PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

sekiracija

#10401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sekiracija »

Samo da porucim MMFu,
Gospodo ovi koje vi danas zaduzujete vam nece vratcati dugovee.
sarajvosa

#10402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajvosa »

Molio bih nekog od pravnika da mi kaze,je li moguce da drzava odbaci optuzbe protiv onih koji su ucestvovali u neredima?Koliko je to realno?Ovdje mislim na Kanton Sarajevo.
muha_sa

#10403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by muha_sa »

sekiracija wrote:Samo da porucim MMFu,
nego njihova djeca i unucad.
shandrprcSA

#10404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shandrprcSA »

sarajvosa wrote:Molio bih nekog od pravnika da mi kaze,je li moguce da drzava odbaci optuzbe protiv onih koji su ucestvovali u neredima?Koliko je to realno?Ovdje mislim na Kanton Sarajevo.
hajde more, i da dobijes sta, bar ti je bilo super kad si palio
Last edited by shandrprcSA on 16/02/2014 22:00, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#10405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

muha_sa wrote:
sekiracija wrote:Ovo oko ostavki je prevazidjeno

Napravite anketu koga bi ste se naradije odrekli.
odreko bih se ja sviju njiha al nece se oni mene odrec :lol:
Neće oni da se odreknu plata moj muha a ti si im sedma rupa na svirali
daddy-kool

#10406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by daddy-kool »

Paranoid wrote:Na početku agresije na teritoriji koji nije bio pod kontrolom četnika mogli su se čuti slični komentari...naravno, tada se ti kometari nisu mogli čitati kao ovde na forumu, nego su se slušali "uživo".."live" kako hoćete... elem... Nakon euforije i adrenalina za odbranu BiH, bilo je likova koji su nakon 10 dana bacili oružje i rekli "meni je ovog dosta".. Neki su pošli za njima, a na sreću velika većina je ostala...Opet.. neki koji su ostali na braniku su bili istomišljenici sa onima koji su otišli i onda su znali povremeno bacati "šuplju" i svoj toj nervozi su znali izaći iz rova i urezivali "svoje ime" na nekom od stabala (preteča nickname-a) ...iako je bilo onih, koji su mu dobacivali da se ne pavi lud i da se vrati...ali džaba..

Onda ...prigušeni zvuk PAS-a (poluautomatskog snajpera) sa druge strane i od tog lika i sličnih ostala su samo urezana slova na nekom od stabala širom BiH....

PS: Unapred se izvinjavam onima koji neće shvatiti moj post, a koji sam ispisao kao revolt na komentare forumaša koji "plenum" vide kao grešku..
Plenum nije greška kao takav, ali mnogi pravilno procjenjuju da ovakav skup građana nema legitimitet i što je neuporedivo važnije nema moć (snagu) koja je iskazana prošli petak. Tu snagu daje isključivo masa, a narod se povukao nakon paljevina i sumnji da je izmanipulisan. Takođe imam osjećaj da mnogi podozrivo gledaju na kritike, a moj je dojam da je bila skoro jedinstvena i iskrena podrška (pogotovo na forumu) pobuni i nezadovoljstvu građana zbog velike društvene nepravde.
Last edited by daddy-kool on 16/02/2014 22:06, edited 1 time in total.
vade_mecum

#10407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

sarajvosa wrote:Molio bih nekog od pravnika da mi kaze,je li moguce da drzava odbaci optuzbe protiv onih koji su ucestvovali u neredima?Koliko je to realno?Ovdje mislim na Kanton Sarajevo.
generalna amnestija? cisto sumnjam. mislim, zasto bi?
muha_sa

#10408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by muha_sa »

O'zone wrote:
muha_sa wrote:
sekiracija wrote:Ovo oko ostavki je prevazidjeno

Napravite anketu koga bi ste se naradije odrekli.
odreko bih se ja sviju njiha al nece se oni mene odrec :lol:
Neće oni da se odreknu plata moj muha a ti si im sedma rupa na svirali
branioci vitalnog mi nacionalnog interesa :lol:
MirnesIzetbegovic

#10409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MirnesIzetbegovic »

1. Protesti su dobra stvar, jer opamete ljude koji vode ovu drzavu da budu jos slozniji od bagre.
2. Jos bolja stvar sto bijes nije iskaljen na veci nacin, pa je vlast upoznata sa ovim situacijama i u buducnosti ce bolje reagovati.

Protesti su gotovi, zbrka zavrsena, sve ce biti isto kao i prije, a to je najbitnije. Ja se nadam da je vlast sada vidjela da ako se ovo rusenje drzavnog poretka ne sasjece u korijenu, moze prerasti u mnogo vise.

