FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10426 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

Željko daje ostavke neke, Barca kupuje Neymara...

šta je sljedeće? treći svjetski rat? :roll:
LSD

#10427 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Plavih_11 wrote:Kako prenosi radio Cadena SER, Barcelona je već uplatila 14,5 miliona eura Santosu za Neymara. Brazilac će ukupno koštati Blaugranu 58 miliona eura.
Ako je tacno ovo, a nadam se da nije - to bi bio zayeb stoljeca ,tj. podvala Santosa kakvu nisu imali niti ce imati u svojoj historiji...ne mogu da vjerujem da su u Barci tolike ovce koje daju tolike pare za neafirmisanog igraca :shock:
Bolje gurati ove svoje momke iz sopstvene škole, nego dovoditi ovu ko fol zvijezdicu iz Brazila.
Baudelaire

#10428 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

A što je nužno Neymar loša ideja? Mislim, jest i meni bezveze dati tolike pare ako se može bez njeg, a imaš u sastavu već dva slična igrača svjetske klase od kojih je jedan najbolji igrač na svijetu, a drugi nije među 5-10 najboljih igrača na svijetu samo jer se ne može dovoljno istaknuti u najboljoj ekipi svijeta. Međutim, Neymar - Messi - Sanchez trio stvarno niko na svijetu ne bi mogao zaustaviti. To bi jednostavno bio vrh svjetskog fudbala i upitno je da li bi iko imao pravo da kaže da nisu najbolja ekipa svih vremena. To naravno pod uslovom da uzmu sve trofeje.
skenderija04

#10429 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Plavih_11 wrote:Kako prenosi radio Cadena SER, Barcelona je već uplatila 14,5 miliona eura Santosu za Neymara. Brazilac će ukupno koštati Blaugranu 58 miliona eura.
Nije iskljuceno. Rosell je prije ulaska u FCB(Laportina uprava) bio prvi covjek Nikea za Brazil. Njegovi transferi su Ronaldinho,Edmilson i Deco. Ima dobre veze u Brazilu. Proslo ljeto je bio gost Brazilskog saveza na Copa America i kazu da je tu nastupio preokret u slucaju Neymar. Wagner Riveiro sada vec bivsi menadzer Neymara je sve dogovorio sa Realom ali transfer se nije realizovao jer je Santos trazio vise novaca a kasnije je Neymar obnovio ugovor sa klubom do 2015. Vijest kaze da je Barca platila 14,5 miliona sto je 25% od ukupnog transfera koji je 58 miliona.U slucaju da se Santos povuce placa penalizaciju od 20 miliona. Sezona 2014/15 ce biti bez Guardiole,gotovo sigurno bez Puyola a Xavi ce biti na samom kraju. Klub racuna da ce Neymar trebati dvije godine adaptacije na evropski fudbal i da ce uz Messija u zrelim godinama uspjeti da se prilagodi.
LSD

#10430 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ja mislim da Neymar uopšte nije toliko dobar, koliko od njega mediji prave neku novu brazilsku megazvijezu (a i sam Santos sa ovim napucavanjem cijene)...mislim da pa Evropi ima slicnih, ako ne i boljih, talentovanih igraca (njegovih godina) koji koštaju 3 puta jeftinije...Neymar je klasican primjer i produkt medijskog izdrkavanja ,a u prilog mu ide što je brazilac i što ga zemljak Pele (isto nekad igrac Santosa) redovno hvali i to je to nabijanje cijene na jeftin fol....a da li on zaista toliko vrijedi :?: ja mislim da ne.
BHF_Manijak

#10431 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ja mislim da ce taj momak za koju godinu moci komotno u onu drugu temu na forumu...Daj Boze da ja govno pojedem i da se ispostavi da je on zaista vrijedan tih 50-60mil, ali bas daj Boze...Sto LSD kaze obicno nafuravanje i pravljenje novog "Ronalda", kojeg Brazil evo vec godinama ceka, Santos to iskoristio i sad napucavaju cijenu, imaju i oni svog Mamica izgleda.
ultima_palabra

#10432 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
Ako je tacno ovo, a nadam se da nije - to bi bio zayeb stoljeca ,tj. podvala Santosa kakvu nisu imali niti ce imati u svojoj historiji...ne mogu da vjerujem da su u Barci tolike ovce koje daju tolike pare za neafirmisanog igraca :shock:
Bolje gurati ove svoje momke iz sopstvene škole, nego dovoditi ovu ko fol zvijezdicu iz Brazila.
Dvije riječi: Sandro Rosell... ako je ovo tačno, Pep je vjerovatno na izlaznim vratima. A Cadena je obično pouzdana.
skenderija04

#10433 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Ja mislim da Neymar uopšte nije toliko dobar, koliko od njega mediji prave neku novu brazilsku megazvijezu (a i sam Santos sa ovim napucavanjem cijene)...mislim da pa Evropi ima slicnih, ako ne i boljih, talentovanih igraca (njegovih godina) koji koštaju 3 puta jeftinije...Neymar je klasican primjer i produkt medijskog izdrkavanja ,a u prilog mu ide što je brazilac i što ga zemljak Pele (isto nekad igrac Santosa) redovno hvali i to je to nabijanje cijene na jeftin fol....a da li on zaista toliko vrijedi :?: ja mislim da ne.
Sve oko para je relativno. Cristiano sa svojih stotinjak miliona nije skup, ali Coentrao za 30 koliko je placen je preskup. Neymar je jos mlad. Neka ga u Brazilu jos dvije sezone, a nakon mundijala ce doci u evropu. Znaci pravo vrijeme za ozbiljan fudbal
skenderija04

