BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
DonV

#10401 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Kakav Vrancic, dokazani flop. za sta ga više treba isprobati..
Helem neka se isprobava u Brauvšvingu (kako je vec)a pa ni tamo ne igra.

Zadnji vezni, ma daj. :lol: Ma moze protiv Liht. odigrati :thumbup: ali zasto.. kad je dokazani flop.
jeza u ledja

#10402 Re: Izet Hajrović

Post by jeza u ledja »

@ KorisnickoIme

Mislim da je ta ideja oko "izgaranja" za nacionalni tim mit. Igraci nece dati 100% jedino ako ih selektor ne natjera na to. Mi smo prije igrali mnogo utakmica koje nisu bile nikakvog znacaja jer nismo imali sanse za kvalifikaciju ili smo igrali sa Omanom i slicnim zemljama. Danas je situacija drukcija.
Uglavnom, mislim da ti taj strah od nedovoljnog zalaganja "stranaca" u nasoj repki ne stoji.

Sto se tice ostalog u vezi Hajrovica, generalno se slazem s tobom, i tako isto mislim i za recimo Begovica i Medunjanina, ali sta sad, ne znaci da ih ne volim.

A ovo oko promjene drzavljanstva. Ja sam jednom konstatovao da se ono uglavnom desava u slucajevima kada je velika razlika u kvalitetu izmedju dvije reprezentacije. Znaci igrac iz Zemlje A ce preci da igra u Zemlju B ili ako je Zemlja A toliko jaka da u njoj nema sanse da zaigra (Holandija, Njemacka, pa i Hrvatska i SRJ nekad, u odnosu na BiH) ili ako je Zemlja A jako slaba (Luksemburg, Kanada u odnosu na BiH). Najveci problem nastaje kada su Zemlja A i Zemlja B otprilike podjednake jacine (Svicarska u odnosu na BiH). Upravo zato je saga o Hajrovicu trajala duze i ispala prljavija.

Vidjecete da ce tako biti i u buducnosti.

U slucaju da je igrac bas svjetska klasa on ce izabrati jaci nacionalni tim.
PriNc_ba

#10403 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PriNc_ba »

ma na osnovu jedne greske se ne moze suditi ;) imao je smijesnih reakcija ali mislim da moze dobiti jos jednu sansu ;) misljenja se razlikuju ;)
Micaha

#10404 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

jeza u ledja wrote:@ KorisnickoIme

Mislim da je ta ideja oko "izgaranja" za nacionalni tim mit. Igraci nece dati 100% jedino ako ih selektor ne natjera na to. Mi smo prije igrali mnogo utakmica koje nisu bile nikakvog znacaja jer nismo imali sanse za kvalifikaciju ili smo igrali sa Omanom i slicnim zemljama. Danas je situacija drukcija.
Uglavnom, mislim da ti taj strah od nedovoljnog zalaganja "stranaca" u nasoj repki ne stoji.

Sto se tice ostalog u vezi Hajrovica, generalno se slazem s tobom, i tako isto mislim i za recimo Begovica i Medunjanina, ali sta sad, ne znaci da ih ne volim.

A ovo oko promjene drzavljanstva. Ja sam jednom konstatovao da se ono uglavnom desava u slucajevima kada je velika razlika u kvalitetu izmedju dvije reprezentacije. Znaci igrac iz Zemlje A ce preci da igra u Zemlju B ili ako je Zemlja A toliko jaka da u njoj nema sanse da zaigra (Holandija, Njemacka, pa i Hrvatska i SRJ nekad, u odnosu na BiH) ili ako je Zemlja A jako slaba (Luksemburg, Kanada u odnosu na BiH). Najveci problem nastaje kada su Zemlja A i Zemlja B otprilike podjednake jacine (Svicarska u odnosu na BiH). Upravo zato je saga o Hajrovicu trajala duze i ispala prljavija.

