Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#10401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

I još onog jadnog kandidata izvede na vožnju u 4-5 sati popodne, dok iz grada dođe do Ilidže ode mu sat i po. :-)
Filter

#10402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

vi niste isli u auto skolu?? rodjeni sa vozackom zakacenom za pupcanu ili uz licnu uplatu dosli do iste??

pored ovoliko cobana za volanom vi se svezete auto skola... jbte
beni-bu-man

#10403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Filter wrote:vi niste isli u auto skolu?? rodjeni sa vozackom zakacenom za pupcanu ili uz licnu uplatu dosli do iste??

jebi ga genatika tako to kod nas ide
Tomahawk11
Globalni moderator

#10404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Fora i jeste da se kandidat ubaci u spicu.
basicm

#10405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Filter wrote:vi niste isli u auto skolu?? rodjeni sa vozackom zakacenom za pupcanu ili uz licnu uplatu dosli do iste??

Svezemo se jer koji ce klinac autoskola u spicama na cesti ujutru ili popodne, ili onaj na prvom ili drugom casu voznje na glavnoj ulici?
Da ne spominjem auto skolu sa naljepnicom rip onog nekog ili kako je kandidatu dao da zavali sjediste kao da korvetu vozi a ne polaze na golfu.
zdruzdjo

#10406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ma sa autoskolama sam tolerantan. Eto trpim sta cu. Nekako ih tretiram kao djecu a sa njima se treba biti strpljiv.
Ali kad vidim P, a kilavi, ili silne bilmeze kao sinoc.
E pa faaaakat. Stvarno ok ne trebamo voziti preko ogranicenja. Ali daj ba nemoj kilaviti i time stvarati guzvu i nervozu.
Dobio vozacku da bi vozio i stigao od A do B brze i udobnije. Pa dedera onda se pokreni da sto brze naucis i da olaksas i sebi i onima oko sebe.
Filter

#10407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

basicm wrote:

Svezemo se jer koji ce klinac autoskola u spicama na cesti ujutru ili popodne, ili onaj na prvom ili drugom casu voznje na glavnoj ulici?
Da ne spominjem auto skolu sa naljepnicom rip onog nekog ili kako je kandidatu dao da zavali sjediste kao da korvetu vozi a ne polaze na golfu.
vidis, u pravu si, koji ce klinac na cesti po kojoj ce voziti kad abd poloze vozacki. bolje da tandrcu po poligonu.
elem, da bezze ne cepemo. ako ti smeta onaj 1% vozila koje ces sresti tokom dana i koja su uredno oznacena da mozes da se prestrojis na vrijeme i zaobidjes ih... onda ok, svako ima svoje :)
lijepa u dusi

#10408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Najbolje voze autoskole i pocetnici. Sve po ps-u, nije belaj ni sa zmigalecima, ni sa ubacivanjem tako da me haman zakaci... Ako naprave gresku, pa Boze moj, ne znaju pa se moze i halalit. Problem su mi kljusine sa godinama soferskog iskustva koji se ponasaju kao da im je cestu licno caca napravio samo za njih, koji bi najradije zbrisali sa lica zemlje svakog ko negoduje na njihovo idiotsko ponasanje na cesti, koji smatraju da su zakoni pisani za tamo nekog, a ne za sve, koji imaju amidzu/daidzu u policiji pa se kurce jer znaju da smo drzava u kurcu, koji svjesno sjedu za volan da se kurce i pri tome svjesno stavljaju na kocku zivote drugih ucesnika u saobracaju (njihov namjerno ne spominjem jer zivot takvih imbecila nije ni vrijedan), koji locu i polocu boga oca pa sjedu za volan i ubiju nekog ni krivog ni duznog... E takve kad vidim aminam da prva bandera ili kakav betonski zid bude njihov i da im oduzme zivot jer zatvor ne postoji za takve, a i da ih zatvore nece se promijeniti nakon sto izadju i uvijek i iznova su potencijalne ubice na cesti.
Najmanji su mi problem autoskole...
Last edited by lijepa u dusi on 30/05/2017 11:26, edited 1 time in total.
beni-bu-man

