Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gledam ovog tipa nekoliko jutara kako se fino i kulturno vozi na posao i odlučih da ga slikam. Totalno odudara od stereotipa vozača motocikala u gradu: ne provlači se između auta, kaciga na glavi, ne pretiče gdje stigne i ne stigne....
Pogledajte samo gdje čeka u redu za crveno, iza 2 auta!
Svaka mu čast !
Da svaka mu čast, pravi gospodin koji zna pravila ponašanja u saobraćaju i koji ih poštuje i koji misli kako na svoju sigurnost, tako i na sigurnost drugih učesnika u saobraćaju! Svim motociklistima bi on trebao da bude primjer kulturnog ponašanja.
Gledam ovog tipa nekoliko jutara kako se fino i kulturno vozi na posao i odlučih da ga slikam. Totalno odudara od stereotipa vozača motocikala u gradu: ne provlači se između auta, kaciga na glavi, ne pretiče gdje stigne i ne stigne....
Svaka mu čast !
Mogao bi i sa-x objaviti pricu o njemu, nesto kao licnost dana ili za primjer drugima...
Prema izjavama njegovih drugova momak je prije tragedije prvi put sjeo za volan (da li je i tada ukrao ključ od oca ili mu je otac dao ključ i sjeo sa njim ili nije sjeo sa njim), dakle ovo mu je bio drugi put da sjednre za volan u životu i nažalost posljednji.Postavlja se pitanje šta će maloljetna osoba koja ne zna voziti automobil za volanom istog, koliko su odgovorni za to roditelji i kako se moglo desiti da dijete tako lako dođe do ključeva automobila? Ako je tačno da mu se auto ugasilo na pružnom prelazu onda je jasno da je neiskustvo, odnosno nepoznavanje načina upravljanja vozilom glavni uzrok nesreće. Priče drugova kako je bio divan drug, krasno dijete itd. padaju u vodu, jer da je tako nikad ne bi sjeo za volan automobila (i na taj način ugrozio živote svoji drugova koji su bili s njim) dok ne napuni 18 godina i ne položi vozački. Ja sam prvi put sjeo za volan kad sam uplatio vozački, tj. kad sam položio testove i nakon završene obuke s instruktorom i položenog vozačkog sam polagao kod svojih roditelja i tek kad sam njih zadovoljio onda su me pustili samostalno da vozim njihovo auto, a danas evo vozim vlastito auto kupljeno od vlastog zarađenog novca.[/quote]
Ma bavo-bavo kako si ti samo pametan! Dijete je poginulo, a ti se nasao pametovati i filozofirati o tome i jos ga osudjivati. Ti se snebivas sto djeca rade stvari koje su im zabranjene? Valjda se niko nije htio druziti sa tobom u djetinjstvu pa si cijelo proveo uz roditelje drzeci se mamine suknje, dok ti je ponasanje djece toliko cudno.
I majke ti, prije nego sto drugi put napises gluposti kakve si maloprije napisao, razmisli da mozda neko i od djecakove rodbine i prijatelja to moze procitati.[/quote]
Nije nikakvo pametovanje, ni filozofiranje, ni osudjivanje, niti pisanje gluposti nego prikazivanje stvari kakve jesu. Ako je vama normalno to sto su djeca uradila, tj. da se takve stvari desavaju, meni nije. Imao sam ja puno prijatelja u djetinstvu, ali nismo radili ovakve i slicne stvari, vec smo se lijepo igrali raznih djecijih igri, igrali kosarke lopte i drugih sportova. Npr.napravili nogometnu ekipu i igrali protiv djece iz drugih kvartova (organizovali medjusobne nogometne turnire), pravili dresove tako sto smo kupovali one brojeve koji se lijepe peglom na majicu itd. Dakle znali smo sta nam je dozvoljeno, a sta ne, jer su nas roditelji od malih nogu naucili osnovne stvari ponasanja i nikad nismo imali nikakvih problema. Djeca su nazalost mrtva, ali direktna odgovornost pored same djece je na roditeljima koji ih nisu dovoljno naucili odredjene stvari, jer da jesu nikad stradali momak ne bi uzeo bez pitanja roditelja kljuc od auta i ne samo to ne bi mu palo napamet da sjedne za volan sa 14 godina i bez ikakvog znanja o voznji.[/quote]
Ne mogu se oteti dojmu da smo ista generacija jer ovo sto si gore napisao sam upravo i ja kao dijete radio sa svojom rajom od koje niko ama bas niko nikad nije zglajzo.
