Helem neka se isprobava u Brauvšvingu (kako je vec)a pa ni tamo ne igra.
Zadnji vezni, ma daj.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Onda je budala svako ko izabere BiH. Pacenik i mazohista, ne znam sto ce nam takvi tipovi. Salihovicu bi bolje bilo da je izabro Austriju recimo. Isti jezik, dobijace vise po reprezentativnom nastupu tamo nego u Zenici, pojacace im tim, mozda se i oni plasiraju na kakvo takmicenje.jeza u ledja wrote:@ KorisnickoIme
Mislim da je ta ideja oko "izgaranja" za nacionalni tim mit. Igraci nece dati 100% jedino ako ih selektor ne natjera na to. Mi smo prije igrali mnogo utakmica koje nisu bile nikakvog znacaja jer nismo imali sanse za kvalifikaciju ili smo igrali sa Omanom i slicnim zemljama. Danas je situacija drukcija.
Uglavnom, mislim da ti taj strah od nedovoljnog zalaganja "stranaca" u nasoj repki ne stoji.
Sto se tice ostalog u vezi Hajrovica, generalno se slazem s tobom, i tako isto mislim i za recimo Begovica i Medunjanina, ali sta sad, ne znaci da ih ne volim.
A ovo oko promjene drzavljanstva. Ja sam jednom konstatovao da se ono uglavnom desava u slucajevima kada je velika razlika u kvalitetu izmedju dvije reprezentacije. Znaci igrac iz Zemlje A ce preci da igra u Zemlju B ili ako je Zemlja A toliko jaka da u njoj nema sanse da zaigra (Holandija, Njemacka, pa i Hrvatska i SRJ nekad, u odnosu na BiH) ili ako je Zemlja A jako slaba (Luksemburg, Kanada u odnosu na BiH). Najveci problem nastaje kada su Zemlja A i Zemlja B otprilike podjednake jacine (Svicarska u odnosu na BiH). Upravo zato je saga o Hajrovicu trajala duze i ispala prljavija.
Vidjecete da ce tako biti i u buducnosti.
U slucaju da je igrac bas svjetska klasa on ce izabrati jaci nacionalni tim.
PeppermintSA wrote:Pravi se igrač vidi nakon 15 minuta na terena,
neka Vrančića što dalje od državnog tima. Ako ćemo nekog trpiti, taj mora makar biti izrazito velik talenat, a ne igrač od 27 godina
Za razliku od tog anonimusa, Rahmicic je (bio) general Ruske vojske, osvajac Kupa Uefa, osvajac 5-6 ruskih prvenstava, 5-6 kupova, standardni clan najbogatije i najbolje ekipe istocne evrope.PriNc_ba wrote:doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom![]()
konkurisite u savezu za kakvu poziciju skauta ili nesto kad vec sve finese znate
Rahimic je bio jedan od najboljih na svojoj poziciji. Ili si ti premlad da bi se sjecao ili nisi tada pratio fudbalPriNc_ba wrote:doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom![]()
konkurisite u savezu za kakvu poziciju skauta ili nesto kad vec sve finese znate
hzsa22 wrote:Za razliku od tog anonimusa, Rahmicic je (bio) general Ruske vojske, osvajac Kupa Uefa, osvajac 5-6 ruskih prvenstava, 5-6 kupova, standardni clan najbogatije i najbolje ekipe istocne evrope.PriNc_ba wrote:doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom![]()
Sjedi i pokrij se usima.
Kad se Rahimic spomene treba ustat!DonV wrote:hzsa22 wrote:Za razliku od tog anonimusa, Rahmicic je (bio) general Ruske vojske, osvajac Kupa Uefa, osvajac 5-6 ruskih prvenstava, 5-6 kupova, standardni clan najbogatije i najbolje ekipe istocne evrope.PriNc_ba wrote:doduse rahimic nam je dosao u repku kao golobradi mladic sa 31 godinom![]()
Sjedi i pokrij se usima.![]()

Mi palamudimo a eto tvoja svaka zlatna nego svoj ego spusti na zemlju kada napises neku glupost!PriNc_ba wrote:nije nista nego mi samo onako lik pade na umzaboli me za njega samo mislim da bi se moglo pokusati s jos jednom sansom pa ako ne bude islo nikom nista. ne znam ni jel moze lik igrati na toj poziciji samo sam onako zamislio da bi se mozda mogao uklopiti i da se mozda malo sredio
realno na onoj poziciji igrac mora samo biti pametan i da nije bas kakav nepokretni kloc.
