BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
PeppermintSA
#10426 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Gledam ovog Hrgotu na Youtubeu,
baš ću se razočarati ako ga ne dovedemo. Biće bolji igrač od Ibiševića a možda i od Džeke
baš ću se razočarati ako ga ne dovedemo. Biće bolji igrač od Ibiševića a možda i od Džeke
-
The 51st State
#10427 Re: Izet Hajrović
posteno, za mene je samo sreckovic kojeg je hajroviceva ljevica odvela u brazil.palermo wrote:however, tebi tvoje, meni moje.The 51st State wrote:
kako god..., karma is bitch..., a sto se tice potrebe, pa momka su prvo popisali Dzeko & co, stoga ta sitna provokacija.
Što se mene tiče Džeko je institucija našeg fudbala, i pokušaj bilokakvog poređenja ili čak i sitnog provociranja koristeći Hajrovića je uzaludan posao.
- DonV
#10428 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Na yt. i Zec je...PeppermintSA wrote:Gledam ovog Hrgotu na Youtubeu,
- _mufljuz_
#10429 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ajdin Mahmutovic opet strijelac za vodjstvo Teplica.... 2-3 strasna suta decko napravio prema golu...
e moj Safete konjino.....
covjek strijelac lige nema ga u reprezentaciji....
http://int.soccerway.com/national/czech ... on/r21611/
e moj Safete konjino.....
covjek strijelac lige nema ga u reprezentaciji....
http://int.soccerway.com/national/czech ... on/r21611/
Last edited by _mufljuz_ on 15/09/2013 20:27, edited 1 time in total.
- DonV
#10430 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Valjda ga neko iz BL primjeti pa ko god zna i malo loptu pimplati u toj Ceskoj ligi zavrsi u BL daj.._mufljuz_ wrote:Ajdin Mahmutovic opet strijelac za vodjstvo Teplica.... 2-3 strasna suta decko napravio prema golu...
e moj Safete.....
Da sad ne brojim igrace iz Ceska
Ovaj ima 27 godina.
E moj Safete..
- _mufljuz_
#10431 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ma ovo je sramota da se zapusti i zaboravi jedan ovakav igrac koji vec par sezona u teplicama pruza sjajne partije....da se zovu neki vranjesi vrsajevici i ostali anonimusi koje nikad cuo nisam....
- DonV
#10432 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kako to da kad vec pruza tako sjajnne sezone ne zavrsi negdje... pa nece valjda penziju docekati u Ceskim Teplicama._mufljuz_ wrote:ma ovo je sramota da se zapusti i zaboravi jedan ovakav igrac koji vec par sezona u teplicama pruza sjajne partije....da se zovu neki vranjesi vrsajevici i ostali anonimusi koje nikad cuo nisam....
Pozicija, desni bek - napadac. Ko smeta kome ?
Zovu se jer je bilo potrebno posle Mujdze nemas desnog beka i sto imas to je ovo gore.
4-2-3-1 ozbiljna formacija u danasnjem nogomet a ozbiljni klubova i rep igraju sa jednim spicem
Sa jednim spicem tj. ovu formaciju trebamo da forsiramo sa Vedom na klupi, naravno.
Treci spic nije potreban na klupi.
-
miki.ba
#10433 Re: Izet Hajrović
Za mene je Hajrovic sreckovic, sto je uopste, nakon svega, dobio priliku da igra sa velikanima poput Dzeke, Vede, Lule, Spahe itd.The 51st State wrote:posteno, za mene je samo sreckovic kojeg je hajroviceva ljevica odvela u brazil.palermo wrote:however, tebi tvoje, meni moje.The 51st State wrote:
kako god..., karma is bitch..., a sto se tice potrebe, pa momka su prvo popisali Dzeko & co, stoga ta sitna provokacija.
Što se mene tiče Džeko je institucija našeg fudbala, i pokušaj bilokakvog poređenja ili čak i sitnog provociranja koristeći Hajrovića je uzaludan posao.
A prije svega smo svi sreckovici zajedno sa njim sto je pogodio kako treba protiv Slovaka, jer se ono pogadja 2-3 puta u karijeri, dok neki nikad ne pogode.
- _mufljuz_
#10434 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
malo priglup rezon - kako to da Francesko Toti igra sve ove godine u Romi ili kako to da Maldini igra sve ove godine u Milanu?DonV wrote:Kako to da kad vec pruza tako sjajnne sezone ne zavrsi negdje... pa nece valjda penziju docekati u Ceskim Teplicama._mufljuz_ wrote:ma ovo je sramota da se zapusti i zaboravi jedan ovakav igrac koji vec par sezona u teplicama pruza sjajne partije....da se zovu neki vranjesi vrsajevici i ostali anonimusi koje nikad cuo nisam....
