Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
rajv0sa

#10451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rajv0sa »

Image
Mjera
Djubre_

#10452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Djubre_ »

L.e.g wrote:Postovani
Mozda cu ovdje uspjeti da rijesim svoj problem, koji nisam uspio rijesiti visekratim posjetim uredu u Kiseljaku i pozivima na broj 1360

Prije 7-8 mjeseci ( ne sjecam se tocno kad jer pisem sa posla a papiri su kuci) sam raskinuo ugovor sa ART-om i uzeo trio paket.
Prva dva mjesece je dolazio samo racun za trio paket a nakon toga je poceo dolaziti i dodatni racun za KKS. Koji ja naravno nisma uzeo ni potpisao.
Svaki iduci mjesec meni dodje i taj racun za KKS da uvecanim dugom za 15 KM mjesecno, i ja odem u ured, oni provjere, kazu da nemam tog ugovora, zovu kuci ponovo da im procitam brojeve sa oba racuna.....iduci mjesec opet isto....pa nazovem i 1360 i oni isto urade, kazu da nemam tog prikljucka dodatnog za KKS i da ce me nazvati opet kad provjere ( niko me nije nazvao)
To radim vec 4-5 mjeseci, i evo sad opet ista stvar.???

kome da se obratim ako vi ne mozete da rijesit stvar, da ne pisem na zidu fejsa jer je tako bio problem i sa prikljuckom koji sam cekao 45 dana, pa kad sam na zidu pisao zvali me da dodju navece u 10 h prikljuciti....isto sam pitanje postavio i na facebook stranici i na telemach.ba
Nek ti izvade crno na bijelo paket koji koristis i cao. Nek salju racune

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Mehemed
Vozim: automobil

#10453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.
Ne mogu ga više čekati da se stabilizuje, odo da spavam...

Image
Djubre_

#10454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Djubre_ »

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Jesi ugasio pa upalio sve?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
van helsing

#10455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

:D :mrgreen:

Image
Maharadza

#10456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

van helsing wrote::D :mrgreen:

Image
Image

8)
shandrprcSA

#10457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

van helsing wrote: :D :mrgreen:

Image
@Telemach, vas paket S bi ovako trebao da izgleda (5Mb/s upload)
Telemach

#10458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

van helsing wrote:Svratim prije cca 20-ak dana u Telemach na Stupu,zjanio racun,za jedan mjesec nije dosao tacan racun,haj reko da platim ta dva plus za 11-i mjesec,ukupno tri. Kaze momak iza pulta nikakav problem,mada nisu jos poceli racuni za 11-i mjesec,ali moze se platiti unaprijed,doci ce vam racun na kojem ce stajati 0.00km i to je to.
Kad ono jutros racun stigao za 11-i mjesec :D .
Pouka : cuvati odreske placenih racuna,koje usput receno nemam naviku da cuvam :-) .
Dužni smo Vam dostaviti račun za usluge na kojem je naznačen iznos koji plaćate.
U trenutku kada ste platili račun, sredstva uplaćena za novembar su bila u pretplati do trenutka kada Vaš račun nije faktirusan, sredstva su automatski povućena iz pretplate tako da je Vaš saldo na 0KM.
Svako naša preporuka Vam i svim korisnicima je da sačuvate račune o izvršenoj uplati.
Telemach

#10459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.

Image
Vaše korisničke podatke i reklamaciju smo proslijedili nadležnom sektoru na provjeru i korekciju.
Telemach

#10460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

bubury wrote:zna li iko da li postoji varijanta da se kupi router i konfigurise sa portovima i svim ostalim sta treba i nakaci na telemachov racun i dobije wifi signal a da se ne prijavi njima i ne izgube neki kanali..imam obicni internet bez wifi-ja i cuo sam da bi to moglo ali bi trebao neko to konfigurisati ko zna..
znate li jeli moguce ili je supljak..
:) Router možete dobiti potpuno besplatno u okviru SuperMix, Duo i Trio paketa. Dovoljno je da postojeće usluge objedinite u paket.
Ukoliko ste već kupili router možete nas pozvati na broj 1360 dostupan 24/7 kako bismo Vam pomogli da konfigurišete router.
Korištenjem routera ne gubite kanale!
jazzer

#10461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jazzer »

Mehemed wrote:Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.

Image
Telemach

#10462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

L.e.g wrote:Postovani
Mozda cu ovdje uspjeti da rijesim svoj problem, koji nisam uspio rijesiti visekratim posjetim uredu u Kiseljaku i pozivima na broj 1360

Prije 7-8 mjeseci ( ne sjecam se tocno kad jer pisem sa posla a papiri su kuci) sam raskinuo ugovor sa ART-om i uzeo trio paket.
Prva dva mjesece je dolazio samo racun za trio paket a nakon toga je poceo dolaziti i dodatni racun za KKS. Koji ja naravno nisma uzeo ni potpisao.
Svaki iduci mjesec meni dodje i taj racun za KKS da uvecanim dugom za 15 KM mjesecno, i ja odem u ured, oni provjere, kazu da nemam tog ugovora, zovu kuci ponovo da im procitam brojeve sa oba racuna.....iduci mjesec opet isto....pa nazovem i 1360 i oni isto urade, kazu da nemam tog prikljucka dodatnog za KKS i da ce me nazvati opet kad provjere ( niko me nije nazvao)
To radim vec 4-5 mjeseci, i evo sad opet ista stvar.???

