Ma ko mlade slusa uopste danas.Gojeni H wrote:
Tragom najave dolaska 6. flote ...
Kunem se da su mi ljudi u rovu u junu ili julu '92. godine govorili da je pitanje trenutka kada ce Amerikanci doci da se cetnicima nahebu matere, i da samo jos malo treba drzat' liniju al' ne pucati da ne bi "ko sad na kraju izginuo".
I ja balo balavi ih pitam: "Pa ko ce doci ginuti za nas?"
- A oni naravno: "Daj ba sta ti znas, mali!
Referendum(i) u RS-u
- Sanjarko
#10426 Re: Referendum(i) u RS-u
- dobojlija81
#10427 Re: Referendum(i) u RS-u
Sabit Iztarcina
Upravo sada ·
viseme ljudi prati neg stoje izaslo naraferendum u eresu
Upravo sada ·
viseme ljudi prati neg stoje izaslo naraferendum u eresu
-
155_mm
#10428 Re: Referendum(i) u RS-u
to bi najvjerovatnije moglo biti to.AP navodi da je Zapad apelovao da se ovaj zabranjeni referendum ne održi ali da Srbe podržava Rusija i dodaje da zapadni zvaničnici kažu da bi zbog njega mogli da razmotre zaustavljanje projekata u Republici Srpskoj ili uvođenje zabrane putovanja ili zamrzavanje imovine njenih lidera.
- Krokodajl
#10429 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo da se javim da nisam glasao
I da me nije niko dirao (za sad).
I da me nije niko dirao (za sad).
-
155_mm
#10430 Re: Referendum(i) u RS-u
ne vjerujem da ce propustiti ovu priliku da malo pritisnu srpske vozdove. izletili su im na nisan ko drogiran zec.AP navodi da je Zapad apelovao da se ovaj zabranjeni referendum ne održi ali da Srbe podržava Rusija i dodaje da zapadni zvaničnici kažu da bi zbog njega mogli da razmotre zaustavljanje projekata u Republici Srpskoj ili uvođenje zabrane putovanja ili zamrzavanje imovine njenih lidera.
-
channel10
#10431 Re: Referendum(i) u RS-u
Vi zaboravili da u manjem bh.entitetu zive i drugi narodi kojih ima sigurno 20 posto. Ako ih je glasalo i 50 posto, to je vise od pola bosnjaka pravoslavne vjere. Mada sumnjam da je i 30 posto glasackog tijela izaslo. Od toga 25 posto starohana koji su zapoceli igranku devedesetih.
Last edited by channel10 on 25/09/2016 20:52, edited 1 time in total.
- Danguba
#10432 Re: Referendum(i) u RS-u
Sve je pobjeda ba.mO k3 wrote:Kako ih nije bruka objaviti 51% ja bi prešutio
Sace to ko germa nadoci na 105%.
- Sanjarko
#10433 Re: Referendum(i) u RS-u
De ba.PM72 wrote:Najbolja fora je bila kad je neko provalio da u turskoj avijaciji postoji 200 pilota porijeklom iz BiH i oni samo čekaju da podignu avione pa da bomarduju Srbe.Kažu,ako im pukne film to će uraditi na svoju ruku.Gojeni H wrote:
Kunem se da su mi ljudi u rovu u junu ili julu '92. godine govorili da je pitanje trenutka kada ce Amerikanci doci da se cetnicima nahebu matere, i da samo jos malo treba drzat' liniju al' ne pucati da ne bi "ko sad na kraju izginuo".
- A oni naravno: "Daj ba sta ti znas, mali!A turci nam sem kamiona tespiha i selama nisu poslali ni jedan jedini metak.Ne sjećam se ni turske konzerve.Iranci su za njih veličina.U svakom pogledu.
Imali su oni tada i drugu vlast i svojih bruku problema.
-
drinjanin
#10434 Re: Referendum(i) u RS-u
Odrza ga Dodo...jest da Baketu nije pravo, al sam je usao u klinc...
BTW – mnogi pitaju sto sada i pretpostavljaju sve i svasta...