Zovu se jer je bilo potrebno posle Mujdze nemas desnog beka i sto imas to je ovo gore.
4-2-3-1 ozbiljna formacija u danasnjem nogomet a ozbiljni klubova i rep igraju sa jednim spicem
Sa jednim spicem tj. ovu formaciju trebamo da forsiramo sa Vedom na klupi, naravno.
- _mufljuz_
#10435 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koliko ja znam Ajdin je dao vise golova od Dzeke u Teplicama u svake 2 sezone unazad koliko je Dzekson bioleškarenje wrote:Tvoj rezon jos gluplji,cuj Roma,Milan,Totti,Maldini,Teplice,Ceska,....buhahahahahhaha
Osim ako Teplice kao i Zeljo nisu rasadnik kloceva - pa se moze nasiroko i nadugo diskutovat o gluposti i glupim rezonima i glupim ljudima
moja paralela Totija i Maldinija se tice osjecaja pripadnosti klubu i onoga sto covjeku godi u datoj sredini.... mogli su i oni srat i ic u Real Mancester Barselonu itd.... isto ko i Kaka Robinjo i ostali...
- Charuga
- Globalni moderator
#10436 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Džeko je u Teplicama bio od 19-21 godine i poslije toga otsao na visi nivo dok mu je vrsnjak Ajdin i dalje u Teplicama. Zar to ne govori dovoljno ..._mufljuz_ wrote:Koliko ja znam Ajdin je dao vise golova od Dzeke u Teplicama u svake 2 sezone unazad koliko je Dzekson bioleškarenje wrote:Tvoj rezon jos gluplji,cuj Roma,Milan,Totti,Maldini,Teplice,Ceska,....buhahahahahhahaprema tome ne lupaj
![]()
Da se razumijemo, nisam na strani ni jednog igraca i volim sto vise nasih igraca sa dobrim igrama ali usporedba je bezveze.
- GeneralBHF
#10437 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Na SP cemo igrati 4-2-3-1 zato Safet i ne trazi napadaca nego je zahtijevao da mu se rijesi Hajrovic koji ce biti na desnom krilu! Ostaje da nam treba kvalitetan zadnji vezni a lijevi bek je rijesen sa Kolasincem! Nemamo rjesenja za zadnjeg veznog sto je najveci problem.
- luckylaka
#10438 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
_mufljuz_ wrote:malo priglup rezon - kako to da Francesko Toti igra sve ove godine u Romi ili kako to da Maldini igra sve ove godine u Milanu?DonV wrote:Kako to da kad vec pruza tako sjajnne sezone ne zavrsi negdje... pa nece valjda penziju docekati u Ceskim Teplicama._mufljuz_ wrote:ma ovo je sramota da se zapusti i zaboravi jedan ovakav igrac koji vec par sezona u teplicama pruza sjajne partije....da se zovu neki vranjesi vrsajevici i ostali anonimusi koje nikad cuo nisam....
- DonV
#10439 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Roma i Milan_mufljuz_ wrote:malo priglup rezon - kako to da Francesko Toti igra sve ove godine u Romi ili kako to da Maldini igra sve ove godine u Milanu?DonV wrote:Kako to da kad vec pruza tako sjajnne sezone ne zavrsi negdje... pa nece valjda penziju docekati u Ceskim Teplicama._mufljuz_ wrote:ma ovo je sramota da se zapusti i zaboravi jedan ovakav igrac koji vec par sezona u teplicama pruza sjajne partije....da se zovu neki vranjesi vrsajevici i ostali anonimusi koje nikad cuo nisam....
Ajd pokrij se dekom.
- _mufljuz_
#10440 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ne znam sta zapravo govori - svaka cast Dzeksonu - ali Ajdin je korisniji igrac i na klupi od jednog Ibricica i u Teplicama nije 15 godina nego 4-5 sezona i .... a Dzeksonu svaka cast... cinjenica je da je za 2 sezone u Teplicama dao 16 golova dok je Ajdin za svake 2 sezone unazad 4 davao vise... to je moja poenta... sto je to tako ptice znaju..... sto Ibrahimovic ne igra za BIH? sto je igrao Mirko Hrgovic? tu je negdje proporcionalno slican odgovor....Charuga wrote:Džeko je u Teplicama bio od 19-21 godine i poslije toga otsao na visi nivo dok mu je vrsnjak Ajdin i dalje u Teplicama. Zar to ne govori dovoljno ..._mufljuz_ wrote:Koliko ja znam Ajdin je dao vise golova od Dzeke u Teplicama u svake 2 sezone unazad koliko je Dzekson bioleškarenje wrote:Tvoj rezon jos gluplji,cuj Roma,Milan,Totti,Maldini,Teplice,Ceska,....buhahahahahhahaprema tome ne lupaj
![]()
ja ne bih dalje da zvacem ovu diskusiju ali Ajdin je zasluzio biti pozvan u siri sastav ako nista.... toliko....
