Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
made_in_sarajevo

#10426 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by made_in_sarajevo »

beco wrote:
made_in_sarajevo wrote:
Bakir1 wrote:Nekada usljed lose montaže ili problematične felge zrak izlazi na spoju felge i gume, a moze biti da si srece kurate pa si odmah pokupio saraf ili ekser.
Dovoljno je da navlazis ventil i malo ga zavratis u svim smjerovima kako bi njega eliminisao.
U svakom slučaju vrati se tamo gdje je bila montaza ;-)
Ako se vratim u unitrade mogu im jebat od do samo. Pravi monteri su tamo, nista napraviti ne znaju nego samo uzmi gotovo i zamjeni,a i to zajebu. Otici cu do onog vulkanizera u Nedzaricima kod domova, a unitrade cao.
Što bi to radio nek poprave sranje koje su napravili? Halo malo odgovornosti za svoj posao. Mada ce se oni poceti izvlačiti da nije do njih.
To mi je najgore kad pocne nije do nas to si ti pokvario. Mogu im onda na kamaru sve redati ili ih zaobici ubuduce u sirokom luku jer su glupani teski. Sad mi je bas jasno zasto je bruku ljudi dosli kod njih i samo kupe gume. Monteri koji veze sa zivotom nemaju
tovarish

#10427 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tovarish »

Bakir1 wrote:Otici ce to ko halva, mada ja to ne bih radio do ljeta, ali svako svoje zna ;-)
:thumbup:
Industrialyzer

#10428 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Industrialyzer »

tovarish wrote:Kupio sam sebi polovan bibi i na njemu su dosle 4 save eskimo u savrsenom stanju - dimenzije 195 65 15.

Pod savrseno mislim da su iz 2016 i vozene najvise zimu i pol.Prethodni gazda umro u januaru.

S obzirom da ne vjerujem Savi,uzet cu sebi neke premium gume,a ove bih prodao.

Koja je realna cijena za njih?
tovarish

#10429 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tovarish »

Industrialyzer wrote:
tovarish wrote:Kupio sam sebi polovan bibi i na njemu su dosle 4 save eskimo u savrsenom stanju - dimenzije 195 65 15.

Pod savrseno mislim da su iz 2016 i vozene najvise zimu i pol.Prethodni gazda umro u januaru.

Iz nekog razloga ti ne prolazi odgovor na poruku.Ako imate ti ili prijatelj viber,posalji mi broj,pa cu te kontaktirati.
Industrialyzer

#10430 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Industrialyzer »

tovarish wrote:
Industrialyzer wrote:

Iz nekog razloga ti ne prolazi odgovor na poruku.Ako imate ti ili prijatelj viber,posalji mi broj,pa cu te kontaktirati.
Sad moze PP sigurno
noviclan

#10431 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by noviclan »

Sta uzimas u ovoj dinenziji
tovarish

#10432 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tovarish »

noviclan wrote:

Sta uzimas u ovoj dinenziji
Alpin 6 je prva opcija,a ako ne uzmem njega,onda UG9.
UmaX

#10433 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by UmaX »

Svaki premium je dobar. Bolje onda uzet koji god povoljniji premium, ne kupuju se gume kao TV.
tovarish

#10434 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tovarish »

UmaX wrote:Svaki premium je dobar. Bolje onda uzet koji god povoljniji premium, ne kupuju se gume kao TV.
Donekle se slazem,jer svaki premium odradjuje vrhunski posao.Ali opet,postoje razliciti vozaci,razliciti uslovi i nacin voznje,pa ako neko pazi da mu guma ima odredjene karakteristike,onda ce gledati da uzme ono sto odgovara njegovom stilu voznje,uslovima voznje i licnim potrebama.

Tako mene Michelin privlaci po tome sto njihove gume uglavnom najduze zadrzavaju prvobitne performanse,a na ovom Alpin 6 su na tome jos dodatno poradili.
Last edited by tovarish on 27/10/2018 19:32, edited 1 time in total.
UmaX

#10435 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by UmaX »

tovarish wrote:
UmaX wrote:Svaki premium je dobar. Bolje onda uzet koji god povoljniji premium, ne kupuju se gume kao TV.
Donekle se slazem,jer svaki premium odradjuje vrhunski posao.Ali opet,postoje razliciti vozaci,razliciti uslovi i nacin voznje,pa ako neko pazi da mu guma ima odredjene karakteristike,onda ce gledati da uzme ono sto odgovara njegovom stilu voznje,uslovima voznje i licnim potrebama.

