Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
banjaluka078
Moderator

#10426 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

armin071

#10427 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

splinter wrote: 07/10/2025 20:16
Najveća mrlja u historiji modernog čovječanstva…. Nijedan genocid nije bio ovoliko medijski propraćen i prešutno podržan od strane cijelog zapadnog šljama(čast izuzecima)… Nikada ali nikada više niko neće padati na kartu holokausta jer onaj ko ovo uradi jednom narodu taj nema pravo kartu žrtve…. Onaj ko prihvati živjeti u zemlji koja uradi ovako nešto taj je sam sebe svrstao u cioniste….
alijagoro

#10428 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 07/10/2025 20:24
Gledo sam do momenta kad mu ubiju sina :( teske scene i prije toga,ranjena djeca i djeca koja izumiru na podovima bolnice :(
alijagoro

#10429 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

armin071 wrote: 07/10/2025 20:35
Najveća mrlja u historiji modernog čovječanstva…. Nijedan genocid nije bio ovoliko medijski propraćen i prešutno podržan od strane cijelog zapadnog šljama(čast izuzecima)… Nikada ali nikada više niko neće padati na kartu holokausta jer onaj ko ovo uradi jednom narodu taj nema pravo kartu žrtve…. Onaj ko prihvati živjeti u zemlji koja uradi ovako nešto taj je sam sebe svrstao u cioniste….
:thumbup:
GandalfSivi

#10430 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

armin071 wrote: 07/10/2025 20:12
GandalfSivi wrote: 07/10/2025 19:59
armin071 wrote: 07/10/2025 15:06
Dokle je to došlo da ni oni sami sebi više ne vjeruju…. Ali ovdje se to naziva antisemitizam…. Ccc
Mojne ti o antisemitizmu svega ti…
armin071 wrote: 30/09/2025 06:39
Ko židovima vjeruje……

Američka sranja na rende… :run:
Gdje je problem majstore? Ne koristis "IDF", ne koristis "Vlada Izraela" ne koristic cak ni "Cionisti", nego koristis religioznu odrednicu "Zidovi". To ti je antisemtizam. definicija istog... Budi ti antisemita, na forumu izgleda da je to dozvoljeno, ali nemoj onda kukati kada te se tako i etiketira...
alijagoro

#10431 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

GandalfSivi wrote: 07/10/2025 21:02
GandalfSivi wrote: 07/10/2025 19:59

Mojne ti o antisemitizmu svega ti…

Gdje je problem majstore? Ne koristis "IDF", ne koristis "Vlada Izraela" ne koristic cak ni "Cionisti", nego koristis religioznu odrednicu "Zidovi". To ti je antisemtizam. definicija istog... Budi ti antisemita, na forumu izgleda da je to dozvoljeno, ali nemoj onda kukati kada te se tako i etiketira...
Pa nisi glumio advokata kad je onaj tvoj pajdo rekao da Hamas koristi civile kao zivi stit,sto li?
armin071

#10432 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

GandalfSivi wrote: Gdje je problem majstore? Ne koristis "IDF", ne koristis "Vlada Izraela" ne koristic cak ni "Cionisti", nego koristis religioznu odrednicu "Zidovi". To ti je antisemtizam. definicija istog... Budi ti antisemita, na forumu izgleda da je to dozvoljeno, ali nemoj onda kukati kada te se tako i etiketira...
Nikako da skontate da semiti imaju veze sa sadašnjim aparthejdom Izraelom kao i ti sa Amerikom…. A to šta ti i takvi poput tebe etiketirate tipa onog tz šljokera i sl… mislim nema dalje. Vi svoju pravdu a ja ću svoju….
GandalfSivi

#10433 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

alijagoro wrote: 07/10/2025 21:11
GandalfSivi wrote: 07/10/2025 21:02

Pa nisi glumio advokata kad je onaj tvoj pajdo rekao da Hamas koristi civile kao zivi stit,sto li?
Jah eto, ja ne prozivam. Malo si slijep pored ociju. Znas vrlo dobro sta mislim o svemu ovome. Ali genocid nije izgovor za generalizaciju. Ili barem neka onda javno nosi tu znacku...
talijan97

#10434 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by talijan97 »

alijagoro wrote: 07/10/2025 20:53
armin071 wrote: 07/10/2025 20:35
:thumbup:
Samo u ovom slucaju, oni koji cine genocid pobjedjuju.
drug_profi

#10435 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

Odvratno je biti antisemita kao sto je odvratno mrziti muslimane generalno.
PA eto cisto da znate da ste isti kao ti sto ih mrzite.
GandalfSivi

