Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
155_mm

#10426 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Image

sta je sa ljudima na ovoj slici????????????
kakve su ovo face??????????
Hafis

#10427 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Henry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.

Kad neko gleda jednostrano i zanematuje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
Tako je :thumbup:
Znači neće biti nekih većih problema niti oko ovog usuglašavanja dorade Izbornog zakona. Kad već posjeduju najvažnije resore i ministarstva, red je i da im se omogući i normalno predstavljanje u Domu naroda bez stranog uplitanja. To je veliki korak u vraćanju izgubljenog povjerenja nakon onih nepotrebnih alijansi.
Sto bi bilo problema? Eto vam Fahro i Bake pa se dogovorite, bez uplitanja. Ako ne valjaju Fahro i Bake, eto Emira i Reufa. Mozda ponude sta bolje?

I sta kazes, problem je sto se "nema s kim"? Ima pajdo, samo sto kod nas ima vise opcija, i sada je borba da se vidi koja ce primiti salgiju. SDA i SBB su na tapeti do izbora, a tek ako ih izgube, dolazi u obzir neki drugi dogovor. Tipujem na njih :D

A kod vas? Zna se, HDZ.

Pa eto, kad se naprimate i kad se dogovorite, javite.
Pa nema veze. Nek se nagode što će i kako će. Može i Refko ako ima koju pametnu nadodati.
A izbori? Ako može super, a ako ne, valjda su smislili daljnju strategiju.
155_mm

#10428 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Lincoln-Burrows wrote:
Henry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.

Kad neko gleda jednostrano i zanemaruje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
Kada se dvoje spori oko nečega i oba misle da su upravu, tko onda odlučuje? Valjda sud.
pa kako je sud odlucio ko je i sta je hrvat?
bingov buraz

#10429 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bingov buraz »

BHCluster wrote:
General War wrote:Nije im dugo trebalo :lol:

Klub Hrvata uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za osnivanje RTV FBiH2 sa sjedištem u Mostaru

Image
Jesu li napisali sta je bilo sa Hercegovackom TV koja je ustupljena za potrebe javnog informisanja hrvatskog naroda u BiH. Ljubic zna. :wink:
E ali bi ovu trebalo Bosnjaci da finansiraju :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#10430 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Fudo387 wrote: Pa evo, zaboli me qrac za tvojim zahtijevima, zdrao!
I sta's sad?
Ništa i to je jedan od mogućih odgovora.
Samo treba to javno reći.
volta dzontra

#10431 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-hr ... /170712109

Momci iz pravne službe su stvarno agilni zadnjih dana :thumbup:

i onda kažu da je HDZ nekakva separatistička i antidržavna stranka. A u stvari, institucionalno daleko najproaktivnija stranka u BiH, ne može joj niti jedna patriJotska stranka pera obiti. Jebote, zatrpali su parlamentarne domove prijedlozima novih zakona, a sve da bi nam svima bilo bolje.
stvarno ja ne znam s kim su se konzultirali oko spasavanja tog propalog socijalistickog mastodonta. sta ce Hrvatima kanal u Mostaru. treba osnivac, tko je vec to bio, zatraziti stecaj a ne jadnom narodu naplacivati taksu za stare epizode "Lud, zbunjen, normalan.."
Kome je do televizije nek ulaze i nek je sam placa
155_mm

#10432 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

House wrote:ako ništa, čovke i mile će konačno ujediniti bošnjake. :thumbup: :D
prica se da je zamah namjenske industrije upravo baziran na ponasanju cirila i metodija.
Hafis

#10433 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

155_mm wrote:
Lincoln-Burrows wrote:

Kad neko gleda jednostrano i zanemaruje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
Kada se dvoje spori oko nečega i oba misle da su upravu, tko onda odlučuje? Valjda sud.
pa kako je sud odlucio ko je i sta je hrvat?
A to. Imaš ovdje detaljno na stranici:

https://www.google.ba/search?q=
BHCluster

#10434 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

House wrote:ako ništa, čovke i mile će konačno ujediniti bošnjake. :thumbup: :D
Allah ih nagradio.
megaman4

#10435 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

HDZ i SNSD su nista drugo nego moderne komunisticke partije koje ne priznaju nikakve opozicije a Covic i Dodik glume Tita.

