Irak

Post Reply
skupljac_zeljeza

#10401 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by skupljac_zeljeza »

insomnia78 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
insomnia78 wrote: Hajte malo, konacno prihvatiti krivicu pojedinih muslimana i muslimanskih zemalja za dogadjaje na BI i u svijetu
Samo onda kada me ubijediš da je u Libiji, Iraku i Siriji prije 20 godina bilo lošije nego danas ili danas bolje nego prije 20 godina.
Evo sa'ću
Pit'o si za klanjanje, ja ti objasnio
Ne bi me čudilo poslije ovih bombardovanja i sa lijeva i sa desna da i njega nema u priči.
johnlock071

#10402 Re: Dječak zaprijetio da će ubiti psa Obamu

Post by johnlock071 »

.
Last edited by johnlock071 on 05/11/2015 18:25, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10403 Re: Dječak zaprijetio da će ubiti psa Obamu

Post by japin_mutapi »

johnlock071 wrote:
salik79 wrote: Za teroristicko smece, koje blati cast islama, sirijski rezim, personificiran u liku Basara Asada je, slobodno mogu reci, hazreti.

Nadam se tamo gdje i rahmetli sejh Butija k.s., a naravno tamo gdje Gospodar dz.s. odluci/odredi. (odgovor na retoricko pitanje)

Ma ako ti je onaj hladnokrvni ubica djece i civila, koji je pobio 10 puta više od ljudi od IDIŠ-a (o kojem isto nemam ništa lijepo reći), hazreti, onda si ti buraz zglajz'o do kraja. Molim Allaha da mu podari najteže patnje i dunjalučke i ahiretske.
:thumbup:
japin_mutapi

#10404 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

salik jedno retoričko pitanje
jesu li burad bombe hazreti i posade helikoptera koje ih bacaju
salik79

#10405 Re: Dječak zaprijetio da će ubiti psa Obamu

Post by salik79 »

johnlock071 wrote:
salik79 wrote: Za teroristicko smece, koje blati cast islama, sirijski rezim, personificiran u liku Basara Asada je, slobodno mogu reci, hazreti.

Nadam se tamo gdje i rahmetli sejh Butija k.s., a naravno tamo gdje Gospodar dz.s. odluci/odredi. (odgovor na retoricko pitanje)

Ma ako ti je onaj hladnokrvni ubica djece i civila, koji je pobio 10 puta više od ljudi od IDIŠ-a (o kojem isto nemam ništa lijepo reći), hazreti, onda si ti buraz zglajz'o do kraja. Molim Allaha da mu podari najteže patnje i dunjalučke i ahiretske.
Ja sam rekao, da kakav god je, da je za one koje ti podrzavas (Isil, Nusra&co) hazreti. Nista vise i nista manje.
salik79

#10406 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:salik jedno retoričko pitanje
Retoricki odgovor - jesu li Isil, Nusra & co, i njihovi koljaci tekbirasi hazreti?!
japin_mutapi

#10407 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

salik79 wrote:
Retoricki odgovor - jesu li Isil, Nusra & co, i njihovi koljaci tekbirasi hazreti?!
retorički ili ne nemoj meni imlicirati i povezivati me sa isilom i ostalim teroristima i koljačima

zločini isila ne opravdavaju zločine asadovih falangista a pošto si ti nazvao asada i režim "hazreti" sasvim legitimno pitanje o njihovim metodama borbe protiv "terorista i tekfiraca" a u kojima najviše stradaju civili
Gojeni H

#10408 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Nisu još naučili ni klanjati, a prave 'islamsku državu'. :mrgreen: Ili su CIA mezheba gdje nije važna kibla. :wink:

Image
Simpatizeri ISILa na temi Sirija su makar pet puta objasnili ove slike!

Ne mogu se sada sjetiti objasnjenja, ali niko nije negirao ispravnost...
Nevjerovatno mi je da niko od ljudi za koje sam mislio da o islamu znaju vise od mene, nije cuo za "sedzdu zahvale"?
Ili je neka fora koju ne kontam?

"Sedzda zahvale" je nacin na koji vjernik ucini sedzdu (polaganje cela i dlanova na zemlju, pod ili sl.) u znak zahvale za ono sto mu se upravo desilo.
Meni ovo na slici izgleda kao sedzda zahvale, iako ne volim da dovodim ove majmune u bilo kakvu vezu sa bilo kojim obavezama ili pravilima u islamu.