#10409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

basicm wrote:

Eh evo ja npr, polozio sam pije godinu i po znaci sa 30god, sve mi mrsko bilo dok me zena nije natjerala.
@basicm u pavu si, mene instruktor odmah htio baciti u saobracaj a ni u auto nisam sjeo, ima do isntruktora a i do vozaca, mislim ako nisi slobodan za volanom nemoj ni polagati, meni je nakon paar casova instruktor kocio jer sam prelazio 50 po gradu.
A imas i ovaj fenomen prije nekeoliko godina kad se polagalo po Opstinama, zamisli raja koja je polagala po Ilijasu, Brezi itd. gdje nema ni semafora a da ne pricam o vise saobracanim trakama....
Logovan

#10410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Leon16v wrote:I još onog jadnog kandidata izvede na vožnju u 4-5 sati popodne, dok iz grada dođe do Ilidže ode mu sat i po. :-)
Pa i trebaju voziti oko 4-5 popodne, brže će naučiti po špici. Mislim ne moraju uvijek, ali nekad moraju učiti i kada je gužva.
muha_sa

#10411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

obidjete vozilo koje obucava kandidata i vozdra--bar to nije problem
Nepass

#10412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Gdje ces ga obici u 16h. Obucavaaj od 9:30 do 14:30
lijepa u dusi

#10413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lijepa u dusi »

Kao sto rekoh, veci su problem ovi sto kontaju da im je licno babo samo za njih izgradio cestu... Pa ce oni odlucivati kad, ko i koliko da se vozi kojom cestom. Halo ba ljudi, znate li vi koliko je kandidata na obukama? Da se tako rasporedjuju jedan bi kandidat imao priliku da vozi svako peti dan... Samo da vama gospodi ne bi zaboga smetao. Svi negdje zure, svima minuta vrijedi milion. Ohanite malo, koji vam je klinac. Sutra kad vase dijete bude polagalo bicete u fazonu da sva druga auta treba sklonit da mu ne smeta. Jer to je takav sebicni mentalni sklop, ja ja ja pa opet ja, bez imalo empatije i razumijevanja za drugog.
Zoya

#10414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Logovan wrote:
Leon16v wrote:I još onog jadnog kandidata izvede na vožnju u 4-5 sati popodne, dok iz grada dođe do Ilidže ode mu sat i po. :-)
Pa i trebaju voziti oko 4-5 popodne, brže će naučiti po špici. Mislim ne moraju uvijek, ali nekad moraju učiti i kada je gužva.
Sa ovim se slazem. Tada najbolje i naucis.
Ja inace ne shvatam tu netrpeljivost prema ucenjacima. Mislim koji je problem da pokazes malo razumijevanja prema nekome ko se jos uvijek uci? Svi ko nemaju zivaca, to psuje, to sirenom upozorava. Kakav kretenluk.
muha_sa

#10415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

Nepass wrote:Gdje ces ga obici u 16h. Obucavaaj od 9:30 do 14:30
pa fino--daŠ žmigavac i ideš u susjednu traku :D al kontam šta hoceš da kažeš--da su sve trake dupke pune pa se ne možeš prestrojit---jebi ga, ondaK nije do polaznika auto škole vec do špice :lol: osim ako su u svim trakama polaznici
Nepass

#10416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

muha_sa wrote:
Nepass wrote:Gdje ces ga obici u 16h. Obucavaaj od 9:30 do 14:30
pa fino--daŠ žmigavac i ideš u susjednu traku :D al kontam šta hoceš da kažeš--da su sve trake dupke pune pa se ne možeš prestrojit---jebi ga, ondaK nije do polaznika auto škole vec do špice :lol: osim ako su u svim trakama polaznici
Pa bude vjeruj do dobrinje od studentskog, 5-8 autoskola sretnes.
Ili idu tamo kod bitumenke polukruzno, i jbg moras se ubaciti jer dosta auta dolazi od desno. Ali autoskola skolski ceka dok nema auto, a to traje i trajee i trajeeee.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Mene je instruktor u spicu....hop, ide se od Ilidze, preko Stupa, Rajlovac, Vogoscanska petlja, Kobilja Glava, pa kroz grad, pa onda Fabrika duhana (polukruzni) i goni dalje do Bristola i poligona.
Itekako je bitno da kandidat sve to osjeti. Ne izvode se kandidati koji prethodno nisu savladali osnove, bar je tako prije bilo. Naravno da ce biti spora voznja. Ako je to najveci problem naseg saobracaja, onda super :-D
Zoya