- _mufljuz_
#10441 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
mozda zato sto je bio kloc tadasnjem selektoruleškarenje wrote:Koliko je utakmica Dzeko odigrao u reprezentaciji dok je bio u Teplicama, iako je zabijao ko i Mahmutovic,kad vec poznajes materiju ?
Nijedne,buhahahaha
pa smo se zato i plasirali na EP i SP
a i skauti su nam za Petak 13.
doduse selektor otvoreno u javnost kaze da ne gleda "trake" i "kasete" meceva u kojima popusi takticki i dvomeca u kojem je mogao popusiti 2 puta na isti nacin - al eto sreca voli budale...... pa mu se "omakla" izmjena koju je pogodio u pravi cas....
Last edited by _mufljuz_ on 15/09/2013 21:04, edited 1 time in total.
- DonV
#10442 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
GeneralBHF wrote:Na SP cemo igrati 4-2-3-1 zato Safet i ne trazi napadaca nego je zahtijevao da mu se rijesi Hajrovic koji ce biti na desnom krilu! Ostaje da nam treba kvalitetan zadnji vezni a lijevi bek je rijesen sa Kolasincem! Nemamo rjesenja za zadnjeg veznog sto je najveci problem.
Abd.. 4-2-3-1,
Tako igraju sve ozbiljnije repke i nogometni klubovi u dasanjem nogometu.
- antifascism
#10443 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ibricic ima 40 nastupa i bez njega nebi vidili baraz ni za SP 2010 ni za EP 2012_mufljuz_ wrote: ne znam sta zapravo govori - svaka cast Dzeksonu - ali Ajdin je korisniji igrac i na klupi od jednog Ibricica i u Teplicama nije 15 godina nego 4-5 sezona i .... a Dzeksonu svaka cast... cinjenica je da je za 2 sezone u Teplicama dao 16 golova dok je Ajdin za svake 2 sezone unazad 4 davao vise... to je moja poenta... sto je to tako ptice znaju..... sto Ibrahimovic ne igra za BIH? sto je igrao Mirko Hrgovic? tu je negdje proporcionalno slican odgovor....
ja ne bih dalje da zvacem ovu diskusiju ali Ajdin je zasluzio biti pozvan u siri sastav ako nista.... toliko....
- _mufljuz_
#10444 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nisam ja neozbiljan - moja poenta je sarkazam a to je da se sansa nije dala igracu koji u sasvim solidnoj ligi ima rezultate....
- DonV
#10445 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
leškarenje wrote:Koliko je utakmica Dzeko odigrao u reprezentaciji dok je bio u Teplicama, iako je zabijao ko i Mahmutovic,kad vec poznajes materiju ?
Nijedne,buhahahaha
He made his senior debut against Turkey on 2 June 2007. It was a memorable debut for the player, with a volleyed goal from the bench to the penalty area during the first half stoppage time. The goal levelled the score at 2–2 and Bosnia went on to win 3–
Ali Dzeko je tek bio pred potpisom ili je potpisao za Wolf. 2007 sedmicu prije..
4-2-3-1
Vedo zamijena, budimo ozbiljni kakav Mahmutovic, Fajici i Zečevi.
- Idemedosumom
#10446 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sto se tice tog momka iz Teplica, ja bih mu dao sansu u prijateljskoj, da pokaze sta zna. Moze posluzit kao 3. spic ako ne nađemo boljeg u međuvremenu.
A vezi formacije- ja ne vidim zasto da mi mijenjamo svoju formaciju jer neko smatra da ozbiljne ekipe igraju 4-2-3-1. Jedan od nasih problema je sto nemamo kvalitetnog def. veznog igraca, A sad odjednom treba forsirat formaciju koja zahtijeva 2 takva igraca??
A vezi formacije- ja ne vidim zasto da mi mijenjamo svoju formaciju jer neko smatra da ozbiljne ekipe igraju 4-2-3-1. Jedan od nasih problema je sto nemamo kvalitetnog def. veznog igraca, A sad odjednom treba forsirat formaciju koja zahtijeva 2 takva igraca??
