Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10401 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je scena sa Dany extra napokom ništa nije progovorila 
- Tito_i_Partija
#10402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma bjezi ba pici, ovo postaje prava safunjara. Dany uleti bas ono kako kaze annoy, "ex machina". I ovakvih gluposti ce sve vise bit', bas u stilu prave safunjare.
- Pandakonda
#10403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Realno u GoT-u uvijek bude ovako, zato zadnje dvije epizode su lom.
- kokuz_sa
#10404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
najbolje od svega u epizodi su bili vicevi
"ispljuni to, ispljuni to"
"ispljuni to, ispljuni to"
- Tito_i_Partija
#10405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jebo seriju ako je sve vazno strpano u zadnje dvije epizode. U najmanju ruku pokazuje koliko su D&D ograniceni pisci.
-
Juliuscezar
#10406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovako zao mi je Riverruna, glupo odradjeno i po onome sto sam vidio o Blackfishu nema teorije da bi se on tek tako žrtvovao, tj. zrtvovao bi se on ali na pravi nacin sa nekim smislom. Prije bih rekao da bi pobjegao zajedno sa Bryenn i opet pokusao nesto.
Uostalom kakav je dogovor sklopio Jaime sa Edmurom, mozda je plan da Riverun ostane Edmuru e tu bi mogli ocekivati taj neki pokolj jer Freyevi se nece sloziti.
Cini se da je O'gharu nekako drago zbog Arye ali ko zna.
Sto se tice sljedece sezone svi ocekujemo 1: Dolazak Arrynovih koji ce da rijese situaciju u korist Starkovih, 2: Prelezak nekoga od onih sto su na Boltonovoj strani, sto znaci da se nijedno nece desiti u smislu u kojem ocekujemo. Ne treba iznenadit ako Baelish bukvalno samo uleti da pokolje onu stranu koja je pobjedila i tako bi postao ono sto mu je Vary predvidio da bi spalio sve ako bi bio kralj pepela. Hocu reci unistio bi sve sjeverne kuce da bude vladar sjevera.
Uostalom kakav je dogovor sklopio Jaime sa Edmurom, mozda je plan da Riverun ostane Edmuru e tu bi mogli ocekivati taj neki pokolj jer Freyevi se nece sloziti.
Sto se tice sljedece sezone svi ocekujemo 1: Dolazak Arrynovih koji ce da rijese situaciju u korist Starkovih, 2: Prelezak nekoga od onih sto su na Boltonovoj strani, sto znaci da se nijedno nece desiti u smislu u kojem ocekujemo. Ne treba iznenadit ako Baelish bukvalno samo uleti da pokolje onu stranu koja je pobjedila i tako bi postao ono sto mu je Vary predvidio da bi spalio sve ako bi bio kralj pepela. Hocu reci unistio bi sve sjeverne kuce da bude vladar sjevera.
- Pandakonda
#10407 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako komšije rješavaju piratstvo

-
axe22
#10408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:Kako komšije rješavaju piratstvo![]()
Koja navlakusa za budale koje to plate.
Jedan od standardni malwara koji vec duze kruzi internetom.
Ja sumanjma da mozda nece freyevi poklati Edmura i njegovu vojsku i time prekrsiti obecanje koje je mozda Jaimi dao Edmuru (da ce postediti njegovu vojsku i njega ako preda zamak) i onda ce Jaimi poklati freyeve.
- Pandakonda
#10409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Littlefinger na kraju uzima winterfell pazite šta sam rekao.
It is critical to strike soon, while the victor licks his wounds.
-
Juliuscezar
#10410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To ja odavno govorim kao jednu od opcija da Baelish uleti na izmorenu pobjednicku vojsku i dokrajci je.Pandakonda wrote:Littlefinger na kraju uzima winterfell pazite šta sam rekao.
It is critical to strike soon, while the victor licks his wounds.
-
omar little
#10411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
zmajevi mozda, jer qyburn je okrenuo sebi varysove spijune? cini mi se da oni u king's landing nikad nisu dobili potvrdu da ona zaista ima zmajeve. rekao je old rumour, zmajevi su old rumour. samo ne znam samo kako to moze utjecati na trenutnu pricu mada sa ovim telenovela skrabalima nista nije iskljuceno, sto jeftinije, ispranije i neorginalnije to bolje.brain bubbles wrote:nisam siguran cemu osmjeh, mozda to planira vec duze vrijeme
na sta je Cercei mislila kad je pitala Qyburna o malim pticicama?
i kako se ljudi popisase na mukotrpni rad martina da jaime prodje ozbiljan razvoj i promjenu, majko mila.
