Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Capajebo

#10426 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Jedini bitniji karakter kojega nisu usrali ove sezone je Cercei, mada je i za to mescini vise zasluzna odlicna, perfektna gluma Lene :kiss: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10427 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

fina ilustracija...

ko ne moze da ceka POZOR SPOJLER !!!

http://i.imgur.com/BPnVKH9.jpg?1
Last edited by pici on 13/06/2016 18:57, edited 1 time in total.
Cregan

#10428 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Capajebo wrote:Jedini bitniji karakter kojega nisu usrali ove sezone je Cercei, mada je i za to mescini vise zasluzna odlicna, perfektna gluma Lene :kiss: :thumbup:
Potpuno se slazem. Problem s ovom sezonom je sto likovi nemaju karaktera, licnosti, te razvoja istih. Likovi mjenjaju osobine onako kako je potrebno da se isprica prica, koliko god to glupo i nelogicno ispalo D&D nastavljaju s tim.
1Dante1

#10429 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Lena je bas brutalno dobra glumica. Uz nju mi je jos Liam Cunningham predobar ovu sezonu, iako ga nisu puno prikazivali. Tip svaku scenu ucini boljom.
Tito_i_Partija

#10430 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Meni nije jasno kako jedan vazan lik k'o sto je Baelish ima samo dvije scene u citavoj sezoni. Pa onda ono smece sa Dorne-om iz pocetka sezone nigdje ne vodi, ubili princa i sta sad?

Blackfish konacno izvucen iz cak trece sezone da bi se u samo dvije epizode dobro pokenjali po toj cijeloj prici. Ko lafo nece on da bjezi, hoce da se bori. :-) Ova sezona je daleko najgora dosad, mislim da se svi tu mozemo slozit'.
Cregan

#10431 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:Image

fina ilustracija...

Gje je Ghost?
Kad dodje do borbe izmedju Jona i Ramsya, nadam se da ce ga Jon prebit ko pickicu. Ako Ramsya prikazu kao jednako dobrog kao Jon, to ce biti jos jedna glupost u nizu. Jon od prve sezone nije nista radio osim borbe i treniranja, ubio je vise kvalitetnih boranca od bilo koga u seriji, prepjesacio hiljade kilometara, popeo se na zid i sta sve ne. Remsy je gotovo citavu seriju sjedio u utvrdi, gulio Theona i nekoliko drugih nebitnih likova, lovi one zenske po sumi, uz to nikad nije imao pravi trening, jer kao dijete nije zivio sa Roosom, nego s majkom koja je bila seljanka. Ne vidim kako bi mogao imati ikakve sanse protiv Jona.
Juliuscezar

#10432 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Cregan wrote:
pici wrote:Image

fina ilustracija...

Gje je Ghost?
Kad dodje do borbe izmedju Jona i Ramsya, nadam se da ce ga Jon prebit ko pickicu. Ako Ramsya prikazu kao jednako dobrog kao Jon, to ce biti jos jedna glupost u nizu. Jon od prve sezone nije nista radio osim borbe i treniranja, ubio je vise kvalitetnih boranca od bilo koga u seriji, prepjesacio hiljade kilometara, popeo se na zid i sta sve ne. Remsy je gotovo citavu seriju sjedio u utvrdi, gulio Theona i nekoliko drugih nebitnih likova, lovi one zenske po sumi, uz to nikad nije imao pravi trening, jer kao dijete nije zivio sa Roosom, nego s majkom koja je bila seljanka. Ne vidim kako bi mogao imati ikakve sanse protiv Jona.
Pitanje je cak i kako je Ramsey kao fakticki nepismen uspio onako dobro postrojit vojsku i taktiku postavit sto smo vidjeli iz trailera.
pici

#10433 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Image

da ravan Jonu nije al da je ludak jeste... od takvog se moze sve ocekivat, kad su zeljezni dosli da oslobode Theona nije bas pickica bio...
Blek Stena

#10434 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Blek Stena »

Na stranu smrtni ubodi, scena sa Aryom i svijecom je meni bas bila dobra bez obzira sto nisu prikazali cin ubistva. Sad ono batinjanje dok je bila slijepa ima smisla i simbolike.
pici

#10435 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

da nije planirala oni spicu da uvuce u onu rupu i ugasi svijecu najebala bi... slijepo treniranje je spasilo
SanskiBiser

#10436 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Cregan wrote: Gje je Ghost?
Preskup CGI...otislo sve na WUN WUNa :lol:
animus

#10437 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Svi putevi (luzera) vode u Rim (Meeren). Jorah, Tirion, Varis, onaj stari sto je zagino, pa sad željezni 1, pa željezni 2, Dornjani...