kome da se obratim ako vi ne mozete da rijesit stvar, da ne pisem na zidu fejsa jer je tako bio problem i sa prikljuckom koji sam cekao 45 dana, pa kad sam na zidu pisao zvali me da dodju navece u 10 h prikljuciti....isto sam pitanje postavio i na facebook stranici i na telemach.ba
Kolege s FB profila su već evidentirali i odgovorili na Vašu poruku. Obzirom da je poruka istog sadržaja forwardovana u isto vrijeme, da se ne ponavljamo :) odgovor imate u FB inboxu.
van helsing

#10463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

@Telemach
Zahvaljujem na objasnjenju,sada je jasno.
A i kada dobijem racun za ovaj mjesec,ako postoji dug,pisat ce na njemu.
Jos jednom hvala.
Mehemed

#10464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Telemach wrote:

Image
Vaše korisničke podatke i reklamaciju smo proslijedili nadležnom sektoru na provjeru i korekciju.
Iako je prije 15-ak minuta bio isto loš

Image

Sada je uredu

Image

Možete li javiti da ne trebaju dolaziti tehničari kada se popravio internet, jer su me sada zvali iz kor. centra i poslati će tehničare da vide u čemu je problem :)
van helsing

#10465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ma to ti imas neki virus na pc .
:mrgreen:
Mehemed

#10466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Ma nema šanse da prođe meni na PC kakav virus, nije to do virusa... I kada su me zvali rekli su da vide da u mene ima signal interneta ali slab, dobro je pa se popravio, da ne moram čekati tehničare :)
Telemach

#10467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Mehemed wrote:
Telemach wrote:

Image
Iako je prije 15-ak minuta bio isto loš

Image

Sada je uredu

Image

Možete li javiti da ne trebaju dolaziti tehničari kada se popravio internet, jer su me sada zvali iz kor. centra i poslati će tehničare da vide u čemu je problem :)
Hvala na informacijama, obavijestićemo kolege.
van helsing

#10468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ma salim se za virus. A neka dodje ekipa,neka provjere,mozda neka sitnica te zeza. Da nisi slucajno ti sam stavljao kakav razdjelnik u kuci/stanu?
Mehemed

#10469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

van helsing wrote:Ma salim se za virus. A neka dodje ekipa,neka provjere,mozda neka sitnica te zeza. Da nisi slucajno ti sam stavljao kakav razdjelnik u kuci/stanu?
Nisam(nisam imao potrebu), jedini razdjelnik je na tavanu, koji dijeli TV i internet :)
van helsing

#10470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Ljudi idu na jeftiniju varijantu,da sami kupuju razdjelnike,koji poslije prave probleme.
Bolje platiti monterima,odnosno pruzatelju usluge,malo skuplje,ali si miran.
strumpfova zena

#10471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strumpfova zena »

Pozdrav,
moze li mi neko reci svoje iskustvo sa trio paketom, konkretno mislim na telefonski prikljucak?
hvala
Mehemed

#10472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

van helsing wrote:Ljudi idu na jeftiniju varijantu,da sami kupuju razdjelnike,koji poslije prave probleme.
Bolje platiti monterima,odnosno pruzatelju usluge,malo skuplje,ali si miran.
Vrlo rijetko ja gledam TV, nekih pola sata na dan u prosjeku, ali zato internet i PC rade 24/7 :D
Bilo bi i više da nisam mijenjao kućište prije 9 dana :D
Image

Šteta što su sutra najavili nestanak struje :D
fortaleza

#10473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

@strumfova zena

Uveo i telefon prije kojih pola godine, supermix paket i nemam nikakvih većih zamjerki, koristim više manje samo za inozemstvo i unutar mreže. Par puta se dogodilo da ne čujem sugovornika, riješio restartom modema i pozivom korisničke službe, a evo više se to ne događa, možda samo u prvih mjesec dana korištenja usluge, uglavnom zadovoljan, kvaliteta veze razgovora je skoro ista kao i kod standardne tel linije. Ako nemaš problema sa tv i internetom nećeš imati ni s telefonom.
Jedina mana je što je u pitanju voip pa modem mora biti stalno uključem i prilikom nestanka interneta (ili struje) nema ni telefona... Meni se to dogodilo možda dva-tri puta u pola godine.
strumpfova zena

#10474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strumpfova zena »

fortaleza wrote:@strumfova zena

Uveo i telefon prije kojih pola godine, supermix paket i nemam nikakvih većih zamjerki, koristim više manje samo za inozemstvo i unutar mreže. Par puta se dogodilo da ne čujem sugovornika, riješio restartom modema i pozivom korisničke službe, a evo više se to ne događa, možda samo u prvih mjesec dana korištenja usluge, uglavnom zadovoljan, kvaliteta veze razgovora je skoro ista kao i kod standardne tel linije. Ako nemaš problema sa tv i internetom nećeš imati ni s telefonom.
Jedina mana je što je u pitanju voip pa modem mora biti stalno uključem i prilikom nestanka interneta (ili struje) nema ni telefona... Meni se to dogodilo možda dva-tri puta u pola godine.
super, hvala ti. a reci mi samo jos ovo, da li ti na racun (pored onog koji je pretplata) dodje jos neki iznos za obavljene pozive? koliko sam shvatila, ima se odredjeni br besplatnih minuta za fiksne telefone ali se placa uspostavljanje poziva?
drug_profi

#10475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Imas 3 feninga za uspostavu poziva na fiksni broj. Pozivi na mobitel u svim mrezama je 22 feninga minut, sa tarifiranjem na sekundu. Znaci koliko pricas toliko ti naplate.
Ja imam otprilke 70 feninga za uspostave poziva i oko 5-6 maraka za pozive prema mobilnim. Znaci oko 16-17 maraka mi uglavnom bude racun. E sad ako prekucas onih 1500 minuta razgovora za fiksne, ne znam kako se to tarifira.
Locked