Ukrajina

Post Reply
mirsek

#10401 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Havatar wrote:
Seamus wrote:
haha pa u 90im rusija nije stajala iza sebe a kamoli nekoga drugog. tada je amerikancima jeljcin bio super i nigdje se u americkim medijima nije pricalo o autokratskoj vlasti u rusiji. normalno, kad su bili siromasni i beznacajni, onakvi kakvi odgovaraju kisindzeru i brezinskom.

i naravno da se ne moze odnos amerikanaca i rusa prema bosni u 90im izjednacavati. rusi nisi imali nista s ratom osim sto je doslo par dobrovoljaca dok su amerikanci aktivno stvarali i stvorili republiku srpsku cak u tom procesu obecavajuci karadzicu imunitet pred medjunarodnim sudom. to sto su ga kasnije izradili kao svakog svog saveznika, ne znaci da oni nisu glavni kreatori rs-a.
Amerikanci su bombardovali srpske polozaje i tako dosta doprinjeli njihovom porazu . Osim toga oni za razliku od evropljana i Rusa nisu podrzavali embargo na oruzje.
Nisu ali su ga uglavnom postovali.
Jedino sto znam da su nesto kao prekrsili embargo je bilo u Tuzli kad je na aerodrom sletilo par aviona sa protuklopnim sredstvima pred ofanzivu ABIH na majevici. I to je to.
Ostalo je bilo sverc komerc gdje trecinu ili pola svercovanog oruzja, uglavnom iz Irana, ostavis HV da bi ti propustili ostatak.
Hrmpallier

#10402 Re: Ukrajina

Post by Hrmpallier »

mirsek wrote: Nisu ali su ga uglavnom postovali.
Jedino sto znam da su nesto kao prekrsili embargo je bilo u Tuzli kad je na aerodrom sletilo par aviona sa protuklopnim sredstvima pred ofanzivu ABIH na majevici. I to je to.
Ostalo je bilo sverc komerc gdje trecinu ili pola svercovanog oruzja, uglavnom iz Irana, ostavis HV da bi ti propustili ostatak.
Pa i taj šverc preko Kroacije je bio iznuđen od strane Amerikanaca. Dr. Zlotvor to ne bi sigurno bez velikog pritiska.
Fantassin

#10403 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

neregistrovan wrote:ruske terorističke bande istjerane iz svojih brloga
neki od straha od ukrajinskih patriota iskakali kroz prozor i počinili samoubistvo, vjerovatno se radi i o nekim zločincima i banditima koji su prethodnih dana vršili teror i sijali strah nad jadnim i nedužnim ukrajinskim civilima u istočnoj Ukrajini. zaslužili su to što su dobili :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJBV0HoBo0M
Kakav si ti idiot, mislim da si dosao u godine kada malo treba da razmislis o svojim stavovima u zivotu, inace ces ostat takav... :mrgreen: .Unaprjed izvinjenje administraciji zli jednostavno nema drugog odgovora na ove postove sto napisa ovaj...... :mrgreen:
Last edited by Fantassin on 03/05/2014 21:21, edited 1 time in total.
sumirprimus

#10404 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ma to imje na anam onom forumu,tihi zal,neki ukrajinski al sisi da okonca ovu agoniju.inace grehota je da ljudi ginu badava,kad ce tamo neko nekad povuc rucnu i reci,hopa popola ne vazi.
mirsek

#10405 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

Hrmpallier wrote:
Pa i taj šverc preko Kroacije je bio iznuđen od strane Amerikanaca. Dr. Zlotvor to ne bi sigurno bez velikog pritiska.
OK, mogu prihvatiti to.
Ali da nas zaustave pred banjalukom, da nas puste ovoliko godina, pored svih svojih ovlasti i uticaja preko OHR i NATO-a ,da zivimo u ovakvoj nesredjenoj zemlji punoj ratnih zlocinaca koji spokojno u svom malom aparthejdu cekaju smrt od starosti i terorisu povratnike, to mi ne mogu opravdati ne znam ti kakvom dobrom namjerom i brigom.
A nije da ne mogu to rijesiti za tili cas sa 1000 argumenata i presuda na nasoj strani.
Martinez_

#10406 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Neverovatno ovde se seiri i nad spaljenim ljudima. Ubij zakolji da Rus ne postoji je li tako?
neregistrovan

#10407 Re: Ukrajina

Post by neregistrovan »

