IRAN

Post Reply
General War

#10426 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
Challenger__ wrote:
salik79 wrote: Ovo prvo mi nije jasno zbog Kerryja. Odigrao je vise nego pozitivnu ulogu, zbog koje je na meti cio-kobaca. Ili Kerry nije u timu sa Obamom :-?

Druga teza mi ne daje odgovor na pitanje - "kako i na koji nacin?!", jer je prilicno jasno da zarobljeni marinci nisu bili upoznati sa takvim planovima (pocetni strah i nervoza su itekako vidljivi, cak nekima i suze liju). Dakle, ako svjesno nisu bili dio igre, kako je moguce da im ovi pridju i zarobe ih bez ispaljenog metka i bez da su ovi i pokusali bjezati?! :-?
Drugo. Kapetan je dio tima a on ni malo nije bio uplašen. Prvo. Kerry je real-političar a Biiden i Nulandova su cionistički jastrebovi. Naravno, samo špekulišem na tragu tvoga pitanja...
Nekako mi je to nevjerovatan scenario, iako mi daje jedino logicno objasnjenje. Kapetan, i pored vjerovatnog negodovanja, naredio da se saceka dolazak iranskih marinaca, ne pruza nikakav otpor, niti pokusava pobjeci sa lica mjesta nakon sto je uocen dolazak iranskih patrolnih camaca...
Prije ce bit da su djonali u brodu, dug put, sunce przi, a vojska samo ceka priliku da uhvati sna.
salik79

#10427 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote: Kad si vec tu, kao nekakav general, pa makar i trol, mozes li objasniti na koji nacin su ova dva patrolna broda detektovana (50 km u teritorijalnim vodama Irana), te na koji nacin su bili zarobljeni, bez da pokusaju pobjeci, ili pruziti bilo kakav otpor?!
Kao general i trol tebi koji mijesas iranski narod sa rezimom koji ge je u najmanju ruku drzao u ekonomskoj stagnaciji trideset i kusur godina, dok je iran trgovao i razvijao se, dotada emirati, qatar...pa i SA su bile beduinske pustinje...dok se nije ovaj ti avatar pojavio
A sad ovo drugo: de malo odvadi od tih 50Km, sa osmatracnice sa Farsi ostrva koja je inace baza revolucionarne garde mogli su ih uocit i sa osmatracnice...Ma usrali se amerikanci kad su vidjeli onu silu od plasticnih kada, sto ih iranci nazivaju raketnim brodovima :lol:
RQ 170 nije oboren, vec je zakazao autopilot, incce bi bio u hiljadu dijelova a ne onako lijepo sletio.,,zato ne znam o cemu ti pricas o kakvoj reakciji?
Na ovakvoj dozi ignorancije i nesuvislosti u izvrtanju cinjenica bi i sam Fox news pozavidio...Opet nisi dao odgovor, na koji nacin? Kako?! A da ne spominjem da je jos veca sramota i ponizenje biti zarobljen od nekoga sa "plasticnim kadama", dok ti imas na raspolaganju najmodernije plovilo opremljeno, skoro kao razarac, svim vrstama oruzja!!!???
salik79

#10428 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote: Prije ce bit da su djonali u brodu, dug put, sunce przi, a vojska samo ceka priliku da uhvati sna.
Vidio si kako taj put izgleda na snimku koji sam postavio. Nema djonanja, a pogotovo ne triangularnog puta do Bahreina. Put ide pravolinijski.
pirpa

#10429 Re: IRAN

Post by pirpa »

General War wrote:
pirpa wrote:
"The USS Truman Aircraft carrier showed unprofessional moves for 40 minutes after the detention of the trespassers, while we were highly prepared with our coast-to-sea missiles, missile-launching speedboats and our numerous capabilities,but we communicated an announcement through the international (radio) systems and prevented any further irresponsible moves by them...The US and France's aircraft carriers were within our range and if they had continued their unprofessional moves, they would have been afflicted with such a catastrophe that they had never experienced all throughout the history."
Iran's IRGC Navy Commander Rear Admiral Ali Fadavi
jah :zzzz:
40 minuta se uzvrtili kao kokoška bez glave, te kreni , te stani :lol: :lol:

