BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hajvan

#10401 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

thekupus wrote: 17/03/2022 12:37 Bingo masovno prodaje proizvode Manje, u vlasništvu Saše Trivića, negatora genocida i otvorenog ljubitelja ratnog zločinca Mladića. Da znate.
ne sam da prodaj, vec i favorizira na rafama Manju, Don, Ledo..
domaca, npr MBA, peciva su uvijen na najnizim rafama (i sklonjena iza nekih stubova- BCC)
Sarah24

#10402 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Sarah24 »

Hajvan wrote: 21/03/2022 15:14
thekupus wrote: 17/03/2022 12:37 Bingo masovno prodaje proizvode Manje, u vlasništvu Saše Trivića, negatora genocida i otvorenog ljubitelja ratnog zločinca Mladića. Da znate.
domaca, npr MBA, peciva su uvijen na najnizim rafama (i sklonjena iza nekih stubova- BCC)
Evo isto sam primjetila i htjela da napišem za slatkiše, npr. proizvodi iz Sr i Hr zauzimaju 90% rafe, dok slatkiši iz BiH zauzimaju 2 posto rafe, ostalo je Bingovo pakovanje, lik sve proizvodi od keksa, čokolade, gujinih očiju itd.
U Tz npr. jedva sam našla neki dan Vispak čokoladu bilo je 2,3 na dnu rafe i to moraš leći na pod da bi vidio i uzeo.
Ali kad malo razmislim, sigurna sam da on to ne bi toliko uvlačio da narod ne kupuje, koja bi mu bila računica, nema ljubavi tu, samo profit.
I onda se ražalostim kad skontam da se u tolikoj mjeri preferira komšijska proizvodnja, ok ono malo kontam ali to je ogromno i prelazi više svaku granicu, možete vi govoriti kao idete za kvalitetom kad ja znam da je Bošnji sramota nosati vodu "Lejla" (primjer) a ponos "Jana" još ako je u pitanju "VodaVoda" pa ona flašica kockasta, wow I am so cool, madrfaka in, jako sam instagramičan... :run: :mrgreen:
botsvana

#10403 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by botsvana »

mjesto na polici se plaća
iz zadnje klupe

#10404 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by iz zadnje klupe »

Sta ljudima ide na zivce jeste sto bingo svjesno izbacuje bosnjacke proizvode sa polica u RS, de stisni pa radi za koji praznik u RS, a do prosle godine 25 godina. zaredom bajram i 1 mart radio u FBIh, i onda ti suplju patriotsku baca 😣
Snake Eyes

#10405 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Snake Eyes »

Zato kaznis i ove i one kupovinom domacih proizvoda. Kada mu budu zalihe ostarile...ali da je karaktera kao sto ga nema.
Hakiz

#10406 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hakiz »

Sarah24 wrote: 21/03/2022 15:28

Evo isto sam primjetila i htjela da napišem za slatkiše, npr. proizvodi iz Sr i Hr zauzimaju 90% rafe, dok slatkiši iz BiH zauzimaju 2 posto rafe, ostalo je Bingovo pakovanje, lik sve proizvodi od keksa, čokolade, gujinih očiju itd.
U Tz npr. jedva sam našla neki dan Vispak čokoladu bilo je 2,3 na dnu rafe i to moraš leći na pod da bi vidio i uzeo.
Ali kad malo razmislim, sigurna sam da on to ne bi toliko uvlačio da narod ne kupuje, koja bi mu bila računica, nema ljubavi tu, samo profit.
I onda se ražalostim kad skontam da se u tolikoj mjeri preferira komšijska proizvodnja, ok ono malo kontam ali to je ogromno i prelazi više svaku granicu, možete vi govoriti kao idete za kvalitetom kad ja znam da je Bošnji sramota nosati vodu "Lejla" (primjer) a ponos "Jana" još ako je u pitanju "VodaVoda" pa ona flašica kockasta, wow I am so cool, madrfaka in, jako sam instagramičan... :run: :mrgreen:
Kakva Lejla voda, Nevra, Vlašićka rosa upola jeftinije za 5 l.
dend

#10407 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dend »

Eto Bingo kriv što domaćih proizvoda nema :lol:

Prestanite kupovati Manje i uvozne artikle i manje će te iste viđati po policama.
NecuVise

#10408 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by NecuVise »

Vala je mene stid kupit janu. Neki dan sa ženom da kupimo od litar oazu i nema, ima samo Jana. Ništa, kupimo oazu od pola litra i kasnije natočimo negdje u gradu na česmi :D Konzum bio u pitanju. Kad smo vec kod rasporeda na rafama, merkator mi je pristojan po tom pitanju. Naši proizvodi nisu negdje zabačeni.
Mea_parvitas

#10409 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Mea_parvitas »

Samo da se osvrnem na ovu firmu, zaobilaziti njihove proizvode. Klasicno supacko izrabljivanje radnika, svaka subota radna, 12 h radno vrijeme vrlo cesto (ogromne izvoze rade), pritisci, odbijanja od plate, plate loše, a naravno ugovor na 40 h sedmicno, stimulacije nula, prekovremeni nula, radi se ponekad i nedjeljom kada se naredi, itd. Ono kad zine gujica, pa samo daj jos, daj jos...
bumerangss

