Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
-
Ermin ZM
#10426 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Nmg se sjetit tacno koji clan je prije nekog vremena se interesovao za Lomo regular, ima LLC pa je htio jos jednu jeftiniju dodat slicne kvalitete. Ugl znam da smo pricali o Azuri Supri 750-800 km i kako je Lomo Regular pod drugim imenom. Momak sa drugog foruma se zainteresovao i raskopao je jednu u radnji i kaze Lomo Regular samo sa Azuri naljepnicom. Sve ostalo apsolutno isto. Eto ko ima ovaj model u vidu moze pojeftino proc. Ja sam gkedao na piku oko 750-800 km se krecu kako gdje. Za 1500 km, te dvije klime se dobije snaga od 6kw na -15, po meni je bolje tako neg premijum modele od 1800, 2000 km uzimat.
-
NecuVise
#10427 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja sam pitao za to, hvala na javljaju. Vidio sam evo njegov post, to je već neka ozbiljnija razlika u cijeni da se može razmišljati o njoj. 
-
Ermin ZM
#10428 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ako si zadovoljan sa LLC bices i sa ovom. Jaca je i tisa od LLC. Kod mene jaran vidio moju kako grije i htio 2 uzet ja ga nagovorim na 1 LLC i 1 Lomo R. Citao dobra iskustva za LLC, mislio sam tada da je jaca od loma i haj reko nek uzme. Kaze sa obe zadovoljan, skoro ista potrosnja al mu bolje Regular radi kad zahladni ispod nule, tisa i rijedje u defroste ide i kraci. Kad vidis vanjsku bice ti jasno, od LLC je 26 kg od Lomo R/Azuri Supre 31kg. Obe daju 3kw na -15, ali LLC radi na 120 herza a Lomo Regular na 75. Jaci kompresor ima. LLC ima dvoredi izmjenjivac, Regular jednoredi ali sa velikom povrsinom i to joj utice da kratko radi defroste. Bolji je dvoredi za snagu, al sa jednoredim su kraci defrosti. Moja koliko sam upratio oko 4 minute radi defrost i odma pocne topao zrak puhat.
Kaze mi serviser nijednu reklamaciju za Lomo Regular nisu imali.
Plus kad se budes javljao po piku pitaj da spuste za gotovinsko placanje, s obzirom na ovu krizu msm da ce dat samo da se proda mozda prodjes za 850km sa ugradnjom. Tebi bi radile skroz rastereceno, ako ti je 1 LLC grijala 2 klime bi na leru radile. 6kw imas na -15, a oko nule oko 7-8 kilowata okvirno, nema zime za tebe
-
NecuVise
#10429 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Hvala na informacijama. Ići će u dnevnu površine 18-20kv tako da snage ima i previše. Doduše imam dosta prozora tu.
Mene interesuje da li bi frižideru smetalo ako klima puše u njega? Nekako mi to dođe najbolje mjesto ali ne znam hoće li frižideru biti problem. Razumije li se neko u ovo?
Mene interesuje da li bi frižideru smetalo ako klima puše u njega? Nekako mi to dođe najbolje mjesto ali ne znam hoće li frižideru biti problem. Razumije li se neko u ovo?
-
Ermin ZM
#10430 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Generalno pravilo kaze da ne bi trebalo ispred klime bit nista sto stvara frekvencije i toploto. Sad na frizider sigurno bi utjecalo da bi malo vise trosio. Opet sacekaj da jos neko se javi, ima ovde i servisera na forumu bolje se razumiju.NecuVise wrote: ↑04/04/2020 13:37 Hvala na informacijama. Ići će u dnevnu površine 18-20kv tako da snage ima i previše. Doduše imam dosta prozora tu.
Mozes li je ikako nastimat da puse u vrata od hodnika?
Nego znas sta je problem, kontam se ovo ti je malo pojaka klima za 18 kvadrata, bojim se da bi na vecim temperaturama se dosta gasila jer ne moze modulirat extra nisko. Ja sam svoju oko 350 uhvatio, ne sjecam se tacno. Na minusima nikakav problem, al na plusevima moze bit. Vidi sa alenom on je ima duze pa ti moze malo priblizit bolje njenu kulturu rada.