Vidjecete da ce tako biti i u buducnosti.

U slucaju da je igrac bas svjetska klasa on ce izabrati jaci nacionalni tim.
Onda je budala svako ko izabere BiH. Pacenik i mazohista, ne znam sto ce nam takvi tipovi. Salihovicu bi bolje bilo da je izabro Austriju recimo. Isti jezik, dobijace vise po reprezentativnom nastupu tamo nego u Zenici, pojacace im tim, mozda se i oni plasiraju na kakvo takmicenje.
Gdje ces bolan ne bio Begovica uzet za primjer. Pa moze birat reprezentaciju.
Nezahvalni smo. I digli smo se. Dobijemo besplatno dobrog igraca i onda moralisemo. Na sto bi ova reprezentacija licila bez ove dijasporske djece? Hoce da igraju, bujrum, dodite, igrajte. Nemojte im gadit. Kad vec oni sute i ne zanovjetaju nelogicno je da navijaci traze dlaku u jajetu
DonV

#10405 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Nadam se da nisi ozbiljan.
Kakva sansa :-? da dobije sansu, sansa da nas sroza negdje.. ne daj boze.
PeppermintSA

#10406 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PeppermintSA »

Pravi se igrač vidi nakon 15 minuta na terena,

neka Vrančića što dalje od državnog tima. Ako ćemo nekog trpiti, taj mora makar biti izrazito velik talenat, a ne igrač od 27 godina :roll:
DonV

#10407 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

PeppermintSA wrote:Pravi se igrač vidi nakon 15 minuta na terena,

neka Vrančića što dalje od državnog tima. Ako ćemo nekog trpiti, taj mora makar biti izrazito velik talenat, a ne igrač od 27 godina :roll:
:thumbup: :thumbup:
PriNc_ba

#10408 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PriNc_ba »

doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom :lol:

konkurisite u savezu za kakvu poziciju skauta ili nesto kad vec sve finese znate :)
hzsa22

#10409 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by hzsa22 »

PriNc_ba wrote:doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom :lol:

konkurisite u savezu za kakvu poziciju skauta ili nesto kad vec sve finese znate :)
Za razliku od tog anonimusa, Rahmicic je (bio) general Ruske vojske, osvajac Kupa Uefa, osvajac 5-6 ruskih prvenstava, 5-6 kupova, standardni clan najbogatije i najbolje ekipe istocne evrope.

Sjedi i pokrij se usima.
GeneralBHF

#10410 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

PriNc_ba wrote:doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom :lol:

Rahimic je bio jedan od najboljih na svojoj poziciji. Ili si ti premlad da bi se sjecao ili nisi tada pratio fudbal :)
PriNc_ba

#10411 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PriNc_ba »

neka si fino to sve nabrojao :) ali nije on messi pa da kazes da su zbog njega osvajali te stvari :) i zar igranje u nekom klubu i trofeji diriguju kako bi se ko uklopio u reprezentaciji ? i ne budi bukvalac ;) odnosilo se vise na to sto je ovaj vrli znalac spomenuo godine a ne kvalitet ;) kada se vec pucas argumentima pogledaj ziv bio koliko je tekmi general zapoceo ili odigrao vise od 10 minuta u zadnje 3 godine ;) znaci ne igra lik a opet je nas najjaci igrac na toj poziciji i sama ta cinjenica pobija tvoje glupave argumente koji nista ne moraju da znace. to samo dokazuje da neko ne mora igrati u svom klubu niti mora biti neka vanserijska igracina da bi igrao i za repku. imamo mi mnogo vecih levata u repki koji su doduse na klupi u repki i realno trebamo da testiramo igrace na toj poziciji koja nam je najtanja ... na svim drugim pozicijama imamo kakve takve zamjene.

ali eto ti si ispao sada pametan , nek' si me poklopio :lol: idi guli ananas sada i uzivaj :kiss:

