Jesu li napisali sta je bilo sa Hercegovackom TV koja je ustupljena za potrebe javnog informisanja hrvatskog naroda u BiH. Ljubic zna.General War wrote:Nije im dugo trebalo![]()
Klub Hrvata uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za osnivanje RTV FBiH2 sa sjedištem u Mostaru
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
#10401 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- seln
#10402 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
So sad!Lincoln-Burrows wrote: ABiH je za mene bila nakon toga neprijateljska vojska.
-
Fudo387
#10403 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mozemo se sloziti da si dobio po njonjari, tako da te donekle i shvatam.Lincoln-Burrows wrote:To nije tema a i ja uopće ne dvojim tko je kome zlo načinio u Kaknju.Fudo387 wrote:
Ne tako davno je neko u Kaknju izustio, ovo je hrvatska republika heceg-bosna, i zdrao.
Niti imas snage, niti resursa, niti pameti za ultimatume.
To tvoje "zdrao" je obicno kreveljenje koje niko ziv ne jebe ni 2%.
ABiH je za mene bila nakon toga neprijateljska vojska.
Puno htio, puno zagrizao, ispusio.
Kazem, mozda ovim svojim "zdrao" pokusavas opet isto?
Ko si ti da nekom postavljas ultimatum?
Imas li nosac aviona? Nemas.
Imas li para? Nemas.
Imas li...
Ma nemas nista.
Mozes samo pokusati ljudski, posteno, bez zauzimanja opasnog garda, i mozda se i dogovorimo.
-
palermo
#10404 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ti si pametan i u principu korektan čovjek pa ću da ti odgovorim. Ja razumijem želju Hrvata da se institucionalno stvari riješe na način da im drugi ne biraju predstavnike. Ali, ako je to istinski problem, onda se njemu mora pristupiti na način da se uvažavaju strahovi i bojazni i drugih naroda. Postoje načini na koji se ovo može riješiti. Jedan od njih je da se izbor članova predsjedništva prenese u parlament, i koliko se ja sjećam postojale su takve inicijative. Zašto se od nih odustalo, pa jednostavno zato što bi to značilo sukob sa politikom MIlorada Dodika, a očito on je konj na kojeg se dio hrvatskog političkog establishmenta odlučio kladiti.volta dzontra wrote:@palermo
Kad netko kaze da je forumanje bez veze...
evo kao sto je hafisaga zakljucio. crvena linija koju Bosnjaci ne mogu prijeci je da zadrze kontroli nad klubom Hrvata u DN PFBIH cak i ako to znaci krsenje ustava.
u visenacionalnoj drzavi svojim nacionalnim interesom proglasavas izborni inzenjering u tudjem klubu u gornjem domu parlamenta koji treba garantirati ravnopravnost naroda!!!!!
i onda usput druge optuziti da se igraju s vatrom, da imaju nerealne zahtjeve, da izazivaju krize
Dom naroda, smanjimo njegove ingerencije, nek bude ono što mu ime govori, zaštita interesa nardoa, što prevshodno podrazumjeva zaštitu jezika, kultiurnog identiteta svakog od naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. Sa takvim ingerencijama niko se ne bi bunio protiv ovog zakona jer bi bio u interesu sviju. Ali koristiti Dom naroda kao mehanizam zaštite raznih lobija, ili partikularnih interesa koji su protivni interesima BOsne i Hercegovine i onda pride tražit i da Bošnjaci dobrovoljno pristanu da sebe za vijeke vijekova sstvae u položaj hrvatskih taoca......mislim, rekoh, pametan si čovjek, kontaš i sam...
- Lincoln-Burrows
#10405 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam zašto misliš da ja zauzimam gard, u biti možda se samnomFudo387 wrote:
Mozemo se sloziti da si dobio po njonjari, tako da te donekle i shvatam.
Imas li para? Nemas.
Imas li...
Ma nemas nista.
Mozes samo pokusati ljudski, posteno, bez zauzimanja opasnog garda, i mozda se i dogovorimo.
lakše dogovoriš nego sa drugima, nemam nikakve posebne zahtjeve
osim jednog da sebi sam izaberem predstavnike u vlasti.
Ako je to previše onda se nećemo moći dogovoriti to je potpuno jasno.
-
Hafis
#10406 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh, jest ti priča, još iz Njemačke.seln wrote:Ko kaze da se trudimo? Sto se mene tice, slobodno se pokupite.Hafis wrote:
Post scriptum.