-
NecuVise
#10431 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Nek se gasi, manje će smetati frižideru
ja volim da je toplije u dnevnoj tako da 24-25 je za mene odgovarajuća temperatura. Imat će ona posla. A kad su visoke temperature (10-20°) ja svakako gasim klimu i dižem zavjese.
Da puše prema hodniku može jedino da je na one nosače postavim što je Haso ovdje stavljao, a to ne dolazi u obzir.
Da puše prema hodniku može jedino da je na one nosače postavim što je Haso ovdje stavljao, a to ne dolazi u obzir.
-
Ermin ZM
#10432 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Doduse imas 3 d ispuh mozes usmjeriti krilca. Meni je u dnevnom od 26 kvadrata i drzala je temperaturu od 25-26. Ne volim ja toliko al zena ko kokos, plus mala se ne voli oblacit vazda u bodiju hoda pa zbog tog se nisam bunio. Savjet od mene, stavi antivibracioni set. Ja nikakve vibracije nisam osjetio u kuci a samo 12km sam platio.NecuVise wrote: ↑04/04/2020 20:45 Nek se gasi, manje će smetati frižideruja volim da je toplije u dnevnoj tako da 24-25 je za mene odgovarajuća temperatura. Imat će ona posla. A kad su visoke temperature (10-20°) ja svakako gasim klimu i dižem zavjese.
-
NecuVise
#10433 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Gdje si kupio taj set?
-
Ermin ZM
-
Boki5
#10435 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Zdravo svima... Evo da prenesem moja iskustva sa grijanjem na inverter. Neko je pisao da ima malo ili nikako postova o drugim brendovima kao npr. Maxon i slično... Ja sam u septembru, neplanski, postavio dva Maxon invertera (12-estka). Model je fresh sa r32 freonom. Maxon je MB – Frigov brend i proizvodi Midea za njih. To lijepo piše na vanjskoj jedinici, ko proizvodi, gdje i za koga… Iskustvo grijanja uz pomoć invertera imam već nekoliko godina (od 2012). Ali ovo mi je prva zima da skoro (to "skoro" ću objasniti kasnije) nisam kombinovao sa drvima kako sam to prije radio.
Početak ozbiljnijeg grijanja je bio tek nekada u novembru. Septembar nije bilo potrebe, a oktobar samo ponekad i to poslije podne prije kupanja bebe. U oktobru takođe nije bilo potrebe za grijanjem noću. Nekada u novembru su oba inventera uključena i od tada više nisu isključivana sve do kraja marta, dan noć su radila. Ocjena: Vrlodobar 4. U suštini sam zadovoljan. Prvo pozitivne stvari: I vanjska i unutrašnja jedinica su veoma tihe. A ja sam tu veoma težak, a spavam pod klimom. Najniža temperatura je bila, mislim, oko - 8 do - 10… U početku, zbog buđenja malca u ranim jutarnjim satima, sam izlazio na terasu da oslušnem kako rade vanjske (obje vanjske su postavljene na terasi, znači na zidu dnevnog boravka u kojem sam ja spavao) na niskim temperaturam, ispod 0 pa do najnižih gore navedenih temperatura. Tiho, bez neke buke kompresora ili ventilatora. Sama unutrašnja i vanjska jedinica odaju utisak kvalitetno sklopljenog uređaja. Defrost je rijedak, odnosno dešavao se samo kada je u vazduhu bilo veoma mnogo vlage i kada su bile one cjelodnevne magle. Naravno uz temperature oko ili ispod 0. Traje nekih 5, 6 minuta sve ukupno. Od trenutka kada krene pa do momenta ponovnog rada. Taj pareiod sa dugotrajnim maglama me izluđivao. Od prilke na svakih 45 minuta je bio defrost. Ono što me iznenadilo je to da nikada nije klima potpuno zaledila. Kako bih rekao… Bila okovana ledom… Stekao sam utisak da je programirano da radi tako. Podešena temperatura je bila ovako: u dnevnom u rasponu od 22 do 24, a u sobi gdje malac spava od 22 do 23, dakle u zavisnosti od vanjske temperature. Nemam termometre, pa ne mogu reći kolika je bila temperatura, ali nama je bilo ugodno toplo u cijelom stanu cijelu zimu. Imajte na umu i da imamo malu bebu. Računi…. E nemam one mjerače, pa su procjene okvirne. Novembar zanemarivo, decembar 106 KM, a najveći račun je bio u januaru, a iznosio je 122 KM. Februar već 98, a za mart čekam. Trebao bi biti nešto manji nego februarski.