1. Ma koliko se "nashi" trudili nijekati, Dodik je dobio ovu rundu, pa ce vjerojatno i izbore...
2. Njemu osobno je ovo trebalo da pokrije silni kriminal i skrene paznju od ekonomskih problema, ali za mnoge u srpskom puku je ovo znak da do sada nedosanjani san moze biti i java...to ne treba podcijeniti jer smo prethodni rat skupo platili...
3. Otpor MZ do sada je bio mlak, pa ne treba ocekivati nesto spektakularno...Jedina dobra stvar je da se Dodo etablirao kao rusofil i amerkinacima tjera inat...sam je primjetio da to nije bas zdrava disciplina, pa ce vjerojatno postati malo kooperativniji i nastojati da ukaze na terorizam i islamizaciju u europi i slicne teme...
4. Ukoliko se suoci sa ostrim sankcijama vjerojatno ce stvari dalje radikalizirati ali dugorocne ce gubiti poziciju...u hapsenje nisam bas uvjeren da je neka skora i realna opcija – pogotovo ako dobije izbore...
5. Bosnjacka politicka scena je totalno diperzirana i lišena bilo kakve vizije kako uspraviti ovu zemlju...Dok nas vode „intelektualci“ tipa Salkica, Zukica, Sarajlica, Ahmetovica itd nista bolje necemo ni moci...
6. Ukoliko izostanu sankcije i MZ pusti opet se moze desiti eskalacija na koju necemo imati preventivan odgovor jer nemamo ozbiljnu oruzanu silu koja moze da se suprotstavi Srbiji...Nemamo uvjezban kadar, artiljeriju, tenkove, avione...puskicama rat necemo dobiti..
7. Jedina prepreka u toj varijanti je eventualna intervencija NATO-a ili HV kao 95 jer ni Hrvatskoj nije interes da ima Srbiju u BL...Ali, kako nasi kreiraju politicki i drustveni ambijent, te traze prijatelje i nove gradjane BiH po Saudijskoj Arabiji, UAE, Kuvajtu moze da ne bidne...sto reko Cenga...
Ipak, mozda na EU ubrzano propusti pa sve ove kalkulacije budu nepotrebne...ali pametan racuna sa vise varijanti...
BTW – mnogi pitaju sto sada i pretpostavljaju sve i svasta...
1. Ma koliko se "nashi" trudili nijekati, Dodik je dobio ovu rundu, pa ce vjerojatno i izbore...
2. Njemu osobno je ovo trebalo da pokrije silni kriminal i skrene paznju od ekonomskih problema, ali za mnoge u srpskom puku je ovo znak da do sada nedosanjani san moze biti i java...to ne treba podcijeniti jer smo prethodni rat skupo platili...
3. Otpor MZ do sada je bio mlak, pa ne treba ocekivati nesto spektakularno...Jedina dobra stvar je da se Dodo etablirao kao rusofil i amerkinacima tjera inat...sam je primjetio da to nije bas zdrava disciplina, pa ce vjerojatno postati malo kooperativniji i nastojati da ukaze na terorizam i islamizaciju u europi i slicne teme...
4. Ukoliko se suoci sa ostrim sankcijama vjerojatno ce stvari dalje radikalizirati ali dugorocne ce gubiti poziciju...u hapsenje nisam bas uvjeren da je neka skora i realna opcija – pogotovo ako dobije izbore...
5. Bosnjacka politicka scena je totalno diperzirana i lišena bilo kakve vizije kako uspraviti ovu zemlju...Dok nas vode „intelektualci“ tipa Salkica, Zukica, Sarajlica, Ahmetovica itd nista bolje necemo ni moci...
6. Ukoliko izostanu sankcije i MZ pusti opet se moze desiti eskalacija na koju necemo imati preventivan odgovor jer nemamo ozbiljnu oruzanu silu koja moze da se suprotstavi Srbiji...Nemamo uvjezban kadar, artiljeriju, tenkove, avione...puskicama rat necemo dobiti..
