Demokratska fronta Željko Komšić
- madner
#10401 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo gore od safeta protiv nigerije.
- Alfons Kauders
#10402 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa da - to i govorim, opet sam postao neprijatelj "revolucije"...Banksy wrote:Ma nisam ja s njima, ni blizu, ali primjećujem ko je združeno protiv, to ćorav vidi.Alfons Kauders wrote:dobro, sve i da je tako... to ne mijenja cinjenicu da se prica prebacuje na nas koje se ne slazemo umjesto na poteze (promasaje) stranke...Banksy wrote:Neprocjenjivo je iskustvo vidjeti na forumu, ali i u RL, združene snage SDP, HDZ, SDA, (SNSD) zagrljene u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koji prijeti da im ugrozi pozicije.
Treba dobro zapamtiti ovaj povjesni trenutak ......
I pustiti vas, bez ometanja, da nabacujete jedni drugima ...
I gledati sa strane ... neprocjenjivo ...
ok razumijem ako ti je tako lakse... stvarno razumijem... i meni bi bilo drago da izbore uzmu neke nove snage.. ali jbg ja sam realista - sto je haman sad smrtni grijeh
samo pazi shefice... taj "ako nisi s nama..." pristup me podsjeca na nasu zajednicku prijateljicu i plenumashe...
O ''potezima'' stranke još ne možemo govoriti jer ih nažalost još nije ni bilo.
Ako budu razočarenje, što nije nemoguće, realista bi postavio pitanje: Šta je alternativa? Šta predlažeš?
to naravno radim iz nekog meni nedokucivog razloga, jer nemam blage veze s politikom, nikad nisam bio clan stranke, ne radim za drzavu (kao ni i ostatak sire i uze porodice)... ali eto, iz nekog razloga sam za kriminalnu vlast - valjda jer sam do podne sadista, a od podne mazohista... taj mi detalj niko nije objasnio, al et
a sta je alternativa - iskreno nemam pojma... pametan mozda jesam ali toliko nisam...
-
Hafis
#10403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne sam Safete 
- Država
#10404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
putokaz1 wrote:
Bosni i Hercegovini treba lider poput Josipovića ili Vučića(uzimam u obzir samo novija djela i ideje ne njegova djela i riječi u prošlosti koje ne odobravam)
U ovome i jeste najveći problem. Svi čekaju lidera. Bosni i Hercegovini ne treba lider nego stabilan Parlament i promjena postojećeg Ustava.Što se Vučića tiče, obzirom da odlično poznajem prilike u Srbiji, taj je doveden na vlast da bi na mala vrata priznao Kosovo, prodao EPS Njemcima i pomogao u demontiranju Dodika. To ko ne vidi, taj zaista ne zna mnogo o politici...
-
XXXooo
#10405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drago mi je zbog svih ovih događanja, jer možda konačno neko i skonta šta se događa u DF-u od samog početka. Što se tiče Mostara stvari stoje ovako - bivši predsjednik GO Mostar Mičijević nije odgovarao pojedincima i SVE su uradili da ga skinu sa mjesta predsjednika - kad pišem SVE mislim doslovno sve od nekih nebuloznih obećanja da će DF ući preko nekih svojih članova i kandidata u Aluminijski u Mostaru, do kvazi dogovora sa pojedinim hercegovačkim tajkunima i obećanjima od više hiljada glasova, koji su opet odigravši veoma pametno DF servirali HDZ-u. U isto vrijeme u igru se uključuje i SDA (čitaj SBiH) kadar preko ljudi u novom GO Mostar, te tako dijeli DF u Mostaru na dvije frakcije ali sa istim ciljem. Taj isti Mičijević nije im odgovarao iz više razloga:
1. Tražio je da se svaka odluka ili svaki dogovor budu dostave napismeno sa pečatom stranke, kako bi ostao pisani trag, što naravno nije poželjno kad svakom mogućom odlukom se kršio STATUT DF-a.
2. Zahtjevao je od početka formiranje GO Čapljina, koji do današnjeg dana nije formiran iz razloga kako se ne bi mogao formirati Kantonalni odbor koji bi onda PREDLAGAO i potom GLASANJEM BIRAO ljude za liste. Ovako imena na liste stavlja troje ljudi i šalje u Sarajevo uz dodatak i sugestije. Službeni stav oko neformiranja GO Čapljina je da u članstvu „nema dovoljno Hrvata“, a zbog preostalih 60 – 70 članova DF-a u Čapljini se GO ne mora ni formirati.
