Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- zomri
#10427 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da to kažeš za nekoga ko prati Vampire Diaries pa bi možda i imalo smisla.The 51st State wrote:nece svako da se zamara prateci seriju.zomri wrote:prijedlog: dok čekaš titlove, uči engleski polaganotaureg71 wrote:e na qrac..pratim 5 serija paralelno, od kojih je jedna zavrsila sa prikazivanjem nedavno, ostale su na pola dosle...ali prevodioci nesto strajkuju, pujjjjj....cekam na prevod dugoooo...a sjajne serije...American Crime story, Vinyl, Better call Saul, Billions i Trapped...![]()
fakat, je iznad komentator u pravu, kad se sve zavrsi natenane gledat
- SanskiBiser
#10428 Re: Gledate seriju - preporucite je
Daredevil sezona 2 - od jutros na torentima prvih 6 epizoda.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10429 Re: Gledate seriju - preporucite je
prvu epizodu sam gled'o dva sata... al' dobar je kraj ako ništa 
- Saian
#10430 Re: Gledate seriju - preporucite je
Da se nakupi brate, kad gledam tako stop and go (and stop and ...) ostanem uvijek na kraju epizode u serijofilskom ekvivalentnu "blue balls"-azomri wrote:Hamletovska dilema: gledati odmah ili čekati da se nakupi?
moram uvijek otici na majku
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10431 Re: Gledate seriju - preporucite je
sha fali vempajr dajarisu?zomri wrote:
Da to kažeš za nekoga ko prati Vampire Diaries pa bi možda i imalo smisla.
- Saian
#10432 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa mislim da je htio reci da im prevod obicno ne faliVelkoski wrote:sha fali vempajr dajarisu?zomri wrote:
Da to kažeš za nekoga ko prati Vampire Diaries pa bi možda i imalo smisla.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10433 Re: Gledate seriju - preporucite je
dakako, zagledaš se u ninu dobrev i zaboraviš o čemu se radi u seriji 
- zomri
#10434 Re: Gledate seriju - preporucite je
Publika koja bi da gleda Trapped ili Vinyl, koje smatram zahtjevnijim sadržajima, barem u teoriji nije ona kojoj bi engleski prevod predstavljao napor ili poteškoću.
-
taureg71
#10435 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:Publika koja bi da gleda Trapped ili Vinyl, koje smatram zahtjevnijim sadržajima, barem u teoriji nije ona kojoj bi engleski prevod predstavljao napor ili poteškoću.
Trapped je tebrex na islandskom jeziku, engleskog ima jako malo, u tragovima...
-
omar little
#10436 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne znam ima li ovdje vise starijih clanova
, ima nekih finih i ozbiljnijih serija za preporuciti? ove napucane marketinske proizvode ne bih bas.
pogledala sam par epizoda the night manager http://www.imdb.com/title/tt1399664/?ref_=fn_al_tt_1 i obecava. ja susanne bier jako volim, pase mi njen pristup i njene kreacije. moglo bi biti jako dobro.
pogledala sam i deutschland 83. duplo mi bolja od amerikanaca.
W1A, http://www.imdb.com/title/tt3610926/?ref_=wl_li_tt, cringe bbc humor. nekad malo previse oce biti the thick of it, ali moze, okej je.
o trapped sam cula dobre stvari, samo sam umorna od policije, ubojstava, detektiva, advokata. vec trideset godina cijede dusu, ne mogu, treba mi mala pauza od te tematike.
onaj the last kingdom isto nije los. na vlastito iznenadjenje me zanimalo i okej je izvedba.
vinyl sam dva puta probala, jednom zaspala, drugi put je pobijedila knjiga koju sam krenula listati dok je isla serija. vjerojatno cu to nekad sjesti i odgledati, ali ne vidjeh revolucionarno tu nista. da je izaslo prije nekih dvadesetak godina mozda bi i bilo aman, sada je malo repetitivno i bajatli. prica je vec vidjenja, tematike obradjena vise puta, pank, r'n'r, subkultura, nju jork, sedamdesete, kao beton. razvlaci bijelo pa presaltaj na zuto pred kraj kad treba svezat sve u tragediju i podvuci mracnost i izgubljenost vala i subkulture. te naseg junaka. njh. od rej liota vojsovera mi se dijafragma u cvor sveze.
zvone imena samo.
hvala unaprijed.
pogledala sam par epizoda the night manager http://www.imdb.com/title/tt1399664/?ref_=fn_al_tt_1 i obecava. ja susanne bier jako volim, pase mi njen pristup i njene kreacije. moglo bi biti jako dobro.
W1A, http://www.imdb.com/title/tt3610926/?ref_=wl_li_tt, cringe bbc humor. nekad malo previse oce biti the thick of it, ali moze, okej je.
o trapped sam cula dobre stvari, samo sam umorna od policije, ubojstava, detektiva, advokata. vec trideset godina cijede dusu, ne mogu, treba mi mala pauza od te tematike.
onaj the last kingdom isto nije los. na vlastito iznenadjenje me zanimalo i okej je izvedba.
vinyl sam dva puta probala, jednom zaspala, drugi put je pobijedila knjiga koju sam krenula listati dok je isla serija. vjerojatno cu to nekad sjesti i odgledati, ali ne vidjeh revolucionarno tu nista. da je izaslo prije nekih dvadesetak godina mozda bi i bilo aman, sada je malo repetitivno i bajatli. prica je vec vidjenja, tematike obradjena vise puta, pank, r'n'r, subkultura, nju jork, sedamdesete, kao beton. razvlaci bijelo pa presaltaj na zuto pred kraj kad treba svezat sve u tragediju i podvuci mracnost i izgubljenost vala i subkulture. te naseg junaka. njh. od rej liota vojsovera mi se dijafragma u cvor sveze.
hvala unaprijed.
- sig_garret
#10437 Re: Gledate seriju - preporucite je
dobro ti kaze @Zomri, jednostavno prikaci engl. subs,zomri wrote:prijedlog: dok čekaš titlove, uči engleski polaganotaureg71 wrote:e na qrac..pratim 5 serija paralelno, od kojih je jedna zavrsila sa prikazivanjem nedavno, ostale su na pola dosle...ali prevodioci nesto strajkuju, pujjjjj....cekam na prevod dugoooo...a sjajne serije...American Crime story, Vinyl, Better call Saul, Billions i Trapped...![]()
vjerovatno ces se iznenaditi koliko rijeci ces prepoznati,
a poslije nekog vremena ce vjerovatno biti ko`u onoj sceni
iz 13th Warior, kad Ahmed Ibn Fahdlan "progovori"
My mother ... was a pure woman ...