7. Jedina prepreka u toj varijanti je eventualna intervencija NATO-a ili HV kao 95 jer ni Hrvatskoj nije interes da ima Srbiju u BL...Ali, kako nasi kreiraju politicki i drustveni ambijent, te traze prijatelje i nove gradjane BiH po Saudijskoj Arabiji, UAE, Kuvajtu moze da ne bidne...sto reko Cenga...
Ipak, mozda na EU ubrzano propusti pa sve ove kalkulacije budu nepotrebne...ali pametan racuna sa vise varijanti...
- mO k3
#10435 Re: Referendum(i) u RS-u
Kako kaže ovaj lažov @ Ze Langa 1.29 miliona mora da glasaDanguba wrote:Sve je pobjeda ba.mO k3 wrote:Kako ih nije bruka objaviti 51% ja bi prešutio
- seln
#10436 Re: Referendum(i) u RS-u
Dovoljno je zaustaviti transe kredita od MMF... ne bi me cudilo da Zeljka predje na slam.155_mm wrote:to bi najvjerovatnije moglo biti to.AP navodi da je Zapad apelovao da se ovaj zabranjeni referendum ne održi ali da Srbe podržava Rusija i dodaje da zapadni zvaničnici kažu da bi zbog njega mogli da razmotre zaustavljanje projekata u Republici Srpskoj ili uvođenje zabrane putovanja ili zamrzavanje imovine njenih lidera.
- Gojeni H
#10437 Re: RE: Re: RE: Re: Referendum(i) u RS-u
Nisi, istina. Ali, pocelo je ovako:Niemand wrote:
Ja svoju zemlju nisam psovala. To je tvoj citat, ne moj. Ovo je moja zemlja kolko i tvoja, po hiljaditi put ponavljam na ovom forumu. Nemate vi pravo odlucivati ko moze a ko ne moze ovdje biti il ko treba otici.
Uostalom, ne vidim kako se to moze zivjeti a da je vama po volji. Ja zelim u svojoj zemlji mir, ako ga ne bude, tada cu otici.
A ti slobodno, prebiraj ko je za bosne, ko nije. Tebi na obraz.
A onda si ti na moj odgovor, postavila ovakvo pitanje:kolegione wrote: Okej a na cijoj strani su Bosnjacki lideri, ne vidim da nas vode u rat ne vidim, na cijoj strani su ovi ljudi sto setaju po gradu i nisu spremni za rat, na cijoj strani su ovi sto govore jebo Bosnu mir je bitan....
Niemand wrote:Ko da se iseli iz svoje zemlje?Gojeni H wrote:
Bosnjacki lideri na svojoj, obezbijedjena odstupnica prema Stambolu na Bosforu.
Oni sto setaju po gradu a nisu spremni za rat su protiv sebe.
Ovi sto govore "hebo Bosnu, mir je bitan" su protiv postenja. Kada takvo nesto kazes, posteno je da se iselis i mirujes na nekom drugom mjestu.
Na kraju, samo pokusavam da budem pragmatican ... sa ovakvom geografijom i susjedima, mogucnost da ponovo dodje do rata, za godinu ili 20, je izuzetno velika. Ako ti jos nije stalo do zemlje u kojoj zivis i nisi spreman da branis sebe i svoje sugradjane, onda najbolji savjet koji mogu dati je da se selis sto prije, i to po mogucnosti na Island ... oni nit' ratuju nit' se ko otima za njihovu zemlju.
Prijatno vece.
-
PM72
#10438 Re: Referendum(i) u RS-u
channel10 wrote:Vi zaboravili da u manjem bh.entitetu zive i drugi narodi kojih ima sigurno 20 posto. Ako ih je glasalo i 50 posto, to je vise od pola bosnjaka pravoslavne vjere. Mada sumnjam da je i 30 posto glasackog tijela izaslo.