#10410 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by bumerangss »

Mea_parvitas wrote: 22/03/2022 00:51

Samo da se osvrnem na ovu firmu, zaobilaziti njihove proizvode. Klasicno supacko izrabljivanje radnika, svaka subota radna, 12 h radno vrijeme vrlo cesto (ogromne izvoze rade), pritisci, odbijanja od plate, plate loše, a naravno ugovor na 40 h sedmicno, stimulacije nula, prekovremeni nula, radi se ponekad i nedjeljom kada se naredi, itd. Ono kad zine gujica, pa samo daj jos, daj jos...
Sad radnika fali pa zato radnik ne treba da šuti, jednostavno odbije to handrenje i nek dadne otkaz jer dobrog radnika sad poslodavci lupom traže
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10411 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mk ultra »

botsvana wrote: 21/03/2022 15:28 mjesto na polici se plaća
Bosnjak i marketing ne idu u istu recenicu
xamp

#10412 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by xamp »

dend wrote: 21/03/2022 22:07 Eto Bingo kriv što domaćih proizvoda nema :lol:

Prestanite kupovati Manje i uvozne artikle i manje će te iste viđati po policama.
Jest Bingo kriv. On odredjuje pozicije. A pozicije odredjuje ko vise da para. Nek manje trazi para od domacih brendova, da ne kazem da ne trazi pare, pa ce ih podrzat.
madesa

#10413 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

Manja u Bingu u Alti ubi. Necemo mi nikad doci sebi koliko god pricali :-? .
botsvana

#10414 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by botsvana »

xamp wrote: 22/03/2022 08:09
dend wrote: 21/03/2022 22:07 Eto Bingo kriv što domaćih proizvoda nema :lol:

Jest Bingo kriv. On odredjuje pozicije. A pozicije odredjuje ko vise da para. Nek manje trazi para od domacih brendova, da ne kazem da ne trazi pare, pa ce ih podrzat.
Bingo je privatna firma koja radi zbog većeg profita, ne zbog manjeg. Kao i sve druge firme :D
Sarah24

#10415 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Sarah24 »

NecuVise wrote: 21/03/2022 22:24

:mrgreen: :mrgreen:

Vala je mene stid kupit janu. Neki dan sa ženom da kupimo od litar oazu i nema, ima samo Jana. Ništa, kupimo oazu od pola litra i kasnije natočimo negdje u gradu na česmi :D Konzum bio u pitanju. Kad smo vec kod rasporeda na rafama, merkator mi je pristojan po tom pitanju. Naši proizvodi nisu negdje zabačeni.
Vala nije ni mene! U restoranu kad narucim vodu ako vidim da nosi janu vratim a ako vidim da vec pise ni ne narucujem. Isto tako neko rece treba kaznjavati kupovinom domacih onda ce rafe biti drugacije, ja ih vala kaznjavam na svakom koraku ima ihaj godina :mrgreen: samo da nas bude vise, ice to na bolje :bih:
nepass1

#10416 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nepass1 »

madesa wrote: 22/03/2022 08:16 Manja u Bingu u Alti ubi. Necemo mi nikad doci sebi koliko god pricali :-? .
Ja sam isto u bojkotu manje. U bingu sam davno znao uzeti jer nisam znao a vala nisam ni provjeravao. Znam kad su u sa otvorili zena pocela kupovati je li tiramisu u casi ili nesta slicno. Posvadjali se, reko toliko radnji svega ti srbima pare dajes.
To je bilo prije onih izjava na twitteru.
Eh sad je problem u bingu ili nasim pekarama sto su losije od manje. U bingu ako ne uzmes manjin baget nemas sta drugo uzeti, bukvalno.
Jedem samo bijeli hljeb, i nmg hljeb ako cu ga pola izmrviti a pola pojesti.
xamp

#10417 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by xamp »

botsvana wrote: 22/03/2022 08:32
xamp wrote: 22/03/2022 08:09

Bingo je privatna firma koja radi zbog većeg profita, ne zbog manjeg. Kao i sve druge firme :D
Naravno. Ali onda nek ne lazu da podrzavaju domace, jer gdje god da se pojave, pricaju lazi o podrzavanju domacih brendova.
iz zadnje klupe

#10418 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Interesantno, "najbosanskiji" trgovački lanac u BIH bez premca je Merkator, najviše ima bosanskih proizvoda, stavljeni su na izražena mjesta, da nije ubjedljivo najskuplji on bi mi bio prvi izbor, Bingo je trgovačka verzija Federalne televizije, lažno se prodaje ko bosanski, a služi isključivo za plasiranje proizvoda iz Srbije i Hrvatske, u Konzum kad uđem imam osjećaj ko da sam u Metkoviću ili Makarskoj, nikakve veze sa BIH nemaju
madesa

