosanski jezik.

Jednu državu se doživljava kao najvećeg neprijatelja, a drugu kao najvećeg prijatelja Bošnjaka. Nešto ovdje ozbiljno ne štima.
Kikibombona

#10468 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kompleksi malih naroda...
Dr. Kuca

#10469 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

Turska prava komunisticka zemlja, a sve fol komunjare i kurci na forumu :lol: . Fol problem sloboda govora i smrtna kazna :lol: :lol: Zato eu i pederijada dominiraju 8-) to nam treba, dosta nas jebu u mozak daj malo i u zicagu.

O ucenju bosanskog jezika hajd da mi to prvo uredimo ovdje u BiH, konkretno u Sa d ami dijete ne uci tisuce i listopade, i ekavicu za dalje cemo lahko. Cuj moraju promjenit prezimena :lol: :lol: :lol: :lol: MOC MEDIJA.
SkyLimit

#10470 Re: Republika Turska

Post by SkyLimit »

Bošnjaci u Srbiji su sačuvali nacionalni identitet do dan danas. Bošnjaci u Turskoj danas nose imena i prezima tipa Ayuz Ekmeroglu, ne trebam dalje oslikavati njihovo "bošnjanstvo".
HAVANA

#10471 Re: Republika Turska

Post by HAVANA »

Eno u onoj skoli na ciglanama davali tablet koje dijete ode na turski jezik.Ja umro od sege a jaran mrtav ozbiljan,ronda...Mala ga i pitala tata sta mislis,dobicu tablet. :lol:
sunceKOtepsija

#10472 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

tataćusak wrote:
sunceKOtepsija wrote:

Izvini nisam u toku, sta se to desilo u Trabzonu?
evo snimka, ne vidi se Bog zna sta, al et,a objavio je i klix
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/tursk ... /160719032
poginula 3 policajca, 4 ranjena+1 gradanin
Dr. Kuca

#10473 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

Nije sitina to za prezimena, lazes.

Problem je sto je turska, da su svedi, svabe, lazne svabe, italija, francuzi ovdje bi se to cestitalo i slike kacile, ali iz nekog razloga je problem sto je turska. Lazni moralisti.
Gojeni H

#10474 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

Dr. Kuca wrote:Nije sitina to za prezimena, lazes.

Problem je sto je turska, da su svedi, svabe, lazne svabe, italija, francuzi ovdje bi se to cestitalo i slike kacile, ali iz nekog razloga je problem sto je turska. Lazni moralisti.
Svi su "oglu", da se ne lazemo.

Ali, da je hampa iskljucivo zato sto je u pitanju Turska, jest' i gotovo.
Gojeni H

#10475 Re: Republika Turska

Post by Gojeni H »

A cuj ovo: Gulenov univerzitet, Erdoganov faklultet ... ima li koji nas fakultet da je ostao u Sarajevu?
I sta su se to oni podijelili k'o na male?
Post Reply