Negativnosti: Daljinski je ko igračka. Djeluje veoma nekvalitetno urađen. Ovaj model ima samo tri brzine ventilatora i auto mod. To se pokazalo meni kao najveći nedostatak. Eto toliko da post ne bude previše dug…
Početak ozbiljnijeg grijanja je bio tek nekada u novembru. Septembar nije bilo potrebe, a oktobar samo ponekad i to poslije podne prije kupanja bebe. U oktobru takođe nije bilo potrebe za grijanjem noću. Nekada u novembru su oba inventera uključena i od tada više nisu isključivana sve do kraja marta, dan noć su radila. Ocjena: Vrlodobar 4. U suštini sam zadovoljan. Prvo pozitivne stvari: I vanjska i unutrašnja jedinica su veoma tihe. A ja sam tu veoma težak, a spavam pod klimom. Najniža temperatura je bila, mislim, oko - 8 do - 10… U početku, zbog buđenja malca u ranim jutarnjim satima, sam izlazio na terasu da oslušnem kako rade vanjske (obje vanjske su postavljene na terasi, znači na zidu dnevnog boravka u kojem sam ja spavao) na niskim temperaturam, ispod 0 pa do najnižih gore navedenih temperatura. Tiho, bez neke buke kompresora ili ventilatora. Sama unutrašnja i vanjska jedinica odaju utisak kvalitetno sklopljenog uređaja. Defrost je rijedak, odnosno dešavao se samo kada je u vazduhu bilo veoma mnogo vlage i kada su bile one cjelodnevne magle. Naravno uz temperature oko ili ispod 0. Traje nekih 5, 6 minuta sve ukupno. Od trenutka kada krene pa do momenta ponovnog rada. Taj pareiod sa dugotrajnim maglama me izluđivao. Od prilke na svakih 45 minuta je bio defrost. Ono što me iznenadilo je to da nikada nije klima potpuno zaledila. Kako bih rekao… Bila okovana ledom… Stekao sam utisak da je programirano da radi tako. Podešena temperatura je bila ovako: u dnevnom u rasponu od 22 do 24, a u sobi gdje malac spava od 22 do 23, dakle u zavisnosti od vanjske temperature. Nemam termometre, pa ne mogu reći kolika je bila temperatura, ali nama je bilo ugodno toplo u cijelom stanu cijelu zimu. Imajte na umu i da imamo malu bebu. Računi…. E nemam one mjerače, pa su procjene okvirne. Novembar zanemarivo, decembar 106 KM, a najveći račun je bio u januaru, a iznosio je 122 KM. Februar već 98, a za mart čekam. Trebao bi biti nešto manji nego februarski.
Negativnosti: Daljinski je ko igračka. Djeluje veoma nekvalitetno urađen. Ovaj model ima samo tri brzine ventilatora i auto mod. To se pokazalo meni kao najveći nedostatak. Eto toliko da post ne bude previše dug…
-
Ermin ZM
#10436 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Hvala sto si podijelio iskustva. Za Mideu sam cuo da prave kvalitetne inverter klime, samo sam citao da su bucnije na nizim temperaturama. Tvoje iskustvo kaze drugo, mzoe bit da su se popravili na tom polju, to mi je jako zanimljivo. Koje si invertere prije imao i koliko su te kostale te Maxon/Midea klime?Boki5 wrote: ↑10/04/2020 17:50 Zdravo svima... Evo da prenesem moja iskustva sa grijanjem na inverter. Neko je pisao da ima malo ili nikako postova o drugim brendovima kao npr. Maxon i slično... Ja sam u septembru, neplanski, postavio dva Maxon invertera (12-estka). Model je fresh sa r32 freonom. Maxon je MB – Frigov brend i proizvodi Midea za njih. To lijepo piše na vanjskoj jedinici, ko proizvodi, gdje i za koga… Iskustvo grijanja uz pomoć invertera imam već nekoliko godina (od 2012). Ali ovo mi je prva zima da skoro (to "skoro" ću objasniti kasnije) nisam kombinovao sa drvima kako sam to prije radio.