Sto se tice lazljivog Siranovica, steta sto ga zaista nije pretuklo 9 specijalaca, jer anarhisti i rusioci ustavnog poretka drugo ni ne zasluzuju.

Recept je jednostavan. Postojece stanje zadzati, u slucaju da se bagra opet pobuni na ovaj nacin udarati u kost i kroz medije ubacivati pricu. Jer znate kako se kaze, sa gospodom gospodski, sa kurvom kurvanjski. Ocigledno da se drugacije ne moze.
O'zone
Globalni moderator

#10410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

muha_sa wrote: branioci vitalnog mi nacionalnog interesa :lol:
Da opet kontriram: Branioci vitalnog im financijskog interesa
topcam
Vozim: uzbrdo

#10411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by topcam »

MirnesIzetbegovic wrote:1. Protesti su dobra stvar, jer opamete ljude koji vode ovu drzavu da budu jos slozniji od bagre.
2. Jos bolja stvar sto bijes nije iskaljen na veci nacin, pa je vlast upoznata sa ovim situacijama i u buducnosti ce bolje reagovati.

Protesti su gotovi, zbrka zavrsena, sve ce biti isto kao i prije, a to je najbitnije. Ja se nadam da je vlast sada vidjela da ako se ovo rusenje drzavnog poretka ne sasjece u korijenu, moze prerasti u mnogo vise.

Sto se tice lazljivog Siranovica, steta sto ga zaista nije pretuklo 9 specijalaca, jer anarhisti i rusioci ustavnog poretka drugo ni ne zasluzuju.

Recept je jednostavan. Postojece stanje zadzati, u slucaju da se bagra opet pobuni na ovaj nacin udarati u kost i kroz medije ubacivati pricu. Jer znate kako se kaze, sa gospodom gospodski, sa kurvom kurvanjski. Ocigledno da se drugacije ne moze.

Jesi li i ti neki poglavica sosona?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

poučen iskustvom kako stvari fesceraju ovdje jedino ako u oktobru osvojiš dovoljan broj glasova i barem uđeš u skupšćinu Kurtona i tu budeš jezičak na vagi, a kao dio deala za dizanje ruke kad uztreba tražiš da se ovaj slučaj zaboravi

inače ova djeca/navijači su nahebala ko žuti.....radi seronja što se bore za fotelje shebaće im se životi jer će se na njima mišići pokazivati i slati poruke :(

hebga to je životna škola...nas su učili kako funkcionišu te stvari kad su nas stariji ložili da idemo nekome reći da ga je pozdravio preko qurca :skoljka:

ps

paranoid...kamo sreće da sam bacio sve i otišao nakon 10 minuta...s ovom pameću ne bih čekao ni prvu sekundu i glede toga nabijem i državu na qurac jer nije moja nego Alijina.....ali poslije hebanja nema kajanja....naučio sam živjeti i sa svojim greškama za koje ne krivim druge...šo mazgoon
Last edited by JoseMujica on 16/02/2014 22:17, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#10413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

JoseMujica wrote: Pravi glas naroda je onaj glas koji svako od nas daje 1. oktobra, svake četiri godine! Sve ostalo je mazanje očiju...i da mi je sad vidjeti sad one debile što propagiraše po forumu da se ne glasa :-) e svaki vaš ne-glas dragi moj je zapravo glas za SDA, HDZ, SDP, SDS, SBB, i ostale qurcoglaviće jer su to mašine koje imaju svoje članstvo (čitaj: osigurane glasove u startu) koji neće biti glupi poput vas i ostati kući taj dan, nego će glasati. I sutra ćete opet iste njuške gledati po TV-u, a za to ste sami krivi! A vi se i dalje zanosite da ćete bilo šta promjeniti ovdje mimo izbora, parlamenata i drugih institucija.

ps

i plenumaše nabijem na qurac

da ponovimo
nek neki utvde gradivo

ps

namjerno nisam izbriso ps
jastuk1

#10414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

muha_sa wrote:
sekiracija wrote:Samo da porucim MMFu,
nego njihova djeca i unucad.
Neće ni oni. US i Japan isto neće nikad vratit svoje glavnice. Prije će se desiti reset cjelog sistema, tako da se za zaduživanja ne treba brinuti. Kreditori jedva čekaju da daju nove plasmane.
goran16v

