Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Optimist wrote: ↑18/08/2024 19:31
Danas gledam Pirelli na G klasi, citav gazni sloj iskokan, bukvalno komadi otpadaju kao sto je dgl postavljao slike Save.
Uslikao sam i ja ali ne znam postaviti sliku.
Jesi li pogledao koji je dot?
Nisam toliko zagledao tudje auto na parkingu.
Eto ima slika iznad, u pitanju je nova G klasa, dakle najstarije sto mogu biti je 4-5 godina.
vozao sam i ja kontinetal pa ih nisam ubio ovako, nije to makadam vec temperatura na bocnom dijelu gume, gazi Bog te pita kolko kroz krivine, dok ne ubije nekog
Mislim da ce se meksa guma ovako ponasati kad se pregrije i kad su kola teska
I volvo je 2400kg prazan pa ih ne dere ovako. Podere sloj ali ravnomjerno, i jaaaako brzo.
Ali ja kako god vozio, a vozio sam ga da skakuce u krivinama, nisam vidio da su pregrijane gume
znaci nije do guma nego do sofera, inace pirelli nekako nigdje na ovim placenim testovima nije popularan i uvijek tanko kotira, a opet nisam cuo nekog da su mu losa iskustva
Naravno da može, što ne bi moglo
E sada ovisno o autu da li ima opcija gašenja praćenja ptlritiska ili ne
U vitari nema, i kada sam stavio feluge bez senzora to je Light show na tabli, plus ne možeš koristiti centralni ekran
Ja bih rekao da je GY sa trenutnim modelima top guma u varijantama: ljeto, zima, all season.
Pa Michko.
Conti i Bridgestone su mi nekako tu idmah uz Michelin, ali ipak iza.
drug_profi wrote: ↑22/08/2024 15:51
Ja bih rekao da je GY sa trenutnim modelima top guma u varijantama: ljeto, zima, all season.
Pa Michko.
Bas zbog zime i allseasona bih stavio Michelin mrvicu ispred ako cijena nije faktor.
Imam GY Vector 4Seasons Gen 3 na drugom autu i nisu bas top top proizvod kao Asymmetric.
drug_profi wrote: ↑22/08/2024 15:51
Pa Michko.
Bas zbog zime i allseasona bih stavio Michelin mrvicu ispred ako cijena nije faktor.
Imam GY Vector 4Seasons Gen 3 na drugom autu i nisu bas top top proizvod kao Asymmetric.
All season su kompromis i nijedna nije odlična. Ali neke su dobre.
Ja sam imao iskustvo sa Vector G2 i Crosclimate plus.
Nisam uočio bitnu razliku između njih. Odrađivale su svoj posao i ljeti i zimi.
Doduše nisu isti profil bile.
Jedna je bila 175/60R14 druga 195/55R16.
Obje su nakon 4 sezone bile poprilicno loše za otežane uslove vožnje.