Negativnosti: Daljinski je ko igračka. Djeluje veoma nekvalitetno urađen. Ovaj model ima samo tri brzine ventilatora i auto mod. To se pokazalo meni kao najveći nedostatak. Eto toliko da post ne bude previše dug…![]()
-
Boki5
#10437 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Pa imao bih još svašta napisati, ali prvi post bi bio predugačak. A i ostavio sam za dodatna pitanja ako se neko zainteresuje...
Imao sam samo jedan inverter koji je pokrivao dnevni boravak, kuhinju, trpezariju i hodnik i recimo kupatilo... To je sve jedna prostorija. Jedno 40-esetak kvadrata. Spavaću sobu nismo nikada grijali. I supruga i ja ne volimo spavati u toplom. A i ovaj stan u kojem sada živimo je veoma topao. Marka je bila Elit. To je Tehnomagov brend (firma iz Orašja), koji je opet neko za njih radio u Kini. Ovdje kod nas to je veoma popularna klima. Ma čudo od klime, on off ili inverter... Ko god ima to radi po 10, 15 i više godina. Ali to je bilo nekada. Sada ove nove Elit klime nisu kao što su nekada bile. Na njoj je pisalo Toshiba kompresor. Sad se pitate pa zašto sam prodao.
Zbog rođenja bebe, morao sam riješiti grijanje u onoj drugoj sobi u kojoj će spavati malac. Grijanje na struju je bilo jedino riješenje. Soba ima 16 kvadrata, topla... ali nezgodan položaj za ugrijati kaminom. Pošto sam već znao da inverter najmanje troši struje odluka je pala da se kupi još jedan. Loženja vatre po cijeli dan (iz niza razloga) nije dolazilo u obzir jer tada je toliko vruće u stanu da moram držati otvorene prozore. To je i bio razlog zašto sam 2012. kupio inverter. Kamin stoji samo kao pomoć u slučaju... Ma znate... Ali... O Maxon nisam ni razmišljao. Bilo je ili Gree ili Haier. Tada se u tu priču uključuje moj drugar koji evo već dvije zime grije sa dva Maxon invertera (18-astke) kuću od 230 kvadrata. Veoma uspješno i veoma ekonomično. Odlučih i ja onda Maxon. U početku samo jedan. No... Zasvrbilo po džepu i ja da probam noviju tehnologiju, r32 itd... kupih dva komada. Cijena sa ugradnjom... To moram privatnom porukom... Jer ja sam platio... Ma poslaću ti poruku.
Imao sam samo jedan inverter koji je pokrivao dnevni boravak, kuhinju, trpezariju i hodnik i recimo kupatilo... To je sve jedna prostorija. Jedno 40-esetak kvadrata. Spavaću sobu nismo nikada grijali. I supruga i ja ne volimo spavati u toplom. A i ovaj stan u kojem sada živimo je veoma topao. Marka je bila Elit. To je Tehnomagov brend (firma iz Orašja), koji je opet neko za njih radio u Kini. Ovdje kod nas to je veoma popularna klima. Ma čudo od klime, on off ili inverter... Ko god ima to radi po 10, 15 i više godina. Ali to je bilo nekada. Sada ove nove Elit klime nisu kao što su nekada bile. Na njoj je pisalo Toshiba kompresor. Sad se pitate pa zašto sam prodao.