#10434 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:
Dvije riječi: Sandro Rosell... ako je ovo tačno, Pep je vjerovatno na izlaznim vratima. A Cadena je obično pouzdana.
Pa na izlaznim vratima ali kad? Danas se spekulise da je novi ugovor 1+1 gotova stvar. Cadena Ser je najkvalitetnija radio stanica u Spaniji. Za sezonu 2014/2015 Pep sigurno nece biti u Barceloni.
LSD

#10435 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:
Bojim se da si u pravu i da je to sasvim izvjestan/realan scenario.
Rosell je lani izjavio da Ronaldinho nikad nebi napustio Barcu, ni po koju cijenu, da je on bio tad predsjednik. Ta izjava dosta toga govori.
Ta covjek voli imati neku brazilsku zvijezdu zbog prodaje dresova, medijskog hype-a, praviti kult igraca i slicna sranja - više nego mater rođenu....bojim se da bi dovođenje Neymara bilo definitivni kraj ere ove sadašnje Barce...mislim, taj kraj ce neminovno doci sad od sebe kad -tad, ali sa ovim transferom bi se samo dodatno ubrzao :roll:
Pep ce ostati u Barci maximalno do 2014 - dalje ga ni NATO nece moci zadržati ;-) ...poslije toga alajhmanet Šerifa i valja naci nasljednika.
Last edited by LSD on 20/03/2012 00:03, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#10436 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

E to ne znam... znam da ovo liči na Rosella, multimilionski komercijalni potezi plus brazilska veza.
skenderija04

#10437 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Upravo to. Brazil,mundijal i ono sto Rosella najvise zanima a to su izbori za predsjednika Barcelone u junu 2015. Svi znamo da se ova Barcelona polako gasi. Rosell je vidio agoniju Barce sa Ronaldinhom i ne zeli da se to ponovi. Neymar je njegova opklada. La Masia ne moze proizvesti dva Messia ili Xavija u 10 godina. Ko zna kako ce zavrsiti ovo sa Neymarom ali kao ideja nije losa.
van Basten

#10438 Re: FC Barcelona

Post by van Basten »

Spahić je najbolje pokazao gdje je Neymaru mjesto u evropskom fudbalu i svaka ekipa koja ga sada dovede popušila je foru debelo... još ako za to istrese 50ak miliončića :-) :-) :-)
ukratko - još pure dječače
Tomahawk11
Globalni moderator

#10439 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Cuj 58 miliona??? :shock: Samo nek' ga dovode, ne bi ga volio vidjeti u Realu.
abondanzieri

#10440 Re: FC Barcelona

Post by abondanzieri »

van Basten wrote:Spahić je najbolje pokazao gdje je Neymaru mjesto u evropskom fudbalu i svaka ekipa koja ga sada dovede popušila je foru debelo... još ako za to istrese 50ak miliončića :-) :-) :-)
ukratko - još pure dječače
Mislim da ta utakmica nije pravo mjerilo Neymarovog kvaliteta,za kojeg,iako mi nije nimalo simpatican,smatram da ce vrijediti svake ulozene pare kluba koji ga dovede.Znaci da se ja pitam,Brazilac bi vrlo brzo postao igrac Barce,cak i za tako bijesne pare koje treba platiti za njegov prelazak. :dance:
Riddle

#10441 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

I kad bi trebao stici u Barcelonu? Naredne sezone?

EDIT: Nebitno. :D
5 0 5

#10442 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Riddle

#10443 Re: FC Barcelona

Post by Riddle »

To sam vidio juce. LOL!
sumirprimus

#10444 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

veceras bi moglo sonce malo da ogrije :D
bar na minus 5 :skoljka:
dragonz

#10445 Re: FC Barcelona

Post by dragonz »

Image
juventus

#10446 Re: FC Barcelona

Post by juventus »

sumirprimus wrote:veceras bi moglo sonce malo da ogrije :D
bar na minus 5 :skoljka:
Pa dobro pržilo je 3 godine, red je da se malo i rashlade, zaslužili su. :D

Taman kad požele sunca, osvojit će LP.

:thumbup:
erik2

#10447 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Bojim se da bi Neymar ubrzo mogao otići na temu o ublehama ! Volio bih da me demantuje, naravno !
skenderija04

#10448 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

21;00 Barcelona - Granada :Valdés; Alves, Piqué, Puyol, Adriano; Keita, Xavi, Thiago; Cuenca, Messi y Alexis.
Baudelaire

#10449 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Ne znam što ste svi uvjereni da Neymar neće uspjeti. Mislim, i meni prilično liči na Robinha, ali ne smatram da sam toliki stručnjak da procijenim igrača bolje od Rosella, Guardiole, i generalno tolikih ljudi u fudbalu. Bude li Neymar promašaj, definitivno se angažujem i ulazim u fudbalske vode, makar kao skaut. Što se tiče ovih slika Mourinha i Guardiole, Mourinho je takav. Kad bi sutra došao u Barcelonu kao trener, sigurno da bi popljuvao sve igrače i trenere s kojima je radio prije Barcelone ako bi to bilo potrebno da zaštiti Barcelonu. Jednostavno je takav tip.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10450 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

ma uopšte ne mora značiti da će Neymar biti loš. više se osipam na sav taj medijski hype (tako je to moderno sad reć') oko njegove kupovine.

a prečesto smo bivali razočarani, jer ja mislim da svi volimo kada se pojavi odličan igrač. ako navijači Reala mogu aplaudirati Messiju na fenomalnoj igri, mislim da i mi trebamo biti počašćeni što imamo priliku da pratimo utakmice takvih majstora. tako, kako volimo, tako se i razočaramo (bar ja) kad vidimo da je igrač ubleha. a još više ako je dokazao da je promaha u klubu kojeg simpatiziramo :D

ono... vidi, još jedan... :roll:
Post Reply