3. Na svakom mjestu (sastanku, sjednici) isticao je nesposobnost i nezainteresovanost članova predsjedništva DF-a iz HNK da formiraju taj GO, što se na kraju pokazalo ne kao njihova nesposobnost nego kao dio plana da se DF u Hercegovini razvali i uništi.
4. Rad u stranci prepustio je Savjetima koji su organizovani i svaki prijedlog je išao na glasanje članovima GO što nije bilo po volji pojedincima koji su autokratski htjeli da vladaju i koji vladaju DF-om u Hercegovini.
5. Na bilo koju funkciju u stranci u Mostaru ili na bilo koju od listi nije mogao biti kandidovan NIKO ko se nije dokazao i pokazao u direktnom radu u stranci!!! Tako da sad imate situaciju da su u GO Mostar ljudi koji su se pojavili u prostorijama stranke jednom ili nijednom!
Enver Mičijević nije bio idealan izbor za predsjednika GO Mostar (zbog njegovog angažmana u SBiH-u prije nekih 10-ak godina), ali je bio puno bolje rješenje od ovih koji su danas u DF-u u Mostaru i Hercegovini. To se vidi i po istupima pojedinih članova sadašnjag GO Mostar koji su jedva čekali da Mičijević ode i sad se hvataju za glavu jer ih više niko ne jebe 5%. DF je prokockao povjerenje koje je imao ako mi ne vjerujete sačekajte samo da izađu službene liste sa imenima kandidata.
1. Tražio je da se svaka odluka ili svaki dogovor budu dostave napismeno sa pečatom stranke, kako bi ostao pisani trag, što naravno nije poželjno kad svakom mogućom odlukom se kršio STATUT DF-a.
2. Zahtjevao je od početka formiranje GO Čapljina, koji do današnjeg dana nije formiran iz razloga kako se ne bi mogao formirati Kantonalni odbor koji bi onda PREDLAGAO i potom GLASANJEM BIRAO ljude za liste. Ovako imena na liste stavlja troje ljudi i šalje u Sarajevo uz dodatak i sugestije. Službeni stav oko neformiranja GO Čapljina je da u članstvu „nema dovoljno Hrvata“, a zbog preostalih 60 – 70 članova DF-a u Čapljini se GO ne mora ni formirati.
3. Na svakom mjestu (sastanku, sjednici) isticao je nesposobnost i nezainteresovanost članova predsjedništva DF-a iz HNK da formiraju taj GO, što se na kraju pokazalo ne kao njihova nesposobnost nego kao dio plana da se DF u Hercegovini razvali i uništi.
4. Rad u stranci prepustio je Savjetima koji su organizovani i svaki prijedlog je išao na glasanje članovima GO što nije bilo po volji pojedincima koji su autokratski htjeli da vladaju i koji vladaju DF-om u Hercegovini.
5. Na bilo koju funkciju u stranci u Mostaru ili na bilo koju od listi nije mogao biti kandidovan NIKO ko se nije dokazao i pokazao u direktnom radu u stranci!!! Tako da sad imate situaciju da su u GO Mostar ljudi koji su se pojavili u prostorijama stranke jednom ili nijednom!
Enver Mičijević nije bio idealan izbor za predsjednika GO Mostar (zbog njegovog angažmana u SBiH-u prije nekih 10-ak godina), ali je bio puno bolje rješenje od ovih koji su danas u DF-u u Mostaru i Hercegovini. To se vidi i po istupima pojedinih članova sadašnjag GO Mostar koji su jedva čekali da Mičijević ode i sad se hvataju za glavu jer ih više niko ne jebe 5%. DF je prokockao povjerenje koje je imao ako mi ne vjerujete sačekajte samo da izađu službene liste sa imenima kandidata.
- Banksy
#10406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja da se pitam, letio bi Pape s noge na nogu ...palermo wrote:ha, bogati odjednom mi se učini da sam na temi o Papetu Sušiću, pa se sve pitam otkud Banksy u fudbaluBanksy wrote:realista bi postavio pitanje: Šta je alternativa? Šta predlažeš?.