Vrlo je mali procenat Bošnjaka u RS koji je tamo prijavljen.Većina je još prijavljena u Federaciji jer primaju federalne penzije koje su dosta veće (a niko ne tuži RS radi toga) ili zbog liječenja jer liječiti se u recimo Kasindolu ili Foči je čista fula.Sumnjam da je iko od njih izašao jer neće da se ofiraju i gledaju svoja posla.
-
Niemand
#10439 Re: Referendum(i) u RS-u
Aha, dobro. A nema tamo drine obicne, pa ipak ne bi jos nigdje.
Prijatno vece i tebi.
Prijatno vece i tebi.
-
archi_a
#10440 Re: Referendum(i) u RS-u
Šta je ovo ba? Čuj, izlaznost nije bar 99%! Kakvih ba 60-tak %
Nek se ebu i nek ne seru i ovi što su izašli i ovi što nisu.
Guardijane, odmah naredi da se raspiše referendum o ovakvoj izlaznosti. Nešto ne štima ovdje.
Iako je neustavan ovo je ipak inat referendum. Referendum za srbovanje. Šta je za tebe potrošiti još koji miliončić za novu anketicu, pardon referendum?
Nek se ebu i nek ne seru i ovi što su izašli i ovi što nisu.
Guardijane, odmah naredi da se raspiše referendum o ovakvoj izlaznosti. Nešto ne štima ovdje.
Iako je neustavan ovo je ipak inat referendum. Referendum za srbovanje. Šta je za tebe potrošiti još koji miliončić za novu anketicu, pardon referendum?
- Danguba
#10441 Re: Referendum(i) u RS-u
Bas mu treba pored ovakve opozicije.Tomahawk11 wrote:Ne bih rekao da je u igri, ali da ce profitirati od istog - itekako!channel10 wrote: Samo lud čovjek može pomisliti da je Bake u igri oko referenduma!
- mO k3
#10442 Re: Referendum(i) u RS-u
seln wrote:Dovoljno je zaustaviti transe kredita od MMF... ne bi me cudilo da Zeljka predje na slam.155_mm wrote:to bi najvjerovatnije moglo biti to.AP navodi da je Zapad apelovao da se ovaj zabranjeni referendum ne održi ali da Srbe podržava Rusija i dodaje da zapadni zvaničnici kažu da bi zbog njega mogli da razmotre zaustavljanje projekata u Republici Srpskoj ili uvođenje zabrane putovanja ili zamrzavanje imovine njenih lidera.
-
PM72
#10443 Re: Referendum(i) u RS-u
Nemoj ih braniti.Znam dvije porodice koje su tamo otišle u izbjeglištvo.Bolje uslove imaju ovi jadni sirijci u Srbiji nego što su Bošnjaci iz Bosne imali u Turskoj.U to nemoj računati Alijinu ženu i prvi saf MM-a.Vizionar 1985 wrote:De ba.PM72 wrote:Najbolja fora je bila kad je neko provalio da u turskoj avijaciji postoji 200 pilota porijeklom iz BiH i oni samo čekaju da podignu avione pa da bomarduju Srbe.Kažu,ako im pukne film to će uraditi na svoju ruku.Gojeni H wrote:
- A oni naravno: "Daj ba sta ti znas, mali!A turci nam sem kamiona tespiha i selama nisu poslali ni jedan jedini metak.Ne sjećam se ni turske konzerve.Iranci su za njih veličina.U svakom pogledu.
- ze kalanga
#10444 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne brukaj se i pročitaj šta je napisano... gosn PM...mO k3 wrote:Kako kaže ovaj lažov @ Ze Langa 1.29 miliona mora da glasaDanguba wrote:Sve je pobjeda ba.mO k3 wrote:Kako ih nije bruka objaviti 51% ja bi prešutio
-
channel10
#10445 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa ako su sklopili biracke spiskove na osnovu popisa stanovnistva, onda ih se na birackim spiskovima i vodi toliko. A gdje zive, koga briga. Znaci sve zavisi na osnovu kojih spiskova su sastavili biracki, mada i to nije bitno jer ce cifra biti odokativna, ona koja je njima potrebna da je iskoriste u svoje svrhe.PM72 wrote:channel10 wrote:Vi zaboravili da u manjem bh.entitetu zive i drugi narodi kojih ima sigurno 20 posto. Ako ih je glasalo i 50 posto, to je vise od pola bosnjaka pravoslavne vjere. Mada sumnjam da je i 30 posto glasackog tijela izaslo.