Cudi me da nije i Stanis krenuo do nje po savjet a ocekujem slijedece sezone i porodicu Stark ili bar Sama da posalju.
pink floydd

#10438 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

a zašto odmah pretpostavljate da je Remzi postavio formaciju, ako je glava Boltona ne mora da znači da je i glavni vojni strateg. Ima možda generala, pukovnika itd. kako su već tad nazivani činovi u vojsci.
Juliuscezar

#10439 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

SanskiBiser wrote:
Cregan wrote: Gje je Ghost?
Preskup CGI...otislo sve na WUN WUNa :lol:
Ako i starkovi pobjede znaci da ce zaplatir mnogi dobri likovi i dragi, ode znaci Wun Wun
devito

#10440 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

Amar_Chulle_Custic wrote:Dragi pici pici, pa bolan šta je u ovoj epizodi dobro se desilo?
Znali smo da će The Hound da se osveti onim likovima, ništa tu nismo dobili osim što je priključio se bratstvu bez zastava... To je jedino iznenađenje u ovoj seriji - braća nisu kriminalci.
Tamo, iz nekog razloga, High Sparrow NAREĐUJE Cersei da dođe? Zašto? Zar nije sve vrijeme HIgh Sparrow bio ponizan. Otkuda sad to naređivanje. Ne odgovara mi uz njegov lik, iako znam da je sve prefrigano - baš ta perspektiva religioznog koji hrani esktremiste i diže pokret mi je bila podnošljiva kod Sparrowa. Ovako mi je samo jedan antipatičan šupak.
Jamie Lannister ispade biva idalje opsjednut Cersei,
Jamie Lannister wrote:" The things we do for love".
Ovo je rekao kad je Branna bacio s kule u prvoj epizodi, tako da je to fin flash back. Ali šta nam kaže taj flashback? Da je Jamie na istom kao i u prvoj epizodi, samo bez ruke.
Onda smrt Blackfisha... e ako je išta debilizirano u ovoj seriji, onda je to ova smrt. Vratiš lika iz treće sezone, predstaviš ga kao živuću legendu i opasnog lika - i onda ga ubiješ bez ikakve uloge? WTF!?
Arya... epizoda se zove No One, a Arye imamo malo na početku i 10 minuta na kraju. 10 minuta trčanja... mislim za djevojku koja ima jednu posjekotinu i ko zna koliko uboda - Arya može dobro trčati. I na kraju ono sa svijećom... ja ne znam da li ova dva debila misle upropastiti do kraja seriju, ali ako kontaju da im ovo gašenje svijeće znači išta, dobro su se zajebali. Hoću da vidim kako se to Arya bori u mraku, kako cijepa The Waif, hoću da vidim kako joj lice skida... Zašto Arya nije nosila od početka mač? Možda bi joj to i pomoglo. Zašto se Arya od početka nije sakrivala u onom skloništu? Nikad je ne bi našla... tako debilno je to odrađeno.
Zašto se jaquen hghar nasmijao? Zato što ga je iznenadilo da je Arya ostala Arya. Mislim da vi u globalu previše dajete kredita D&D, očito je da nisu dorasli ovoj seriji sami. Očekujete nešto s Aryom i Jaqenom a bojim se da je to to što smo vidjeli Jaqena Hghara.
Treba li spominjati onu smiješnu scenu kad Mereen gori, a Daenerys mjesto da se sruši na brodove i popali ih 10-metarskim zmajem, ili bar ode pustiti i ona dva zmaja - ona svraća u apartman da se poselami s rajom.
Toliko nelogičnosti u seriji da te glava zaboli.

Zašto bi iko od nas gledao seriju koja se zasniva na likovima, ako ti likovi nisu razrađeni?

