sta je sa ljudima na ovoj slici????????????
kakve su ovo face??????????

Pa nema veze. Nek se nagode što će i kako će. Može i Refko ako ima koju pametnu nadodati.Alfons Kauders wrote:Sto bi bilo problema? Eto vam Fahro i Bake pa se dogovorite, bez uplitanja. Ako ne valjaju Fahro i Bake, eto Emira i Reufa. Mozda ponude sta bolje?Hafis wrote:Tako jeHenry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
Kad neko gleda jednostrano i zanematuje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.![]()
Znači neće biti nekih većih problema niti oko ovog usuglašavanja dorade Izbornog zakona. Kad već posjeduju najvažnije resore i ministarstva, red je i da im se omogući i normalno predstavljanje u Domu naroda bez stranog uplitanja. To je veliki korak u vraćanju izgubljenog povjerenja nakon onih nepotrebnih alijansi.
I sta kazes, problem je sto se "nema s kim"? Ima pajdo, samo sto kod nas ima vise opcija, i sada je borba da se vidi koja ce primiti salgiju. SDA i SBB su na tapeti do izbora, a tek ako ih izgube, dolazi u obzir neki drugi dogovor. Tipujem na njih![]()
A kod vas? Zna se, HDZ.
Pa eto, kad se naprimate i kad se dogovorite, javite.
pa kako je sud odlucio ko je i sta je hrvat?Lincoln-Burrows wrote:Kada se dvoje spori oko nečega i oba misle da su upravu, tko onda odlučuje? Valjda sud.Henry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
Kad neko gleda jednostrano i zanemaruje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
E ali bi ovu trebalo Bosnjaci da finansirajuBHCluster wrote:Jesu li napisali sta je bilo sa Hercegovackom TV koja je ustupljena za potrebe javnog informisanja hrvatskog naroda u BiH. Ljubic zna.General War wrote:Nije im dugo trebalo![]()
Klub Hrvata uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za osnivanje RTV FBiH2 sa sjedištem u Mostaru
Ništa i to je jedan od mogućih odgovora.Fudo387 wrote: Pa evo, zaboli me qrac za tvojim zahtijevima, zdrao!
I sta's sad?
stvarno ja ne znam s kim su se konzultirali oko spasavanja tog propalog socijalistickog mastodonta. sta ce Hrvatima kanal u Mostaru. treba osnivac, tko je vec to bio, zatraziti stecaj a ne jadnom narodu naplacivati taksu za stare epizode "Lud, zbunjen, normalan.."Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-hr ... /170712109
Momci iz pravne službe su stvarno agilni zadnjih dana![]()
i onda kažu da je HDZ nekakva separatistička i antidržavna stranka. A u stvari, institucionalno daleko najproaktivnija stranka u BiH, ne može joj niti jedna patriJotska stranka pera obiti. Jebote, zatrpali su parlamentarne domove prijedlozima novih zakona, a sve da bi nam svima bilo bolje.
prica se da je zamah namjenske industrije upravo baziran na ponasanju cirila i metodija.House wrote:ako ništa, čovke i mile će konačno ujediniti bošnjake.![]()
A to. Imaš ovdje detaljno na stranici:155_mm wrote:pa kako je sud odlucio ko je i sta je hrvat?Lincoln-Burrows wrote:Kada se dvoje spori oko nečega i oba misle da su upravu, tko onda odlučuje? Valjda sud.Henry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
Kad neko gleda jednostrano i zanemaruje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
Allah ih nagradio.House wrote:ako ništa, čovke i mile će konačno ujediniti bošnjake.![]()
Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.volta dzontra wrote:stvarno ja ne znam s kim su se konzultirali oko spasavanja tog propalog socijalistickog mastodonta. sta ce Hrvatima kanal u Mostaru. treba osnivac, tko je vec to bio, zatraziti stecaj a ne jadnom narodu naplacivati taksu za stare epizode "Lud, zbunjen, normalan.."Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-hr ... /170712109
i onda kažu da je HDZ nekakva separatistička i antidržavna stranka. A u stvari, institucionalno daleko najproaktivnija stranka u BiH, ne može joj niti jedna patriJotska stranka pera obiti. Jebote, zatrpali su parlamentarne domove prijedlozima novih zakona, a sve da bi nam svima bilo bolje.
Kome je do televizije nek ulaze i nek je sam placa
google, pored ovoliko strucnjaka na temi?! ovim odgovorom si se posro na znanje tim strucnjacima. u buduce malo vise paznje, kolega.
Pa receno ti je.Lincoln-Burrows wrote:Ništa i to je jedan od mogućih odgovora.Fudo387 wrote: Pa evo, zaboli me qrac za tvojim zahtijevima, zdrao!
I sta's sad?
Samo treba to javno reći.