Z
nači nepovjerenje prema drugom narodu je toliko veliko, da i sama mogućnost gubljenje izbornog inžiunjeringa je ravna katastrofi. Pa kojeg se kurca onda trude da žive s njim i da grade zajedničku državu i izigravaju benevolentnost ako im je potrebno to osiguranje. I da taj drugi bude zadovoljan što je to tako.
Ne može se budućnost graditi na neustavnom zakonu, i taj način popunjavanja doma naroda je prošlost po zakonima ove zemlje.
Sto se vas tice, to bi vrlo rado i uradili, ali bi kao miraz matici ponijeli komad teritorije.
I u tome je sva caka... cekamo da se vi okurazite i pokusate to sprovesti oruzjem.
A izgleda da vas je Mile okurazio.... "Dragane, samo udri, ja cu ti dati moralnu podrsku".
Kakvo oružje, kakvi bakrači. Sve kroz legalnu parlamentarnu proceduru.
Pa ako se bošnjačke stranke ne mogu dogovoriti i pronaći zajednički jezik, to jest interes, bože moj: Mostar je i sad krasan i miran bez izbora.
Kakvo bolan udaranje? Vi bi iz Minkenske vazda ratovali tuđim hargijama.
- volta dzontra
#10407 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@Alfons
tu se vec slazemo. samo nitko ne zna sta donosi sutra. zivini u nepredvidljim vremenima. od pada Berlinskog zida medjunarodni poredak nije bio ovako fragilan
tu se vec slazemo. samo nitko ne zna sta donosi sutra. zivini u nepredvidljim vremenima. od pada Berlinskog zida medjunarodni poredak nije bio ovako fragilan
- House
#10408 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
svesrpski sastanak u zapadnom mostaru 
- Henry Chinaski
#10409 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
Kad neko gleda jednostrano i zanemaruje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
Kad neko gleda jednostrano i zanemaruje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
- LBVIEW
#10410 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cekaj, jeste li vi bili pod dejstvom kakvih opijata kad ste pomislili da ce neko prihvatiti "HB" u Kaknju, Travniku, Bugojnu...?Lincoln-Burrows wrote:To nije tema a i ja uopće ne dvojim tko je kome zlo načinio u Kaknju.Fudo387 wrote:
Ne tako davno je neko u Kaknju izustio, ovo je hrvatska republika heceg-bosna, i zdrao.
Niti imas snage, niti resursa, niti pameti za ultimatume.
To tvoje "zdrao" je obicno kreveljenje koje niko ziv ne jebe ni 2%.
ABiH je za mene bila nakon toga neprijateljska vojska.
I to ste pokusali u saradnji s cetnicima koji su vam popalili trecinu Hrvatske.
I libo nekog racku sta za tebe predstavlja Armija BiH, da je bilo po vasem niti bi bilo BiH niti Bosnjaka u njoj.
Last edited by LBVIEW on 12/07/2017 17:10, edited 1 time in total.
- General War
#10411 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bilo bi smjesno da se udovolji zahtjevu i i naprave studio u istocnom MostaruBHCluster wrote:Jesu li napisali sta je bilo sa Hercegovackom TV koja je ustupljena za potrebe javnog informisanja hrvatskog naroda u BiH. Ljubic zna.General War wrote:Nije im dugo trebalo![]()
Klub Hrvata uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za osnivanje RTV FBiH2 sa sjedištem u Mostaru
-
Hafis
#10412 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako jeHenry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
Kad neko gleda jednostrano i zanematuje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.
Znači neće biti nekih većih problema niti oko ovog usuglašavanja dorade Izbornog zakona. Kad već posjeduju najvažnije resore i ministarstva, red je i da im se omogući i normalno predstavljanje u Domu naroda bez stranog uplitanja. To je veliki korak u vraćanju izgubljenog povjerenja nakon onih nepotrebnih alijansi.
- volta dzontra
#10413 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
da. ja razumijem bosnjacku poziciju i nepovjerenje. zasto bi ribu pustili nazad u rijeku. zasto bi vjerovali Hrvatima. Ali postoji i bosnjacki klub u Domu Naroda. Ako se kroz Dom Naroda Hrvati mogu zastitit od stetnih odluka to isto mogu i Bosnjaci. Pretpostavka da ce Hrvati rusiti drzavu samo zato sto im se cefnulo je pretpostavka na kojoj se temelji bosnjacka politika i tu i bosnjacki politicari preuzimaju odgovornost prema svom birackom tijelu.palermo wrote:ti si pametan i u principu korektan čovjek pa ću da ti odgovorim. Ja razumijem želju Hrvata da se institucionalno stvari riješe na način da im drugi ne biraju predstavnike. Ali, ako je to istinski problem, onda se njemu mora pristupiti na način da se uvažavaju strahovi i bojazni i drugih naroda. Postoje načini na koji se ovo može riješiti. Jedan od njih je da se izbor članova predsjedništva prenese u parlament, i koliko se ja sjećam postojale su takve inicijative. Zašto se od nih odustalo, pa jednostavno zato što bi to značilo sukob sa politikom MIlorada Dodika, a očito on je konj na kojeg se dio hrvatskog političkog establishmenta odlučio kladiti.volta dzontra wrote:@palermo
Kad netko kaze da je forumanje bez veze...