na kraju ce ti subs poceti da smetaju
- zomri
#10438 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa šta misliš kako sam ja gledao? naučio islandski?!taureg71 wrote:zomri wrote:Publika koja bi da gleda Trapped ili Vinyl, koje smatram zahtjevnijim sadržajima, barem u teoriji nije ona kojoj bi engleski prevod predstavljao napor ili poteškoću.
Trapped je tebrex na islandskom jeziku, engleskog ima jako malo, u tragovima...
imaš care prevod sa bbcja na engleski pa udri.
- Banksy
#10439 Re: Gledate seriju - preporucite je
Vratila seomar little wrote:ne znam ima li ovdje vise starijih clanova, ima nekih finih i ozbiljnijih serija za preporuciti? ove napucane marketinske proizvode ne bih bas.
o trapped sam cula dobre stvari, samo sam umorna od policije, ubojstava, detektiva, advokata. vec trideset godina cijede dusu, ne mogu, treba mi mala pauza od te tematike.![]()
vinyl sam dva puta probala, jednom zaspala, drugi put je pobijedila knjiga koju sam krenula listati dok je isla serija. vjerojatno cu to nekad sjesti i odgledati, ali ne vidjeh revolucionarno tu nista. da je izaslo prije nekih dvadesetak godina mozda bi i bilo aman, sada je malo repetitivno i bajatli. prica je vec vidjenja, tematike obradjena vise puta, pank, r'n'r, subkultura, nju jork, sedamdesete, kao beton. razvlaci bijelo pa presaltaj na zuto pred kraj kad treba svezat sve u tragediju i podvuci mracnost i izgubljenost vala i subkulture. te naseg junaka. njh. od rej liota vojsovera mi se dijafragma u cvor sveze.zvone imena samo.
hvala unaprijed.
-
omar little
#10440 Re: Gledate seriju - preporucite je
Banksy wrote: Vratila se![]()
jebes karakter koji nije labilan
- Banksy
#10441 Re: Gledate seriju - preporucite je
omar little wrote:Banksy wrote: Vratila se![]()
jebes karakter koji nije labilanal bolje past na forumu nego na cigarama.
edit: sad sam ti i onaj o barsi pročitala, ništa ne razumijem, ali je
Last edited by Banksy on 18/03/2016 19:46, edited 1 time in total.
- sig_garret
#10442 Re: Gledate seriju - preporucite je
druga sezona