Ja mislim da svi mi (ili bar dobra većina) gledamo seriju, ne zbog zmajeva, CGI-a ili nezz ti ni ja šta, Nights Kinga, već je gledamo zbog likova i njihovog razvoja.
Od kad je Martin, legenda, kralj, bog pisanja otišao iz serije u trećoj sezoni, svaka sezona je sve lošija s kvalitetom. Došli su do tog da imamo prvu dobru iposljednje dvije dobre a svih 7 između se mogu preskočiti.
Likovi nemaju nikakav razvoj, whatsoever. Znam da će me sad razapeti ali, pazite sad... Sansa je lik koji je imao najviše razvoja od treće sezone.
Brann je proveo toliko vremena na zidu, da bi na kraju prekinulo mu se učenje, sumnjam da je bilo šta naučio, i kao što kaže Three Eyed Raven - You are not ready. Znači tu razvoja nema.
Jon je umro, probudio se kao "mračniji" lik ali je idalje naivan da može sa cca 4000 vojnika marčirati na Boltone i osvojiti borbu? Mislim, it`s safe to assume da će Vale pomoći borbi u posljednji čas - ono ko Deus Ex Machina. Ali kako to može zadovoljiti ikoga sa malo razuma? Mislim, Jon svojeglavo i glupavo ide ravno u smrt... mislim da bi mu trebalo dozvolit da umre onda, kad je već tako glupo napisan bolji je mrtav.
Jamie je idalje šupak Jamie iz prve sezone, onaj koji bolesno pati za Cersei iako može imati koju god želi. Čak ni Brienne ga ne može razuvjeriti da ne bude šupak, samo da bude manji šupak od šupčine tako što će joj pederski mahnuti...
Arya otišla u Bravoos, mislio sam da će proći kroz nekakvu jebenu obuku, da će postat mudra i sve to. Ne... doslovno možeš uzet epizodu kad je Arya prvi put ušla u hram faceless men i izrezat sve epizode do tad, ubacit posljednju - i imat će smisla... doslovno njene scene su mrtvi filler.
Sansa je jedina koja je napredovala iz lika koji sjedi i jeca do lika koji sakuplja vojsku i priprema nešto sa strane... nažalost al tako je.
Cersei je idalje bolesni luđak, samo što joj je sad sknuta moć pa planira nešto drugo da uradi, a znamo i šta..
Sve u svemu, odron.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

A ona scena sa Deny, pa ja ne znam sta se ono desilo :-) :-)
Scene sa Arya su toliko bile nelogicne :skoljka:
I Blackfish :?:
Veoma loša
Pandakonda

#10441 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

pink floydd wrote:a zašto odmah pretpostavljate da je Remzi postavio formaciju, ako je glava Boltona ne mora da znači da je i glavni vojni strateg. Ima možda generala, pukovnika itd. kako su već tad nazivani činovi u vojsci.
On je sve sam uradio, taj isti Ramsay je sjebao Stannisa (najbolji vojskovođa u Westerosu) sa 20 dobrih ljudi, tako da ga ne treba potcjenjivat.
Cregan

#10442 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pandakonda wrote:
pink floydd wrote:a zašto odmah pretpostavljate da je Remzi postavio formaciju, ako je glava Boltona ne mora da znači da je i glavni vojni strateg. Ima možda generala, pukovnika itd. kako su već tad nazivani činovi u vojsci.
On je sve sam uradio, taj isti Ramsay je sjebao Stannisa (najbolji vojskovođa u Westerosu) sa 20 dobrih ljudi, tako da ga ne treba potcjenjivat.
Pa dobro, sad je Lyanna Mormont dovela 62 dobra covjeka, bit ce tu negdje na tom planu.
Pandakonda

#10443 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Mogla se neka anketica bacit da vidimo šta forumaši misle ko dobija battle of the bastards :-)
Cregan

#10444 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pandakonda wrote:Mogla se neka anketica bacit da vidimo šta forumaši misle ko dobija battle of the bastards :-)
Prekasno je za to, mnogi su procitali spojlere.
__Phoenix__

#10445 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Nadam se da je pisac serijala dao dovoljno materijala kako bi ovu sezonu završili u skladu s radnjom knjige koja uskoro izlazi i time zadnje dvije sezone priveli kraju, očekujem dosta mimoilaženja što se tiče samog kraja ipak...

Koja je poenta braće bez banera? Sjede, piju povazdan, kad su zadnju bitku imali i protiv koga?
Pandakonda

#10446 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jon mi nekako izgleda ko da cmizdri na onom traileru, možda je Ramsay objesio Rickona ? Znamo da debelom sezona nije dobra bez jednog mrtvog Starka.
esmasaric

#10447 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Rickon jedino ima neku svrhu ako ga Ramsey iskoristi da naljuti Johna... što bi pravo razljutilo i Davosa.
A ako preživi, i ostanu ovi pisci, pojma nemam šta će biti sa njim...tako da mislim da ga je najlakse ubiti.
Cregan

#10448 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

esmasaric wrote:Rickon jedino ima neku svrhu ako ga Ramsey iskoristi da naljuti Johna... što bi pravo razljutilo i Davosa.
A ako preživi, i ostanu ovi pisci, pojma nemam šta će biti sa njim...tako da mislim da ga je najlakse ubiti.
Uradice isto kao sa svim likovima koji su se vratili u ovoj sezoni.
esmasaric

#10449 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Ma da...

Mada mi je žao kako su ubili Blackfisha. Taj lik je imao potencijala. Tvrdoglavi starac, pravo osvježenje.
madridist

#10450 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

Cim je odbio Briene znao sam da je gotov.
Ali medjusobno postovanje ili nesto drugo izmedju nje i Jamiea se ne komentarise,
Post Reply