Nismo ni mi mogli pojmiti ciklicno ponavljanje pokolja i osveta za "bune protiv dahija", pa nam se desilo. Samo sto nas to nepojmljenje vazda skupo kosta.GandalfSivi wrote:Pa eto, da ne pricamo ni o kome drugom, samo da uzmemo za primjer lika koji “spektakularno najavljuje ponavljanje historije”, tj. 1029. godine. To samo mi je neki paralelni univerzum, ne moze mi mozak pojmiti ljude koji tako razmisljaju...salik79 wrote: Zato sto su im to na samom pocetku "revolucije" i obecali. Vise puta sam stavljao prilog sa tadasnjim vodjom najjace i najbrojnije (a i "najumjerenije") "pobunjenicke" skupine, Zehranom Aloushem, aka Hello Kittyem, koji je to ponovljanje historije spektakularno najavljivao.
A da su ovi ostali nijemi na tu otvorenu prijetnju - bilo bi "ko ih grebe, sto su dozvolili" i "necemo se mi za njih boriti".
Sirija vol. 2
- salik79
#104026 Re: Sirija vol. 2
- insomnia78
#104027 Re: Sirija vol. 2
Jes samo sto ovi dolaze sa strane da brane zejnebinu cast. Da se ne lazemo
- salik79
#104028 Re: Sirija vol. 2
Sto da ne? CIA i Mossad su sestrinske "firme".insomnia78 wrote:Pitaj Denisa i Lakostu jel u pitanju Mosad?Opetja033 wrote:Hm, interesantne se stvari desavaju. U zadnjih 5 dana ubijena dva kljucna pregovaraca koji su vodili pregovore YPG-Daesh oko napustanja Raqqe i sigurnog pasaza za ove druge. Ubijeni su daleko od linija fronta u svojim kucama ili ispred njih.
Pocionici nisu uhapseni niti poznati.
A mrtva usta ne govore.
http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt ... rty_secret
- insomnia78
#104029 Re: Sirija vol. 2
Jes. Ubijo hin Rex T.

Direktno u zjenicu oka

Direktno u zjenicu oka
- GandalfSivi
#104030 Re: Sirija vol. 2
Vjeruj mi da mi je to prva asocijacija koja mi je pala na pamet. Ali hajde, uslovno da nazovem to nekim ludilom, od kojeg smo se mi (barem mi sa prave strane) odmakli i nastavili pokusavati da uhvatimo kakav takav korak sa svijetom. Dole u Siriji je opste ludilo, gdje god pogledas nakve ekstremne ideologije...salik79 wrote:Nismo ni mi mogli pojmiti ciklicno ponavljanje pokolja i osveta za "bune protiv dahija", pa nam se desilo. Samo sto nas to nepojmljenje vazda skupo kosta.GandalfSivi wrote:Pa eto, da ne pricamo ni o kome drugom, samo da uzmemo za primjer lika koji “spektakularno najavljuje ponavljanje historije”, tj. 1029. godine. To samo mi je neki paralelni univerzum, ne moze mi mozak pojmiti ljude koji tako razmisljaju...salik79 wrote: Zato sto su im to na samom pocetku "revolucije" i obecali. Vise puta sam stavljao prilog sa tadasnjim vodjom najjace i najbrojnije (a i "najumjerenije") "pobunjenicke" skupine, Zehranom Aloushem, aka Hello Kittyem, koji je to ponovljanje historije spektakularno najavljivao.
A da su ovi ostali nijemi na tu otvorenu prijetnju - bilo bi "ko ih grebe, sto su dozvolili" i "necemo se mi za njih boriti".
- salik79
#104031 Re: Sirija vol. 2
A ti, kao, mislis da je "drobljenje magdijeve glave" te uspostava "emevijskog halifata" bilo (i vremenski) i prostorno ograniceno, jel? Ne bi oni ni na Liban, a ni na Iran, je li tako?insomnia78 wrote:Jes samo sto ovi dolaze sa strane da brane zejnebinu cast. Da se ne lazemo
- Kikibombona
#104032 Re: Sirija vol. 2
Kurdish official: Syrian forces to enter Afrin tomorrowOpetja033 wrote:Hm, interesantne se stvari desavaju. U zadnjih 5 dana ubijena dva kljucna pregovaraca koji su vodili pregovore YPG-Daesh oko napustanja Raqqe i sigurnog pasaza za ove druge. Ubijeni su daleko od linija fronta u svojim kucama ili ispred njih.
Pocionici nisu uhapseni niti poznati.
A mrtva usta ne govore.
http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/180220182
Jesam ti govorio od samog pocetka, opet neces da slusas!??
Ko ce sada objasniti vehabijama da ih je par stotina ubijeno i obogaljeno za interese dr. Bashara Asada!??
Ima li kraja pisanju po vehabijama?
Hoce li se ova ponizenja ikada okoncati?
Hoces li ti krenuti na novo poslovno putovanje kada dr. Asad, Iranci i ostala siitska ekipa budu gazili Gutu?
Za sta su ginuli turski vojnici u Efrinu?
Za grandoizne dzenaze?

https://twitter.com/bugrakaraa55/status ... 8254701574
Evo sta su uspjeli uzeti za mjesec dana teskih borbi, dok su napadali svim snagama na regiju duplo manju od unsko-sanskog kantona. Uzeli cu KURCINU, da prostis! Turska je ponizena, a vehabije, sta vise za njih reci!??? Tek im slijede prave muke.