Zbog rođenja bebe, morao sam riješiti grijanje u onoj drugoj sobi u kojoj će spavati malac. Grijanje na struju je bilo jedino riješenje. Soba ima 16 kvadrata, topla... ali nezgodan položaj za ugrijati kaminom. Pošto sam već znao da inverter najmanje troši struje odluka je pala da se kupi još jedan. Loženja vatre po cijeli dan (iz niza razloga) nije dolazilo u obzir jer tada je toliko vruće u stanu da moram držati otvorene prozore. To je i bio razlog zašto sam 2012. kupio inverter. Kamin stoji samo kao pomoć u slučaju... Ma znate... Ali... O Maxon nisam ni razmišljao. Bilo je ili Gree ili Haier. Tada se u tu priču uključuje moj drugar koji evo već dvije zime grije sa dva Maxon invertera (18-astke) kuću od 230 kvadrata. Veoma uspješno i veoma ekonomično. Odlučih i ja onda Maxon. U početku samo jedan. No... Zasvrbilo po džepu i ja da probam noviju tehnologiju, r32 itd... kupih dva komada. Cijena sa ugradnjom... To moram privatnom porukom... Jer ja sam platio... Ma poslaću ti poruku.
- piplica
- Grijem se na: Ćumur
-
Boki5
#10439 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ja grijem jedno 50 kvadrata. Dnevni boravak, kuhinja, trpezarija su jedan prostor. I hodnik. Kupatilo po potrebi. Ali kupatilo je u sredini. Tako da u njemu nije nikada hladno. Inače, stan je topao. Pozicija Istok - jug...
- piplica
#10440 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ti grijes sa 2 uredjaja?
Koliko jaka?
Koliko jaka?
-
Ermin ZM
#10441 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Cackam po piku danas i ugledam Gree Hansol 12ka sa Sanyo kompresorom na akciji 1400km. Top cijena ko trazi premijum uredjaj pa da podijelim. 2.5 reda izmjenjivac, dvostepeni Sanyo kompresor, grijaci tacne i kompresora, modulacija 180-2500, 44 kile vanjska teska.. Monstrum od klime.
- piplica
#10442 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Dobro je, hvališ Kinesku klimu sa Japanskim kompresorom.
Japasnki "monstrum" u kineskom limu.
Japasnki "monstrum" u kineskom limu.
-
Ermin ZM
#10443 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jesam li ja to ikad ista rekao protiv japanaca? Pisao sam sa par ljudi po drugim forumima, kazu prezadovoljni. Taman da je iz Konga kad je dobra dobra je, vrijedna je preporuke, nebitno jel Kinez, Japanac itd. Jedino meni unutrasnja nije estetski neka ljepotica al msm da je to manje bitno u cijeloj prici.
Last edited by Ermin ZM on 13/04/2020 18:22, edited 1 time in total.
- piplica
#10444 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Pa mora biti dobra kada je više od pola elemenata iz japanske produkcije.
Hajde nađi obrnuto.
Inače te karakteristike su Japanci imali 2012 god, a sada je 2020.
Ovdje se ne govori o Tehn. napredku već o korištenju već viđenog.
Bolje da si napisao, "Povoljna Kineska klima, elem kao one Japanske iz 2012 god."
Hajde nađi obrnuto.
Bolje da si napisao, "Povoljna Kineska klima, elem kao one Japanske iz 2012 god."
-
Ermin ZM
#10445 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Sta ovo hoces opet okrenut temu nesto na neko natezanje japanac dobar kinez ne valja. Prozvakano 100 puta kroz 100 foruma i neda mi se. Al odgovoricu ti, Gree Hansol jeste stariji model, al ti je greska da ga poredis sa novijim japanskim modelima, jer su prijasnji japanski modeli bili bolji. Na novim se stedi na svemu i ganja energetska efikasnost na ustrb snage. Nijedna japanska 12 ka, ispod 2000km osim LT nije blizu hansolu.piplica wrote: ↑13/04/2020 14:25 Pa mora biti dobra kada je više od pola elemenata iz japanske produkcije.
Hajde nađi obrnuto.
Nadji mi japanski uredjaj 12 ku u ponudi da je ove cijene da ima ovakve preformance. Shvatas li da ima 45 kg? De mi nadji novu japansku 12ku da je iole priblizna? Drugo Gree ima komplet tehnologiju za prozvodnju invertera, kroz suradnju sa Daikinom su se unaprijedili dosta. Ja nisam vezan ni za jedan brend, kacio sam ovde ponude i za Lucu kad je bila na akciji i Sensiru itd. Stvar kolegijalnosti a ne promocije nekog brenda. A moje subjektivno misljenje je da su se kinezi popravili i stigli japance no ono nije relevantno ipak je to moje subjektivno misljenje. Jesu japanci pioniri inverter tehnologije al su se kinezi strasno popravili, i ako je dobra razlika u cijeni zasto ne uzeti kineza. I sto mi je smijesno dosta vas koji napadate kineske klime nikad niste imali kinesku klimu nit vidjeli kako radi. Evo za Lomo ste mi govorili ne valja, glasna itd. Ispade zvijer od klime za 900 km, bolja od sve i jednog japanskog modela priblizne cijene. Januar ruzan, maglovit, konstantno par stepeni ispod nule u leru odradila.