Tako mene Michelin privlaci po tome sto ta guma najduze zadrzava prvobitne performanse,a na ovom Alpin 6 su na tome jos dodatno poradili.
To jest, mada eto ja toliko malo prelazim da ce guma prije ostarit nego ce se potrosit.

Michelin jest kralj potrosnje, nema sta. Ali je i Continental tu puno napredovao, nije stanje kao nekad.
tovarish

#10436 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by tovarish »

UmaX wrote:
tovarish wrote:

Tako mene Michelin privlaci po tome sto ta guma najduze zadrzava prvobitne performanse,a na ovom Alpin 6 su na tome jos dodatno poradili.
To jest, mada eto ja toliko malo prelazim da ce guma prije ostarit nego ce se potrosit.

Michelin jest kralj potrosnje, nema sta. Ali je i Continental tu puno napredovao, nije stanje kao nekad.
Zato i kazem da se kupuje prema potrebama vozaca.Ja predjem godisnje 20tak hiljada km i pola od toga je zimi.Znaci za 5 godina je to 50 000 km i jako MI je bitno da guma bude sto kvalitetnija kako joj vrijeme prolazi.
Industrialyzer

#10437 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Industrialyzer »

Gdje kupiti gume u Sarajevu? Imam dva uslova, da su profesionalni i da nije velika guzva radnim danima :D
Naslovnica

#10438 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Naslovnica »

Industrialyzer wrote:Gdje kupiti gume u Sarajevu? Imam dva uslova, da su profesionalni i da nije velika guzva radnim danima :D
I ovo doba godine vjerovatno nigdje.
:(
Naslovnica

#10439 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Naslovnica »

Industrialyzer wrote:

Ako uzmeš 100KM za sve 4 budi sretan.
Govorim ti iz sopstvenog iskustva.
Optimist

#10440 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Optimist »

Industrialyzer wrote:Gdje kupiti gume u Sarajevu? Imam dva uslova, da su profesionalni i da nije velika guzva radnim danima :D

Kupis online i nosis svome lokalnom vulkanizeru na montazu.
Dzontra_Volta

#10441 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Dzontra_Volta »

Na ekupi.ba nema gužve. Donesu ti ih kući.
noviclan

#10442 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by noviclan »

Dzontra_Volta wrote:
Na ekupi.ba nema gužve. Donesu ti ih kući.
A dje ih montirati
yoyo13

#10443 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by yoyo13 »

Koja guma i kad ti odgovara montaza da vidim kad su majstori slobodni da ti to odrade u ovih dan dva.
Industrialyzer

#10444 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Industrialyzer »

yoyo13 wrote:
Koja guma i kad ti odgovara montaza da vidim kad su majstori slobodni da ti to odrade u ovih dan dva.

Hvala drug, ali sam dogovorio sutra termin da to zavrsim :thumbup:
semirsar

#10445 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by semirsar »

yoyo13

#10446 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by yoyo13 »

Industrialyzer wrote:
yoyo13 wrote:

Hvala drug, ali sam dogovorio sutra termin da to zavrsim :thumbup:
Nema frke, rade kod mene momci u sklopu pumpe u servisu odlicno. Nema guzve a nabavne su im cijene guma :thumbup:
Kiki_Musampa

#10447 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Kiki_Musampa »

semirsar wrote:http://www.syron.eu/en/
kak'e su sad ove, dobih ponudu u mailu?
https://pennyshop.ba/shop/penny-plus/au ... /auto-gume
Ako je vjerovati adac.-u,ocajne :bih:
ovo_mi_je_nick

#10448 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ovo_mi_je_nick »

U subotu u Savi situacija takva da sam dosao u 10 a zavrsio montazu u 1 :D

HP2 prilicno dobra guma za moje potrebe. Malo ljulja u krivinama ali valjda dok se odviknem od ljetnih :lol:
ElRe

#10449 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by ElRe »

Kaže meteorolog na FACE TV-u narednih 10ak dana sunčano, temperature do 25 stepeni, more do 29.
beni-bu-man

#10450 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by beni-bu-man »

ElRe wrote:Kaže meteorolog na FACE TV-u narednih 10ak dana sunčano, temperature do 25 stepeni, more do 29.
dobro ti je reko, cekaj prvi snjieg pa onda zamjeni gume :mrgreen:
Post Reply