- Charuga
- Globalni moderator
#10447 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Opet da ponovim. Ajdin i Edin su isto godiste a Edin je iz Teplica otisao 2007. godine i to na VISI nivo dok Ajdin i dalje igra u Teplicama. Ako ti to nista ne govori onda je to tebe ..._mufljuz_ wrote:ne znam sta zapravo govoriCharuga wrote:Džeko je u Teplicama bio od 19-21 godine i poslije toga otsao na visi nivo dok mu je vrsnjak Ajdin i dalje u Teplicama. Zar to ne govori dovoljno ...
Neka on nastavi sa dobrim igrama, mozda ga Pape i zovne u reprezentaciju. Kad je mogao zvati Vršajevića, Višću, Svraku, Sesara i sl. mogao je vala i njega barem da ga proba. Do Papeta je ...
- jeza u ledja
#10448 Re: Izet Hajrović
Ti si se malo previse zanio u neku pricu o pragmaticnosti ne shvatajuci bas najbolje ono sto govori onaj komu repliciras.Micaha wrote:
Onda je budala svako ko izabere BiH. Pacenik i mazohista, ne znam sto ce nam takvi tipovi. Salihovicu bi bolje bilo da je izabro Austriju recimo. Isti jezik, dobijace vise po reprezentativnom nastupu tamo nego u Zenici, pojacace im tim, mozda se i oni plasiraju na kakvo takmicenje.
Gdje ces bolan ne bio Begovica uzet za primjer. Pa moze birat reprezentaciju.
Nezahvalni smo. I digli smo se. Dobijemo besplatno dobrog igraca i onda moralisemo. Na sto bi ova reprezentacija licila bez ove dijasporske djece? Hoce da igraju, bujrum, dodite, igrajte. Nemojte im gadit. Kad vec oni sute i ne zanovjetaju nelogicno je da navijaci traze dlaku u jajetu
Nezahvalni? Digli se? Moralisemo? Gdje si ti vidio moralisanje u mom postu?
Od pocetka do kraja sam bio za pozivanje svih koji bi mogli igrati za nas. Nemam nikakav osjecaj nedostatka etickih principa sto tako mislim. Cak sta vise, ne mislim da u ovoj prici ima mjesta za moralisanje.
Dakle, moralisanje me ne zanima. Igraca imamo malo i svaki je dobrodosao ako ima kvalitet.
Ono sto ja govorim je upravo suprotno od moralisanja. Govorim da upravo velika vecina igraca bilo gdje u svijetu koji imaju opciju izmedju dvije zemlje iste biraju shodno gore nabrojanim postavkama. Dakle u pitanju su oportunisticki, pragmaticni kljucni razlozi donosenja odluke za koga ce igrac igrati. Nije u pitanju patriotizam.
Igraci mogu imati "osjecaje" prema vise od jedne zemlje i ko to ne shvata on ce imati problem i da shvati kako se neki igrac moze premisljati izmedju tih zemalja.
Na kraju, uopste nisam razumio sta si htio reci u vezi toga da je svako budala, pacenik i mazohista ko izabere BiH? Zasto bi Salihovicu bilo bolje u Austriji i kakve on ima veze sa tom zemljom uopste? Dao sam ti primjere zasto ce neko izabrati BiH umjesto neke druge zemlje. Dakle, smatram da su razlozi konacnog odabira malo prizemnije prirode. Dalja recenica sa Begovicem jos manje ima smisla. "Pa on moze birati reprezentaciju." Sta si sa tim htio reci da mi je znat? Pa govorimo o igracima koji su mogli birati reprezentaciju. On je mogao birati izmedju Kanade i BiH. Kanada je kurcev tim, zato je izabrao nas. To je jasno da ne moze biti jasnije i ja nemam problem s tim.
- DonV
#10449 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Frajer otisao u Teplice kad je Dzeko pobjega iz Ceske lige 19,20g tj. 2007 a isto je godiste kao Dzeko, kome govoriti..
Ovaj ostao 6 godina u Teplicama,
Treba biti strpljiv sa njim tek mu je 27 godina.
Ovaj ostao 6 godina u Teplicama,
Puno mu je trebalo dok se snasao.FK Teplice 128 (40).
Treba biti strpljiv sa njim tek mu je 27 godina.
- jeza u ledja
#10450 Re: Izet Hajrović
Znaci taj jedan gol nas je odveo u Brazil, a Dzekinih 8 Hajrovica je odvelo nigdje?The 51st State wrote:posteno, za mene je samo sreckovic kojeg je hajroviceva ljevica odvela u brazil.palermo wrote:however, tebi tvoje, meni moje.The 51st State wrote:
Boze kakve smijesne stvari covjek moze procitat...
Last edited by jeza u ledja on 15/09/2013 21:24, edited 1 time in total.