Pozdrav iz Efrina od internacionalne jedinice!

- insomnia78
#104033 Re: Sirija vol. 2
A cudimo se kad Izrael na sve nacine pokusava sprjeciti povezivanje i jacanje uticaja Hezbolaha i Irana u Sirji
- salik79
#104034 Re: Sirija vol. 2
Netacno. Na vladinoj strani nemas ekstremnih ideologija, tamo imas bogatstvo razlicitosti svih religija i opredjeljenja.GandalfSivi wrote:Vjeruj mi da mi je to prva asocijacija koja mi je pala na pamet. Ali hajde, uslovno da nazovem to nekim ludilom, od kojeg smo se mi (barem mi sa prave strane) odmakli i nastavili pokusavati da uhvatimo kakav takav korak sa svijetom. Dole u Siriji je opste ludilo, gdje god pogledas nakve ekstremne ideologije...salik79 wrote:Nismo ni mi mogli pojmiti ciklicno ponavljanje pokolja i osveta za "bune protiv dahija", pa nam se desilo. Samo sto nas to nepojmljenje vazda skupo kosta.GandalfSivi wrote:
Pa eto, da ne pricamo ni o kome drugom, samo da uzmemo za primjer lika koji “spektakularno najavljuje ponavljanje historije”, tj. 1029. godine. To samo mi je neki paralelni univerzum, ne moze mi mozak pojmiti ljude koji tako razmisljaju...
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#104035 Re: Sirija vol. 2
Ko ti je to rekao? FOX, CNN?GandalfSivi wrote:Dole u Siriji je opste ludilo, gdje god pogledas nakve ekstremne ideologije...
Nema ni traga ekstremističkim ideologijama u redovima sirijske armije, a ruku na srce ni na teritorijama pod kontrolom USA i Kurda.
- salik79
#104036 Re: Sirija vol. 2
Ne cudimo. Mi o tome i govorimo, kao sto smo od pocetka govorili da je Izrael na "pobunjenickoj" strani, odnosno njihov "mecena", samo sto si prvi ti to ismijavao.insomnia78 wrote:A cudimo se kad Izrael na sve nacine pokusava sprjeciti povezivanje i jacanje uticaja Hezbolaha i Irana u Sirji
- Challenger_
#104038 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Netacno. Na vladinoj strani nemas ekstremnih ideologija, tamo imas bogatstvo razlicitosti svih religija i opredjeljenja.
Touche.
- Krokodajl
#104039 Re: Sirija vol. 2
@Kiki, moj komentar je bio na mjestu i odgovor, Insomnia je u pravu, ko će se pobriniti o ovim dobrovoljcima koji su služili po Kurdskim jedinicama.
Eno jel onog Bolivijca što se borio u HV u Vukovaru ubiše prije koju godinu u Boliviji, neki vojni udar planirao šta već, je li onog uhapsiše Britanca fol masovni ubica bio dobrovoljac u ARBiH, pa ovih Rusa što su bili s četnicima...
Ugl.
Glupo ti je porediti Iranske dobrovoljce (odnosno Hazare) i ovi što se bore sa Kurdima, većina tuh Seroka, Havera i kako već nemaju ta kodna imena, će se vraćiti kući u Britaniju, Njemačku... ko će njima pomoći ?
Kurdi ?
Dabogda...
Hazari vrlo dobro znaju zašto se bore u Siriji, dobit će stan u novogradnji, djeca stipendiju, auto, državljanstvo... ako se živ vrati kući dočekat će ga ko heroja.
Eno jel onog Bolivijca što se borio u HV u Vukovaru ubiše prije koju godinu u Boliviji, neki vojni udar planirao šta već, je li onog uhapsiše Britanca fol masovni ubica bio dobrovoljac u ARBiH, pa ovih Rusa što su bili s četnicima...
Ugl.
Glupo ti je porediti Iranske dobrovoljce (odnosno Hazare) i ovi što se bore sa Kurdima, većina tuh Seroka, Havera i kako već nemaju ta kodna imena, će se vraćiti kući u Britaniju, Njemačku... ko će njima pomoći ?
Kurdi ?
Dabogda...
Hazari vrlo dobro znaju zašto se bore u Siriji, dobit će stan u novogradnji, djeca stipendiju, auto, državljanstvo... ako se živ vrati kući dočekat će ga ko heroja.
- Krokodajl
#104040 Re: Sirija vol. 2
Operacija "Damaški čelik" započela
Neka je sa srećom herojima Sirije uz nadu da će militanti doći tobe i prihvatiti toliko puta nuđenu reintegraciju.
Rudaw sa druge strane javlja da će Sirijska vojska danas-sutra ući na prostor Efrina.
Ili da kažem, Nahije Afrin