A i tamo je ista mantra, jhaj recite mi ko je bolji. Da spoje moderatori ove dvije teme
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Al najjace mi je gledato kako se, toboze, smiju i prozivaju DF za autoritizam, za nedemokraticnost, za laznu spremnost za promjene, za..za...za...likovi koji mrtvi hladni, i to sa puno zara, brane - i glasaju - za SDA, SDP, HDZ....pa tacno ne znas bi li se smijao il' plakao.
Koja kolicina licemjerstva i suplje, fuj.
Koja kolicina licemjerstva i suplje, fuj.
- Maystor
#10408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-ma ... /140712013
ovo kaže čovjek (tj. šupak) koji je bio u vlasti sa Esom Radeljašem i Suadom Zeljkovićem
i koji je bio dio svih njihovih talova
http://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-ma ... /140712013
ovo kaže čovjek (tj. šupak) koji je bio u vlasti sa Esom Radeljašem i Suadom Zeljkovićem
i koji je bio dio svih njihovih talova
- Corto Maltese
#10409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon gore izrečenog mogu samo da nebu zahvalim što se Komšić udomio u politici, a ne, na primjer, u obrazovanju. Zamislite traume djece koja bi izlazila sa njegovih predavanja."Zadnja odluka je dva kandidata - Bošnjak i Hrvat. Istina je, ime Emira Suljagića je u opticaju. Za hrvatskog člana u opticaju su bila tri imena, a prvo je bio Damir Marjanović", rekao je Komšić i priznao da su, nakon Marjanovića, i druga dva kandidata odbila prijedlog.
"Ako hoćete to da zovete vrstom problema, jeste problem, ali naći ćemo mi rješenje. Večeras ćemo, ja sam gotovo siguran, odlučiti, a štagod da odlučimo na Predsjedništvu, bit će tako", rekao je Komšić.
Ispričao je da je Marjanović bio prvi čovjek s kojim je razgovarao o temi kandidatura.
"Malo mi je neugodno bilo, iskreno da vam kažem, ali sam ga pitao: Damire, molim te, reci mi šta si. Njegov odgovor je bio da je ostali, da je iz mješovitog braka i da mu ne pada na pamet da se opredjeljuje. U redu. Ako je tako, rekao sam mu, evo moj ti je prijedlog da ideš na državnu listu, stavit ćemo te kao prvog na listi, a ako budemo u prilici da sutra pričamo o Vijeću ministara, možemo tražiti samo jedno ministarstvo i to iz reda ostalih, da ti budeš naš ministar. Tada je rekao: U redu, hvala. Nakon toga se u stranci počela odvijati rasprava o kandidatu za člana Predsjedništva BiH. U prvoj varijanti je bio Bošnjak", nastavio je Komšić i dodao da je Marjanović tada po stranci počeo pričati da bi on želio biti kandidat za bošnjačkog člana.
"Što se mene tiče, možete svaki dan mijenjati to što ste, to je vaše ljudsko pravo. Mada se pojavila priča je li ostali ili Bošnjak", rekao je Komšić.
Kasnije se pričalo o kandidaturi Slave Kukića, a prema Komšićevim riječima, Marjanović je rekao da je protiv Kukića i da on želi biti kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva. Ubrzo je Kukić pretučen u Mostaru, a Marjanović je istupio iz stranke.
"Nakon toga nastaje cijela zavrzlama", priznao je Komšić na današnjoj konferenciji za medije, koji ostavku i člansku karticu koju je Marjanović potom ostavio u stranci nije htio ni pogledati.
Apsurd situacije ogleda se i u tome da je Marjanović, tvrdi Komšić, uprkos ostavci, prihvatio kandidaturu stranke za člana Predsjedništva.
"Tražio je da, ukoliko bude prihvaćena kandidatura, a što se mene tiče bila bi prihvaćena, on zaledi članstvo u stranci i nastupi kao nezavisni kandidat. U redu, može i to. Nije problem. Znate gdje nastaje novi problem? Kad se pojavljuje drugi kandidat iz reda Bošnjaka - Emir Suljagić. Šta je dakle problem - Koalicija Domovina, Emir Suljagić, Slavo Kukić i dva druga kandidata. Poštujem čak i pravo ljudi da ne mogu živjeti s takvom vrstom odluka. Eto, to vam je cijela istina", kazao je Komšić.