Jednoumlje ali na moderan nacin a naroda sve manje.
Hafis

#10436 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

volta dzontra wrote:

i onda kažu da je HDZ nekakva separatistička i antidržavna stranka. A u stvari, institucionalno daleko najproaktivnija stranka u BiH, ne može joj niti jedna patriJotska stranka pera obiti. Jebote, zatrpali su parlamentarne domove prijedlozima novih zakona, a sve da bi nam svima bilo bolje.
stvarno ja ne znam s kim su se konzultirali oko spasavanja tog propalog socijalistickog mastodonta. sta ce Hrvatima kanal u Mostaru. treba osnivac, tko je vec to bio, zatraziti stecaj a ne jadnom narodu naplacivati taksu za stare epizode "Lud, zbunjen, normalan.."
Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
Uostalom, ja im ga ne plaćao sve da će Papa svaki dan držati govor.
155_mm

#10437 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Hafis wrote: A to. Imaš ovdje detaljno na stranici:

google, pored ovoliko strucnjaka na temi?! ovim odgovorom si se posro na znanje tim strucnjacima. u buduce malo vise paznje, kolega.
Fudo387

#10438 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Lincoln-Burrows wrote:
Fudo387 wrote: Pa evo, zaboli me qrac za tvojim zahtijevima, zdrao!
I sta's sad?
Ništa i to je jedan od mogućih odgovora.
Samo treba to javno reći.
Pa receno ti je.
Bakir neki dan fino kaze, popu'ste mi qrac.
Mislim, nije tako, al' to je to.
I?
Imas li jos koji zahtijev?
Da neces mozda na sake?
Hafis

#10439 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

155_mm wrote:
Hafis wrote: A to. Imaš ovdje detaljno na stranici:

google, pored ovoliko strucnjaka na temi?! ovim odgovorom si se posro na znanje tim strucnjacima. u buduce malo vise paznje, kolega.
Kakvo pitanje, takav i odgovor.
volta dzontra

#10440 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
...ti sad trazis da Hrvati vjeruju da ce Dzaferovic, Izetbegovic, Becirevic biti tolerantni politicari koji ce uvazavati interese svih gradjana a ne maksimizirati poziciju kod svog birackog tijela za koje znamo koje je...
pa ja baš i ne tražim ništa, koliko vidim vi tražite od mene da vjerujem da se dodatni mehanizmi blokade države kroz Dom naroda neće koristiti protiv države BOsne i Hercegovine. Ukoliko ne vjerujem u to, no problem, mi ćemo sa Miletom to da riješimo.

Vaše je legitimno pravo da izaberete tu strategiju, ali mi je jednostavno glupo da mene ubjeđujete da je to i u mome interesu. Mislim, čemu i zašto.....
ne kazem da je i tvom interesu. mozda je u tvom interesu politicka dominacija i nasilna asimilacija Hrvata kroz javne politike, zakone, nastavne planove, mozda novo "ma hajte molim vas" haustorce u fotelji u predsjednistvu...ostaje neupotrebljiv izborni zakon nakon izbrisanih dva clanka...mozda ce SDA ponuditi prihvaljtivo rjesenje, mozda ce Inzko nametnuti rjesenje...

ovdje se SDA pravi francuska sobarica...sve je divno krasno, sve je pod kontrolom samo njih nitko ne razumije ....do kad ce to prolaziti kod Bosnjaka i tko je sljedeci izborni favorit nemam pojma

s
Alfons Kauders

#10441 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

volta dzontra wrote:
palermo wrote:
ti si pametan i u principu korektan čovjek pa ću da ti odgovorim. Ja razumijem želju Hrvata da se institucionalno stvari riješe na način da im drugi ne biraju predstavnike. Ali, ako je to istinski problem, onda se njemu mora pristupiti na način da se uvažavaju strahovi i bojazni i drugih naroda. Postoje načini na koji se ovo može riješiti. Jedan od njih je da se izbor članova predsjedništva prenese u parlament, i koliko se ja sjećam postojale su takve inicijative. Zašto se od nih odustalo, pa jednostavno zato što bi to značilo sukob sa politikom MIlorada Dodika, a očito on je konj na kojeg se dio hrvatskog političkog establishmenta odlučio kladiti.

Dom naroda, smanjimo njegove ingerencije, nek bude ono što mu ime govori, zaštita interesa nardoa, što prevshodno podrazumjeva zaštitu jezika, kultiurnog identiteta svakog od naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. Sa takvim ingerencijama niko se ne bi bunio protiv ovog zakona jer bi bio u interesu sviju. Ali koristiti Dom naroda kao mehanizam zaštite raznih lobija, ili partikularnih interesa koji su protivni interesima BOsne i Hercegovine i onda pride tražit i da Bošnjaci dobrovoljno pristanu da sebe za vijeke vijekova sstvae u položaj hrvatskih taoca......mislim, rekoh, pametan si čovjek, kontaš i sam...
da. ja razumijem bosnjacku poziciju i nepovjerenje. zasto bi ribu pustili nazad u rijeku. zasto bi vjerovali Hrvatima. Ali postoji i bosnjacki klub u Domu Naroda. Ako se kroz Dom Naroda Hrvati mogu zastitit od stetnih odluka to isto mogu i Bosnjaci. Pretpostavka da ce Hrvati rusiti drzavu samo zato sto im se cefnulo je pretpostavka na kojoj se temelji bosnjacka politika i tu i bosnjacki politicari preuzimaju odgovornost prema svom birackom tijelu.