#10436 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

armin071 wrote: 07/10/2025 21:27
GandalfSivi wrote: Gdje je problem majstore? Ne koristis "IDF", ne koristis "Vlada Izraela" ne koristic cak ni "Cionisti", nego koristis religioznu odrednicu "Zidovi". To ti je antisemtizam. definicija istog... Budi ti antisemita, na forumu izgleda da je to dozvoljeno, ali nemoj onda kukati kada te se tako i etiketira...
Nikako da skontate da semiti imaju veze sa sadašnjim aparthejdom Izraelom kao i ti sa Amerikom…. A to šta ti i takvi poput tebe etiketirate tipa onog tz šljokera i sl… mislim nema dalje. Vi svoju pravdu a ja ću svoju….
Da ponovimo. Nisi spominjao Izrael ni Cioniste, nego "Zidove". Sam sa sobom se skontaj sta ima veze s cim...
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10437 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Djeco MIR. Ovo s merakom čitaju forumski cionisti.
armin071

#10438 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

Velika većina (85 %+) po svim anketama podržava ovo što se do sada dešavalo do sada u Palestini do 7 oktobra a posebno poslije 7 oktobra. Pa tu su čuvena kina na otvorenom iznad Gaze i sl… Nema tu posebne generalizacije a i nešto ne vidim proteste u Izraelu protiv ubijanja palestinaca.. Svi protesti su mahom za oslobađanje taoca… Znači treba pričati faktima… Čak su i protiv onakvog Hitlera njemci pokušali x atentata na istog a nešto ne vidim da se “semiti” u Izraelu trude da ukinu Bibija ako i da onda samo što pokra boga oca i u korupciji do ušiju ali ovo uništavanje svega palestinskog, to mu je samo plus… Činjenica je da se zbog decenijskog podilaženja jednom narodu(znamo svi zbog čega) dovelo do toga da taj isti narod mahom misli da je odabran i da može uništavati i ubijati sve redom… Sada kada im cijeli svijet okreće leđa, poteže se karta antisemitizma… E kurko više…

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m

Otprilike to je to, bez “antisemitizma”….
alijagoro

#10439 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

armin071 wrote: 07/10/2025 21:43 Velika većina (85 %+) po svim anketama podržava ovo što se do sada dešavalo do sada u Palestini do 7 oktobra a posebno poslije 7 oktobra. Pa tu su čuvena kina na otvorenom iznad Gaze i sl… Nema tu posebne generalizacije a i nešto ne vidim proteste u Izraelu protiv ubijanja palestinaca.. Svi protesti su mahom za oslobađanje taoca… Znači treba pričati faktima… Čak su i protiv onakvog Hitlera njemci pokušali x atentata na istog a nešto ne vidim da se “semiti” u Izraelu trude da ukinu Bibija ako i da onda samo što pokra boga oca i u korupciji do ušiju ali ovo uništavanje svega palestinskog, to mu je samo plus… Činjenica je da se zbog decenijskog podilaženja jednom narodu(znamo svi zbog čega) dovelo do toga da taj isti narod mahom misli da je odabran i da može uništavati i ubijati sve redom… Sada kada im cijeli svijet okreće leđa, poteže se karta antisemitizma… E kurko više…
Ne mozes ovo raditi Palestincima preko 70 godina,bez da imas podrsku vecine naroda i sistema,vec sam pisao o nekom starom izraelcu,koji onako prica okej stvari ali kad pomenu da je idf bio casna armija do 1967,onda sam skonto da su tu svi tamo zaglavljeni u nekim lazima,koje ni sami sebi ne mogu objasniti
banjaluka078
Moderator

#10440 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

alijagoro

#10441 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

banjaluka078 wrote: 07/10/2025 21:57

Odatle valjda potice ta prica o 40 zaklanih beba :roll:
GandalfSivi

#10442 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by GandalfSivi »

armin071 wrote: 07/10/2025 21:43 Velika većina (85 %+) po svim anketama podržava ovo što se do sada dešavalo do sada u Palestini do 7 oktobra a posebno poslije 7 oktobra. Pa tu su čuvena kina na otvorenom iznad Gaze i sl… Nema tu posebne generalizacije a i nešto ne vidim proteste u Izraelu protiv ubijanja palestinaca.. Svi protesti su mahom za oslobađanje taoca… Znači treba pričati faktima… Čak su i protiv onakvog Hitlera njemci pokušali x atentata na istog a nešto ne vidim da se “semiti” u Izraelu trude da ukinu Bibija ako i da onda samo što pokra boga oca i u korupciji do ušiju ali ovo uništavanje svega palestinskog, to mu je samo plus… Činjenica je da se zbog decenijskog podilaženja jednom narodu(znamo svi zbog čega) dovelo do toga da taj isti narod mahom misli da je odabran i da može uništavati i ubijati sve redom… Sada kada im cijeli svijet okreće leđa, poteže se karta antisemitizma… E kurko više…

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m

Otprilike to je to, bez “antisemitizma”….
Bernie Sanders, Norman Finkelstein, Christiane Amanpour, Dave Smith, Jewish Voices for Peace, If Not Now, IJAN, svi vodeci istrazivaci holokausta, Haaretz casopis, 70% americkih jevreja koji glasaju za Demokrate (iako su republikanci puno bolji za Cioniste), vecina jevreja iz NYC-a koji ce glasati za Zohran Mamdanija, pa onda i mnogi, mnogi drugi koji su digli glas protiv genocida. Ali dzaba ti ih nabrajati, moras ih 90% progooglati, inace ne bi pisao takve nebuloze...
banjaluka078
Moderator

