Drug iz komiteta wrote:Naprotiv prijatelju, zao mi je sto moram da te razocaram, ali ja nisam jedan od tih koje ti pominjes. Ja se ni u jednom momentu nisam odrekao BiH, jer je to moja drzava koliko i tvoja i niko ne moze da me natjera da ne mislim tako. Problem je sto si ti, kao i svi oni ostali Bosnjaci, Srbi i Hrvati koji su zaslijepljeni mrznjom, uzrok sto ova napacena drzava nema napredak i sto cete i dalje ciniti sve da produbite tu mrznju jer Vam ne odgovara da se u ovoj drzavi normalo zivi i radi.
Ahhhhhh sada su problem oni sto ukazuju na velikosrpsko divljanje velikosrpskog podmladka po Banjaluci i sto klicu Srbiji i srpskim herojima a protiv drzave koju zoves i svojom,mada ih ne osudujes zbog toga sto rade,.....Oni sto klicu svojoj matici su na putu matici kojoj klicu,a velikosrpski mentori su sami sebi stvorili generaciju koja ce seliti iz zemlje koju mrze,.....to svi dosadasnji pokazatelji i parametri pokazuju,......Umjesto njih ce vjerovatno doci dio od onih 5-6 miliona Bosnjaka sto su im oceve protjerali velikosrpski ideolozi posljednjih sto pedeset godina jos od vremena Nacartanija,koji iz Turske ulazu u projekte u BiH i lobiraju za nju i dolaze na sve sira vrata u svoju maticu BiH pa i Sandzak,......
Niko BH Srbe nece moliti da prihvate svoju domovinu BiH,a oni sto ne zele su sami postali zrtva i topovsko meso velikosrpske ideologije ciji su ocevi ratovali za te ideale a djecu odgojili da mrze i negiraju vlastitu domovinu,...to su fakti a tebi niko ne osporava da ostanes u svojoj Bosni,prije ces i sam biti zrtva upravo onih koji skandiraju i rade protiv BiH dvije decenije jer ti uprovo ti osporavaju i negiraju i tvoju drzavu kako sam rece kao i oni sto obecavaju njen nestanak evo dvije decenije pa nikako da se san ostvari,......
Vidis ti optuzujes druge sto ukazuju na zlo posijano i odraslo u tvom narodu i za to jos optuzujes one koji su odbranili BiH da bi je ti danas zvao svojom domovinom,......Ovdje u svoj ovoj prici ,ili je neko neko marsovac ili je neko debelo prespavao posljednej dvije decenije,....Trece bi moglo biti cinizam dvostruke medalje,.....Genocidna tvorevina je stvorena na rusenju i negaciji BiH s ciljem stvaranaj Srboslavije,.....Vidis ja vise cijenim iskrene i otvorene nego one koji se sami zapetljaju u sopstvenim rijecima i umnom slijepilu,.......