e-bankarstvo i/ili mobilno bankarstvo je rješenje.
Provizija u RB 0.30 KM po uplatnici ako je na RB 161 račun, a na druge banke 0.60 KM, presmiješno, em ne čekaš u redu.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
e-bankarstvo i/ili mobilno bankarstvo je rješenje.
Uplatnice tipa kazni ne placam mobilnim bankarstvom zbog povezanosti broja naloga i uplatnice.ZoomZoomKiwi wrote: ↑31/05/2024 12:22e-bankarstvo i/ili mobilno bankarstvo je rješenje.
Provizija u RB 0.30 KM po uplatnici ako je na RB 161 račun, a na druge banke 0.60 KM, presmiješno, em ne čekaš u redu.
Ne razumijem argument.Optimist wrote: ↑31/05/2024 12:52Uplatnice tipa kazni ne placam mobilnim bankarstvom zbog povezanosti broja naloga i uplatnice.ZoomZoomKiwi wrote: ↑31/05/2024 12:22e-bankarstvo i/ili mobilno bankarstvo je rješenje.
Inace za sve ostale potrebe koristim mobilno bankarstvo.
Zato sam i pitao gdje je najjeftinije platiti fizicki, tj gdje je najmanja provizija.
Nikakva zajebancija, pogotovo za prekršajne naloge jer već najmanje deset godina ne moraš nositi dokaz o uplati u nadležni MUP.
U koje polje upisujes broj naloga, i sta popunjavas u dio organizacija?ZoomZoomKiwi wrote: ↑31/05/2024 13:00Nikakva zajebancija, pogotovo za prekršajne naloge jer već najmanje deset godina ne moraš nositi dokaz o uplati u nadležni MUP.
Naši ljudi imaju totalni otklon od bilo kakve tehnologije. A sve fino piše i to na našem jeziku, tako da više ni engleski odnosno nepoznavanje istog nije opravdanje.
Razumijem ovu raju što je funkcionalno nepismena, takvih je kod nas velika većina nažalost, ali školovani ljudi koji stoje u redu u bankama i poštama mi nikad neće biti jasni.
Itekako je tvoj ili moj problem kad u sistemu stoji nerasknjizena kazna.
Ima dio koji se odnosi na uplate javnih prihoda, tu se sve poklapa sa uplatnicom i za sve imaju podaci na uplatnici osim jednog, ne mogu se sjetiti koji tacno, pa upisem nule da prodje uplatnica i bude ok, na moje ime je auto i registrujem bez problema. Nikad nisam morao printati uplatnicu.Optimist wrote: ↑31/05/2024 14:00U koje polje upisujes broj naloga, i sta popunjavas u dio organizacija?ZoomZoomKiwi wrote: ↑31/05/2024 13:00Nikakva zajebancija, pogotovo za prekršajne naloge jer već najmanje deset godina ne moraš nositi dokaz o uplati u nadležni MUP.
Naši ljudi imaju totalni otklon od bilo kakve tehnologije. A sve fino piše i to na našem jeziku, tako da više ni engleski odnosno nepoznavanje istog nije opravdanje.
Razumijem ovu raju što je funkcionalno nepismena, takvih je kod nas velika većina nažalost, ali školovani ljudi koji stoje u redu u bankama i poštama mi nikad neće biti jasni.
Ja sam probao preko mobilnog i nije prolazilo, i onda kaznu placam na salteru, sto zbog sigurnosti, sto da bih odmah imao dokaz uplati.
Kao sto rece Nedim, veca mi je peglancija de skini pdf sa aplikacije, de posalji na mail, de isprintaj i opet na kraju haj u banku da ti isti ovjere.
Problem možeš imati i kod ručno popunjenih uplatnica, jerbo hamša za šalterom može napraviti grešku pri unosu podataka.Optimist wrote: ↑31/05/2024 14:03Itekako je tvoj ili moj problem kad u sistemu stoji nerasknjizena kazna.
Ti si taj koji opet mora dokazivati da si nevin, odnosno traziti potvrdu o uplati da si je izvrsio na vrijeme i donijeti dokaz o istoj.
To jedino zagrebacka banka 4 km, odes u bh postu 1,50 do 50-60 km