đe češ lave na Iran :D
General War

#10430 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote: Kad si vec tu, kao nekakav general, pa makar i trol, mozes li objasniti na koji nacin su ova dva patrolna broda detektovana (50 km u teritorijalnim vodama Irana), te na koji nacin su bili zarobljeni, bez da pokusaju pobjeci, ili pruziti bilo kakav otpor?!
Kao general i trol tebi koji mijesas iranski narod sa rezimom koji ge je u najmanju ruku drzao u ekonomskoj stagnaciji trideset i kusur godina, dok je iran trgovao i razvijao se, dotada emirati, qatar...pa i SA su bile beduinske pustinje...dok se nije ovaj ti avatar pojavio
A sad ovo drugo: de malo odvadi od tih 50Km, sa osmatracnice sa Farsi ostrva koja je inace baza revolucionarne garde mogli su ih uocit i sa osmatracnice...Ma usrali se amerikanci kad su vidjeli onu silu od plasticnih kada, sto ih iranci nazivaju raketnim brodovima :lol:
RQ 170 nije oboren, vec je zakazao autopilot, incce bi bio u hiljadu dijelova a ne onako lijepo sletio.,,zato ne znam o cemu ti pricas o kakvoj reakciji?
Na ovakvoj dozi ignorancije i nesuvislosti u izvrtanju cinjenica bi i sam Fox news pozavidio...Opet nisi dao odgovor, na koji nacin? Kako?! A da ne spominjem da je jos veca sramota i ponizenje biti zarobljen od nekoga sa "plasticnim kadama", dok ti imas na raspolaganju najmodernije plovilo opremljeno, skoro kao razarac, svim vrstama oruzja!!!???
PA sta hoces od mene, otkud ja znam :D , mogu samo nagadjati ko i ti sto se tice americkih vojnika, istraga je jos u toku. Za sramotu i ponizenje, a prije svega za diplomatski gaf...ce odgovarati njihov CO. Camac (rijecni) ne puca sam od sebe vec to radi posada.
salik79

#10431 Re: IRAN

Post by salik79 »

A zamisli da su im sa ovakvim strojevima dosli, umjesto onim "plasticnim kadama"!? Jarane, evo dje sam tanak, ako ih ne bi hercika strefila :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8pqhkh7Poyo [/youtube]

Sve made in I.R. Iran. Za vrijeme saha nisu doslovno ni plasticne kade, ne one "plasticne kade" o kojima trol prica, umjeli napraviti. 8-) ;-)
General War

#10432 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
General War wrote: Prije ce bit da su djonali u brodu, dug put, sunce przi, a vojska samo ceka priliku da uhvati sna.
Vidio si kako taj put izgleda na snimku koji sam postavio. Nema djonanja, a pogotovo ne triangularnog puta do Bahreina. Put ide pravolinijski.
Jesi li ikad cuo da na camcima isto postoji auto pilot?...barem na ovim ne- iranskim?

"A sailor may have punched the wrong coordinates into the GPS and they wound up off course. Or the crew members may have taken a shortcut into Iranian waters as they headed for the refueling ship, officials said."
General War

#10433 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:A zamisli da su im sa ovakvim strojevima dosli, umjesto onim "plasticnim kadama"!? Jarane, evo dje sam tanak, ako ih ne bi hercika strefila :D

Sve made in I.R. Iran. Za vrijeme saha nisu doslovno ni plasticne kade, ne one "plasticne kade" o kojima trol prica, umjeli napraviti. 8-) ;-)

:lol:
To sto dajes nekome chalengerovske epitete ne cini te pametnijim...jarane znas li ti sta se sve krece iznad i u medjunarodnim vodama oko tih "tus kabina"?
Btw, Iran ja za vrijame Saha imao najmoderniju mornaricu, vazduhoplovstvo...uz rame sa amerikom tada...
salik79

#10434 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
Jesi li ikad cuo da na camcima isto postoji auto pilot?...barem na ovim ne- iranskim?

"A sailor may have punched the wrong coordinates into the GPS and they wound up off course. Or the crew members may have taken a shortcut into Iranian waters as they headed for the refueling ship, officials said."

Te spekulacije su odbacene, kao suvise idiotske :mrgreen: Ako su vec xyz puta isli istom rutom, te ako postoji autopilot, zar je moguce da one (koordinate) vec odavno nisu memorirane?! Ta, nece imati memoriranu rutu prema tom iranskom otoku!? A krenuli su na put, pretpostavljam, praznih rezervoara, pa su odlucili tankati... i to bas kod Iranaca :lol: U ovo moze povjerovati samo tipicni konzument cio-propagande (fox&co) :run: :skoljka:
pirpa