-
Boki5
#10446 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Evo stigao je i račun za februar. Nešto manji... 94 KM. Očekivao sam nešto manje. Ne više od 85 KM, ali nije strašno. Istina ova zima jeste bila relativno topla. Tako da nije bilo mogućnosti za neka ozbiljnija testiranja Maxon invertera. Neki moji laički utisci bi bili: 1. Grije dobro, ali temperature ovdje nisu bile niže ove godine od -7, -8... Hm, možda jednom i -10... Te najniže navedene su bile noćne i jutarnje. 2. Ne troši mnogo. Da nemam invertere računi bi bili oko 60 do 65 KM. 3. Defrost uradi brzo. Ali mnogo je ledila kada je bila ona magla. Svakih 45 minuta. Nedostatak joj je što nema grijač tacne. Ja nisam skinuo na vrijeme ono crijevo i lulicu, pa je bilo leda na donjem dijelu vanjske jedinice. Ali najveći nedostatak još uvijek smatram da je samo tri brzine ventilatora. 4. Iznenađenje je bilo da sam mogao spavati a da je klima radila cijelu noć. Dakle, i unutrašnja i vanjska jedinica su tihe. A obje vanjske su na zidu dnevnog boravka. Na terasi. Ja sam cijelu zimu spavao u dnevnoj.
Ako pogledate u periodu od decembra pa do aprila nisam potrošio mnogo na grijanje. No, treba ipak uzeti u obzir karakter ove zime te to da je stan poprilično topao i lako ga je ugrijati.
Da sada kupujem ne bih izabrao Maxon ovaj model. I to samo zato što ima četiri brzine ventilatora. Auto mod, low, srednju neku i najjača brzina. Ovaj nedostatak se samo pokazao tokom dana. Ne u toku noći. Hm... Možda ovo i ne bi nekome smetalo, možda sam ja samo prezahtjevan.
Ako pogledate u periodu od decembra pa do aprila nisam potrošio mnogo na grijanje. No, treba ipak uzeti u obzir karakter ove zime te to da je stan poprilično topao i lako ga je ugrijati.
Da sada kupujem ne bih izabrao Maxon ovaj model. I to samo zato što ima četiri brzine ventilatora. Auto mod, low, srednju neku i najjača brzina. Ovaj nedostatak se samo pokazao tokom dana. Ne u toku noći. Hm... Možda ovo i ne bi nekome smetalo, možda sam ja samo prezahtjevan.
- piplica
- piplica
-
Boki5
#10449 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Zaboravio sam nešto dodati... Ja volim ugođaj vatre u kaminu kada su veoma niske temperature. Recimo oko -10 i niže... Tako da u slučaju takvih noći ili dana vjerovatno bih tada ložio vatru. Ili samo kasno poslije podne ili čak i cijeli dan ako je baš tako niska temperatura i danju. Dakle -10 i niže od toga... Ovu zimu u onom periodu kad su bile cjelodnevne magle, znao sam naložiti kasno poslije podne oko 18.30 pa čak i nešto kasnije. Dvije, tri vatre... Klime sam tada ostavljao uključene, samo temperatura smanjena na 22. U toku noći kada vatra utihne one su preuzimale i nastavljale dalje s grijanjem.
Možda sam previše detaljan.
. Ali mislio sam da možda svaki iznesen detalj može pomoći budućem korisniku ovakvog vida grijanja. 
Možda sam previše detaljan.
-
Boki5
#10450 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Uzme daljinski u ruke, podesi mod za grijanje, temperaturu, brzinu ventilatora i pritisne ono dugme za uključivanje klime.