EDIT: Sad sam vidio da je insomnia vec odgovorio.
salik79

#10409 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

japin_mutapi wrote:
salik79 wrote:
retorički ili ne nemoj meni imlicirati i povezivati me sa isilom i ostalim teroristima i koljačima

zločini isila ne opravdavaju zločine asadovih falangista a pošto si ti nazvao asada i režim "hazreti" sasvim legitimno pitanje o njihovim metodama borbe protiv "terorista i tekfiraca" a u kojima najviše stradaju civili
Sto li i Nusru&co ne spomenu?! :mrgreen: Hoces da ti nacrtam sta sam mislio?! Procitaj posljednju hutbu sehida sejh Butija k.s., mozda ti bude jasnije sta zelim reci...
zvizdan

#10410 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

Gojeni H wrote:
Kikibombona wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Nisu još naučili ni klanjati, a prave 'islamsku državu'. :mrgreen: Ili su CIA mezheba gdje nije važna kibla. :wink:

Image
Simpatizeri ISILa na temi Sirija su makar pet puta objasnili ove slike!

Ne mogu se sada sjetiti objasnjenja, ali niko nije negirao ispravnost...
Nevjerovatno mi je da niko od ljudi za koje sam mislio da o islamu znaju vise od mene, nije cuo za "sedzdu zahvale"?

"Sedzda zahvale" je nacin na koji vjernik ucini sedzdu (polaganje cela i dlanova na zemlju, pod ili sl.) u znak zahvale za ono sto mu se upravo desilo.
Meni ovo na slici izgleda kao sedzda zahvale, iako ne volim da dovodim ove majmune u bilo kakvu vezu sa bilo kojim obavezama ili pravilima u islamu.

Ako cemo mak na konac, sedzdu zahvalnosti se obavlja okrenuvsi se prema Kibli, barem kod hanefija. Ciniti sukr-sedzdu okrenut kamo god hoces je jos jedna od selefijskih inovacija.
sarajevoxxxx

#10411 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

zvizdan wrote:
Gojeni H wrote:

Ako cemo mak na konac, sedzdu zahvalnosti se obavlja okrenuvsi se prema Kibli, barem kod hanefija. Ciniti sukr-sedzdu okrenut kamo god hoces je jos jedna od selefijskih inovacija.
Šukr sedžda ili sedžda zahvalnosti, nije obaveza ono što je obaveza u namazu:abdest, okretanje prema kibli, također žena nije obavezna da bude pokrivena, i to je isparvnije mišljenje.Dio islamskih učenjaka smatra da je za ''sedždu zahvalnosti'' obaveza isto što i za sedždu u namazu, međutim, ispravnije je mišljenje da nije.
sarajevoxxxx

#10412 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Bivši potpukovnik iračke vojske, danas izbjeglica u Njemačkoj:

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10413 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

ok gdje su dvojica
ali gdje ih je vise je sumnjivo
zvizdan

#10414 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zvizdan »

sarajevoxxxx wrote:
zvizdan wrote:
Gojeni H wrote:

Šukr sedžda ili sedžda zahvalnosti, nije obaveza ono što je obaveza u namazu:abdest, okretanje prema kibli, također žena nije obavezna da bude pokrivena, i to je isparvnije mišljenje.Dio islamskih učenjaka smatra da je za ''sedždu zahvalnosti'' obaveza isto što i za sedždu u namazu, međutim, ispravnije je mišljenje da nije.
Kazem kako stvari stoje u hanefijskom mezhebu, slobodno provjeri. A tacno je da selefije smatraju ovako kako si ti naveo, pa to sam i rekao. Samo ne znam zasto eksplicitno tvrdis da je to ispravnije? Ili mozda ipak znam.
sarajevoxxxx

#10415 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

zvizdan wrote:
Kazem kako stvari stoje u hanefijskom mezhebu, slobodno provjeri. A tacno je da selefije smatraju ovako kako si ti naveo, pa to sam i rekao. Samo ne znam zasto eksplicitno tvrdis da je to ispravnije? Ili mozda ipak znam.
Ti možeš biti selefija hanefijskog mezheba, nema to veze sa mezhebom.U Bosni na prste jedne ruke možeš nabrojati ljude koji znaju stav hanefijskog mezheba po pitanju šukr sedžde.

Inače, ''Es-Selefije zemenun mubarekun la mezheb džedid'' (es-Selefijeh je blagoslovljeno doba, ne novi pravac'' .- Ramadan Buti
sarajevoxxxx

#10416 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Njemačka uskoro vraća 200 bivših pripadnika ''Hašd Šabija'' Narodne bobilizacije tj pripadnika iračkih milicija koji su se borili za iranske interese u Iraku, a koji su nedavno izbjegli u Njemačku zajedno sa drugim izbjeglicama iz Sirije i Iraka.

Ukupno od svih sirijskih izbjeglica koji se nalaze u Njemačkoj 70 % ih je pobjeglo od Asada i njegovih barel-bombi a ne od IS-a ili Daiša.
sarajevoxxxx

#10417 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

- Irački Kurdistan pred bankrotom. Uposlenici u javnim službama tri mjeseca nisu primili platu :-) Razlog, propast i haos u centralnoj vladi u Bagdadu koja je slala u Kurdistan godišnje 23 milijarde dolara, čiju kasu je banda prvo Malikijeva pa onda el Abadijeva u potpunosti opustošila.

