nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
basicm

#10451 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Tomahawk11 wrote:
basicm wrote:AP je auto put ili alipasino polje?
Dobro si, DD je vjerovatno mislio na Alipasino :thumbup:
Dosta sudara bude, nigdje nista o istim :-)
3 kontejnera i auto ti je lancani :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#10452 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

basicm wrote:
Tomahawk11 wrote:
basicm wrote:AP je auto put ili alipasino polje?
Dobro si, DD je vjerovatno mislio na Alipasino :thumbup:
Dosta sudara bude, nigdje nista o istim :-)
3 kontejnera i auto ti je lancani :)
ih :mrgreen:
Better Man

#10453 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Tomahawk11 wrote:
Daryl Dixon wrote:na AP-u isto danas bio lančani sudar, četiri vozila učestvovala u nezgodi..
Ja sam vidio na onom iskljucenju prema kruznom Josanica, isto apokalipsa, to po kanalima, mislim da su ba 4 vozila bila.
To jučer poslije 16:00? Jasam dva vozila vidio, druga dva nisam.
Daryl Dixon

#10454 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Daryl Dixon »

Better Man wrote:
Tomahawk11 wrote:
Daryl Dixon wrote:na AP-u isto danas bio lančani sudar, četiri vozila učestvovala u nezgodi..
Ja sam vidio na onom iskljucenju prema kruznom Josanica, isto apokalipsa, to po kanalima, mislim da su ba 4 vozila bila.
ovo je bilo nekada prije podne na Alipašinom.. po tome je bilo i poslije 16h opet sudar.. svašta.. na istom mjestu prije mjesec dana žena sa pežoom 206 izletila skoro na šine ccc a isti dan priča mi haver kod KUM-a gore bio sudar strašan, nigdje ništa na klixu :-) :-)
drug_profi

#10455 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Jucer kod hitne sleper damper kuracpalackojije ono govno od 20 tona sto moze nosit brdo zemlje, hladno od Hitne kroz debelo crveno prema E.Šehovića.
Ja krenuo prvi sa semafora, a srecom volim pogledati radi ranijeg iskustva i vidm ga na vrijeme. Stao, sviram, svira pola raskrsnice, mozda i zato sto se digla dreka niko nije podletio pred njega.
Ja bih mu se taman namjestio da me raznese da nisam stao. Isao je bar 50 na sat i ocigledno nije ni pokusao stati na crveno.
Nema sanse da bih ja to prezivio jer bi me direktno spucao u moja vrata.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10456 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Better Man wrote:
Ovo je bilo oko 17:00.
vnm

#10457 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

kolona je ne vidis joj kraj, ovi nesto nasli da preskacu. na ulazu u vogoscu ja opet direktno iza njih u guzvi...u BMW-u balo neki, evo glave ako ima 20 godina, ne vidi se P naljepnica jer je iznutra a zadnje staklo zatamnjeno. :)
condy

#10458 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Taj sa bmw-om, je sad prošao a jednom će se sigurno zajebat i neće....ili će ga neko zajebat :D da u tom momentu samo laganini prisnes gas, on bi se zakuco u ovaj kamion samo tako. Najgore od svga što neće niko tako pritisnut gas, već će ovaj i slični njemu zakucat se u drugo auto ubit nekog nedužnog ili zgazit na pješačkom. Ti si imao priliku da ispadneš junak al si ispao pitka :lol:
tempuser

#10459 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ja redovno sretnem po dvojucu - trojicu ovakvih drkadzija koje mogu s pjesmom navuci il u makazice il na bankinu, al eto pustim gas, smaknem se, jednom ce naletiti na kakvog mirzeta.
vnm

#10460 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

buraz ja ovog nisam ni vidio dok mi nije uletio. pa ko normalan bi na onom mjestu prestizao, jos kolona vozila 70-80 na sat konstantno u tom trenutku. :)
basicm

#10461 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Hoce ćoek u novine da izadje.
zdruzdjo

#10462 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:Ja redovno sretnem po dvojucu - trojicu ovakvih drkadzija koje mogu s pjesmom navuci il u makazice il na bankinu, al eto pustim gas, smaknem se, jednom ce naletiti na kakvog mirzeta.

Joooooj nedostaje mi mirzet.

Ma najgore je sto ce te debil zgurati od straha da ne fikne direktom u karambolku fap-a. ili ce ti se utrpati i opaliti po kocinici.
I ja nekad opletem po gasu pa malo nasikiram debila.
Mada kad vozim negdje napolju onda mi je draze lagano ostaviti prostor ispred sebe i neki ritam nametnuti koji me ne zamara. i ne mjenjam ukoliko mi se ne pojavi neki debil koji meni diktira stil voznje(koci bezveze, ubrzava, usporava....)
zdruzdjo