ogranicavanje Doma naroda na pitanja folklora je smijesno. na temelju cega ces prosuditi sto je pitanje nacionalnog interesa??? nakon ovih politickih dogadanja zadnjih 15 godina. Evo sutra "matematicka vecina" odluci da je sjediste visih sudova samo u gradovima s vise od 200 000 stanivnika. Formalno nigdje ne pise da ce Hrvati voziti u Bosnu kad ih netko tuzi a u stvarnosti je tako...ti sad trazis da Hrvati vjeruju da ce Dzaferovic, Izetbegovic, Becirevic biti tolerantni politicari koji ce uvazavati interese svih gradjana a ne maksimizirati poziciju kod svog birackog tijela za koje znamo koje je...
Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.

DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja. Novi domovi bi imali pravo veta na izbor kandidata koji ne predstavljaju kantone, tako da bi mogli proci i Ostali, ili Srbin za kojeg glasa recimo Z. Hercegovina, ali i USK, SBK i sl.

Hrvati su svakako izrazita vecina u 3 kantona, plus pola stanovnistva u 2 mjesovita kantona. Americke savezne drzave daju 2 senatora, mi bi mogli 3 ili vise (ovisno o odnosu i stanovnistvu u kantonu) pa bi bili zastupljeni sa nekih 40 i vise procenata, sasvim dovoljno za veto. Ne valja po kantonima? Onda isti princip spustiti na opstine.

Nigdje ni trunke diskriminacije, totalno gradjanski pristup u kom niko nije zakinut, niko nije preglasan, a tu su i kompenzacione liste i sl mehanizmi.

Ali jok to, HDZ odbio, nije bilo dovoljno. Hoce kazu, naku Banovinu :)
Lincoln-Burrows

#10442 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

volta dzontra wrote:
U današnje doba TV postaje medij penzionera i taj zahtjev za TV kanalom
ne predstavlja nešto jako značajno. Tu bi mogli biti popustljiviji i druga strana će biti presretna.
155_mm

#10443 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
pa zbog toga je i propala ona hrvatska TV sto je bila u mostaru. i sad bi kao kanal koji ce drugi financirati. kao i uostalom aluminij.

ako SDA izgubi izbore aluminij ce placati najskuplju struju u europi i crknut ce za 12 mjeseci.
512MB

#10444 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Jopet ce ljevica i SzP morat koalirat sa SDA jer Scepo ce ic uz HDZ-SNSD, koja makljaza na pomolu :lol:
volta dzontra

#10445 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

Hafis wrote:
volta dzontra wrote:

Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
Naravno. Treba svim neplatisama iskljuciti uslugu.
Hafis

#10446 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.

DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja.
Samo sam dovde sam čitao :)
volta dzontra

#10447 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

512MB wrote:Jopet ce ljevica i SzP morat koalirat sa SDA jer Scepo ce ic uz HDZ-SNSD, koja makljaza na pomolu :lol:

SZP ce moci koalirati s lovackim drustvom Kalinovik kad SDA zavrsi s njima. Samo HDZ moze politicki prezivjeti SDA zagrljaj. Ostali nestaju ko kap vode na mostarskom asfaltu

SDP, DF, HSP, SBIH, NSRZB nastavi niz
Hafis

#10448 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

155_mm wrote:
Hafis wrote:Ni meni se ovo ne sviđa. Kakav javni servis i bakrači.
pa zbog toga je i propala ona hrvatska TV sto je bila u mostaru.
EROTEL?? Slabo su ti to raja prepričala.
SFOR je nasilno poskidao releje na zahtjev visokog predstavnika
volta dzontra

#10449 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by volta dzontra »

@Alfonso

tko je to ponudio da bi hdz odbio????
Alfons Kauders

#10450 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Rjesenja ima masa, cak da se u potpunosti ukine konstitutivnost, a da niko ne bude zakinut.

DN moze pro forme postati potpuno gradjanski Dom Kantona. Birali bi dva clana predsjednistva bez ikakvih ogranicenja.
Samo sam dovde sam čitao :)
Potpuno gradjanski, po EU standardima. :D

HDZ odbio, tako da ce se sad ici malo opsirnije. :izet:
Post Reply