@general nisam ja premlad.. a ne znam o cemu pricas ? jedan od najboljih gdje ? na svijetu ? u evropi ? rusiji ? moskvi ? gdje tacno da znam ? nesto se ne sjecam da se evropa otimala za njega ;) kod nas je on jedini i nezamjenjiv je ali nece lik igrati dok ne umre za nas ;) poslije svjetskog on odlazi a mi ga dudlamo onda na toj poziciji. zato treba sada isprobavati igrace i svaki igrac po meni zasluzuje 2 prilike ;)
hzsa22

#10412 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by hzsa22 »

De nam reci sta ti je Vrancic u rodu pa da mozemo nastaviti dalje. :)
DonV

#10413 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

hzsa22 wrote:

Za razliku od tog anonimusa, Rahmicic je (bio) general Ruske vojske, osvajac Kupa Uefa, osvajac 5-6 ruskih prvenstava, 5-6 kupova, standardni clan najbogatije i najbolje ekipe istocne evrope.

Sjedi i pokrij se usima.
velikibrnjo

#10414 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by velikibrnjo »

DonV wrote:
hzsa22 wrote:

Sjedi i pokrij se usima.
Kad se Rahimic spomene treba ustat!
Hajd sto je kao igrac dobar bio, nego kao covjek u prvom redu :)
DonV

#10415 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by DonV »

Ajd da je barem rijec o mladjem burazeru mu... koji ima potencijala.

Image
Last edited by DonV on 15/09/2013 19:31, edited 1 time in total.
PriNc_ba

#10416 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by PriNc_ba »

nije nista nego mi samo onako lik pade na um :) zaboli me za njega samo mislim da bi se moglo pokusati s jos jednom sansom pa ako ne bude islo nikom nista. ne znam ni jel moze lik igrati na toj poziciji samo sam onako zamislio da bi se mozda mogao uklopiti i da se mozda malo sredio :) realno na onoj poziciji igrac mora samo biti pametan i da nije bas kakav nepokretni kloc.

a vi nastavite palamuditi u prazno ovde :) pozz
GeneralBHF

#10417 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by GeneralBHF »

PriNc_ba wrote:nije nista nego mi samo onako lik pade na um :) zaboli me za njega samo mislim da bi se moglo pokusati s jos jednom sansom pa ako ne bude islo nikom nista. ne znam ni jel moze lik igrati na toj poziciji samo sam onako zamislio da bi se mozda mogao uklopiti i da se mozda malo sredio :) realno na onoj poziciji igrac mora samo biti pametan i da nije bas kakav nepokretni kloc.

a vi nastavite palamuditi u prazno ovde :) pozz
Mi palamudimo a eto tvoja svaka zlatna nego svoj ego spusti na zemlju kada napises neku glupost!
palermo

#10418 Re: Izet Hajrović

Post by palermo »

todd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.
Svi imaju koristi naravno. Čak i mi navijači na neki način imamo koristi (naravno, u našem slučaju ta korist nije šuškava :D )

Nego, ovo sam hotio reći,može doći neko iz raznih razloga da igra za nas, ali to ne znači da on ne može vremenom, zahvaljujući opštoj atmosferi oko tima postati i istinski bosanac. Uvjeren sam da su i Begović i Medunjanin bili u nekom smislu odnarođeni od Bosne i Hercegovine, ali ovo vrijeme koje su provesli sa reprezentacijom, sve ovo što su doživjeli siguran sam da je i njih same promijenilo. Izet sasvim sigurno nije u životu nikada doživio atmosferu kao u Žilini, niti toliku količinu emocija na jednom mjestu. Ne možeš ostati nakon toga isti.
GeneralBHF

#10419 Re: Izet Hajrović

Post by GeneralBHF »

Micaha wrote:
todd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.
Pa normalno da ima koristi. Igro bi iza skole da ga vlastita korist ne stimulise i ne vuce naprijed
Korist je uvijek tu i treba da je bude jer je bolje da gine na terenu iz koristi nego da se seta nezainteresovan.

