Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- CherryLips
#10401 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala,hvala,momak je mamu napatio sa svoje 4,5 Kg al mama halali:)
Kad je doktor tu,koji bi simptomi bili da je ostao komad posteljice? Cisceno je nakon poroda,Uz zadovoljavajući ali ipak kontrola za 10 dana?
Kad je doktor tu,koji bi simptomi bili da je ostao komad posteljice? Cisceno je nakon poroda,Uz zadovoljavajući ali ipak kontrola za 10 dana?
-
julisiz es grant
#10402 Re: Trudnjače i porodilje online
Obilno krvarenje, sa ugrušcima (normalno je da se oskudno krvari poslije poroda, tečnom krvlju i da se količina svakim danom smanjuje) ili znaci infekcije (povišena temperatura, jači bolovi ispod trbuha i krvarenje). Samo na to obratiti pažnju da se ne pojavi, a ako ništa od toga ne bude, a vjerovatno neće, javiti se na kontrolu kad je i preporučeno.CherryLips wrote:Hvala,hvala,momak je mamu napatio sa svoje 4,5 Kg al mama halali:)
- Cholina_Lokica
#10403 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam Cherry, mirisite se i uzivajte 
- CherryLips
#10404 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala na čestitkama,doktoru i na savjetu:)
- DaffyDuck
#10405 Re: Trudnjače i porodilje online
Cestitam Cherry, mazite se i paziteCherryLips wrote:Hvala na čestitkama,doktoru i na savjetu:)
- paja patak
#10406 Re: Trudnjače i porodilje online
Pitanje (cisto da se smirim)!
20. sedmica, beba vec uveliko lupka nozicama, ali se tako samo jedan dan primiri i tu i tamo lupne i onda iducih 5 dana lupka cijeli dan...
Jel to i bebe imaju vikend?
Pa jedan dan ne radi nista posebno u stomaku?
20. sedmica, beba vec uveliko lupka nozicama, ali se tako samo jedan dan primiri i tu i tamo lupne i onda iducih 5 dana lupka cijeli dan...
Jel to i bebe imaju vikend?
- JanuaryJones
#10407 Re: Trudnjače i porodilje online
Doktore znam da nije baš vaše područje ali me zanima vaše mišljenje oko farbanja kose u trudnoći. Moj doktor me upozorio, i sad i u prošloj trudnoći, da svakako izbjegavam farbanje u prvom tromjesečju. Prošli put se nisam morala farbat a sad već izgledam grozno ali ipak dvojim.julisiz es grant wrote:Čestitam!
- Cholina_Lokica
#10408 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja ne nadjoh nista vezano za tu temu, i pitala nekoliko doktora i svi mi rekose farbaj se, nema nikakvog dokaza da bilo kako utice. Ja sam uzimala samo farbu bez amonijaka, s tim da se meni farba lose primala dok sam bila trudna.JanuaryJones wrote:Doktore znam da nije baš vaše područje ali me zanima vaše mišljenje oko farbanja kose u trudnoći. Moj doktor me upozorio, i sad i u prošloj trudnoći, da svakako izbjegavam farbanje u prvom tromjesečju. Prošli put se nisam morala farbat a sad već izgledam grozno ali ipak dvojim.julisiz es grant wrote:Čestitam!
- JanuaryJones
#10409 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala LokiceCholina_Lokica wrote:Ja ne nadjoh nista vezano za tu temu, i pitala nekoliko doktora i svi mi rekose farbaj se, nema nikakvog dokaza da bilo kako utice. Ja sam uzimala samo farbu bez amonijaka, s tim da se meni farba lose primala dok sam bila trudna.JanuaryJones wrote:Doktore znam da nije baš vaše područje ali me zanima vaše mišljenje oko farbanja kose u trudnoći. Moj doktor me upozorio, i sad i u prošloj trudnoći, da svakako izbjegavam farbanje u prvom tromjesečju. Prošli put se nisam morala farbat a sad već izgledam grozno ali ipak dvojim.julisiz es grant wrote:Čestitam!
