Mjera
Moderator: Benq
Nek ti izvade crno na bijelo paket koji koristis i cao. Nek salju racuneL.e.g wrote:Postovani
Mozda cu ovdje uspjeti da rijesim svoj problem, koji nisam uspio rijesiti visekratim posjetim uredu u Kiseljaku i pozivima na broj 1360
Prije 7-8 mjeseci ( ne sjecam se tocno kad jer pisem sa posla a papiri su kuci) sam raskinuo ugovor sa ART-om i uzeo trio paket.
Prva dva mjesece je dolazio samo racun za trio paket a nakon toga je poceo dolaziti i dodatni racun za KKS. Koji ja naravno nisma uzeo ni potpisao.
Svaki iduci mjesec meni dodje i taj racun za KKS da uvecanim dugom za 15 KM mjesecno, i ja odem u ured, oni provjere, kazu da nemam tog ugovora, zovu kuci ponovo da im procitam brojeve sa oba racuna.....iduci mjesec opet isto....pa nazovem i 1360 i oni isto urade, kazu da nemam tog prikljucka dodatnog za KKS i da ce me nazvati opet kad provjere ( niko me nije nazvao)
To radim vec 4-5 mjeseci, i evo sad opet ista stvar.???
kome da se obratim ako vi ne mozete da rijesit stvar, da ne pisem na zidu fejsa jer je tako bio problem i sa prikljuckom koji sam cekao 45 dana, pa kad sam na zidu pisao zvali me da dodju navece u 10 h prikljuciti....isto sam pitanje postavio i na facebook stranici i na telemach.ba

van helsing wrote:![]()

@Telemach, vas paket S bi ovako trebao da izgleda (5Mb/s upload)van helsing wrote:![]()
Dužni smo Vam dostaviti račun za usluge na kojem je naznačen iznos koji plaćate.van helsing wrote:Svratim prije cca 20-ak dana u Telemach na Stupu,zjanio racun,za jedan mjesec nije dosao tacan racun,haj reko da platim ta dva plus za 11-i mjesec,ukupno tri. Kaze momak iza pulta nikakav problem,mada nisu jos poceli racuni za 11-i mjesec,ali moze se platiti unaprijed,doci ce vam racun na kojem ce stajati 0.00km i to je to.
Kad ono jutros racun stigao za 11-i mjesec.
Pouka : cuvati odreske placenih racuna,koje usput receno nemam naviku da cuvam.
Vaše korisničke podatke i reklamaciju smo proslijedili nadležnom sektoru na provjeru i korekciju.Mehemed wrote:Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.
Ne mogu ga više čekati da se stabilizuje, odo da spavam...
bubury wrote:zna li iko da li postoji varijanta da se kupi router i konfigurise sa portovima i svim ostalim sta treba i nakaci na telemachov racun i dobije wifi signal a da se ne prijavi njima i ne izgube neki kanali..imam obicni internet bez wifi-ja i cuo sam da bi to moglo ali bi trebao neko to konfigurisati ko zna..
znate li jeli moguce ili je supljak..
Mehemed wrote:Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.
Kolege s FB profila su već evidentirali i odgovorili na Vašu poruku. Obzirom da je poruka istog sadržaja forwardovana u isto vrijeme, da se ne ponavljamoL.e.g wrote:Postovani
Mozda cu ovdje uspjeti da rijesim svoj problem, koji nisam uspio rijesiti visekratim posjetim uredu u Kiseljaku i pozivima na broj 1360
Prije 7-8 mjeseci ( ne sjecam se tocno kad jer pisem sa posla a papiri su kuci) sam raskinuo ugovor sa ART-om i uzeo trio paket.
Prva dva mjesece je dolazio samo racun za trio paket a nakon toga je poceo dolaziti i dodatni racun za KKS. Koji ja naravno nisma uzeo ni potpisao.
Svaki iduci mjesec meni dodje i taj racun za KKS da uvecanim dugom za 15 KM mjesecno, i ja odem u ured, oni provjere, kazu da nemam tog ugovora, zovu kuci ponovo da im procitam brojeve sa oba racuna.....iduci mjesec opet isto....pa nazovem i 1360 i oni isto urade, kazu da nemam tog prikljucka dodatnog za KKS i da ce me nazvati opet kad provjere ( niko me nije nazvao)
To radim vec 4-5 mjeseci, i evo sad opet ista stvar.???
kome da se obratim ako vi ne mozete da rijesit stvar, da ne pisem na zidu fejsa jer je tako bio problem i sa prikljuckom koji sam cekao 45 dana, pa kad sam na zidu pisao zvali me da dodju navece u 10 h prikljuciti....isto sam pitanje postavio i na facebook stranici i na telemach.ba
Iako je prije 15-ak minuta bio isto lošTelemach wrote:Vaše korisničke podatke i reklamaciju smo proslijedili nadležnom sektoru na provjeru i korekciju.Mehemed wrote:Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.

Hvala na informacijama, obavijestićemo kolege.Mehemed wrote:Iako je prije 15-ak minuta bio isto lošTelemach wrote:Vaše korisničke podatke i reklamaciju smo proslijedili nadležnom sektoru na provjeru i korekciju.Mehemed wrote:Evo ga, popravio se, ali opet ne može facebook da otvori a kamo li youtube ili šta zahtjevnije.
Sada je uredu
Možete li javiti da ne trebaju dolaziti tehničari kada se popravio internet, jer su me sada zvali iz kor. centra i poslati će tehničare da vide u čemu je problem
Nisam(nisam imao potrebu), jedini razdjelnik je na tavanu, koji dijeli TV i internetvan helsing wrote:Ma salim se za virus. A neka dodje ekipa,neka provjere,mozda neka sitnica te zeza. Da nisi slucajno ti sam stavljao kakav razdjelnik u kuci/stanu?
Vrlo rijetko ja gledam TV, nekih pola sata na dan u prosjeku, ali zato internet i PC rade 24/7van helsing wrote:Ljudi idu na jeftiniju varijantu,da sami kupuju razdjelnike,koji poslije prave probleme.
Bolje platiti monterima,odnosno pruzatelju usluge,malo skuplje,ali si miran.

super, hvala ti. a reci mi samo jos ovo, da li ti na racun (pored onog koji je pretplata) dodje jos neki iznos za obavljene pozive? koliko sam shvatila, ima se odredjeni br besplatnih minuta za fiksne telefone ali se placa uspostavljanje poziva?fortaleza wrote:@strumfova zena
Uveo i telefon prije kojih pola godine, supermix paket i nemam nikakvih većih zamjerki, koristim više manje samo za inozemstvo i unutar mreže. Par puta se dogodilo da ne čujem sugovornika, riješio restartom modema i pozivom korisničke službe, a evo više se to ne događa, možda samo u prvih mjesec dana korištenja usluge, uglavnom zadovoljan, kvaliteta veze razgovora je skoro ista kao i kod standardne tel linije. Ako nemaš problema sa tv i internetom nećeš imati ni s telefonom.
Jedina mana je što je u pitanju voip pa modem mora biti stalno uključem i prilikom nestanka interneta (ili struje) nema ni telefona... Meni se to dogodilo možda dva-tri puta u pola godine.