- Kad smo kod brojki.Zanimljivo je spomenuti i podatak da je iračko ministarstvo odbrane za vrijeme Malikija svake godine imalo na raspolaganju 17 milijardi dolara.Dakle, taj ogromni novac je valjda treba biti u službi sigurnosti i jačanju države da se sutra može odbraniti od terorizma, ili bilo čega što prijeti državi.

- I uprkos tim silnim parama koje je država ulagala da se suprostavi terorizmu IS im danas drži pod kontrolom više od pola Iraka :-) a milijarde dolara koje su godišnje izdvajane za borbu protiv terorizma je pojela maca :-)

- I da im nije bilo iranskog Hašda, američke avijacije, i ono malo Iraka što je ostalo IS i iračka plemena bi im vjerovatno uzeli, i to sa sa pola snage. :-)
johnlock071

#10418 Re: Dječak zaprijetio da će ubiti psa Obamu

Post by johnlock071 »

salik79 wrote:
Ja sam rekao, da kakav god je, da je za one koje ti podrzavas (Isil, Nusra&co) hazreti. Nista vise i nista manje.
Ja podržavam Sirijski narod koji se legitimno ustao protiv krvnika, nasilnika, tiranina. On je za njih hazreti? Šta si se uhvatio Butija ko pijan plota. Sramoto jedno onakvog nečovjeka podržavati...
salik79

#10419 Re: Dječak zaprijetio da će ubiti psa Obamu

Post by salik79 »

johnlock071 wrote:
salik79 wrote:
Ja podržavam Sirijski narod koji se legitimno ustao protiv krvnika, nasilnika, tiranina. On je za njih hazreti? Šta si se uhvatio Butija ko pijan plota. Sramoto jedno onakvog nečovjeka podržavati...
Ko pretstavlja taj "sirijski narod"?! Isil, Nusra&co,...?! Ko? Sejh Buti k.s. i ljudi poput njega su uvijek ostali dosljedni sebi, ziveci Islam i za Islam, a mucki (po oprobanom receptu) ga ubise upravo predstavnici "sirijskog naroda".
johnlock071

#10420 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by johnlock071 »

Ti kontaš ako 8 puta kažeš da ja podržavam IDIŠ da će to postati stvarnost i da ćemo onda skrenuti sa teme, koja je u biti kako to da veliki mirotvorac i Bogobojaznik Salik podržava jednog bukvalno modernog Hitlera.
IDIŠ ne podržavam, podržavam Slobodnu sirijsku armiju, podržavam i Vojsku pobjede u kojoj je i ta Nusra koju izjednačavaš sa IDIŠ-om i griješiš; podržavam ih zato što su se jasno izjasnili da žele da oslobode sirijski narod od okova tiranije psa Assada, zajedno su sa FSA, a u isto vrijeme su protiv nekih tekfirsko-obezglavljivačkih ideja koje donosi IDIŠ.

edit:
Da ti i za Butija kažem; da li je bio potplaćen, da li je bio zaveden, da li se nije smio ustati protiv Assada - NE ZNAM i neću da ga sumnjičim ne znam mu stanje. No međutim, ko god je podržao režim stao je na stranu tiranije, opresije, masakra nedužnih, i šta onda očekuješ da mu Sirijski narod šalje cvijeće i naručuje muzičke želje na radiju ili da ga smatra neprijateljem? A u ratu (koji je startao REŽIM očekivajući totalni kolaps protesta) će biti gubitaka na svim strana, i nemoj da podmuklo guraš Butija ko neku žrtvu i nevinašce jer se on odlučio za svoju stranu.
AleksoMKD

#10421 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Dzelat ISIS-a takozvani Buldozer. Preuzeo teret gojaznosti na sebe.
Image

Da nije ovo onaj debeli njemac koji je prevodio Todenhoferu kada je bio 10 dana na terotoriji pod ISISom snimajuci u 2014?

Evo debelog sa cvikerima, ne vidim da je neko drugi od ISISovaca toliki a ovoga ne mogu da zamislim kako jurisa.
Image
insomnia78

#10422 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

"Preuzeo teret gojaznosti"
:lol: :lol: :lol:
Kikibombona

#10423 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Meni nikako nije jasno kako ljudi dodju gledati brutalnu egzekuciju... cak i djeca...

...pa sta je to tamo...?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#10424 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

i moraju i to je u ljudskoj prirodi
sjećam se kad su se dvojica odraslih čikica tukli
u naselju svi na prozore ili bukvalno nekoliko metara od njih :D
Lincoln-Burrows

#10425 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Lincoln-Burrows »

Kikibombona wrote:Meni nikako nije jasno kako ljudi dodju gledati brutalnu egzekuciju... cak i djeca...

...pa sta je to tamo...?
U nedostatku interneta, sportskih takmičenja, disko klubova, kafića za pušače i sl.
ljudi ubijaju dosadu...
Post Reply