Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote: ↑23/08/2024 09:31
Ja na ljeto moram mijeniati gume, i nemam pojma sta da uzmem.. Ne bih nesto lose, a opet nisam neki trkac da mi treba pilot sport...
a dimenzije takve da nema svakavih guma... naprijed 245/35 R20 a nazad 275 30 R20.... Kumho djeluje OK...
drug_profi wrote: ↑22/08/2024 15:51
Ja bih rekao da je GY sa trenutnim modelima top guma u varijantama: ljeto, zima, all season.
Pa Michko.
Conti i Bridgestone su mi nekako tu idmah uz Michelin, ali ipak iza.
Bas zbog zime i allseasona bih stavio Michelin mrvicu ispred ako cijena nije faktor.
Imam GY Vector 4Seasons Gen 3 na drugom autu i nisu bas top top proizvod kao Asymmetric.
All season su kompromis i nijedna nije odlična. Ali neke su dobre.
Ja sam imao iskustvo sa Vector G2 i Crosclimate plus.
Nisam uočio bitnu razliku između njih. Odrađivale su svoj posao i ljeti i zimi.
Doduše nisu isti profil bile.
Jedna je bila 175/60R14 druga 195/55R16.
Obje su nakon 4 sezone bile poprilicno loše za otežane uslove vožnje.
Znam naravno da je kompromis, mislio sam da nije top top ni u kontekstu allseason gume iako je dosta dobra, Crossclimate 2 je bas napravio revoluciju.
Dajte neki prijedlog za kvalitetne gume za kisu. Da mogu savladati sarajevske mokre uzbrdice. Uzeo nekog accenta na plin za grada. Na njemu dosle dot 2023 sava perfecta. Nisu gume pregazile 2-3 hiljade km. Juce uz pofalicku morao ici rikvercom ono prvo brdo iznad hotela italija. Jos je par auta moralo uraditi isto. Kao na ledu. Sto je najludje koci sasvim ok, ali i na mali gas uzbrdo proklizava kao na ledu. Nikad tako nesto nisam dozivio Nemojte da su neke ultra skupe
laik1981 wrote: ↑10/09/2024 09:50
Dajte neki prijedlog za kvalitetne gume za kisu. Da mogu savladati sarajevske mokre uzbrdice. Uzeo nekog accenta na plin za grada. Na njemu dosle dot 2023 sava perfecta. Nisu gume pregazile 2-3 hiljade km. Juce uz pofalicku morao ici rikvercom ono prvo brdo iznad hotela italija. Jos je par auta moralo uraditi isto. Kao na ledu. Sto je najludje koci sasvim ok, ali i na mali gas uzbrdo proklizava kao na ledu. Nikad tako nesto nisam dozivio Nemojte da su neke ultra skupe
Isao uz onu cestu kod hotela Italija? Svaka ti cast. Ja se vise ne smijem ni spustiti ondje.
laik1981 wrote: ↑10/09/2024 10:01
Dobio sam i set M+S uz auto sava s3.Ne djeluju lose. One su dot 2021. Da li bi one bile bolje za kisu od ovih ljetnih?
Ja sam prestao kupovati savu jer su ocajne za kisu. Je li se sta promjenilo - ne znam
Zadovoljan sam sa uniroyal rainsport.
Last edited by Haris.ba on 10/09/2024 10:04, edited 1 time in total.
Isao uz onu cestu kod hotela Italija? Svaka ti cast. Ja se vise ne smijem ni spustiti ondje.
Ne znam ni da auta idu uz tu cestu.
Sumnjam da ces ti to rjesiti sa boljom gumom.
Ma spustim se zatvorenih ociju Peo sam se i uz puno gora brda. Neki dan na Ablakovinu. Ondje, kod italije, bas sirine ima Izadje neka sestica ispred mene ko od sale. Neki nisu mogli. Medju njima i ja Rikvercom kao od sale.
Ne znam ni da auta idu uz tu cestu.
Sumnjam da ces ti to rjesiti sa boljom gumom.
Idu ba, kako ne idu.
Ja neki dan izletio ko flak....
Tu mehanicar sto ima iza OBN-a servis testira auta, trap isl..puno rupa ulica
Ma na suhom je ono lagano za savladati. Na mokrom onaj prvi grbavi dio odmah nakon hotela je zaeban al bas. Kad se prodje onih prvih 30-40 metara onda nije problematicno.
Dobio sam i set M+S uz auto sava s3.Ne djeluju lose. One su dot 2021. Da li bi one bile bolje za kisu od ovih ljetnih?
To je zimska guma
Ako ces mak na konac nije iskljucivo zimska iako je mi smatramo takvom. Opet ne kontam sta ti je sega. Nigdje nisam ni tvrdio da su ljetne.
To je zimska guma
Ako ces mak na konac nije iskljucivo zimska iako je mi smatramo takvom. Opet ne kontam sta ti je sega. Nigdje nisam ni tvrdio da su ljetne.
Iskljucivo je zimska da ne moze biti iskljucivije.