Vrlo je mali procenat Bošnjaka u RS koji je tamo prijavljen.Većina je još prijavljena u Federaciji jer primaju federalne penzije koje su dosta veće (a niko ne tuži RS radi toga) ili zbog liječenja jer liječiti se u recimo Kasindolu ili Foči je čista fula.Sumnjam da je iko od njih izašao jer neće da se ofiraju i gledaju svoja posla.
Kako god, nadam se da ce biti zanimljivo narednih desetak, petnaest dana.
Last edited by channel10 on 25/09/2016 21:01, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#10446 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ba branim ih.PM72 wrote:Nemoj ih braniti.Znam dvije porodice koje su tamo otišle u izbjeglištvo.Bolje uslove imaju ovi jadni sirijci u Srbiji nego što su Bošnjaci iz Bosne imali u Turskoj.U to nemoj računati Alijinu ženu i prvi saf MM-a.Vizionar 1985 wrote:
De ba.
A oni u ratu evo vec bruku godina.
Mislis da je PKK tamo odnedavno, i da su Turci puni para da ih djele sakom i kapom.
Ljudi imaju problema ko i mi.
Iste probleme samo sto ih je vise od nas.
- Sanjarko
#10447 Re: Referendum(i) u RS-u
PS. Bitno da se Srbija Hvali i Reklamira.Vizionar 1985 wrote:Ja ba branim ih.PM72 wrote:Nemoj ih braniti.Znam dvije porodice koje su tamo otišle u izbjeglištvo.Bolje uslove imaju ovi jadni sirijci u Srbiji nego što su Bošnjaci iz Bosne imali u Turskoj.U to nemoj računati Alijinu ženu i prvi saf MM-a.Vizionar 1985 wrote:
De ba.
A oni u ratu evo vec bruku godina.![]()
Mislis da je PKK tamo odnedavno, i da su Turci puni para da ih djele sakom i kapom.
Ljudi imaju problema ko i mi.
Iste probleme samo sto ih je vise od nas.
- Blek Stena
#10448 Re: Referendum(i) u RS-u
slabo ti ide razumjevanje napisanog.....mO k3 wrote:Kako kaže ovaj lažov @ Ze Langa 1.29 miliona mora da glasaDanguba wrote:Sve je pobjeda ba.mO k3 wrote:Kako ih nije bruka objaviti 51% ja bi prešutio
- LBVIEW
#10449 Re: Referendum(i) u RS-u
Znaci,kod vas nema maloljetnih,Srbin cim se rodi sposoban je popuniti glasacki listic?ze kalanga wrote:Stvari nazovimo pravim imenom.PM72 wrote:Ze kalanga,
Ja mislim da će procenat onih koji su izašli na ovu "anketu" biti u par deka sa onim koji će Mile dobiti na izborima.
Nikada, od 96-te do danas izlaznost na jedno izjašnjavanje nije bila veća. Istina je da je najveći broj Bošnjaka bojkotovao, kao što je i istina da nažalost u BiH još uvijek nema adekvatnog i releventnog spiska. Stvaran broj stalno prisutnog stanovništva je jedina prava slika, sve ostalo obično naduvavanje.
Kao što rekoh broj stvarnog biračkog tijela u RS-u je nešto sitno iznad milion i 50 hiljada, možda ni toliko.
Slično je u FBIH.
Rekao bih da će u RS 2. oktobra izlaznost biti znatno manja, manja i u odnosu na prošle lokalne, a jasno je kome to najviše odgovara.
-
PM72
#10450 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ti samo kažem da nam turci u ratu nisu nimalo pomogli a mi se jadni nadali.Baš ko Srbi što gledaju u Putina,oči im iskapaše a ništa.