#10435 Re: IRAN

Post by pirpa »

salik79 wrote:
pirpa wrote:
"The USS Truman Aircraft carrier showed unprofessional moves for 40 minutes after the detention of the trespassers, while we were highly prepared with our coast-to-sea missiles, missile-launching speedboats and our numerous capabilities,but we communicated an announcement through the international (radio) systems and prevented any further irresponsible moves by them...The US and France's aircraft carriers were within our range and if they had continued their unprofessional moves, they would have been afflicted with such a catastrophe that they had never experienced all throughout the history."
Iran's IRGC Navy Commander Rear Admiral Ali Fadavi
Vidio sam da si ovo postavljao, i ja sam. Ovo oko cega Challi i ja diskutujemo je moguce samo u slucaju igranja "duplog pasa"...Pokusavamo odgonetnuti kako je uopce moguce izvesti onakvu akciju...Imas li ti kakvu ideju (osim da je Allah dz.s. spustio perdu amerckim marincima)?!
moje misljenje da su poslani (zrtvovani) u nadi da ce iran napraviti nesmotren potez koji bi doveo do tenzija.
nesto im ne vjerujem da su tek tako zalutali u iranske vode, kako god iran je majstorski odreagovao na situaciju.
sto se tice zarobjavanja , koliko god da su oni americki camci opremljeni i zajebani :D . pet ovih camaca mogu zavrsiti posao.
salik79

#10436 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:A zamisli da su im sa ovakvim strojevima dosli, umjesto onim "plasticnim kadama"!? Jarane, evo dje sam tanak, ako ih ne bi hercika strefila :D

:lol:
To sto dajes nekome chalengerovske epitete ne cini te pametnijim...jarane znas li ti sta se sve krece iznad i u medjunarodnim vodama oko tih "tus kabina"?
Btw, Iran ja za vrijame Saha imao najmoderniju mornaricu, vazduhoplovstvo...uz rame sa amerikom tada...
Ovo su brzi camci, bas kao i ovi kod amera...Ali, vidjeli smo da nema potrebe za njihov angazman :mrgreen: Iran je imao samo ono sto im je Amerika bila spremna dati u zamjenu za naftu. Danas imaju sve sto sami naprave, bez da im ameri odredjuju sta i kako.
General War

#10437 Re: IRAN

Post by General War »

pirpa wrote: moje misljenje da su poslani (zrtvovani) u nadi da ce iran napraviti nesmotren potez koji bi doveo do tenzija.
nesto im ne vjerujem da su tek tako zalutali u iranske vode, kako god iran je majstorski odreagovao na situaciju.
sto se tice zarobjavanja , koliko god da su oni americki camci opremljeni i zajebani :D . pet ovih camaca mogu zavrsiti posao.
Sto bi ih zrtvovali? Mogu jednostavno da produze ili ublaze sankcije a ne da ih skroz ukinu...zbog xy razloga.

Zavrse posao oko cega?
Challenger__

#10438 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

General War wrote:Sto bi ih zrtvovali? Mogu jednostavno da produze ili ublaze sankcije a ne da ih skroz ukinu...zbog xy razloga.
Ne mogu. Zato što je to dogovor velikih sila (pet stalnih članica SB/VS) i Njemačke sa Iranom a ne sporazum USA-Iran.
General War

#10439 Re: IRAN

Post by General War »

salik79 wrote:
Ovo su brzi camci, bas kao i ovi kod amera...Ali, vidjeli smo da nema potrebe za njihov angazman :mrgreen: Iran je imao samo ono sto im je Amerika bila spremna dati u zamjenu za naftu. Danas imaju sve sto sami naprave, bez da im ameri odredjuju sta i kako.
Nije do brzih camaca vec do preciznog i efektnog oruzja.
Pa sto im lizu stopala (pustaju vojsku, oslobadjaju iz zatvora narpasno spijune) ako je tako?!...mislim da je ovo drugo sasvim ociglednije. Upletenost irana u Siriji, jemenu, iraku govore da iranu je itekako stalo do ukidanja sankcija i priblizavanja zapadu jer im je zapad priblizio ratiste na par kilometara od granice i ekonomski ih unistavaju.
General War

#10440 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:
General War wrote:Sto bi ih zrtvovali? Mogu jednostavno da produze ili ublaze sankcije a ne da ih skroz ukinu...zbog xy razloga.
Ne mogu. Zato što je to dogovor velikih sila (pet stalnih članica SB/VS) i Njemačke sa Iranom a ne sporazum USA-Iran.
To onih sila sto ti volis da kazes da su piuni americke politike? (bez rusije naravno)...a i to vetom mogu da srede...pa nek rusija bira sta da kupi od irana, naftu, ove brze camce...pezoa :lol:
Last edited by General War on 16/01/2016 20:01, edited 1 time in total.
Challenger__