"Zašto, dijete moje, ne spavaš, već je tri ujutro?"
Ne mogu mama, Komšić mi danas nešto objašnjavao."
"Uh, dobro je, ja se prepala da nisi nešto pokvareno pojeo!"
- kamen spoticanja
#10410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi se iskustvo koje je sticao u SDPu
-
Hafis
#10411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Evo treći put čitam i opet ne kontam što je pisac htio reći."Zadnja odluka je dva kandidata - Bošnjak i Hrvat. Istina je, ime Emira Suljagića je u opticaju. Za hrvatskog člana u opticaju su bila tri imena, a prvo je bio Damir Marjanović", rekao je Komšić i priznao da su, nakon Marjanovića, i druga dva kandidata odbila prijedlog.
"Ako hoćete to da zovete vrstom problema, jeste problem, ali naći ćemo mi rješenje. Večeras ćemo, ja sam gotovo siguran, odlučiti, a štagod da odlučimo na Predsjedništvu, bit će tako", rekao je Komšić.
Ispričao je da je Marjanović bio prvi čovjek s kojim je razgovarao o temi kandidatura.
"Malo mi je neugodno bilo, iskreno da vam kažem, ali sam ga pitao: Damire, molim te, reci mi šta si. Njegov odgovor je bio da je ostali, da je iz mješovitog braka i da mu ne pada na pamet da se opredjeljuje. U redu. Ako je tako, rekao sam mu, evo moj ti je prijedlog da ideš na državnu listu, stavit ćemo te kao prvog na listi, a ako budemo u prilici da sutra pričamo o Vijeću ministara, možemo tražiti samo jedno ministarstvo i to iz reda ostalih, da ti budeš naš ministar. Tada je rekao: U redu, hvala. Nakon toga se u stranci počela odvijati rasprava o kandidatu za člana Predsjedništva BiH. U prvoj varijanti je bio Bošnjak", nastavio je Komšić i dodao da je Marjanović tada po stranci počeo pričati da bi on želio biti kandidat za bošnjačkog člana.
"Što se mene tiče, možete svaki dan mijenjati to što ste, to je vaše ljudsko pravo. Mada se pojavila priča je li ostali ili Bošnjak", rekao je Komšić.
Kasnije se pričalo o kandidaturi Slave Kukića, a prema Komšićevim riječima, Marjanović je rekao da je protiv Kukića i da on želi biti kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva. Ubrzo je Kukić pretučen u Mostaru, a Marjanović je istupio iz stranke.
"Nakon toga nastaje cijela zavrzlama", priznao je Komšić na današnjoj konferenciji za medije, koji ostavku i člansku karticu koju je Marjanović potom ostavio u stranci nije htio ni pogledati.
Apsurd situacije ogleda se i u tome da je Marjanović, tvrdi Komšić, uprkos ostavci, prihvatio kandidaturu stranke za člana Predsjedništva.
"Tražio je da, ukoliko bude prihvaćena kandidatura, a što se mene tiče bila bi prihvaćena, on zaledi članstvo u stranci i nastupi kao nezavisni kandidat. U redu, može i to. Nije problem. Znate gdje nastaje novi problem? Kad se pojavljuje drugi kandidat iz reda Bošnjaka - Emir Suljagić. Šta je dakle problem - Koalicija Domovina, Emir Suljagić, Slavo Kukić i dva druga kandidata. Poštujem čak i pravo ljudi da ne mogu živjeti s takvom vrstom odluka.
Je li ovaj bućkuriš od teksta posljedica standardne Komšićeve neelkokventnosti ili novinarove nepismenosti?
A predzadnja rečenica je definitivno sami vrh
- It_is_a_Leclerc
#10412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlična odluka za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka.
Baš da vidimo je li Bošnjacima draža osoba koja je kao dječak prošla golgotu Srebrenice i koja se bori za interes povratnika, ili pobjegulja koja je rat provela u trezoru Centralne Banke.