Fantassin wrote:
neregistrovan wrote:ruske terorističke bande istjerane iz svojih brloga
neki od straha od ukrajinskih patriota iskakali kroz prozor i počinili samoubistvo, vjerovatno se radi i o nekim zločincima i banditima koji su prethodnih dana vršili teror i sijali strah nad jadnim i nedužnim ukrajinskim civilima u istočnoj Ukrajini. zaslužili su to što su dobili :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=ZJBV0HoBo0M
Kakav si ti idiot, mislim da si dosao u godine kada malo treba da razmislis o svojim stavovima u zivotu, inace ces ostat takav... :mrgreen: .Unaprjed izvinjenje administraciji zli jednostavno nema drugog odgovora na ove postove sto napisa ovaj...... :mrgreen:
pušku u ruke idiote pa spašavaj braću, šta drkeljaš samo po tastaturi.
zove te Odesa, puna pečenog ruskog mesa. :lol: :izet:
sanjin_1

#10408 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

daxon wrote:
sanjin_1 wrote:Dakle, ovdje se radi o redarstvenoj akciji legitimne Ukrainske vlade koja je usmjerena ka eliminisanju pravoslavno-ruskih terorista.
Sugerišeš nam da se i na Kosovu radilo o redarstvenoj akcij legitimne srbijanske vlade, koja je bila usmjerena ka eliminisanju albanskih terorista?
BTW
kada već spominješ pravoslavne, pa i ovi što su protiv pravoslavnih, dakle, oni koje ti voliš, su isto uglavnom 90% pravoslavni.
jok...u Hrvatskoj, BiH, i na kraju i Kosovu kad je OVK potpomognut MZ-om odlučio protjerati Beogradske naciste..sve po zakonu :thumbup:
I naravno ovi što su protiv pravoslavnih terorista legitimni su zastupnici Ukrainske nacije...dakle potrebno je pravoslavne teroriste uništiti u korjenu.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10409 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

meni je sve jasno kada vidim na čijoj su strani četnici i onaj balvan dodik
nikakva geopolitika i strategija mi ne treba da vidim kako im se diže qooratz i kako bi i oni malo da karaju nakon svake "pobjede" rusije
događanja naroda po istom scenariju iz hrvatske i bih i poređenje sa balkanskim ratovima iz 90-ih je sasvim umjesno jer rusija danas radi i ponaša se isto kao srbija tada

tako da svako onaj ko podržava i opravdava rusku agresiju i otimanje teritorije suverene države ima iste stavove kao pomenuti u prvoj rečenici i sam se svrstao na istu stranu sa njima
jefferson

#10410 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
Hrmpallier wrote:
OK, mogu prihvatiti to.
Ali da nas zaustave pred banjalukom, da nas puste ovoliko godina, pored svih svojih ovlasti i uticaja preko OHR i NATO-a ,da zivimo u ovakvoj nesredjenoj zemlji punoj ratnih zlocinaca koji spokojno u svom malom aparthejdu cekaju smrt od starosti i terorisu povratnike, to mi ne mogu opravdati ne znam ti kakvom dobrom namjerom i brigom.
A nije da ne mogu to rijesiti za tili cas sa 1000 argumenata i presuda na nasoj strani.
X dokumenata u kojima Amerikanci pritiscu Aliju i nas vojni vrh da uzmu Prijedor, jer ce Prijedor pripasti nama u slucaju mirovnog sporazuma.
Vi svi ovdje pricate o geopolitici, a kada je BiH u pitanju onda sav svijet treba da stane da bi nama udovoljio.
Nisu amerikanci bazirali svoje odluke na osnovu samostalnog nahodjenja. Trebalo je to i lobirati. HR je znala to uraditi, SRB isto tako. A mi? Mi smo odmah podobne postavili da budu ministri, iako smo imali X kadra koji je znao kako i sta da radi (Raif Dizdarevic, Branko Mikulic itd, itd). Ali jok...
Martinez_

#10411 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

neregistrovan wrote:
Sinko, tebi kugla kaže - Staljingrad iduće godine gde ti je i đedo bio :(
sanjin_1

#10412 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

japin_mutapi wrote:meni je sve jasno kada vidim na čijoj su strani četnici i onaj balvan dodik
nikakva geopolitika i strategija mi ne treba da vidim kako im se diže qooratz i kako bi i oni malo da karaju nakon svake "pobjede" rusije
događanja naroda po istom scenariju iz hrvatske i bih i poređenje sa balkanskim ratovima iz 90-ih je sasvim umjesno jer rusija danas radi i ponaša se isto kao srbija tada

tako da svako onaj ko podržava i opravdava rusku agresiju i otimanje teritorije suverene države ima iste stavove kao pomenuti u prvoj rečenici i sam se svrstao na istu stranu sa njima
:thumbup:
neregistrovan

#10413 Re: Ukrajina

Post by neregistrovan »