#10415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Tu postoje 2 detalja. Ako kantonalno tuzilastvo podigne optuznicu (osim ako Lukac ne progura da je drzavni udar, onda valjda ide na Tuzilastvo BiH), buduci da nema sumnje da je izvrseno k. djelo (ostecenje tudje stvari, paljevina, napad na sl. osobe, ko zna sta sve) onda je prakticno nemoguce da drzava, odnosno sud odbaci optuznicu. Hoce li tuzilastvo podici optuzbu zavisi od tuzioca, koji nije pao s Marsa nego ga je postavila - naravno stranka, tako da ako dodje ferman "odozgo" bice i optuznica.
MOSALJOZE

#10416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by MOSALJOZE »

wannabe_ultra wrote:Mene interesuje kako je moguce da postoji zakon koji politicarima daju platu godinu dana nakon sto dobiju ili dadnu otkaz, kada vise nisu u radnom odnosu.
Od kada je to tako, i jel na svim nivoima to? Jer to je nevjerovatno stvarno :-)

Sve su sebi nastimali majke im prcim.
To je nevjerovatno.Ne znam jeli to isključivo vezano za kantone,ali imam neki pogan osjećaj da su oni to prenijeli i na druge nivoe.Na taj beli kruh ide dosta novca,koji se sigurno moze u pametnije stvari uložiti.Pa nek njima opet ode 50%,ali polovina nek ode na školstvo biće super
sarajvosa

#10417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajvosa »

shandrprcSA wrote:
hajde more, i da dobijes sta, bar ti je bilo super kad si palio
Sta lupas gluposti?Gdje sam napisao da sam ja ucestvovao u tim neredima.

Interesovalo me ovo jer sam aBd buduci pravnik.Uglavnom ako im se bude stavljalo na teret krivicno djelo terorizma bas ce zaglibit.
Last edited by sarajvosa on 16/02/2014 22:23, edited 1 time in total.
topcam
Vozim: uzbrdo

#10418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by topcam »

wannabe_ultra wrote:Mene interesuje kako je moguce da postoji zakon koji politicarima daju platu godinu dana nakon sto dobiju ili dadnu otkaz, kada vise nisu u radnom odnosu.
Od kada je to tako, i jel na svim nivoima to? Jer to je nevjerovatno stvarno :-)

Sve su sebi nastimali majke im cenzura.

To je tako u gotovo svim drzavama, sprecavanje korupcije itd. (paradoks kod nas)
L u c i f e r

#10419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

gledam vučića na pinku
pa bi da nešta reknem
jestel spremili pljuvačku?
jeste?

da je nama bogdo nakih
muha_sa

#10420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by muha_sa »

wannabe_ultra wrote:nisam znao, ali strasno zvuci to
sve su to oni zaslužili--misliš da je laHko brinut se za narod :-) nek primaju platu i kad im istekne mandat-zaslužili su--nece valjda s biroa 3 stoje dobivat :-)
guber90

#10421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

L u c i f e r wrote:gledam vučića na pinku
pa bi da nešta reknem
jestel spremili pljuvačku?
jeste?

da je nama bogdo nakih
Jedno je sigurno, od nasih gorih nema, tako jah je isti, jah je bolji.
Nero Histrion

#10422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

MirnesIzetbegovic wrote:1. Protesti su dobra stvar, jer opamete ljude koji vode ovu drzavu da budu jos slozniji od bagre.

... sve ce biti isto kao prije, a to je :shock: najbitnije ... salis se? A i ova predzadnja recenica - i to se salis?
Styling

#10423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

vade_mecum wrote:
Ne samo da ih ne treba amnestirati, nego im treba izreci zatvorske kazne kao opomene svakome kome bi slicna ideja mogla pasti napamet u buducnosti.
Drvosjeca iz Dejcica

#10424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Styling wrote:
vade_mecum wrote:
Ne samo da ih ne treba amnestirati, nego im treba izreci zatvorske kazne kao opomene svakome kome bi slicna ideja mogla pasti napamet u buducnosti.
Ništa neće uradti jer su izbori relativno blizu. Još ako budemo imali prijevremene pogotovo nikoga neće optužiti opet zbog svoje guzice, pozicija i fotelja.
Styling

#10425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Styling wrote:
vade_mecum wrote: generalna amnestija? cisto sumnjam. mislim, zasto bi?
Ništa neće uradti jer su izbori relativno blizu. Još ako budemo imali prijevremene pogotovo nikoga neće optužiti opet zbog svoje guzice, pozicija i fotelja.
Od vanrednih izbora nema nista. Ako niko ne bude sankcionisan za paljenje i unistavanje onda se mozemo nadati slicnom scenariju i u buducnosti. Da li su im vazniji glasovi sireg pucanstva ii familije izgrednika koji su palili i unistavali.
Post Reply