Možda se nećemo složiti oko definicije samih emocija, jer za mene su one značajno dublje od opisanih racionalizacija sopstvenih poriva.pustopoljina wrote: ↑09/06/2020 13:25Hm..ne bih se slozila..iza svega stoji emocija..cak i oni sto naskacu na sve sto hoda i nemaju kriterije imaju neko svoje OPRAVDANJE zasto to i tako rade, neko svoje racionaliziranje, upravo da bi sacuvali svoje emocije.saint_mirad wrote: ↑09/06/2020 10:57Ti ili namerno menjas teze ili bas ne razumes sta ti govorim. Nigde nisam rekao da ljudska bica mogu biti bez emocija uopste, vec da mogu imati sex a da nisu u tom slucaju ukljucne emocije. To je lako za shvatiti.Connaisseur Karlin wrote: ↑09/06/2020 10:53 ne postoji ljudsko bice bez emocija slabo havizas o emocijama ljudsek vrste
kazulani seks prakticiraju zene upravo sa muskracima ( bez emocija)
Neko ce pravdati- sa ne da mi zena, pa "moram", neko sa "sve su iste"...iza svega NESTO stoji...ha razocaranost, ha strah od bliskosti, ha you name it...
Nisam nikad srela nekog ko nije na neki nacin pokusao opravdati takvo svoje ponasanje.
Opet, nikad mi se niko nije pravdao zasto je na jednu zenu potrosio 10-15-20 godina zivota.
Vecina ljudi jako dobro zna kako spada i sta je devijantno i pokusacavaju biti prvo pred sobom, a onda pred drugima pozitivni likovi u svojoj prici.
Poslednji tvoj pasus zapravo i potvrđuje da se radi o racionalizacijama kršenja moralnih normi. I sebi i drugima.