Martinez_ wrote:
neregistrovan wrote:
ako te baš zanima moj đed je bio zeleni kadar, dakle moglo bi se reći sljedbenik ideje kapetana Gradaščevića i borac za nezavisnu i suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu.bez ustaša, bez genocidnih četalja, i bez komunjara.
Fantassin

#10414 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

neregistrovan wrote:
Martinez_ wrote:
neregistrovan wrote:
ako te baš zanima moj đed je bio zeleni kadar, dakle moglo bi se reći sljedbenik ideje kapetana Gradaščevića i borac za nezavisnu i suverenu Republiku Bosnu i Hercegovinu.bez ustaša, bez genocidnih četalja, i bez komunjara.
:mrgreen: ... zeleni kadar... kosio travu na rodnoj planini jel.Kud uvedose internet tamo po selima u Bosni... eto rezultata danas, idioti poput tebe piskaraju po forumima.
sumirprimus

#10415 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Realno ratuju rusi i ukrajinci u ukrajini.
sanjin_1

#10416 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Jok ..ratuju pravoslavni teroristi sponzorisani od strane Rusije a protiv legitimne vlade Ukrainskog naroda...
trambusek88

#10417 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

Sarajevo 03.05.1992.
Image

Kramatorsk 03.05.2014.
Image
Fantassin

#10418 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

sanjin_1 wrote:Jok ..ratuju pravoslavni teroristi sponzorisani od strane Rusije a protiv legitimne vlade Ukrainskog naroda...
Zar nije legitimno izabrani predsjednik morao da bjezi u Rusiju najon nasilnog svrgavanja vade od strane Ukrajinskih desnicara.
sumirprimus

#10419 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

sanjin_1 wrote:Jok ..ratuju pravoslavni teroristi sponzorisani od strane Rusije a protiv legitimne vlade Ukrainskog naroda...
Realno ilogicki jesu u ukrajini rusi kontrsža ukrajinaca,alivlast nije legitimna.legitmnost mogu dobiti tek na izborima,otud i sranje prije izbora,imajuc u vidu otcjepljenje krima i gubitak nekih milion i kusur glasova proruske strale taman toliko da nikad vise ne dobiju izbore.zato sad varijanta B,srpska krajina.
Havatar

#10420 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Fantassin wrote:
Zar nije legitimno izabrani predsjednik morao da bjezi u Rusiju najon nasilnog svrgavanja vade od strane Ukrajinskih desnicara.
Pobjegao je da mu narod ne bi sudio za veleizdaju
sanjin_1

#10421 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Fantassin wrote:
Nije, pobjegao je Predsjednik koji je zabranio Ukrainskom narodu da iskaže demokratsku volju provođenjem višestranačkih izbora
Fantassin

#10422 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Havatar wrote:
Fantassin wrote:
Pobjegao je da mu narod ne bi sudio za veleizdaju
Pa ocito da se etnicki Rusi ne slazu sa tim dijelom veleizdaje.
Martinez_

#10423 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Fantassin wrote:Pa ocito da se etnicki Rusi ne slazu sa tim dijelom veleizdaje.
Pa i etnički Rusi su izdajnici i treba ih proterati, tako ti ovi misle.
sanjin_1

#10424 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

sumirprimus wrote:
Realno ilogicki jesu u ukrajini rusi kontrsža ukrajinaca,alivlast nije legitimna.legitmnost mogu dobiti tek na izborima,otud i sranje prije izbora,imajuc u vidu otcjepljenje krima i gubitak nekih milion i kusur glasova proruske strale taman toliko da nikad vise ne dobiju izbore.zato sad varijanta B,srpska krajina.
Vlast je legiimna zato što je priznata od strane naprednih nacija sa demokratskom tradicijom.
Ta neće valjda legitimitet tražiti od Kine, Rusije, Sjeverne Koreje i ostalih bašibozluka?
Što se tiče izbora, svrgnuti proruski orijentisani kleronacist Janukovič odbijao je da ih raspiše jer je bilo jasno da nema nikakve šanse da pobijedi na njima. To i jeste glavni razlog zašto je "bivši" ...
Inače, demokratski izbori u Ukraini slijede u bliskoj budućnosti( čim se teroristički elementi stave pod kontrolu ili neutraliiraju)
sumirprimus

#10425 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Martinez_ wrote:
Fantassin wrote:Pa ocito da se etnicki Rusi ne slazu sa tim dijelom veleizdaje.
Pa i etnički Rusi su izdajnici i treba ih proterati, tako ti ovi misle.
Pa realno zive u ukrajini,dizu zastavudruge drzave,uzelisu oruzje u ruke prijete opstsnku ukrajine.sta uradit?
Post Reply