#10441 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Užasno si naporan sa tim svojim podaničkim mentalitetom. Ako si ti od onih koji "ližu stopala", a jesi očigledno, nije takav svijet, odnosno nije Iran. Projiciraš sebe na svijet, nije ni čudo što uopšte ne shvataš šta se dešava.
Last edited by Challenger__ on 16/01/2016 20:01, edited 1 time in total.
Challenger__

#10442 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

General War wrote:To onih sila sto ti volis da kazes da su piuni americke politike?
Kina i RF? Gdje ja to kažem? Luduješ.
Last edited by Challenger__ on 16/01/2016 20:03, edited 1 time in total.
General War

#10443 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:Užasno si naporan sa tim svojim podaničkim mentalitetom. Ako si ti od onih koji "ližu stopala", a jesi očigledno, nije takav svijet, odnosno nije Iran. Projiciraš sebe na svijet, nije ni čudo što uopšte ne shvataš šta se dešava.
Zato si Ti tu kao balans :lol:
General War

#10444 Re: IRAN

Post by General War »

Challenger__ wrote:
General War wrote:To onih sila sto ti volis da kazes da su piuni americke politike?
Kina i RF? gdje ja to kažem? Luduješ.
Ispravio sam se...ima veto, moze li on sta pomoc u SB?
Challenger__

#10445 Re: IRAN

Post by Challenger__ »

Ne razumiješ ti to... Dogovor je dogovor, sa ili bez USA. USA nakon svega mogu unilateralno uvoditi sankcije ali svijet to više ne obavezuje. Dogovor se, eventualno, mogao minirati nekim velikim spinom, tipa bespotrebnog masakra američkih marinaca u vodama Persijskog zaliva (na šta ti kolega ukazuje), ali do toga nije došlo.
Last edited by Challenger__ on 16/01/2016 20:06, edited 1 time in total.
pirpa

#10446 Re: IRAN

Post by pirpa »

nego, da se mi malo nasmijemo :lol:

locirali im podmornicu , kakvi kraljevi :lol: :lol:
salik79

#10447 Re: IRAN

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
Nije do brzih camaca vec do preciznog i efektnog oruzja.
Pa sto im lizu stopala (pustaju vojsku, oslobadjaju iz zatvora narpasno spijune) ako je tako?!...mislim da je ovo drugo sasvim ociglednije. Upletenost irana u Siriji, jemenu, iraku govore da iranu je itekako stalo do ukidanja sankcija i priblizavanja zapadu jer im je zapad priblizio ratiste na par kilometara od granice i ekonomski ih unistavaju.

A to kao nemaju precizno i efikasno oruzje?! :lol: Pa sta mislis zbog cega Amerika zazire od Irana?! Da je drugacije, davno bi ih zadesila sudbina Iraka i ostalih zemalja...Ko lize stopala? Ko pusta vojsku?! Pa da je tako, ne bi ih onda nikako ni zarobljavali, a pogotovo ne na onako profesionalan nacin. Sta vele Fox-ovci:"Ponizavaju americku vojsku pred ocima citavog svijeta!" :lol: Pustili su spijune u zamjenu za zatvorene iranske drzavljane...Jebe se, bolan, njima za americke sankcije - njih "zuljaju" sankcije ostalih zemalja, te bankarskog sektora koji je pod cionistickom kontrolom (SWIFT), na koje je Amerika izvrsila pritisak da se uvedu. Ne bi se Kerry onoliko trudio da pregovori uspiju, te da se ukinu sankcije, da to nije i u interesu Amerike. Ne mislis, valjda, da ih naprasno vole?!A i ostale zemlje vrse kontra pritisak, jer i one, sasvim sigurno, imaju znatne gubitke zbog sankcija koje , realno, jedino cionistima odgovaraju.
zvizdan

#10448 Re: IRAN

Post by zvizdan »

mousstapha wrote:

Ovaj je odlican! Bas sam nedavno gledao. Vrhunska drama! :thumbup:
Ako si slucajno propustio jedno od ova dva remek-djela Madzida Madzidija, pogledaj i neces pozaliti. Filmovi od kojih se postaje bolji covjek. Imas ih na torrentima, a mozes naci i domace titlove.

Rang-e Khoda (Boja Boga), prevodjen iz puritanistickih razloga kao Boja Raja (The Color of Paradise) :D

I Avaz-e gondžeškha ili Pjesma vrabaca (The Song of Sparrows)

dobojlija81

#10449 Re: IRAN

Post by dobojlija81 »

ove US sankcije teske 100 milijardi :shock:
bile
jao_situacije

#10450 Re: IRAN

Post by jao_situacije »

General War wrote:
salik79 wrote:

i tako se vozili par stotina kilometara u pogrešnom smjeru :mrgreen:
Post Reply