- DaffyDuck
#10410 Re: Trudnjače i porodilje online
@january, koliko znam l'oreal casting creme je bez amonijaka. Meni je doktor rekao da se smije farbati.
- JanuaryJones
#10411 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala Duffy, pogledaću. Obično se farbam u salonu al sad nisam za dugog sjedenja a i nisam sigurna kakve boje koriste.DaffyDuck wrote:@january, koliko znam l'oreal casting creme je bez amonijaka. Meni je doktor rekao da se smije farbati.
-
julisiz es grant
#10412 Re: Trudnjače i porodilje online
Slažem se sa već iznesenim mišljenjima u pogledu farbanja 
- JanuaryJones
#10413 Re: Trudnjače i porodilje online
Narodski doktor

- Cholina_Lokica
#10414 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja sam uzimala loreal prodigy, ok mi je bilaJanuaryJones wrote: Hvala Lokiceimaš neku preporuku za farbe bez amonijaka?
- CherryLips
#10415 Re: Trudnjače i porodilje online
Vala ja se farbala,doduse dva puta,tek negdje od petog mjeseca trudnoce,farbom koju i inače koristim.
-
palestinka
#10416 Re: Trudnjače i porodilje online
Pokušaj s pramenovima. Koliko znam, najbolje je za svaki slučaj da farba ne ide do korijena.JanuaryJones wrote:Doktore znam da nije baš vaše područje ali me zanima vaše mišljenje oko farbanja kose u trudnoći. Moj doktor me upozorio, i sad i u prošloj trudnoći, da svakako izbjegavam farbanje u prvom tromjesečju. Prošli put se nisam morala farbat a sad već izgledam grozno ali ipak dvojim.julisiz es grant wrote:Čestitam!
- sanjam-te
#10417 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozdrav svima..
zanima me da li neko zna sta je OLIGOCEPHALEA??
Na zadnjem ultrazvuka doktorica je na nalazu to navela kao fetalnu malformaciju.
Pokušala sam pronaći na netu,ali nema ništa.
Dr mi ništa nije rekla pa sam baš zbunjena.
I još jedno pitanje, koliko je učestalo,normalno, opasno imati omekšan grlić materice (druga trudnoća, 6.mjesec) ?
zanima me da li neko zna sta je OLIGOCEPHALEA??
Na zadnjem ultrazvuka doktorica je na nalazu to navela kao fetalnu malformaciju.
Pokušala sam pronaći na netu,ali nema ništa.
Dr mi ništa nije rekla pa sam baš zbunjena.
I još jedno pitanje, koliko je učestalo,normalno, opasno imati omekšan grlić materice (druga trudnoća, 6.mjesec) ?
-
Pufnicaa
#10418 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozz svima...da uletim i ja s jednim pitanjem za doktora..
Ja sam sad u 33sedmici,niko mi ne govori kakav porod da ocekujem
Pa ako moze savjet,imam hiperinzulemiju,trombofilijiu i hipotireozu..Beba u 31sedmici bila teska 2kg,a glavica mu bila 87bpd sto odgovara po misljenju dokt zq 35sedmica..Cijelu trudnocu strogo mirovanje,kontrakcije i bolovi bukvalno od pocetka s hrpom lijekova...Kako se porod blizi bas me panika hvata,a kondicija.mi je nikakva obzirom na sve to mirovanje..L.P
Pa ako moze savjet,imam hiperinzulemiju,trombofilijiu i hipotireozu..Beba u 31sedmici bila teska 2kg,a glavica mu bila 87bpd sto odgovara po misljenju dokt zq 35sedmica..Cijelu trudnocu strogo mirovanje,kontrakcije i bolovi bukvalno od pocetka s hrpom lijekova...Kako se porod blizi bas me panika hvata,a kondicija.mi je nikakva obzirom na sve to mirovanje..L.P
-
Pufnicaa
#10419 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni je dokt rekla samo prva 3mj izbjegavati a poslije slobodno se farbaj..garnier farba je dobra jer je blaga,a inače je kao kolor samponJanuaryJones wrote:Doktore znam da nije baš vaše područje ali me zanima vaše mišljenje oko farbanja kose u trudnoći. Moj doktor me upozorio, i sad i u prošloj trudnoći, da svakako izbjegavam farbanje u prvom tromjesečju. Prošli put se nisam morala farbat a sad već izgledam grozno ali ipak dvojim.julisiz es grant wrote:Čestitam!