Svaka mu čast !
super je momak, nego ne vidim u čemu je problem sa provlačenjem između auta osim ljubomore vozača automobila što i oni ne mogu?
i otkad likovi koji nemaju ni položenu A kategoriju uzimaju sebi za pravo da određuju ko vozi po pravilima a ko ne kad ne poznajete pravila uopće?
Svaka mu čast !
super je momak, nego ne vidim u čemu je problem sa provlačenjem između auta osim ljubomore vozača automobila što i oni ne mogu?
i otkad likovi koji nemaju ni položenu A kategoriju uzimaju sebi za pravo da određuju ko vozi po pravilima a ko ne kad ne poznajete pravila uopće?
znaci ti kazes da motori imaju pravo da se provlace izmedju auta?
Svaka mu čast !
znaci ti kazes da motori imaju pravo da se provlace izmedju auta?
ja sam mislio da si ti ipak ozbiljniji motorista.
Vjerovali ili ne, ja sam upravo postavljao post imajući u vidu DaysleepeR, jer je on u par navrata tvrdio kako je uzoran vozač i tako to. A tip me sad opra samo tako...
to sto te niko nije kaznio ne znaci nista.
to sto mi nemamo polozeno za motor takodjer ne znaci nista jer i kroz kurs za dobijanje vozacke B kategorije smo naucili da su na kolovozu sva vozila ravnopravna i da kada izadju na kolovoz svi moraju da postuju ista pravila pa tako i dvotockasi.
a ti mi nadji negdje neku novu odredbu gdje dvotockasi mogu prolaziti izmedju automobila mimo obiljezene trake, i ja cu 10 puta naglas reci iiiiaaaaa, iiiiiaaaaa, kao magare na sred titove.
takve izjave ne trpim ni u zajebanciji, neko može glavu izgubit pa onda belaj, mani se takvih provokacija
Ako se pravila postuju sanse su minimalne
ps: mislio sam na scenu na semaforu otvorim vrata i ne dam da se "provlacis" a ne u voznji
ako se pravila poštuju šanse su 50% jer imaš uticaj drugih učesnika u saobraćaju.
a provlačenje nije protiv pravila, mene niko nadležan nije upozorio da to ne radim.
imajte na umu da u Sarajevu postoji moto klub koji čine isključivo policajci, klub je međunarodnog karaktera i zove se Blue Knights, pa malo obratite pažnju da li se oni provlače ili ne...
kao što rekoh, niste upoznati sa materijom, kao ni sa mojim stavovima. prvi sam da upozorim kada neko divlja da to šteti normalnim ljudima koji voze normalno pa i meni. vidimo sad kako šteti i meni, u istom sam košu automatski.
dakle imam ja i svojih problema mimo vaših naprđivanja preko tastature. što se tiče toga da mi neko prepriječi put, do sad se nije desilo vjeruj mi, i ne vjerujem da će se desiti...
DaysleepeR wrote:
imajte na umu da u Sarajevu postoji moto klub koji čine isključivo policajci, klub je međunarodnog karaktera i zove se Blue Knights, pa malo obratite pažnju da li se oni provlače ili ne...
neki dan sam vidio policajca kako prolazi autom kroz crveno, bez rotacije. Tek tako....
DaysleepeR wrote:
neki dan sam vidio policajca kako prolazi autom kroz crveno, bez rotacije. Tek tako....
meni policajac u korsi ne dade da propješačim na zeleno na malti
drugi na motoru regulare kroz crveno prodjoše i u zabranu na malti ono lijevo kad se ne može
ni rotacije ništa