Baš da vidimo je li Bošnjacima draža osoba koja je kao dječak prošla golgotu Srebrenice i koja se bori za interes povratnika, ili pobjegulja koja je rat provela u trezoru Centralne Banke.
- volta dzontra
#10413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni je ova jaka:Hafis wrote:Evo treći put čitam i opet ne kontam što je pisac htio reći."Zadnja odluka je dva kandidata - Bošnjak i Hrvat. Istina je, ime Emira Suljagića je u opticaju. Za hrvatskog člana u opticaju su bila tri imena, a prvo je bio Damir Marjanović", rekao je Komšić i priznao da su, nakon Marjanovića, i druga dva kandidata odbila prijedlog.
"Tražio je da, ukoliko bude prihvaćena kandidatura, a što se mene tiče bila bi prihvaćena, on zaledi članstvo u stranci i nastupi kao nezavisni kandidat. U redu, može i to. Nije problem. Znate gdje nastaje novi problem? Kad se pojavljuje drugi kandidat iz reda Bošnjaka - Emir Suljagić. Šta je dakle problem - Koalicija Domovina, Emir Suljagić, Slavo Kukić i dva druga kandidata. Poštujem čak i pravo ljudi da ne mogu živjeti s takvom vrstom odluka.
Je li ovaj bućkuriš od teksta posljedica standardne Komšićeve neelkokventnosti ili novinarove nepismenosti?
"Malo mi je neugodno bilo, iskreno da vam kažem, ali sam ga pitao: Damire, molim te, reci mi šta si."
-
Heartbeats
#10414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hajde pustit cu vas jos malo da fantazirate pa cu vam ogoliti istinu. Ali i to ce biti u dozama, nadam se da razumijete. Samo cu reci da je prof. DM drzao cijeli DF u pat poziciji zarad svog ega posljednijih godinu dana. Vjerujte da DF bez njega lakse dise i moze se posvetiti poslu koji treba da radi..vise uskoro...
- volta dzontra
#10415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hafis wrote:Evo treći put čitam i opet ne kontam što je pisac htio reći."Zadnja odluka je dva kandidata - Bošnjak i Hrvat. Istina je, ime Emira Suljagića je u opticaju. Za hrvatskog člana u opticaju su bila tri imena, a prvo je bio Damir Marjanović", rekao je Komšić i priznao da su, nakon Marjanovića, i druga dva kandidata odbila prijedlog.
Pazi ovu rečenicu:
"Kasnije se pričalo o kandidaturi Slave Kukića, a prema Komšićevim riječima, Marjanović je rekao da je protiv Kukića i da on želi biti kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva. Ubrzo je Kukić pretučen u Mostaru, a Marjanović je istupio iz stranke."
Može se posumnjati da je Marijanovic naručio premlaćivanje Kukiča....ahahahahhahh
Opaljeni su ti geneticari kad se naloze na funkciju.....ko onaj Dragan "urokljivo oko" Primorac u RH....ludilo....bit.će kampanja zanimljivija od SP Brazil
-
Hafis
#10416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema šta, ajatolah šupljevolta dzontra wrote:
Meni je ova jaka:
"Malo mi je neugodno bilo, iskreno da vam kažem, ali sam ga pitao: Damire, molim te, reci mi šta si."
-
Hafis
#10417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čini mi se da je Komšo malo prerano kukuriknuo...osu mu se glasačko tijelo, a nije još ni počeo bacati bisere.
Da ima imalo soli u glavi (k'o što nema) i poznavajući sebe, trebao je tek sada registrirati stranku i prijaviti kandidate, pa šta bi. A ovako pravdajući se, još se više zapliće i pokazuje svoju genijalnost u punom kapacitetu, i daj bože da nekako dotetura do izbora.
Inače, mislim da ga je Čova kupio za par ogledalaca i klikera.
Da ima imalo soli u glavi (k'o što nema) i poznavajući sebe, trebao je tek sada registrirati stranku i prijaviti kandidate, pa šta bi. A ovako pravdajući se, još se više zapliće i pokazuje svoju genijalnost u punom kapacitetu, i daj bože da nekako dotetura do izbora.