Ja sam plavusa jedino sto sam primjetila.je da boja slabije prima u trudnoći valjda je to do hormona.Inače jako.puno zena znam.koje se farbaju u trudnoći bez ikakvih problema.
- Cholina_Lokica
#10420 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa pitaj svog doktora.Pufnicaa wrote:Pozz svima...da uletim i ja s jednim pitanjem za doktora..
ja ti mogu reci kao trombofilicarka
-
Pufnicaa
#10421 Re: Trudnjače i porodilje online
Cholina_Lokica wrote:Pa pitaj svog doktora.Pufnicaa wrote:Pozz svima...da uletim i ja s jednim pitanjem za doktora..
ja ti mogu reci kao trombofilicarkaporodila se prirodno, mada de meni uprkos clexanu stvorio tromb u plucima nekad oko 37me sedmice. Pojacavali doze, smjestili me na patologiju i tad mi rekose bolje ici na prirodni, imam bolje sanse nego carski jer bi se tad povecala mogucnost stvaranja jos jednog tromba, plus rizik od krvarenja. Uglavnom se ja porodih super, bez ikakvih problema, samo poslije.poroda nastavila se bocati oko 2 mjeseca, dok nije stigao dobar nalaz d dimera
A koju si dozu primala?Cuj dobila tromb i pored terapije,bas mi je zao,sreca pa je sve dobro prošlo..
- CherryLips
#10422 Re: Trudnjače i porodilje online
Čime je dobro mazati stomak nakon poroda? Znam da strije ostaju ali bar neka kremica za zatezanje kože,prihvatljiva tokom dojenja...jos se mackam onim Hipp puterom..
- JanuaryJones
#10423 Re: Trudnjače i porodilje online
Prošli put sam u Hr uz neke Musteline proizvode dobila gel i serum za stomak za poslije poroda (roze pakovanje). Ne znam imali kod nas jer samo apoteke drže Mustelu, pa pogledajCherryLips wrote:Čime je dobro mazati stomak nakon poroda? Znam da strije ostaju ali bar neka kremica za zatezanje kože,prihvatljiva tokom dojenja...jos se mackam onim Hipp puterom..
- CherryLips
#10424 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala,daću muzu instrukcije za apoteku:) bebac masallah,super,jede,sere i spava:) izgubio samo 150 gr,žutica se povlači koja i nije bila nešto jaka,uglavnom dobro je. I toliko je sve opustenije sa drugom bebom,vidjećeš ako Bog da. Dokle si ti,pupo raste? 
- JanuaryJones
#10425 Re: Trudnjače i porodilje online
http://www.mustela.com.hr/Experts-skin- ... t-had-baby Imaju ovdje slikeCherryLips wrote:Hvala,daću muzu instrukcije za apoteku:) bebac masallah,super,jede,sere i spava:) izgubio samo 150 gr,žutica se povlači koja i nije bila nešto jaka,uglavnom dobro je. I toliko je sve opustenije sa drugom bebom,vidjećeš ako Bog da. Dokle si ti,pupo raste?
Doji li mališan?
I ja nešto kontam, ublizu su mi pa ću valjda pametnije, oko svega. Još mjesec i sedam dana do punih 36 sedmica a onda ćemo vidjet