a vi nastavite palamuditi u prazno ovdepozz
Svi imaju koristi naravno. Čak i mi navijači na neki način imamo koristi (naravno, u našem slučaju ta korist nije šuškavatodd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.
Korist je uvijek tu i treba da je bude jer je bolje da gine na terenu iz koristi nego da se seta nezainteresovan.Micaha wrote:Pa normalno da ima koristi. Igro bi iza skole da ga vlastita korist ne stimulise i ne vuce naprijedtodd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.
Generale hocu rezultat, hocu pobjedu, hocu plasman. Necu vise casne poraze, moralne pobjede i ulogu vjecitih gariba.GeneralBHF wrote:Korist je uvijek tu i treba da je bude jer je bolje da gine na terenu iz koristi nego da se seta nezainteresovan.Micaha wrote:Pa normalno da ima koristi. Igro bi iza skole da ga vlastita korist ne stimulise i ne vuce naprijedtodd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.
U srcu nam nikada nece biti kao Pjana, Spaha, Miske...ali kvalitet treba cijeniti!
kako kome, meni je iznad sviju nabrojanih, samim tim sto ih je vjerovatno uveo svojom ljevicom medju pobjednike i naljepse stranice bh fudbala..., znaci momak se popiso po "mahalcima" punim.GeneralBHF wrote:Korist je uvijek tu i treba da je bude jer je bolje da gine na terenu iz koristi nego da se seta nezainteresovan.Micaha wrote:Pa normalno da ima koristi. Igro bi iza skole da ga vlastita korist ne stimulise i ne vuce naprijedtodd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.
U srcu nam nikada nece biti kao Pjana, Spaha, Miske...ali kvalitet treba cijeniti!
Pa teško da bi on ikoga uveo da ovi nabrojani nisu nešto uradili prije nego što se on i pridružio ovoj skupini.The 51st State wrote:
kako kome, meni je iznad sviju nabrojanih, samim tim sto ih je vjerovatno uveo svojom ljevicom medju pobjednike i naljepse stranice bh fudbala..., znaci momak se popiso po "mahalcima" punim.
kako god..., karma is bitch..., a sto se tice potrebe, pa momka su prvo popisali Dzeko & co, stoga ta sitna provokacija.palermo wrote:Pa teško da bi on ikoga uveo da ovi nabrojani nisu nešto uradili prije nego što se on i pridružio ovoj skupini.The 51st State wrote:
kako kome, meni je iznad sviju nabrojanih, samim tim sto ih je vjerovatno uveo svojom ljevicom medju pobjednike i naljepse stranice bh fudbala..., znaci momak se popiso po "mahalcima" punim.
Zbog čega ta potreba da popišaš nekoga (ne nekoga, nego najbolje) da bi nekog drugog uzdignuo....
svašta
however, tebi tvoje, meni moje.The 51st State wrote:
kako god..., karma is bitch..., a sto se tice potrebe, pa momka su prvo popisali Dzeko & co, stoga ta sitna provokacija.
Misimović je legenda (iako trenutno nije u formi i mjesto mu je na klupi) i više puta sam rekao da mu svaki pravi navijač treba skinuti kapu... ali jedno pitanje da je dobio poziv Srbije, misliš da bi igrao za BIH?GeneralBHF wrote:Korist je uvijek tu i treba da je bude jer je bolje da gine na terenu iz koristi nego da se seta nezainteresovan.Micaha wrote:Pa normalno da ima koristi. Igro bi iza skole da ga vlastita korist ne stimulise i ne vuce naprijedtodd_smith wrote:Koristiti ga kao jokera sa klupe. Meni je malo i dalje interesdzija cisti, hvala za gol, ali ima i on licne koristi od toga.