- Havatar
- volta dzontra
#10419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma šta će Cova. Kao da on ima neku politiku. Od Platforme sjedi i čudi se šta se dogadja. U Sarajevu se natječu tko će ga proglasiti većim negativcem, na kraju toliko ga probaju srušiti su ga pretvorili u MIT..........od stranačkog birokrata su napravili nacionalnog lidera kenja.juci iz Sarajeva po njemu....Hafis wrote:Čini mi se da je Komšo malo prerano kukuriknuo...osu mu se glasačko tijelo, a nije još ni počeo bacati bisere.
Lijanovići, HSP bagra, Martinovi obozavatelji, gradjanski blok, SDP, Zlatko lično i personalno, NVO mafija, lafo nezavisni novinari, patriote, javni mediji, Duška, 60 minuta pod Bakirom.....svi od 2010. zandaraju po njemu on će hladno osvojiti 130 tisuća glasova......a ne radi nista i ima stranku punu mutave bagre.......
Mogu opet probati s Platformom i izbaciti ga iz vlasti ali on opet to ladno može preživjeti....
-
de balzac
#10420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hafis wrote:Nema šta, ajatolah šupljevolta dzontra wrote:
Meni je ova jaka:
- Lokman
#10421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neposredan, transaprentan i iskren nastup Komšića. Potpuno drugačiji od stereotipa ponašanja mentalnih komunista na vlasti Dragana Čovića, Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića koji normalne stranačke frakcije tretiraju prema staljinovim postulatima upravljanja političkim procesom. Danas je ozračje demokratije i masovne komunikacije i upravo je Komšićev pristup dobar i odgovarajući. Potez za Suljagićem je odličan i to znači da se ide u direktnu konfrontaciju sa privremenom velikosrpskom okupacijom teritorije RBiH, koja se naziva Republika Srpska, kao i sa velikosrpskom agenturom u Sarajevu iz kruđoka Mladih muslimana i SDA. Suljagić će uzeti izbore bez sumnje. Spuštanje tenzija sa HDZ-om je također dobra stvar ali Čoviću ne treba vjerovati i očekivati je kontinuitet njegove antibosanske i antibošnjačke politike, jer zašto bi se očekivala promjena politike istih ljudi iz HDZ Ndraghente koji dvadeset godina zajedno sa velikosrbima rade na FIZIČKOM uništenju bošnjačkog naroda.Hafis wrote:Čini mi se da je Komšo malo prerano kukuriknuo...osu mu se glasačko tijelo, a nije još ni počeo bacati bisere.
-
Hafis
#10422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znači kako god okreni ne valja.
- volta dzontra
#10423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da. Kandidaturom Suljagica će praktično uništiti RS. Do temelja....Lokman wrote:Neposredan, transaprentan i iskren nastup Komšića. Potpuno drugačiji od stereotipa ponašanja mentalnih komunista na vlasti Dragana Čovića, Zlatka Lagumdžije i Sulejmana Tihića koji normalne stranačke frakcije tretiraju prema staljinovim postulatima upravljanja političkim procesom. Danas je ozračje demokratije i masovne komunikacije i upravo je Komšićev pristup dobar i odgovarajući. Potez za Suljagićem je odličan i to znači da se ide u direktnu konfrontaciju sa privremenom velikosrpskom okupacijom teritorije RBiH, koja se naziva Republika Srpska, kao i sa velikosrpskom agenturom u Sarajevu iz kruđoka Mladih muslimana i SDA. Suljagić će uzeti izbore bez sumnje. Spuštanje tenzija sa HDZ-om je također dobra stvar ali Čoviću ne treba vjerovati i očekivati je kontinuitet njegove antibosanske i antibošnjačke politike, jer zašto bi se očekivala promjena politike istih ljudi iz HDZ Ndraghente koji dvadeset godina zajedno sa velikosrbima rade na FIZIČKOM uništenju bošnjačkog naroda.Hafis wrote:Čini mi se da je Komšo malo prerano kukuriknuo...osu mu se glasačko tijelo, a nije još ni počeo bacati bisere.
-
Marko Zarko
#10424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije tukao ženu, vježbao je za izbore. Nije pisao hvalospjeve o Lagumdžiji, zavaravao je protivnike. Nije bio protiv vjeronauka, nego da se uči Fatiha.
- madner
#10425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Suljagic se inače često izjasnjavao, kao Bosanac . Luda kuća.