- kokuz_sa
#10412 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pozitivno u ovoj epizodi..humor sa patuljkom i onim neokaljanim..
jako dobra gluma "Psa"
minus
ona mala kao da je sa onog svijeta, trci onako ranjena a nista joj
onaj kralj mali tako oduran postaje gore njego njegov brat mu..tako je "soft"
a mater ce njemu doci glave..
jako dobra gluma "Psa"
minus
ona mala kao da je sa onog svijeta, trci onako ranjena a nista joj
onaj kralj mali tako oduran postaje gore njego njegov brat mu..tako je "soft"
a mater ce njemu doci glave..
-
asker
#10413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Epizoda bi bila dobra da inace traju po sat i po. Ovako zali boze minuta. I ako su zadnje dvije produzene malo opet nedovoljno koliki se naboj stvorio za te zadnje dvije. Nek se gone u 3 hiljade persuna.
Znam da je navijacki
, ali mene apsolutno ne interesuje sta se desava tamo na piramidi. Da prikazu 10 sekundi kako ruski ICBM Topol-M pada na vrh piramide i odnosi sve u i oko grada, ukljucujuci harpije i brodove i ko se god zatekne u 20 kvadratnih kilometara meni bi to bilo sasvim dovoljno.
Kako nas hebu to nije humano. Houndu su dali toliko minuta, kao da je prestolonaslednik kljucan za rjesenje svega. Kad smo vec kod njega, Beric i ekipa kazu "pusu hladni vjetrovi na sjeveru" i da treba ici tamo. Svi putevi vode u Winterfell, hoce li stici na vrijeme da pomognu Jonu?
Ovih par slika bitke pokazuju da je onaj spoiler vjerovatno tacan. Mala utjeha ali steta da ce neki zanimljivi likovi u vjecna lovista.
Znam da je navijacki
Kako nas hebu to nije humano. Houndu su dali toliko minuta, kao da je prestolonaslednik kljucan za rjesenje svega. Kad smo vec kod njega, Beric i ekipa kazu "pusu hladni vjetrovi na sjeveru" i da treba ici tamo. Svi putevi vode u Winterfell, hoce li stici na vrijeme da pomognu Jonu?
Ovih par slika bitke pokazuju da je onaj spoiler vjerovatno tacan. Mala utjeha ali steta da ce neki zanimljivi likovi u vjecna lovista.
- esmasaric
#10414 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Slaba epizoda totalno...
Arya, sa otvorenim ranama, jedva hodajući, ubi hladno Waif, a nismo to ni vidjeli.
Možda čuvaju za kasnije. Nikakav twist nije bio. I nadam se da ovo nije zadnje od Jaquen-a.
Blackfish umro boreći se za svoj dom. Ok......
Tyrion s onim plaštom ni na šta nalik, isto Hobbit neki. I eto, došla majka zmajeva, napadaju ih robovlasnici. Sad će oni njeni divljaci uletiti i sve ih pobiti. Kraj...
Najbolji mi je dio bio kad Hound ubija zadnjeg lika i kaže:
- Those are your last words. Fuck you? Come on you can do better.
- Cunt!
- You are shit at dying you know that?
Napokon neki lik koji kolje i ubija. Jer su se ostali utišali pravo.
Arya, sa otvorenim ranama, jedva hodajući, ubi hladno Waif, a nismo to ni vidjeli.
Blackfish umro boreći se za svoj dom. Ok......
Tyrion s onim plaštom ni na šta nalik, isto Hobbit neki. I eto, došla majka zmajeva, napadaju ih robovlasnici. Sad će oni njeni divljaci uletiti i sve ih pobiti. Kraj...
Najbolji mi je dio bio kad Hound ubija zadnjeg lika i kaže:
- Those are your last words. Fuck you? Come on you can do better.
- Cunt!
- You are shit at dying you know that?
Napokon neki lik koji kolje i ubija. Jer su se ostali utišali pravo.