Neka je sa srećom herojima Sirije uz nadu da će militanti doći tobe i prihvatiti toliko puta nuđenu reintegraciju.
Rudaw sa druge strane javlja da će Sirijska vojska danas-sutra ući na prostor Efrina.
Ili da kažem, Nahije Afrin
- salik79
#104041 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Operacija "Damaški čelik" započela![]()
Ili da kažem, Nahije Afrin![]()
Cime bi se vec potvrdio proigrani dupli pas o kojem pisem od samoga pocetka...
Last edited by salik79 on 18/02/2018 15:12, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#104042 Re: Sirija vol. 2
Ja ba, ne bi Asad nikada, a i Iranci model sekularizma. Nebitno, u pravu ste...Challenger_ wrote:salik79 wrote:Netacno. Na vladinoj strani nemas ekstremnih ideologija, tamo imas bogatstvo razlicitosti svih religija i opredjeljenja.![]()
Touche.
- insomnia78
#104043 Re: Sirija vol. 2
Sljedecu akciju neka nazovu sapun iz Haleba

- Krokodajl
#104044 Re: Sirija vol. 2
Sirijska vojska artiljerijom tuče položaje militanata kod najistočnijeg grada enklave Istočna Guta, grada An Našabija.
@insomnia, tako mogu nazvat operaciju kad uđu u Efrin, em je Alep em će uć glatko ko po sapunu.
@insomnia, tako mogu nazvat operaciju kad uđu u Efrin, em je Alep em će uć glatko ko po sapunu.
- salik79
#104045 Re: Sirija vol. 2
Sta ne bi Asad nikada? A Iran je Islamska Republika koja ustavom garantuje sva prava vjerskim manjinama, ukljucujuci i zastupnike u parlamentu. U Iranu nikada nije srusena niti jedna bogomolja, a kamoli historijski spomenici. A baci pogled na teritorije pod kontrolom "revolucionara".GandalfSivi wrote:Ja ba, ne bi Asad nikada, a i Iranci model sekularizma. Nebitno, u pravu ste...Challenger_ wrote:salik79 wrote:Netacno. Na vladinoj strani nemas ekstremnih ideologija, tamo imas bogatstvo razlicitosti svih religija i opredjeljenja.![]()
Touche.
Trebam li napominjati da su sve vjerske skupine iz Libana uz Hizbullah, te i sami aktivni pripadnici istog? Nadji mi jedan takav primjer na strani "pobunjenika"!?
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#104046 Re: Sirija vol. 2
Pojma vi nemate o cemu pricate i sta pisete.
- Kikibombona
#104047 Re: Sirija vol. 2
Nema duplog pasa ako bude kao sto se za sada navodi, a navodi se da ce sirijska vojska izaci na granice, ali da vlast u Efrinu ostaje u rukama PYD i kontrola unutrasnjosti u rukama YPG. To bi bio strasan poraz za Turke a o vehabijama necu ni da pricam.salik79 wrote:Krokodajl wrote:Operacija "Damaški čelik" započela![]()
Ili da kažem, Nahije Afrin![]()
Cime bi se vec potvrdio proigrani dupli pas o kojem pisem od samoga pocetka...
Spajanje satanistickih vehabijskih emirata, Idliba i Dzarablusa, ostaje samo san.
...
Turska armija i pridruzene vehabije su totalno zaglavile u Efrinu. Jucer je YPG odbio 16 napada Turaka i vehabija, ni metra nisu napredovali. Uz, napali su tursku bazu u Hataju.
Turci upravo zestoko bombarduju distrikt Reko, uz samu granicu sa Turskom!
turkish airforce are flying over Afrin city and bombarding in Raco. #Afrin
Tursku ce ovi mutavi islamisti baciti na koljena, zapamtiteClashes between Kurdish Forces and the invaders & jihadists in the village of Bililka in Raco. #Afrin
US Defense Secretary says attack by Turkey on Afrin not justified
http://theregion.org/article/12858-us-d ... -justified
- Challenger_
#104048 Re: Sirija vol. 2
Sirijska Arapska Republika je SEKULARNA DRŽAVA, njenu vlast i armiju sašinjavaju pripadnici svih etničkih i vjerskih skupina.GandalfSivi wrote:Ja ba, ne bi Asad nikada, a i Iranci model sekularizma. Nebitno, u pravu ste...
Pročitaj ovo sto puta, nauči napamet, pa idemo dalje.
- Krokodajl
#104049 Re: Sirija vol. 2
Kurdi u Damasku protestovali 15. Februara povodom (valjda) godišnjice hapšenja Odžalana

- Challenger_
#104050 Re: Sirija vol. 2
Aman zaman Krokodajl, šta je to? Zar Kurde nisu šijje popapale? U zimnicu kao stelju spremile? Kakav jad za svjetsku demokratiju... Umjesto da ih demokratizuju McCainovi haveri iz Nusre iz ISIL-a oni tamo nešto šetaju kod Bašara...