evo kao sto je hafisaga zakljucio. crvena linija koju Bosnjaci ne mogu prijeci je da zadrze kontroli nad klubom Hrvata u DN PFBIH cak i ako to znaci krsenje ustava.
u visenacionalnoj drzavi svojim nacionalnim interesom proglasavas izborni inzenjering u tudjem klubu u gornjem domu parlamenta koji treba garantirati ravnopravnost naroda!!!!!
i onda usput druge optuziti da se igraju s vatrom, da imaju nerealne zahtjeve, da izazivaju krize
Dom naroda, smanjimo njegove ingerencije, nek bude ono što mu ime govori, zaštita interesa nardoa, što prevshodno podrazumjeva zaštitu jezika, kultiurnog identiteta svakog od naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. Sa takvim ingerencijama niko se ne bi bunio protiv ovog zakona jer bi bio u interesu sviju. Ali koristiti Dom naroda kao mehanizam zaštite raznih lobija, ili partikularnih interesa koji su protivni interesima BOsne i Hercegovine i onda pride tražit i da Bošnjaci dobrovoljno pristanu da sebe za vijeke vijekova sstvae u položaj hrvatskih taoca......mislim, rekoh, pametan si čovjek, kontaš i sam...
ogranicavanje Doma naroda na pitanja folklora je smijesno. na temelju cega ces prosuditi sto je pitanje nacionalnog interesa??? nakon ovih politickih dogadanja zadnjih 15 godina. Evo sutra "matematicka vecina" odluci da je sjediste visih sudova samo u gradovima s vise od 200 000 stanivnika. Formalno nigdje ne pise da ce Hrvati voziti u Bosnu kad ih netko tuzi a u stvarnosti je tako...ti sad trazis da Hrvati vjeruju da ce Dzaferovic, Izetbegovic, Becirevic biti tolerantni politicari koji ce uvazavati interese svih gradjana a ne maksimizirati poziciju kod svog birackog tijela za koje znamo koje je...
-
Fudo387
#10414 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije zauzimanje garda a napenalio si se da me opucas stocom?Lincoln-Burrows wrote:Ne znam zašto misliš da ja zauzimam gard, u biti možda se samnomFudo387 wrote:
Mozemo se sloziti da si dobio po njonjari, tako da te donekle i shvatam.
Imas li para? Nemas.
Imas li...
Ma nemas nista.
lakše dogovoriš nego sa drugima, nemam nikakve posebne zahtjeve
osim jednog da sebi sam izaberem predstavnike u vlasti.
Ako je to previše onda se nećemo moći dogovoriti to je potpuno jasno.
A kako bih ja trebao shvatiti, ti napisao prijedlog zakona, a moje je samo da kazem tako je i zdrao!?
Pa ne ide to tako rodjace.
Sto ti nisi na reviziju tuzbe protiv srbije klimn'o glavom i zdrao?
Ne mozes mi na svakom cosku podmetati nogu da se slomim, a kad tebi nesta nestima onda ja tebe moram ispostovati.
Pa nismo od jucer majka mu stara.
Sto bih ja prihvatio te izmjene zakona?
Sta imam od toga?
Jos na sve kazes, i ako to usvojim drzava ce opet biti nefunkcionalna i zdrao.
Pa evo, zaboli me qrac za tvojim zahtijevima, zdrao!
I sta's sad?
- House
#10415 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ako ništa, čovke i mile će konačno ujediniti bošnjake.

- 512MB
#10416 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Doklen je doslo da se srbi udruzuju sa ovima sto slave tomsona i cavoglave, a hrvati sa ovima sto ih zovu genocidasima zbog oluje. Mora da gori pod gujicom

-
Hafis
#10417 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-hr ... /170712109
Momci iz pravne službe su stvarno agilni zadnjih dana
i onda kažu da je HDZ nekakva separatistička i antidržavna stranka. A u stvari, institucionalno daleko najproaktivnija stranka u BiH, ne može joj niti jedna patriJotska stranka pera obiti. Jebote, zatrpali su parlamentarne domove prijedlozima novih zakona, a sve da bi nam svima bilo bolje.