#10418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Zoya »

Tomahawk11 wrote:Mene je instruktor u spicu....hop, ide se od Ilidze, preko Stupa, Rajlovac, Vogoscanska petlja, Kobilja Glava, pa kroz grad, pa onda Fabrika duhana (polukruzni) i goni dalje do Bristola i poligona.
Itekako je bitno da kandidat sve to osjeti. Ne izvode se kandidati koji prethodno nisu savladali osnove, bar je tako prije bilo. Naravno da ce biti spora voznja. Ako je to najveci problem naseg saobracaja, onda super :-D
Ne znam kako je kod vas, ovdje je mene pitalo samo znam li da upalim auto i brzine mijenjati i odmah tras preko grada u neko selo :-) Kad ne satrah pjesaka na pjesackom. Brkala sam u to vrijeme kocnicu sa gasom :-) :facepalm:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Zoya wrote:
Tomahawk11 wrote:Mene je instruktor u spicu....hop, ide se od Ilidze, preko Stupa, Rajlovac, Vogoscanska petlja, Kobilja Glava, pa kroz grad, pa onda Fabrika duhana (polukruzni) i goni dalje do Bristola i poligona.
Ne znam kako je kod vas, ovdje je mene pitalo samo znam li da upalim auto i brzine mijenjati i odmah tras preko grada u neko selo :-) Kad ne satrah pjesaka na pjesackom. Brkala sam u to vrijeme kocnicu sa gasom :-) :facepalm:
Prvo sam stelio....prva, druga, treca....to na poligonu....onda kaze, idemo...gdje ba idemo....i tako...nisam nikog satro, al sam zabrljo kod FDS na kruznom, reko udari covjeka kap koliko se zacrvenio :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

ja sam s 26 polozio sa stelom iz dugog jer nikad ne bih polozio

i zakleo sam se da nikad necu trubiti onima sto se uce
i ne trubim im evo vec 11 godina :thumbup:

ti instruktori rade po 16 sati koliko sam skontao
ili barem ta kola...ne staju
Tomahawk11
Globalni moderator

#10421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Jes ako vozaju kakve kandidatkinje u ponoc :lol: :lol:
bleee_sa

#10422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

samo maximalno tolerantno :D
pink floydd

#10423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pink floydd »

ja sam počeo polagati i nikad prije toga nisam upalio auto a kamoli šta drugo, polagao C kategoriju i kad sam položio i dobio vozačku tek nakon mjesec dana i novog seta kvačila naučio sam da vozim auto kako treba ....jebena promjena s kamiona na auto. Razumijem taj pritisak kao i svi ostali siguran sam, ali opet me nerviraju te autoškole, pogotovo na semaforu i pogotovo u mom gradu u kojem zeleno traje tek toliko da propusti 4-5 normalnih vozila ili auto-školu + 1 :D
skafiskafsnjak

#10424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Ja na semaforu u Jablanici.... moja traka za pravo, lijeva za lijevo. Inace, lijevo su HE na Neretvi.Seljaci cesto skrenu u lijevu pa na gas i ubace se ispred... i sad cekam , Range Rover veliki , italijanske table....ubaci se u lijevu...ja otvaram prozor, rekoh gdje ces ti... Otvori on prozor, kad Dzeko i Amra. :skoljka:

Ljakse ostaje lajkse... ali sta ces, dijamant, moze mu se.
kafanski_covjek

#10425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kafanski_covjek »

volio bi da su izasli iz autu, lopate su bile spremne za "lopatanje" :lol:
Post Reply