#10419 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

iz zadnje klupe wrote: 22/03/2022 13:45 Interesantno, "najbosanskiji" trgovački lanac u BIH bez premca je Merkator, najviše ima bosanskih proizvoda, stavljeni su na izražena mjesta, da nije ubjedljivo najskuplji on bi mi bio prvi izbor, Bingo je trgovačka verzija Federalne televizije, lažno se prodaje ko bosanski, a služi isključivo za plasiranje proizvoda iz Srbije i Hrvatske, u Konzum kad uđem imam osjećaj ko da sam u Metkoviću ili Makarskoj, nikakve veze sa BIH nemaju
ja vala u mercatoru ne vidim nase proizvode kao glavne. Sve je hrvatsko,slovenacko i srpsko.Hose definitivno ima najvise nasih proizvoda :thumbup:
iz zadnje klupe

#10420 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Ja zadnji put kad sam bio u Merkatoru vidio sam bosanske proizvode za koje nisam znao ni da postoje

Koje bosanske prozvode je Bingo izbacio da bi promovirao srpke i hrvatske
-kompletan asortiman Vispak supa, šlag pjena i pudinga
mliječni program, dukat i vindija i srbijanski imlek, u prvom redu, svi bosanski zgurani u donjim policama
svi bosanski proizvođači slatkog programa i colokada, desetina zadnje police i potpuno neprimetni, naprijed jaffa, i ostali srpski i hrvatski te ukrajinski roshen ( pretpostavljam daa sad kad ne bude ukrajinskog zamijeni ce ga ili pionir , banat ili slično)
sarajevsko_pivo

#10421 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by sarajevsko_pivo »

Nije Bingo kriv sto naše slatkiše ne valja. Sta nam to valja od slatkiša?
madesa

#10422 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by madesa »

iz zadnje klupe wrote: 22/03/2022 14:11 Ja zadnji put kad sam bio u Merkatoru vidio sam bosanske proizvode za koje nisam znao ni da postoje

mliječni program, dukat i vindija i srbijanski imlek, u prvom redu, svi bosanski zgurani u donjim policama
svi bosanski proizvođači slatkog programa i colokada, desetina zadnje police i potpuno neprimetni, naprijed jaffa, i ostali srpski i hrvatski te ukrajinski roshen ( pretpostavljam daa sad kad ne bude ukrajinskog zamijeni ce ga ili pionir , banat ili slično)
Upravu si opisao police Mercatora :lol:
iz zadnje klupe

#10423 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Nije Bingo kriv sto naše slatkiše ne valja. Sta nam to valja od slatkiša?
Znam da se mnogi neće složiti sa mnom, ali kad su slatkiši u pitanju višem volim kvalitetnije ali manje, pa nek je skupo, kremipan noissete jeste mala i 0,90 KM, ali uz mazu je jedan od rijetkih premium proizvoda koja zaista vrijede svakog centa, meni je milka odavno samo šecerna tabla, a kraš ni blizu nekadašnje kvalitete :izet:
dend

#10424 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by dend »

madesa wrote: 22/03/2022 14:15
iz zadnje klupe wrote: 22/03/2022 14:11 Ja zadnji put kad sam bio u Merkatoru vidio sam bosanske proizvode za koje nisam znao ni da postoje

Upravu si opisao police Mercatora :lol:
Gluposti priča, mada nije ponuda svugdje ista. Danas u Lukavcu sve uredno što ima od domaćih. Vispak proizvodi uredno kao i ostali poredani. Vispak Čokolade na visini očiju, prve na policama. Boutiqe ima samo jednu vrstu čokolade, izgleda da su zeznuli nešto u proizvodnji ... Maza ima svoj dio. Čokoladice Vispak i kremipan takođe obje na visini očiju. Corn Flips smoki, kokice, čips ... Vidim da imaju sada i domaći prozivodi plastike proizvedene u Gračanici. Takođe, čajevi iz Gradačca. Tjestenine Klas i Colly ... itd itd

Meni je ljepota binga što imaš širok asortiman proizvoda pa biraj šta želiš, za razliku od Konzuma koji izbjegava domaće i gura svoje K proizvode.
iz zadnje klupe

#10425 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Meni je ljepota binga što imaš širok asortiman proizvoda pa biraj šta želiš
Ja tebi ne pričao da pričaš gluposti, ako ja u svom Bingu veg godinama ne mogu kupiti Vispakove supe, al hajde ti bolje znaš od mene, biće da ih profulam.

Nego ovo što sam označio gore, koliko sam upratio , to imaš samo u nerazvijenim zemljama sa nerazvijenim ekonomskim patriotizmom, skoro sam čitao o danskim ili nekim drugim skandinavskim trgovinama, nema šanse da tu upadne neki njemački sir pored danskog, uglavnom ponuda najvise tri artikla za jednu robu, dva domača i možda jedan strani, to sam upratio i u hrvatskoj, npr za mlijeko, , tri hrvatska ieventualno jedan strani, keksovi, tri hrvatska i jedan italijanski, itd...
Post Reply