Momci iz pravne službe su stvarno agilni zadnjih dana
i onda kažu da je HDZ nekakva separatistička i antidržavna stranka. A u stvari, institucionalno daleko najproaktivnija stranka u BiH, ne može joj niti jedna patriJotska stranka pera obiti. Jebote, zatrpali su parlamentarne domove prijedlozima novih zakona, a sve da bi nam svima bilo bolje.
-
155_mm
#10418 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nego da pitam nesto. na osnovu koje ustavne definicije aktuelnog ustava je ustavni sud donio odluku sta je to i ko je to jedan hrvat?
- Alfons Kauders
#10419 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sto bi bilo problema? Eto vam Fahro i Bake pa se dogovorite, bez uplitanja. Ako ne valjaju Fahro i Bake, eto Emira i Reufa. Mozda ponude sta bolje?Hafis wrote:Tako jeHenry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
Kad neko gleda jednostrano i zanematuje sve ostalo oko sebe gubi bilo kakav kredibilitet kao ozbiljan sagovornik.![]()
Znači neće biti nekih većih problema niti oko ovog usuglašavanja dorade Izbornog zakona. Kad već posjeduju najvažnije resore i ministarstva, red je i da im se omogući i normalno predstavljanje u Domu naroda bez stranog uplitanja. To je veliki korak u vraćanju izgubljenog povjerenja nakon onih nepotrebnih alijansi.
I sta kazes, problem je sto se "nema s kim"? Ima pajdo, samo sto kod nas ima vise opcija, i sada je borba da se vidi koja ce primiti salgiju. SDA i SBB su na tapeti do izbora, a tek ako ih izgube, dolazi u obzir neki drugi dogovor. Tipujem na njih
A kod vas? Zna se, HDZ.
Pa eto, kad se naprimate i kad se dogovorite, javite.
-
Hafis
#10420 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jedan Hrvat?? To ti je otprilike kao dva Hrvata, ali u pola manje.155_mm wrote:nego da pitam nesto. na osnovu koje ustavne definicije aktuelnog ustava je ustavni sud donio odluku sta je to i ko je to jedan hrvat?
- 512MB
#10421 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jeli ovo sastanak opozicije 2018BHCluster wrote:
Sta bi neko prno u fenjer...
-
155_mm
#10422 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ova kuknjava na OSA-u da je neprijateljski raspolozena prema hrvatima i srbima je kao kad bi one ovce sto pasu po vlasicu ( pastira koji ih trpa u gepek i udara ih dok se ne useru i upisaju) skocile na copor vukova koji bi napao tog istog pastira.
- Lincoln-Burrows
#10423 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kada se dvoje spori oko nečega i oba misle da su upravu, tko onda odlučuje? Valjda sud.Henry Chinaski wrote:Ne znam čemu uopšte rasprava o nekakvoj limitiranosti da se izabere svoj predstavnik. Spominje se jedan Komšić koji je jednom izabran i to kao građanska opcija i nikako kao nacionalistička provokacija, a niko ne spominje da od rata hrvati (uglavnom bliski HDZ-u) drže najvažnije resore i ministarstva u omjeru koji je kudikamo veći od onog koji im prema ustavu pripada.
-
155_mm
#10424 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
stoji tako u ustavu?Hafis wrote:Jedan Hrvat?? To ti je otprilike kao dva Hrvata, ali u pola manje.155_mm wrote:nego da pitam nesto. na osnovu koje ustavne definicije aktuelnog ustava je ustavni sud donio odluku sta je to i ko je to jedan hrvat?
-
palermo
#10425 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ja baš i ne tražim ništa, koliko vidim vi tražite od mene da vjerujem da se dodatni mehanizmi blokade države kroz Dom naroda neće koristiti protiv države BOsne i Hercegovine. Ukoliko ne vjerujem u to, no problem, mi ćemo sa Miletom to da riješimo.volta dzontra wrote:
...ti sad trazis da Hrvati vjeruju da ce Dzaferovic, Izetbegovic, Becirevic biti tolerantni politicari koji ce uvazavati interese svih gradjana a ne maksimizirati poziciju kod svog birackog tijela za koje znamo koje je...
Vaše je legitimno pravo da izaberete tu strategiju, ali mi je jednostavno glupo da mene ubjeđujete da je to i u mome interesu. Mislim, čemu i zašto.....