Kakvo pitanje, takav i odgovor.155_mm wrote:google, pored ovoliko strucnjaka na temi?! ovim odgovorom si se posro na znanje tim strucnjacima. u buduce malo vise paznje, kolega.
ne kazem da je i tvom interesu. mozda je u tvom interesu politicka dominacija i nasilna asimilacija Hrvata kroz javne politike, zakone, nastavne planove, mozda novo "ma hajte molim vas" haustorce u fotelji u predsjednistvu...ostaje neupotrebljiv izborni zakon nakon izbrisanih dva clanka...mozda ce SDA ponuditi prihvaljtivo rjesenje, mozda ce Inzko nametnuti rjesenje...palermo wrote:pa ja baš i ne tražim ništa, koliko vidim vi tražite od mene da vjerujem da se dodatni mehanizmi blokade države kroz Dom naroda neće koristiti protiv države BOsne i Hercegovine. Ukoliko ne vjerujem u to, no problem, mi ćemo sa Miletom to da riješimo.volta dzontra wrote:
...ti sad trazis da Hrvati vjeruju da ce Dzaferovic, Izetbegovic, Becirevic biti tolerantni politicari koji ce uvazavati interese svih gradjana a ne maksimizirati poziciju kod svog birackog tijela za koje znamo koje je...
Vaše je legitimno pravo da izaberete tu strategiju, ali mi je jednostavno glupo da mene ubjeđujete da je to i u mome interesu. Mislim, čemu i zašto.....
Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.volta dzontra wrote:da. ja razumijem bosnjacku poziciju i nepovjerenje. zasto bi ribu pustili nazad u rijeku. zasto bi vjerovali Hrvatima. Ali postoji i bosnjacki klub u Domu Naroda. Ako se kroz Dom Naroda Hrvati mogu zastitit od stetnih odluka to isto mogu i Bosnjaci. Pretpostavka da ce Hrvati rusiti drzavu samo zato sto im se cefnulo je pretpostavka na kojoj se temelji bosnjacka politika i tu i bosnjacki politicari preuzimaju odgovornost prema svom birackom tijelu.palermo wrote:
ti si pametan i u principu korektan čovjek pa ću da ti odgovorim. Ja razumijem želju Hrvata da se institucionalno stvari riješe na način da im drugi ne biraju predstavnike. Ali, ako je to istinski problem, onda se njemu mora pristupiti na način da se uvažavaju strahovi i bojazni i drugih naroda. Postoje načini na koji se ovo može riješiti. Jedan od njih je da se izbor članova predsjedništva prenese u parlament, i koliko se ja sjećam postojale su takve inicijative. Zašto se od nih odustalo, pa jednostavno zato što bi to značilo sukob sa politikom MIlorada Dodika, a očito on je konj na kojeg se dio hrvatskog političkog establishmenta odlučio kladiti.
Dom naroda, smanjimo njegove ingerencije, nek bude ono što mu ime govori, zaštita interesa nardoa, što prevshodno podrazumjeva zaštitu jezika, kultiurnog identiteta svakog od naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. Sa takvim ingerencijama niko se ne bi bunio protiv ovog zakona jer bi bio u interesu sviju. Ali koristiti Dom naroda kao mehanizam zaštite raznih lobija, ili partikularnih interesa koji su protivni interesima BOsne i Hercegovine i onda pride tražit i da Bošnjaci dobrovoljno pristanu da sebe za vijeke vijekova sstvae u položaj hrvatskih taoca......mislim, rekoh, pametan si čovjek, kontaš i sam...
ogranicavanje Doma naroda na pitanja folklora je smijesno. na temelju cega ces prosuditi sto je pitanje nacionalnog interesa??? nakon ovih politickih dogadanja zadnjih 15 godina. Evo sutra "matematicka vecina" odluci da je sjediste visih sudova samo u gradovima s vise od 200 000 stanivnika. Formalno nigdje ne pise da ce Hrvati voziti u Bosnu kad ih netko tuzi a u stvarnosti je tako...ti sad trazis da Hrvati vjeruju da ce Dzaferovic, Izetbegovic, Becirevic biti tolerantni politicari koji ce uvazavati interese svih gradjana a ne maksimizirati poziciju kod svog birackog tijela za koje znamo koje je...
U današnje doba TV postaje medij penzionera i taj zahtjev za TV kanalomvolta dzontra wrote:
stvarno ja ne znam s kim su se konzultirali oko spasavanja tog propalog socijalistickog mastodonta. sta ce Hrvatima kanal u Mostaru. treba osnivac, tko je vec to bio, zatraziti stecaj a ne jadnom narodu naplacivati taksu za stare epizode "Lud, zbunjen, normalan.."
pa zbog toga je i propala ona hrvatska TV sto je bila u mostaru. i sad bi kao kanal koji ce drugi financirati. kao i uostalom aluminij.Hafis wrote:Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
Uostalom, ja im ga ne plaćao sve da će Papa svaki dan držati govor.
Naravno. Treba svim neplatisama iskljuciti uslugu.Hafis wrote:Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.volta dzontra wrote:stvarno ja ne znam s kim su se konzultirali oko spasavanja tog propalog socijalistickog mastodonta. sta ce Hrvatima kanal u Mostaru. treba osnivac, tko je vec to bio, zatraziti stecaj a ne jadnom narodu naplacivati taksu za stare epizode "Lud, zbunjen, normalan.."Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-hr ... /170712109
Samo sam dovde sam čitaoAlfons Kauders wrote: Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.
DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja.
512MB wrote:Jopet ce ljevica i SzP morat koalirat sa SDA jer Scepo ce ic uz HDZ-SNSD, koja makljaza na pomolu
EROTEL?? Slabo su ti to raja prepričala.155_mm wrote:pa zbog toga je i propala ona hrvatska TV sto je bila u mostaru.Hafis wrote:Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
Potpuno gradjanski, po EU standardima.Hafis wrote:Samo sam dovde sam čitaoAlfons Kauders wrote: Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.
DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja.