onda dobivaju odjavu svih usluga i racunaFauja Singh wrote:To je Raiffeisen odnedavno uveo, uglavnom morate nazvati njihovu podrsku pa vam oni nesto tamo kliknu i onda mozete obaviti kupovinu, tako morate svaki put kad kupujete preko neta.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- kloniran
#10401 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- zubi
#10402 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Paypal majkakloniran wrote:onda dobivaju odjavu svih usluga i racunaFauja Singh wrote:To je Raiffeisen odnedavno uveo, uglavnom morate nazvati njihovu podrsku pa vam oni nesto tamo kliknu i onda mozete obaviti kupovinu, tako morate svaki put kad kupujete preko neta.
- nadžak
#10403 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja maloprije zvao Raifaisen u vezi ovog aktuelnog problema odbijanja kartice i neka gospođica mi reče da je sve OK kod moje kartice. Nema nikakvih poruka da je nešto blokirano i sl.
Dođosmo i na temu maksimalnog broja transakcija i reče mi da je to 10 u 24 sata ili 2000 km u novcu.
Znači sad ganjam paypal i ebay.
Dođosmo i na temu maksimalnog broja transakcija i reče mi da je to 10 u 24 sata ili 2000 km u novcu.
Znači sad ganjam paypal i ebay.
- kloniran
#10404 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa paypal me i blokirazubi wrote:Paypal majkakloniran wrote:onda dobivaju odjavu svih usluga i racunaFauja Singh wrote:To je Raiffeisen odnedavno uveo, uglavnom morate nazvati njihovu podrsku pa vam oni nesto tamo kliknu i onda mozete obaviti kupovinu, tako morate svaki put kad kupujete preko neta.
- kloniran
#10405 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
evo ponovo registrovao karticu i ukucao kod sa izvoda i radi opet za sada 
- nadžak
#10406 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja danas se uveliko dopisujem i zivkam telefonom ukrug između Raifaisena i Paypal podrške. JOš ništa nisam postigao. Puno pretpostavki a rješenja nema. Ovi iz banke nemaju pojma šta bi moglo bit, ne vide nikakvu blokadu a ovi opet iz Paypala sumnjaju na njihov sigurnosni sistem da me iz nekog razloga blokirao. Što je najgore kažu da ga ne mogu ručno odblokirat, što mi je nevjerovatno.kloniran wrote:evo ponovo registrovao karticu i ukucao kod sa izvoda i radi opet za sada
Pitanje za tebe pošto si imao isti problem.
Jesi li možda neposredno prije blokade imao neke kupovine koja je npr veća nego neki tvoj prosjek u proteklom periodu?
Ja jedino na to još sumnjam jer u zadnje vrijeme nisam nešto puno trošio, ponekad pokoju sitnicu do desetak USD a dan-dva prije blokade potrefilo me da kupim nekih pedesetak ili nešto više USD za isti dan, pa kontam da me sistem ne blokira radi pretpostavke krađe kartice i sl.
- nadžak
#10407 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo samo za info šta sam dobio od Paypala . Dobro je znat...
Dear,
Thank you for contacting PayPal regarding making your payment.
My name is Marylea and I am delighted to assist you today in resolving your query.
The email you previously received is an automated response, sent to try and answer your questions as quickly as possible. I apologise if this response did not immediately answer your question but I will now help you resolve this.
I have reviewed your PayPal account and can see that your payment of €4.89 has been stopped by our internal security system.
To provide one of the safest online payment methods PayPal reviews every payment before it's approved. Occasionally, we may block the use of a particular card or your balance if there may be a higher-than-normal level of risk associated with the transaction.
When a payment is blocked, this is not a reflection of you or your account activities. Our internal security system is an automated system which reviews all of the details of every payment that is made through PayPal. It has been designed to recognise patterns that could result in buyer complaints, unauthorised claims or chargebacks. This is similar to the way your bank or credit card issuer approves transactions.
For fraud prevention reasons, I cannot see what aspect of this payment has caused our internal security system to intervene. Neither can I override or manually change the security settings to allow your payment to go through.
I can, however, give you advice on the steps you can take to reduce the chances that our internal security system will block any future payments.
Here are some things that you can do that may help:
Clear your cache and cookies or try a different web browser
Attempt to make the payment from a different card
Attempt to make the payment at a different time
Ensure that you are making your payment from your country of residence. If possible attempt to complete the payment from your home computer or the computer you most frequently use to access your PayPal account.
I regret any inconvenience this may have caused and I advise that you contact your seller and inform them why the payment has not been completed yet. If the seller accepts payments through PayPal they will be familiar with your situation.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Marylea
PayPal
Dear,
Thank you for contacting PayPal regarding making your payment.
My name is Marylea and I am delighted to assist you today in resolving your query.
The email you previously received is an automated response, sent to try and answer your questions as quickly as possible. I apologise if this response did not immediately answer your question but I will now help you resolve this.
I have reviewed your PayPal account and can see that your payment of €4.89 has been stopped by our internal security system.
To provide one of the safest online payment methods PayPal reviews every payment before it's approved. Occasionally, we may block the use of a particular card or your balance if there may be a higher-than-normal level of risk associated with the transaction.
When a payment is blocked, this is not a reflection of you or your account activities. Our internal security system is an automated system which reviews all of the details of every payment that is made through PayPal. It has been designed to recognise patterns that could result in buyer complaints, unauthorised claims or chargebacks. This is similar to the way your bank or credit card issuer approves transactions.
For fraud prevention reasons, I cannot see what aspect of this payment has caused our internal security system to intervene. Neither can I override or manually change the security settings to allow your payment to go through.
I can, however, give you advice on the steps you can take to reduce the chances that our internal security system will block any future payments.
Here are some things that you can do that may help:
Clear your cache and cookies or try a different web browser
Attempt to make the payment from a different card
Attempt to make the payment at a different time
Ensure that you are making your payment from your country of residence. If possible attempt to complete the payment from your home computer or the computer you most frequently use to access your PayPal account.
I regret any inconvenience this may have caused and I advise that you contact your seller and inform them why the payment has not been completed yet. If the seller accepts payments through PayPal they will be familiar with your situation.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Marylea
PayPal
-
quarterback
#10408 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
izgleda da sam odabrao pogresan trenutak da ukinem UC i ostanem samo na RF kartici
- nadžak
#10409 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A ne mora značit. Eno prije nekoliko postova čovjek napisao da ima isti problem a ima UC karticu. Problem višeg nivoa izgleda. Biće da je do sigurnosti na paypalu.quarterback wrote:izgleda da sam odabrao pogresan trenutak da ukinem UC i ostanem samo na RF kartici
- newklear
#10410 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
UC kartica, plaćanje putem paypal-a izbacuje ovu poruku:
Unfortunately, your payment was declined
•You can select or add another payment method within PayPal and try again
•If you get this message more than once, please contact PayPal customer support for further assistance
Error code: 70094 13113
šta sada, kontaktirati paypal ako se nastavi ovo pojavljivati?
•If you get this message more than once, please contact PayPal customer support for further assistance
-
quarterback
#10411 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
malo mi je lakse sadanadžak wrote:A ne mora značit. Eno prije nekoliko postova čovjek napisao da ima isti problem a ima UC karticu. Problem višeg nivoa izgleda. Biće da je do sigurnosti na paypalu.quarterback wrote:izgleda da sam odabrao pogresan trenutak da ukinem UC i ostanem samo na RF kartici
- zubi
#10412 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kladim se da je do Rbanke...kloniran wrote: pa paypal me i blokira![]()
- nadžak
#10413 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovo je sad postao aktuelan problem. Vrati se malo unazad pa vidi postove na ovoj i prošloj stranici. Evo i ja pokušavam to riješit već danima. Ganjam i banku i paypal.newklear wrote:UC kartica, plaćanje putem paypal-a izbacuje ovu poruku:
Hajde molim te zovi ti svoju podršku iz UC banke i vidi hoće li oni imati šta pametno reći. Rf nije znao šta se dešava.
Druga stvar, hajde da probamo naći zajedničke činjenice koje su bile kod nas nekoliko kojima je blokirana kupovina zadnjih dana. Ako vidiš ovaj moj post veliki boldirani mali iznad, vidjećeš da je u njemu napisano da čak i sistem na računaru može izazvat problem.
27. juna je WIndows radio neku bitan update. To sam vidio na sistem restore a zbog malo memorije na hard disku nisam uspio vratim na neki raniji period.
Koji ti je operativni sistem na PC? Jeli Win7 kao i kod mene?
- nadžak
#10414 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Daj molim te reci mi kako tačno to radiš?kloniran wrote:evo ponovo registrovao karticu i ukucao kod sa izvoda i radi opet za sada
Kad odeš na payapl ja probao samo onu opciju add card i ta opcija mi ne može. Jeli moraš izbrisat postojeću karticu pa je skroz ispočetka prijavit?
Zar onda ne moraš prolazit neke sigurnosne provjere itd?
- nadžak
#10415 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma ne čitaš ti druže postove iznad. Samo na ovoj stranici je ono što ti je potrebno.zubi wrote:Kladim se da je do Rbanke...kloniran wrote: pa paypal me i blokira![]()
- newklear
#10416 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I kod kuće i na poslu mi je win 7, ali mislim da to nema nikakve veze. Kada hoću da platim nešto na ebay i prijavim se na paypal prvo mi izbaci poruku You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source. , a nakon toga (kada idem na PAY) onaj ERROR koji sam gore prijavio.nadžak wrote:Ovo je sad postao aktuelan problem. Vrati se malo unazad pa vidi postove na ovoj i prošloj stranici. Evo i ja pokušavam to riješit već danima. Ganjam i banku i paypal.newklear wrote:UC kartica, plaćanje putem paypal-a izbacuje ovu poruku:
Hajde molim te zovi ti svoju podršku iz UC banke i vidi hoće li oni imati šta pametno reći. Rf nije znao šta se dešava.
Druga stvar, hajde da probamo naći zajedničke činjenice koje su bile kod nas nekoliko kojima je blokirana kupovina zadnjih dana. Ako vidiš ovaj moj post veliki boldirani mali iznad, vidjećeš da je u njemu napisano da čak i sistem na računaru može izazvat problem.
27. juna je WIndows radio neku bitan update. To sam vidio na sistem restore a zbog malo memorije na hard disku nisam uspio vratim na neki raniji period.
Koji ti je operativni sistem na PC? Jeli Win7 kao i kod mene?
pisao sam mail paypalu (još nisam dobio odgovor) i banci. iz banke su me zvali rekli mi da je sa karticom sve uredu, da je aktivna i validna i da nema nikakvih problema što se njih tiče. kartica mi ističe tek 10/19, nije znači ni do toga. zadnji put sam naručivao 20.06. i bilo je sve uredu, nije bilo nikakvih problema. maloprije sam se prijavio na paypal.com i pod opcijom Banks and cards išao na EDIT svoje kartice, ponovo ukucao onaj zadnji broj (CSC), spasio, tamo mi napisalo UPDATED.
međutim, pokušao sam opet nešto naručiti i platiti i isti problem. čekam odgovor sa paypal pa da vidimo šta će oni reći.
zna li neko pomaže li da se ova kartica skroz ukloni pa da se ponovo doda ta ista kartica?
- nadžak
#10417 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@newklear
Sve sam ja to druže već prošao, ne znam jesi li pročitao mojih prethodnih par postova na ovu temu. Sve je na ovoj stranici.
Ja sam naručivao 24.06. i bilo je OK.
Ovo za Win7 ti govorim zbog ovoga : http://thewinwiki.org/error-code-70094-13113-paypal/
Nisam ovo radio i ne smijem, ne izgleda mi sigurno. Poslaću čak link ovoj sa paypal sa kojom sam u kontaktu, da vidim znaju li oni šta.
Sve sam ja to druže već prošao, ne znam jesi li pročitao mojih prethodnih par postova na ovu temu. Sve je na ovoj stranici.
Ja sam naručivao 24.06. i bilo je OK.
Ovo za Win7 ti govorim zbog ovoga : http://thewinwiki.org/error-code-70094-13113-paypal/
Nisam ovo radio i ne smijem, ne izgleda mi sigurno. Poslaću čak link ovoj sa paypal sa kojom sam u kontaktu, da vidim znaju li oni šta.
- newklear
#10418 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije sigurno do windowsa, probam preko mob (Android) i izbaci poruku: We were not able to process your PayPal payment because of a restriction on your account.
Sta se krije iza ovoga pojma nemam, ja u blokadi i gotovo...
Sta se krije iza ovoga pojma nemam, ja u blokadi i gotovo...
- kloniran
#10419 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Išao tamo na postavke kartice i bila mi otvorena opcija da verifikujem karticu (isto onako ko kad je prvi put verifikujes)nadžak wrote:Daj molim te reci mi kako tačno to radiš?kloniran wrote:evo ponovo registrovao karticu i ukucao kod sa izvoda i radi opet za sada
Kad odeš na payapl ja probao samo onu opciju add card i ta opcija mi ne može. Jeli moraš izbrisat postojeću karticu pa je skroz ispočetka prijavit?
i nakon sto sam ukucao kod sa izvoda sve ponovo proradilo
- newklear
#10420 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U mene pise na paypalu da sam 100% verifikovan. Odakle ti kod sa izvoda, ja se registrovao 2011 ili 2012 godine, nemam pojma koji je kodkloniran wrote:Išao tamo na postavke kartice i bila mi otvorena opcija da verifikujem karticu (isto onako ko kad je prvi put verifikujes)nadžak wrote:Daj molim te reci mi kako tačno to radiš?kloniran wrote:evo ponovo registrovao karticu i ukucao kod sa izvoda i radi opet za sada
i nakon sto sam ukucao kod sa izvoda sve ponovo proradilo
- kloniran
#10421 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i kod mene je pisalonewklear wrote:
U mene pise na paypalu da sam 100% verifikovan. Odakle ti kod sa izvoda, ja se registrovao 2011 ili 2012 godine, nemam pojma koji je kod
i ja sam i 2010 ali mi opet otvorili opciju ponovne verivikacije, kako ne znam samo je ispod kartice bila opcija verifikacije
-
CooK
#10422 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sta je ovo jbt, vec tri dana mi ovo stoji a inace za jedan dan "evidentisu"? Ne radi se ni o kakvoj specijalnoj posiljci nego o gadgetu vrijednosti manje od 50KM sto uopste ne bi trebali ni cariniti:
27.06.2016 08:26:34 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ.
27.06.2016 08:26:34 BOSNIA AND HERZEGOVINA BASJJA - SARAJEVO 71003 Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ.
- Del_Boy1
#10423 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kod mene je još gora situacija, nikad ovoliko nije trajala ova poruka, najviše 5-7 dana, a sad već 14 dana stoji ovako, a što je najgore, pošiljka koju sam naručio samo dan prije ove došla prije 15-tak dana.CooK wrote:Sta je ovo jbt, vec tri dana mi ovo stoji a inace za jedan dan "evidentisu"? Ne radi se ni o kakvoj specijalnoj posiljci nego o gadgetu vrijednosti manje od 50KM sto uopste ne bi trebali ni cariniti:
2016-06-16 11:20 Netherlands (the), NLAMSE - AMSTERDAM E INTERNATIONAL MAIL, Otprema pošiljke u inostranstvo (EDI poruka )
- newklear
#10424 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Riješio sam, evo šta sam uradio, ne znam tačno šta je pomoglo.nadžak wrote:.
otišao na paypal.com, pod banks and cards izabrao karticu, išao na EDIT, ponovo ukucao kod koji se nalazi iza kartice (tri broja) i spremio-pisalo UPDATED!
poslije toga sam išao na ADD CARD i dodao još jednu karticu (imam i VISA karticu UC banke), nisam je verifikovao jer treba vremena da dođe onaj CODE na izvod.
nakon toga obavio kupovinu na ebay i platio preko paypala koji je povezan sa onom prvom karticom koja nije radila....
Od ovo dvoje šta je pomoglo nemam pojma, ali poslije toga prošle dvije kupovine bez problema.
- nadžak
#10425 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A ja cirkusa BOže dragi...
Uglavnom, evo i ja sam nešto uradio a dokle će trajat, ne znam!
Nije kod mene pomagalo to što si ti uradio da idem direktno na paypal i tamo ukucavam karticu, ali nešto me navede da probam preko ebaya to uradit i eto ga uspjelo je.
Kad sam dobio onu famoznu poruku da ne mogu platit sa ovom karticom bila je opcija da se doda kartica i tu sam, dakle preko ebay prozora , išao na dodavanje kartice. Samo sam ukucao podatke za već postojeću karticu i to je bilo to. Dođla mi obavijest sa paypal da sam dodao karticu
i uredno prošlo plaćanje za neku narudžbu.
Svašta.
Uglavnom, evo i ja sam nešto uradio a dokle će trajat, ne znam!
Nije kod mene pomagalo to što si ti uradio da idem direktno na paypal i tamo ukucavam karticu, ali nešto me navede da probam preko ebaya to uradit i eto ga uspjelo je.
Kad sam dobio onu famoznu poruku da ne mogu platit sa ovom karticom bila je opcija da se doda kartica i tu sam, dakle preko ebay prozora , išao na dodavanje kartice. Samo sam ukucao podatke za već postojeću karticu i to je bilo to. Dođla mi obavijest sa paypal da sam dodao karticu
Svašta.