#10463 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

vnm wrote:buraz ja ovog nisam ni vidio dok mi nije uletio. pa ko normalan bi na onom mjestu prestizao, jos kolona vozila 70-80 na sat konstantno u tom trenutku. :)
pa covjece "Vrijeme Je Novac"
Znas kakve su frke na berzama u tokiju. Pa milioni se izgube u sekundi. Covjek zuri da proda dionice i akcije.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10464 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

vnm wrote:..u BMW-u balo neki, evo glave ako ima 20 godina, ne vidi se P naljepnica jer je iznutra a zadnje staklo zatamnjeno. :)
krivo ti sto te uzo ocam :lol: :lol: :lol:
vnm

#10465 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

znas me bruda, takav sam. :D
bitanga_sa_otesa

#10466 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

vnm wrote:znas me bruda, takav sam. :D
garant je beNwe pozurio u argelini da posajsi neki novi flejvr...
vnm

#10467 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

evo dok sam zagrijan jos dvojica sto su zurili na nargilu, iz arhive izvuceni.

530i

#10468 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Prvi snimak - golf 2, drugi kamioni, treći ovaj kombi, sve vozila koja usporavaju saobraćaj po 20-30 na sat i stvaraju kolone i nepotrebno nerviranje svima. Neko će pristati da mu je normalno voziti tako, neko ko ima Mercedes GLC (ovaj iz trećeg snimka) neće...upravo takva vozila policija treba uklanjati iz saobraćaja i upućivati na vanredne tehničke preglede.
seoBIH

#10469 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by seoBIH »

Mercedes GLC (ovaj iz trećeg snimka)
Slazem se. Osim sto vozilo treba iskljuciti iz saobracaja, vozacu treba oduzeti vozacku, dozivotno. Pokusaj ubistva u najmanju ruku.
basicm

#10470 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Sta je skrivio mercedes? Krenuo ranije preticati?
vnm

#10471 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vnm »

vidim nisi procitao ali nije mi mrsko ponoviti. na prvom snimku se nije vozilo ispod 70, to znam zato jer bi ja inace prestizao. :)
drugo, ispred golfa 2 je kolona kojoj ja nisam vidio kraj ni na najpreglednijem dijelu, to isto znam jer bi ja inace prestizao. :)

nije se ovdje ni na jednom snimku vozilo 20-30, sve to znam iz vec gore navedenih razloga. :)

s druge strane da je puno ovih kombija i kamiona sto ne mogu meda, a nece da se sklone nego prave kolone, to se slazem. smuci mi se nekad kad se vracam iz tuzle, taman jednog preskocim dva nova iza slijedece krivine.
bitanga_sa_otesa

#10472 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

basicm wrote:Sta je skrivio mercedes? Krenuo ranije preticati?
mercedes nista nije kriv,tu imaju 3 trake i preticao je na isprekidanoj.sve ove sto gamizu s ovim leshevima treba iskljucivat iz saobracaja,vrijeme je vise...
condy

#10473 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Kolone vozila koje prate kamione uspore saobraćaj. Dosta vozača prati kamione cijelim putem i ne pokušava ih preći tamo gdje je dozvoljeno i gdje može, i u tome je problem kod kolone. Tako se stvara veća kolona vozila, više se usporava saobraćaj, a koliko puta vidiš da može proći kamion ili autobus bez problema ali on/ona za njim. I onda kad ti kreneš a ispred tebe četri pet auta, pitaš se koja je svrha, još kad ideš po propisu na preticanje, onda ti treba vremena da ih pređeš, plus se mrcvariš. Ukoliko se odlučiš da staneš po gasu, ko ovaj sa Goflom ili Mečkom, ako sam dobro upratio na ovim klipovima, onda kršiš propise, ugrožavaš i sebe i druge, jer preticanje kolone a uz to jako ubrzavanje na nepreglednoj cesti je uvijek rizično i nesigurno.

I da, napomenu me bitanga, ove leševe treba stvarno isključivat, pa to truje sve ispred tebe. Ne može valjat i preći tehnički a vidiš raspada se, al prođe.
Last edited by condy on 07/07/2017 15:03, edited 1 time in total.
530i

#10474 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

vnm wrote: nije se ovdje ni na jednom snimku vozilo 20-30, sve to znam iz vec gore navedenih razloga. :)
Mislio sam da se u odnosu na normalnih 70-90 vozi 20-30 manje od toga, znači vozi se od 40 do 60, maksimalno 70. I tako je svaki put recimo kad se krene prema Mostaru, uvijek nekih sporaća, kamioni se standardno ne sklanjaju, a policija vreba ako voziš 11 preko ili završiš preticanje na punoj liniji. Totalno pogrešno. U onim postratnim godinama kad se saobraćaj unormalio vozilo se lakše i brže a auta su bila sporija i slabija.
bitanga_sa_otesa

#10475 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

debilcine voze 50 km iza kamiona i ne smiju pretec,reklo mu:ufati se ti svoje trake il kamiona i polako ,nece te radar uslikat ni policija zaustavit...
i tacno je sto je napisao 530i 1996. sam sa yugom brze dosao na more ,nego sto sad dodjem s autom od 300 ks...
Post Reply