U srcu nam nikada nece biti kao Pjana, Spaha, Miske...ali kvalitet treba cijeniti!
Micaha

#10420 Re: Izet Hajrović

Post by Micaha »

GeneralBHF wrote:
Micaha wrote:
Pa normalno da ima koristi. Igro bi iza skole da ga vlastita korist ne stimulise i ne vuce naprijed
Korist je uvijek tu i treba da je bude jer je bolje da gine na terenu iz koristi nego da se seta nezainteresovan.

U srcu nam nikada nece biti kao Pjana, Spaha, Miske...ali kvalitet treba cijeniti!
Generale hocu rezultat, hocu pobjedu, hocu plasman. Necu vise casne poraze, moralne pobjede i ulogu vjecitih gariba.
Najveci protivnik dovoljno dobrom je idealno. Mi bi sve. A nemamo nista. De bola.
I ako bas hoces, daj mi radije dobrog Hajrovica nego slabog Misimovica. Zvjezdane dao si nam puno, uces u anale, volimo te, gledacemo da se oduzimo mjestom u srcima, punim stadionom na oprostaju i statusom legende ali haj sad polako a ti mali sto su navodno spekuliso dodi ovamo i odsad si glavni hadzo. Pod uslovom da nastavis sa dobrim partijama. Tako razmisljaju Njemci i imaju rezultate. Nemoj da izmisljamo toplu vodu. Ima sve nacrtano
The 51st State

#10421 Re: Izet Hajrović

Post by The 51st State »

GeneralBHF wrote:
Micaha wrote:

kako kome, meni je iznad sviju nabrojanih, samim tim sto ih je vjerovatno uveo svojom ljevicom medju pobjednike i naljepse stranice bh fudbala..., znaci momak se popiso po "mahalcima" punim.
palermo

#10422 Re: Izet Hajrović

Post by palermo »

The 51st State wrote:
kako kome, meni je iznad sviju nabrojanih, samim tim sto ih je vjerovatno uveo svojom ljevicom medju pobjednike i naljepse stranice bh fudbala..., znaci momak se popiso po "mahalcima" punim.
Pa teško da bi on ikoga uveo da ovi nabrojani nisu nešto uradili prije nego što se on i pridružio ovoj skupini.

Zbog čega ta potreba da popišaš nekoga (ne nekoga, nego najbolje) da bi nekog drugog uzdignuo....

svašta
The 51st State

#10423 Re: Izet Hajrović

Post by The 51st State »

palermo wrote:
The 51st State wrote:
Pa teško da bi on ikoga uveo da ovi nabrojani nisu nešto uradili prije nego što se on i pridružio ovoj skupini.

Zbog čega ta potreba da popišaš nekoga (ne nekoga, nego najbolje) da bi nekog drugog uzdignuo....

svašta
kako god..., karma is bitch..., a sto se tice potrebe, pa momka su prvo popisali Dzeko & co, stoga ta sitna provokacija.
palermo

#10424 Re: Izet Hajrović

Post by palermo »

The 51st State wrote:
kako god..., karma is bitch..., a sto se tice potrebe, pa momka su prvo popisali Dzeko & co, stoga ta sitna provokacija.
however, tebi tvoje, meni moje.

Što se mene tiče Džeko je institucija našeg fudbala, i pokušaj bilokakvog poređenja ili čak i sitnog provociranja koristeći Hajrovića je uzaludan posao.
medo28

#10425 Re: Izet Hajrović

Post by medo28 »

GeneralBHF wrote:
Micaha wrote:

Misimović je legenda (iako trenutno nije u formi i mjesto mu je na klupi) i više puta sam rekao da mu svaki pravi navijač treba skinuti kapu... ali jedno pitanje da je dobio poziv Srbije, misliš da bi igrao za BIH?
Post Reply