#10443 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

arman1

#10444 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Mora da gori pod noktima. Na linkedu masa objava gdje vuk glumi ovcu, a kad ih suočiš s istinom iskeze zube. Nije mi žao sekunde truda da uđem u raspravu snjima. Zbog stradalih u svim ratovima u zadnjih 150 godina, zbog svih pokolja nad narodima BiH, zbog zla u WWII, u Palestini i da spriječimo buduće ratove treba se klati sa zvijeri na svim frontovima.
banjaluka078
Moderator

#10445 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by banjaluka078 »

alijagoro

#10446 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Ne znam jel ovdje ukljuceno i onih 4 milijardi godisnje koje su im potpisali Obama i Biden :-)
alijagoro

#10447 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Čitalac

#10448 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Čitalac »

Teheran Times: Evropski aktivisti idu ka Gazi, arapske vlade zabranjuju proteste.
...U srpnju 2025. Arapska liga pozvala je na poslijeratni horizont u kojem bi se Hamas razoružao i bio uklonjen iz upravljanja Gazom. Nekoliko arapskih vlada kriminaliziralo je ili suzbijalo prosvjede i akcije solidarnosti; aktivisti i građanske skupine izvještavaju o pritvorima i ograničenjima okupljanja.
U međuvremenu, Globalna Sumud flotila - sastavljena uglavnom od europskih aktivista koji su se hrabro uputili morem kako bi dostavili pomoć i izrazili solidarnost - presretnuta je i blokirana, no njezin simbolički prkos vjerojatno je izazvao veći globalni pritisak od praznih izjava koje objavljuju arapske države. Kontrast je oštar: strani aktivisti riskirali su izraelske napade dronovima i zatvorske ćelije, dok su arapske vlade represirale vlastito stanovništvo, sprječavajući ih da marširaju, prosvjeduju ili čak šalju humanitarne konvoje.
Kontrast je još veći kada se pogleda jemenski Ansarullah. Dok su arapske vlade dijelile obavještajne podatke sa SAD-om i Izraelom kako bi olakšale napade na Jemen, Ansarullah je otvorio novi front u znak solidarnosti s Gazom, ciljajući brodove povezane s Izraelom, unatoč ogromnim rizicima, te pokrećući raketne i napade dronovima. Opkoljeni jemenski pokret, pod stalnim zračnim napadima, pokazao je veću spremnost za djelovanje u korist Gaze nego bogate arapske države, čiji su se čelnici ograničili na prazne osude, sporazume o normalizaciji i represiju prosvjeda vlastitog naroda…
Tyke

#10449 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Tyke »

GandalfSivi wrote: 07/10/2025 21:28
armin071 wrote: 07/10/2025 21:27
Da ponovimo. Nisi spominjao Izrael ni Cioniste, nego "Zidove". Sam sa sobom se skontaj sta ima veze s cim...
Mozemo li reci da stanovnici Izraela nisu Zidovi?
Sa druge strane, dosta jevreja je po Americi prvenstveno na ulicama davalo podrsku ovome sto Izrael radi ili izmisljam?

Ne mozes ti totalno iskljuciti zidove iz cionizama, koliko god se to u danasnjem dobu razjedinilo i podijelilo na kojekakve ideologije i stvorilo razlike, kad je sam pocetak cionizma kao politicke ideologije imao za cilj osnivanje jevrejske drzave. Dakle, zivodi su ti koji su osmivali taj pokret, da bi kroz historiju to dobijalo druge pravce pa odatle religijski, nacionalisticki sto ukljucuje jaku vojsku i prostore se sirom Zapadne obale i Gaze, a ne samo izvornog Izraela.
Dakle, zidovi su ti koji zive u Izraelu sa svojim cionistickim pokretom ili grijesim? I ako neko napise zidovi u kontekstu genocida u Gazi/Palestini, zna se sta se podrazumijeva.
Itekako cionisti imaju podrsku drugih jevreja/cionista prije svega u Americi.
Pa evo pogledaj i kod nas kako se upale jevreji (ili su i to cionisti samo?) kad dajemo podrsku Gazi, kako odmah idu izjave da BiH nije za EU jer imamo dosta terorista i sta su vec izjavljivali. Cemu onda to, zar ne bi svi jevreji sirom Evrope trebali osuditi genocid u Gazi, zar ne bi trebali suosjecati sa tim civilima sto pate jer su o njihovi preci to isto prozivljavali?
arman1

#10450 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

arman1 wrote: 07/10/2025 22:26 Mora da gori pod noktima. Na linkedu masa objava gdje vuk glumi ovcu, a kad ih suočiš s istinom iskeze zube. Nije mi žao sekunde truda da uđem u raspravu snjima. Zbog stradalih u svim ratovima u zadnjih 150 godina, zbog svih pokolja nad narodima BiH, zbog zla u WWII, u Palestini i da spriječimo buduće ratove treba se klati sa zvijeri na svim frontovima.
Pale su i prve prijetnje, baš im gori.
Post Reply