radjeno po romanu

lagani detektiv

radjeno po romanu

lagani detektiv
- zomri
#10443 Re: Gledate seriju - preporucite je
ne vidim hap and leonard nigdje. 'si gledala?omar little wrote:ne znam ima li ovdje vise starijih clanova, ima nekih finih i ozbiljnijih serija za preporuciti? ove napucane marketinske proizvode ne bih bas.
o trapped sam cula dobre stvari, samo sam umorna od policije, ubojstava, detektiva, advokata. vec trideset godina cijede dusu, ne mogu, treba mi mala pauza od te tematike.![]()
vinyl sam dva puta probala, jednom zaspala, drugi put je pobijedila knjiga koju sam krenula listati dok je isla serija. vjerojatno cu to nekad sjesti i odgledati, ali ne vidjeh revolucionarno tu nista. da je izaslo prije nekih dvadesetak godina mozda bi i bilo aman, sada je malo repetitivno i bajatli. prica je vec vidjenja, tematike obradjena vise puta, pank, r'n'r, subkultura, nju jork, sedamdesete, kao beton. razvlaci bijelo pa presaltaj na zuto pred kraj kad treba svezat sve u tragediju i podvuci mracnost i izgubljenost vala i subkulture. te naseg junaka. njh. od rej liota vojsovera mi se dijafragma u cvor sveze.zvone imena samo.
hvala unaprijed.
-
omar little
#10444 Re: Gledate seriju - preporucite je
zomri wrote:
ne vidim hap and leonard nigdje. 'si gledala?
nisam, parilo mi da je razvikano i napucano bez da ima substance narocite ispod. napinjanje da se napravi kul i hbo tip serije a bez stofa.
jesam to masila u procjeni?
- zomri
#10445 Re: Gledate seriju - preporucite je
too early to say. k williams je unutra pa sam kontao da će ti se naći na radaru.omar little wrote:zomri wrote:
ne vidim hap and leonard nigdje. 'si gledala?
nisam, parilo mi da je razvikano i napucano bez da ima substance narocite ispod. napinjanje da se napravi kul i hbo tip serije a bez stofa.
jesam to masila u procjeni?
- ferratilis
#10446 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jon Bernthal rođen za ovu uloguSanskiBiser wrote:Daredevil sezona 2 - od jutros na torentima prvih 6 epizoda.![]()
Odlična je 2. sezona
-
kakavdanakneiskustvu
#10447 Re: Gledate seriju - preporucite je
sig_garret wrote:dobro ti kaze @Zomri, jednostavno prikaci engl. subs,zomri wrote:prijedlog: dok čekaš titlove, uči engleski polaganotaureg71 wrote:e na qrac..pratim 5 serija paralelno, od kojih je jedna zavrsila sa prikazivanjem nedavno, ostale su na pola dosle...ali prevodioci nesto strajkuju, pujjjjj....cekam na prevod dugoooo...a sjajne serije...American Crime story, Vinyl, Better call Saul, Billions i Trapped...![]()
vjerovatno ces se iznenaditi koliko rijeci ces prepoznati,
a poslije nekog vremena ce vjerovatno biti ko`u onoj sceni
iz 13th Warior, kad Ahmed Ibn Fahdlan "progovori"![]()
![]()
![]()
My mother ... was a pure woman ...
![]()
- Daryl Dixon
#10448 Re: Gledate seriju - preporucite je
.
Last edited by Daryl Dixon on 20/03/2016 22:56, edited 1 time in total.
- SanskiBiser
#10449 Re: Gledate seriju - preporucite je
ferratilis wrote:Jon Bernthal rođen za ovu uloguSanskiBiser wrote:Daredevil sezona 2 - od jutros na torentima prvih 6 epizoda.![]()
Odlična je 2. sezona
Jes vala Shejnu (TWD) je legao Punisher samo tako
Nesto sam citao da ce Punisher biti isto posebna serija na NETFLIX.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#10450 Re: Gledate seriju - preporucite je
možda će nekome biti spojleri ispod, sha ja znam
Elektri na čelu piše 'JEBI ME K'O ŽIVOTINJUUU'
Elektri na čelu piše 'JEBI ME K'O ŽIVOTINJUUU'