- Idemedosumom
#10415 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je nekako nelogično da se jedna cijela flota uspjela prišunjati i iznenada napasti Meereen, bez obzira na haos koji vlada gradom 
- pici
#10416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bhnapoleon1 wrote:Ovako zao mi je Riverruna, glupo odradjeno i po onome sto sam vidio o Blackfishu nema teorije da bi se on tek tako žrtvovao, tj. zrtvovao bi se on ali na pravi nacin sa nekim smislom. Prije bih rekao da bi pobjegao zajedno sa Bryenn i opet pokusao nesto.
ovo je jedina moguca opcija za zrtvovanje Crno Ribe i predaju Riverruna, ona gozba kod Freya mi je sumljiva skroz, Jaime je Edmuru nagovijestio da mu se jebe i za zamak i tulijeve i sve samo da se vrati Cersei, ko veli predaj mi zamak ispunit cu kraljevu naredbu a onda poklat Freye i nagodid se sa Tulijima... vrlo vjerovatno...Ovo za bitku kopilana Boltoni i Karstaskovi su
- Capajebo
#10417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kazem ja, proljev epizoda, nazalostIdemedosumom wrote:Meni je nekako nelogično da se jedna cijela flota uspjela prišunjati i iznenada napasti Meereen, bez obzira na haos koji vlada gradom
Toliko nelogicnosti i gresaka da je pomalo i smijesno
- Tito_i_Partija
#10418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nelogicno je i da ovako napadaju svi odjednom, kad su same Harpije vec odradjivale dobar pos'o protiv onih bezmudnih, al' eto, mora se malo pokazat' sila dothrakija i zmajeva, plus obrazlozit' dolazak zeljeznih. 
Pisanje na nivou "Lud, Zbunjen, Normalan".
Pisanje na nivou "Lud, Zbunjen, Normalan".
- pici
#10419 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa pretpostavljalo se da ce Meereen biti napadnut sad treba ocekivati horde dothrakija, zeljezne, zmajeve, neokaljane i druge sinove znaci sva sila koju Dany ima da se pokaze i da uspostavi red u zaljevu robova, sljedeca sezona Dan-D iskrcavanje u westerosu... meni solidna epizoda uvertira za zadnje dvije rat kopilana i opsada Meereena... mozda se i WW pojave pred zidom.
Last edited by pici on 13/06/2016 18:11, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#10420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo se sve poklapa sa tim je Varys ustvari iza svakog napada, lik pod svaku cijenu hoće da istjera Danny iz Meerena da što prije krene u Westeros. Ne bi me čudilo da Varys već nije čuo za walkere pa je zbog toga ubrzao napade.
- pici
#10421 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pandakonda wrote:Ovo se sve poklapa sa tim je Varys ustvari iza svakog napada, lik pod svaku cijenu hoće da istjera Danny iz Meerena da što prije krene u Westeros. Ne bi me čudilo da Varys već nije čuo za walkere pa je zbog toga ubrzao napade.
ja mislim da Varys ide do zeljeznih i u Dorne da pripremi se za iskrcavanje Dany sa armijom, oni su jedini uz zeljezne koji podrzavaju Dany tj Targaryene
-
drogon2
#10422 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cudno je to sa Varysom.Harpije pocese napade bas nekad kad smo ga izgubili u petoj sezoni,u periodu kad je Jorah oteo Tyriona.Pa oni opet napadaju pred kraj sezone,a on se vraca bas poslije toga.Sada evo on odlazi,a oni u tom momentu napadaju...
-
Forumerrer
#10423 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
@pici - jarane nije Ayra nego ARYA.
- pici
#10424 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije ulje neg je zejtinForumerrer wrote:@pici - jarane nije Ayra nego ARYA.
- shmizlica
#10425 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
smijem li se malo smijati onim teorijama da ubodena arya iz prošle epizode nije arya
sve u svemu nekako previše ispraznog trabunjanja.....ne kontam one scene s tyrionom i ono dvoje....kakvo pričanje viceva i natezanje ba
u ovoj sezoni su mi nekako u vodi isprali tyriona....i kad se pojavi bla bla truć.....
sve u svemu nekako previše ispraznog trabunjanja.....ne kontam one scene s tyrionom i ono dvoje....kakvo pričanje viceva i natezanje ba