Par prijedloga potencijalnog klijenta:damir.d wrote:Žao mi je što sa ovom temom moramo početi Novu godinu, ali osjećam potrebu da vam se javim, iako ovo definitivno nije support forum naše kompanije.
Kao što ste mogli i vidjeti, morali smo prekinuti sa distribucijom SK sadržaja. Nismo najavili ranije jer smo se do zadnjeg momenta nadali da će vlasnik prava produžiti ugovor, obzirom da je Logosoft sa svoje strane učinio sve što je trebalo i u predviđenom roku. To se na žalost nije desilo, a o razlozima se može samo špekulisati i nagađati, mada vjerujem da većina onih koji imalo prate dešavanja po pitanju SK kanala zna da je ova priča dosta šira od slučaja Logosofta.
Za razliku od nekih drugih operatora, Logosoft se drži onoga što govori zakon i pravila RAK-a. Obzirom da nam je 31.12.2015. istekao ugovor sa autorska prava,a novi nije napravljen do tada, morali smo obustaviti distribuciju tih sadržaja.
Vjerujem da će svi u narednim danima dobiti više informacija o ovoj temi, ne samo od nas, nego i ostalih, pa će i stvari postati dosta jasnije.
Mi i dalje radimo na tome da ubrzo vratimo SK u našu ponudu, i vjerujemo da ćemo u tome uspjeti.
Hvala na razumijevanju i sretna Vam Nova Godina,
Damir Dizdarevic
Izvršni Direktor za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o. Sarajevo
1. Zamjenski kanal, svi znamo kako ce ovo zavrshiti. Ne prenosi sport klub jedini EL.
2. Dogovor sa domacom tv kucom o kolaboraciji, mozda cak i zajednickom projektu uvodjenja sada nedostupnih sportskih sadrzaja.
3. Vlastiti kanal ne znam kako stojite finansijski, ali otkupite prava na 4 sporta, stavite Bahu i Marijana i uduplali biste korisnike u roku godinu dana, a postali ti koji ce postavljati uslove, ne oni kojima ih postavljaju.
4.U krajnjem slucaju Arene HD u osnovni paket bez naknade od 4,5 KM.
Zavlacice vas ovi dok vam pola korisnika ne predje kod njih i na kraju nista necete uraditi.